26.03.2026. Vels - BiH

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

MiranGlasnic
Kontakt:

Re: 26.03.2026. Vels - BiH

Post Postao/la MiranGlasnic » 23 mar 2026, 00:01

DamirT je napisao/la:
22 mar 2026, 23:51
Pa zasto onda pravi i pretpozive ako nece nikoga sa njega pozivati :facepalm:
Ako su tačni navodi…neće ga pozvati da ne bi ispao gluplji nego inače. Ako pozove Karića…logično pitanje će biti ZAŠTO POZIVAŠ BEKA…A ŠTOPER SE POVRIJEDIO? Da on ne bi ispao glup i odgovarao na teška pitanja…on će radije imati 24 igrača na okupljanju…i imati opciju manje…nego priznati da je ubleha i ispraviti grešku koju svi vidimo…i sa JA VJERUJEM OVIM MOMCIMA opravdanjem.. :bih:

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 23 mar 2026, 00:03

Gledam vezni red,i zanimljivo ljudi su pisali milion opcija ali nigdje nisam vidio kombinacije sa Gigovicem.
Momak koji igra skoro svaku utakmicu u prvoj postavi Young Boysa.
Rijetko kad da je igro svoju pravu poziciju u reprezentaciji i mislim da je ovo idealna prilika za to.
Jos pogotovo ako bude formacija 3 5 2,on Sunjic i Hadziahmetovic sredina,mislim da je to najbolje u ovom trenutku...

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 23 mar 2026, 00:09

Gle sad lik pozove Šarića s pretpoziva 🤣

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 23 mar 2026, 00:23

Dvije su se situacije dešavale u kvalifikacijama:

a) pogrešnih prvih 11 i odlične izmjene
b) dobrih prvih 11 i katastrofalne izmjene (tajming, igrači koji ulaze)

Tako da biću debelo iznenađen ako se ne desi neki od dva slučaja. Za nas je bolji slučaj b, jer su nam često izmjene i znale promijeniti utakmicu.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 mar 2026, 00:42

442 gotovo sigurno!
Kolasinac je zdrav, spreman i ima 32 godine a ne 36+, tako da može odigrati na poziciji lijevog beka dvije utakmice u 5 dana po 90 minuta. Pa frajer je u mjesec dana igrao kao starter u 9 utakmica, dakle svaka 3 dana, do gostovanja u Munchenu.

Ne isključujem u potpunosti mogućnost da SS krene 352 ali ne vjerujem jer mi povredom Barisica nemamo prostora za takvo sto.
U tom slučaju bi Kolasinac ili Muharemovic morali na klupu.
Ne mislite valjda da Muharemovic bude centralni stoper, Seo lijevo a Nikola desno (neki su postavljali Nikola-Tarik-Seo)?!
Ne može ni Nikola desno, ni slučajno. A niti je Muharemovic dobra opcija za centralnog - ma to bi bila pometnja u zadnjoj liniji samo takva.
Čelik nije spreman da starta jednu ovakvu utakmicu a to je potvrdio svojim greškama i u posljednjoj prvenstvenoj utakmici.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 23 mar 2026, 00:45

hurem je napisao/la:
23 mar 2026, 00:42
442 gotovo sigurno!
Kolasinac je zdrav, spreman i ima 32 godine a ne 36+, tako da može odigrati na poziciji lijevog beka dvije utakmice u 5 dana po 90 minuta. Pa frajer je u mjesec dana igrao kao starter u 9 utakmica, dakle svaka 3 dana, do gostovanja u Munchenu.

Ne isključujem u potpunosti mogućnost da SS krene 352 ali ne vjerujem jer mi povredom Barisica nemamo prostora za takvo sto.
Ne mislite valjda da Muharemovic bude centralni stoper, Seo lijevo a Nikola desno?!
Ne može ni Nikola desno, ni slučajno. A niti je Muharemovic dobra opcija za centralnog - ma to bi bila pometnja u zadnjoj liniji samo takva.
Čelik nije spreman da starta jednu ovakvu utakmicu a to je potvrdio svojim greškama i u posljednjoj prvenstvenoj utakmici.
9 znamo vjerovatno, šta misliš ko je u paru sa Šunjićem i ko će na krilo Kerim/Esmir/Gigović uz Memića?

