zivimzaosjecaje je napisao/la: ↑23 mar 2026, 01:11
Nevjerojatno je koliki ste vi, Bošnjaci, kao narod, licemjerni paćenici. Ne znam da postoji još jedna zemlja u kojoj mediji šire propagandu u korist navijačkih skupina, osim ovdje. Milijun članaka bošnjačkih medija u kojem Manijake slave kao heroje, npr. Crna Hronika BIH: ,,Dvostruki aršini u Širokom Brijegu: Herceg Bosna može, "gazi baliju" može ali Željin transparent ne može."
Zašto je namjerno izostavljeno da je skandiranje započelo provokacijom Manijaka "gazi ustaše"?
Zbog skandiranja, ubacivanja baklji u teren i transparenta je utakmica prekinuta, te se htjela ispraznit tribina, no Manijaci su radije htjeli to odraditi na teži način.
Ista situacija prošle sezone na Pecari kad je igrao Zrinjski protiv Širokog. Zbog novih pravila o gostovanjima, Ultrasi su skandirali ,,**** te Bosno, **** te ja, Hrvatska moja domovina!", te su ubacivali baklje na teren. Utakmica je prekinuta, te su namjeravali isprazniti tribinu ako Ultrasi ne stanu sa skandiranjem. Stali su, utakmica se nastavila, nije bilo potrebe intervencije. U tome je razlika, Ultrasi su stali, Manijaci su nastavili, pa se završilo kako se završilo. Naravno, bošnjački mediji su odmah izvrnuli obe situacije. Manijaci bez ikakvog razloga izbačeni, a Ultrasi ,,sramotno", ,,bez ikakvog razloga" psovali državu.
Nije ni prvi, a ni zadnji put da se takva propaganda širi. Pretprošle sezone, bošnjački mediji bez ikakvog dokaza plasirali vijest da su Ultrasi u oružanoj(!) pljački oduzeli Red Army-u transparente. Na kraju, kada je izašao video, ispostavilo se da je jedino član Red Army-a imao pištolj. Nakon toga, vijesti o plaćenicima iz Bijeljine, vezanje u obiteljskoj kući u kojoj živi s bolesnim roditeljima, onda stotine članaka o tome kako je FUP oduzeo transparente Red Army-a, koji su bili kod policajaca, koji su "navodno" radili za Ultrase, pa čak i objavili ime čovjeka, koji nema veze s time, SVE se ispostavilo lažnim. Onda opet, vijesti o posipanju travnjaka kiselinom, samo da se odvrati pažnja od najveće sramote u njihovoj povijesti.
Koliko je bilo ovakvih članaka od strane bošnjačkih medija, a koliko je bilo članaka o tome kada su 4 člana Red Army-a (jedan od njih trenutno u pritvoru zbog ubojstva prije mjesec dana) ušli u stan i zamalo ubili čovjeka?
Koliko sam članaka pročitao što je sramotno kako su HZ vraćene s gostovanja u RS-u, isto tako i za Manijake. Jesu li pisali da je sramotno što su prošle sezone vratili Ultrase ispred Koševa, tj. nisu im dali da unesu zastave, bubnjeve, nikakva obilježja kluba, pa čak ni šalove? Odmah su mediji krenuli pisati kako su Ultrasi vraćeni zbog političkih poruka, itd., a nisu mogli biti dalje od istine.
Onda od "mnogobrojnog" izvještavanja što su Ultrase skidali usred zime u Banjoj Luci, jer nisu smjeli imati obilježja koja na sebi imaju šahovnicu, onda kada su specijalci isprebijali Ultrase na Grbavici dok su praznili tribinu, itd. Mogu mislit da su se u istoj situaciji našle neke bošnjačke grupe, odmah bi bilo NATO help.
Nema većih licemjera od vas.