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 23 mar 2026, 01:05

Kockarski degenerik I ekipa oko njega nastavljaju sa planskom sabotazom reprezentacije po nalogu vice I velikosrpskog projekta. Otpada ti kljucni stoper I debil odbija da pozove karica. Imas kolasinca Koji mjesecima ne igra lijevog beka, mujakic to nikad u karijeri nije ni igrao niti moze igrati I to je ocigledno svakome cim pogleda mujakica osim zatucanoj kockarskoj tintari.

Nece mamlaz da GA pozove jer bi to znacilo da njegovi menadzerski puleni radeljic I mujakic ne bi dobili sansu da igraju. Karic bi bio standardni bek a kola stoper ili bi eventualno kola bio bek jednu tekmu a karic drugu. Kriminalnim izostavljanjem karica Koji nam je najstandardniji igrac na klupskom Nivou korumpirani kockar ostavlja prostor za guranje oba svoja propaliteta koja ce dobro naplatiti a sve preko ledza reprezentacije I navijaca.

Saric kakav god da je, standardan je u turskoj ligi bar 90 posto tekmi a tahirovica nema ni na klupi I to u dosta slabijoj ligi. Tahirovic u ovakvoj formi je beskoristan I Ako bude na terenu bice igrac manje. Poznavajuci kockara, on je planiran za prvu postavu.

Ako cemo na svjetsko ici sa mujakicem, radeljicem, basicem, ovakvim tahirovicem zakovanim za tribine onda bolje da ne idemo nikako.

Svoju smo sansu propustili u kvalifikacijama na kipru I protiv austrije u zenici kad nas je kockarski degenerik satrao sa drvenim mujakicem, sunjicem, basicem,katicem I tahirovicem u prvoj postavi pa to zasolio sa omerovicem, besirevicem koje ne poziva vec 2 okupljanja.

Meni je iskreno zao igraca jer je zelja,patriotizam I htijenje ocigledna Ali je nemoguce doci do rezultata kad te tvoj strucni stab namjerno sabotira. Svaki put kad mujakic izadze na teren ekipa je automatski 30 posto slabija.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 mar 2026, 01:07

CAGarfia je napisao/la:
23 mar 2026, 00:45
hurem je napisao/la:
442 gotovo sigurno!

Ne mislite valjda da Muharemovic bude centralni stoper, Seo lijevo a Nikola desno?!
9 znamo vjerovatno, šta misliš ko je u paru sa Šunjićem i ko će na krilo Kerim/Esmur/Gigović uz Memića?
Tipujem na Kerima lijevo ispred Kolasinca gdje će Seo imati nešto defanzivniju ulogu nego inače, a desno Memic ispred Dedica gdje će se njih dvojica dopunjavati.

Vezni red je kao i uvijek enigma.
Tipujem Amir i Sunjic prije nego Gigovic i Sunjic jer niti jedan ne znaju stati na loptu.
Amir je miran igrač i zna zadržati posjed, zato prednost u odnosu na Gigovica, zbog forme prednost u odnosnu na Bašića kojem je tek počela sezona. Nadam se da nas neće opet iznenaditi s Burnicem kao protiv Rumunije.
Na momente sam razmišljao o Amir i Gigovic ako Sunjic nije 100% spreman. Ali ne bih volio to vidjeti jer iako je Gigovic brzi, ipak Sunjic inteligentnije pokriva prostor i disciplinovaniji je, defanzivno u svakom smislu bolji.
Demirović kao lijevi spic gdje bi svojom disciplinom i trkom pomagao na toj strani Kerimu i Amiru.

Očekivanja su kao i kod većine:

Vasilj
Dedić, Katić, Muharemovic, Kolasinac
Memic, Sunjic, Hadziahmetovic, Alajbegovic
Dzeko, Demirović

Da li bismo dobili nešto startanjem Gigovica umjesto Dzeke pa da zaigramo 451 (4411) kako bismo pojačali sredinu terena?! Nisam bas siguran.
442 je i dalje najbolja za branjenje, a ofanzivno smo u toj formaciji najbolje poklopljeni.

Ostalo je stvar momentuma, raspoloženja, sreće Itd.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 mar 2026, 01:16

hurem je napisao/la:
442 gotovo sigurno!
Stani igracemo 4:4:2 imamo tri krila, imamo jednog desnog beka i jedog lijevog beka

……….Dzeko Demirovic
Alajbegovic ………………Bajratarevic
……..Hadziahmetovic Sunjic
Kolasinac Muharem Katic Dedic
………………….Vasilj

Otprilike ako ovako bude sta kad se umore Alajbegovic, Bajraktarevic ili Dedic ?
Memic je jedina opcija?

Burnica sprema na lijevo krilo, mujakica na lijevog beka?
Ako vec igramo 4:4:2 zasto nije uputio poziv jos jednom krilu umjesto sto izmislja pozicije nekim igracima
Ne kontam spisak nikako, jer evo na cijelom spisku Hadziahmetovic, Sunjic, Saric, Tahirovic, Gigovic, Basic, Burnic svi su veznjaci u klubovima i sto ce nam 7 veznjaka u takvom sistemu?
Ako vec igramo 4:4:2 Memic bi trebao biti opcija za krila i ostaje Dedic jedini desni bek. Haj sto je na pretpozivu Gazibegovic nego igra manje od Malica.. Kolasinac jedini lijevi bek na spisku :salut:
Tahirovic 102 minute od 8 decembra 2025
Djuric mladji od njega 20 minuta Bundeslige protiv Bayerna
Bolje 20 minuta protiv Bayerna nego 102 protiv Kopenhagena
Kako sam skontao Tahirovic vec trazi novi klub i nesto se spominje Aek Grcki
Ja ili sam stvarno glup pa ne kontam ili Barbarez gura neke igrace zbog Bajramovica, Hrgovica, Milenkovica i ekipe
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 23 mar 2026, 01:33, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 23 mar 2026, 01:31

NoDi80 je napisao/la:
23 mar 2026, 01:16
hurem je napisao/la:
442 gotovo sigurno!
Stani igracemo 4:4:2 imamo tri krila, imamo jednog desnog beka i jedog lijevog beka

……….Dzeko Demirovic
Alajbegovic ………………Bajratarevic
……..Hadziahmetovic Sunjic
Kolasinac Muharem Katic Dedic
………………….Vasilj

Otprilike ako ovako bude sta kad se umore Alajbegovic, Bajraktarevic ili Dedic ?
Memic je jedina opcija?

Burnica sprema na lijevo krilo, mujakica na lijevog beka?
Ako vec igramo 4:4:2 zasto nije uputio poziv jos jednom krilu umjesto sto izmislja pozicije nekim igracima
Ne kontam spisak nikako, jer evo na cijelom spisku Hadziahmetovic, Sunjic, Saric, Tahirovic, Gigovic, Basic, Burnic svi su veznjaci u klubovima i sto ce nam 7 veznjaka u takvom sistemu?
Ako vec igramo 4:4:2 Memic bi trebao biti opcija za krila i ostaje Dedic jedini desni bek. Haj sto je na pretpozivu Gazibegovic nego igra manje od Malica.. Kolasinac jedini lijevi bek na spisku :salut:
Ja ili sam stvarno glup pa ne kontam ili Barbarez gura neke igrace zbog Bajramovica, Hrgovica, Milenkovica i ekipe
Malić wingback. :rol: :rol:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 mar 2026, 01:35

MiranGlasnic je napisao/la:
23 mar 2026, 01:31

Igrao je to protiv Salzburga, a Karic je igrao lijevog stopera
3:5:2
Evo da ti nacrtam
……Valcci Stankovic Karic
Malic …..
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 23 mar 2026, 01:37, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 23 mar 2026, 01:37

Ma odavno mi nismo imali situaciju da imamo gotovo sve igrače koji su redovni u klubovima. Da je pozvao Karića, to bi manje-više bilo to.

Vasilj, Kolašinac, Muharemović, Čelik, Demirović, Tabaković - svi redovni u ligama petice, plus Dedić i Alajbegović u klubovima dosta jakog ranga.
Memić, Gigović, Šunjić u solidnim ekipama, plus ovi jači drugoligaši (Hadžiahmetović, Katić, Džeko). Bajraktarević nije baš redovan, ali nakupio se minuta isto u pojakom klubu.

Burnić, Radeljić, Mujakić, Bašić, Tahirović, Baždar su u bezveze klubovima (neko više, neko manje), ali eto i oni igraju u suštini. Plus Lukić, isto ova kategorija, ali u životnoj formi.

A Barbarezova logika će vam biti jednostavna za ovu utakmicu ljudi dragi :D Nazad mora Katić, jer je Vels. Mora i Muharemović, jer ga ne može ne staviti. Čak vjerujem da razmišlja i o trećem nazad, a to bi vam bio Radeljić :D U sredinu će staviti Hadžiahmetovića, jer zna otočki fudbal, Šunjića jer u njemu vidi Ngolo Kantea. Čak prije mislim da će ići to neko tipa 3-5-2, pa da će priča s krilima biti vesela :D Ako bude s dva krila, Demirović je jedno 1000%.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 mar 2026, 01:40

Vasilj; Dedić, Katić, Muharemović, Kolašinac; Šunjić (ako nije spreman onda Gigović), Hadžiahmetović; Memić, Džeko (nažalost), Demirović, Alajbegović.

Najbolje što imamo u ovom momentu. Ako slučajno opet svog sina Tahirovića gurne koji je otpisan u Brondbyju može se otpisati utakmica u startu.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 23 mar 2026, 01:47

Diadora je napisao/la:
23 mar 2026, 01:05
Kockarski degenerik I ekipa oko njega nastavljaju sa planskom sabotazom reprezentacije po nalogu vice I velikosrpskog projekta. Otpada ti kljucni stoper I debil odbija da pozove karica. Imas kolasinca Koji mjesecima ne igra lijevog beka, mujakic to nikad u karijeri nije ni igrao niti moze igrati I to je ocigledno svakome cim pogleda mujakica osim zatucanoj kockarskoj tintari.

Nece mamlaz da GA pozove jer bi to znacilo da njegovi menadzerski puleni radeljic I mujakic ne bi dobili sansu da igraju. Karic bi bio standardni bek a kola stoper ili bi eventualno kola bio bek jednu tekmu a karic drugu. Kriminalnim izostavljanjem karica Koji nam je najstandardniji igrac na klupskom Nivou korumpirani kockar ostavlja prostor za guranje oba svoja propaliteta koja ce dobro naplatiti a sve preko ledza reprezentacije I navijaca.

Saric kakav god da je, standardan je u turskoj ligi bar 90 posto tekmi a tahirovica nema ni na klupi I to u dosta slabijoj ligi. Tahirovic u ovakvoj formi je beskoristan I Ako bude na terenu bice igrac manje. Poznavajuci kockara, on je planiran za prvu postavu.

Ako cemo na svjetsko ici sa mujakicem, radeljicem, basicem, ovakvim tahirovicem zakovanim za tribine onda bolje da ne idemo nikako.

Svoju smo sansu propustili u kvalifikacijama na kipru I protiv austrije u zenici kad nas je kockarski degenerik satrao sa drvenim mujakicem, sunjicem, basicem,katicem I tahirovicem u prvoj postavi pa to zasolio sa omerovicem, besirevicem koje ne poziva vec 2 okupljanja.

Meni je iskreno zao igraca jer je zelja,patriotizam I htijenje ocigledna Ali je nemoguce doci do rezultata kad te tvoj strucni stab namjerno sabotira. Svaki put kad mujakic izadze na teren ekipa je automatski 30 posto slabija.
Planska sabotaža. :rol:

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 23 mar 2026, 01:52

NoDi80 je napisao/la:
23 mar 2026, 01:35

Evo da ti nacrtam
……Valcci Stankovic Karic
Malic …..
Genijalno. :rol:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 23 mar 2026, 02:16

baboedindzeko09 je napisao/la:
23 mar 2026, 01:40
Vasilj; Dedić, Katić, Muharemović, Kolašinac; Šunjić (ako nije spreman onda Gigović), Hadžiahmetović; Memić, Džeko (nažalost), Demirović, Alajbegović.
Isto bih sve, Džeku na klupu. :thumbup:

Još kada bi se pravilno minute podijelile, te pogodilo s izmjenama u zavisnosti od rezultata, bilo bi fantastično.

U nekoj teoriji ovaj meč može i na produžetke. Pretpostavljam da svih 120 minuta mogu odraditi Vasilj, Dedić, Katić, Muharemović, Šunjić, Memić i Demirović. Naravno, ovo je samo pretpostavka, s kojom se vjerovatno slaže većina foruma.

Kolašinac, Hadžiahmetović, Alajbegović i Džeko vjerovatno to ne mogu izdržati. Koliko nam god bilo bitno iskustvo Džeke i Kolašinca u toj situaciji, bitnije nam je da imamo svježe noge.

Burnić/Mujakić/Karić (ako dobije naknadni poziv), Gigović, Bajraktarević, Tabaković umjesto njih.

Šta ćemo ako dođe do penala? Realno, koliko god Džeko bio loš penaldžija, on mora biti u situaciji da šuta. Zato je možda pametnije krenuti s njim s klupe.. Slično mislim i za Alajbegovića, svjež Alajbegović na umorne Velšane je ogroman plus za nas. Npr. svi znamo da će Baždar promašit penal bude li na terenu.

Mislim ovisi samo hoće li se razmišljati samo za 90 minuta ili za 120. Ja bih klupirao Edina, a ostavio Kerima. Čisto jer mislim da su njih dvojica najopasnija za gol Velsa uz dužno poštovanje prema ostalima, a makar jedan mora biti uvijek na terenu.

Baš treba voditi o svemu računa.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 mar 2026, 03:36

CAGarfia je napisao/la:
23 mar 2026, 02:16
Šta ćemo ako dođe do penala? Realno, koliko god Džeko bio loš penaldžija, on mora biti u situaciji da šuta. Zato je možda pametnije krenuti s njim s klupe.. Slično mislim i za Alajbegovića, svjež Alajbegović na umorne Velšane je ogroman plus za nas. Npr. svi znamo da će Baždar promašit penal bude li na terenu.

Mislim ovisi samo hoće li se razmišljati samo za 90 minuta ili za 120. Ja bih klupirao Edina, a ostavio Kerima. Čisto jer mislim da su njih dvojica najopasnija za gol Velsa uz dužno poštovanje prema ostalima, a makar jedan mora biti uvijek na terenu.

Baš treba voditi o svemu računa.
Iskreno, ne daj Bože da dođe do penala. Ima li nekoga u ovih 11 ili u ovima sa klupe kojima bi smio dati loptu? Jedni mladi, neiskusni, a drugi uglavnom loši ili li-la izvođači. Džeko je historijski loš izvođač penala za tako velikog igrača ne samo ovako kada se mi samo gledamo već i globalni fudbal, a svi ostali su u međuvremenu bar po jedan penal fulali u posljednje vrijeme (Tabaković, Demirović, Bajraktarević također :D ).

Imamo prednost golmana. Naš je baš specijalista za penale, ako se gleda statistički, možda i top5 trenutno u europskom fudbalu.

Radije bih da riješimo ovo u 90, pa makar i na neku frljoku 0-1 ako je ikako moguće. Bolje i za naše igrače a i za nas ispred malih ekrana zbog srca :D Mislim da nam ne bi ni godilo da igramo 120 minuta što fizički što psihološki jer je roster i ovako tanak a pogotovo sa nepozivanjem nijednog beka osim ova dva što će igrati. Pa zamisli samo 120 minuta i onda kroz 3 dana protiv Italije. Umrli bi :D
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 23 mar 2026, 08:15

NoDi80 je napisao/la:
23 mar 2026, 01:35

Evo da ti nacrtam
……Valcci Stankovic Karic
Malic …..
Ne pricaj glupost navijam za Sturm, igrali su 4 4 2. Bek bio Karic i Malic desno. Stankovic vezni igrac. Kad neznas nemoj molim te

zikerrz21
Kontakt:

Post Postao/la zikerrz21 » 23 mar 2026, 08:19

jos jedan talijan otpo
mancini istegnuce lista

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 23 mar 2026, 08:20

Tesko da Gigovic i Sunjic mogu skupa, Gigovic nije igrac koji je toliko jak na lopti, pas igri itd njega krase druge osobine. Imamo dva ”kreatora” Amira i Benju, nadam se Amiru naravno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, BiH26, Confiance, FerdinandF, Goalgetter, Google Adsense [Bot], HariTz, jasmin10, legendarnadruga, Marsiano, MostarskaKotlina, PointBlank, Proximic, signalidunapark, UtdBiH21, VolimBiH96, zemuntrg i 126 gostiju.