NBA Playoff 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: NBA Playoff 2011

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 maj 2011, 01:16

lbj06miami je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:Ako je nesportska greska bila lakat J.ONeala nad Jonesom , onda je definitivno isto bilo Jones nad Pirceom koja NIJE svirana i Wade nad Pirceom kada je htio da "prodje kroz njega" i OPET NIJE svirana nego cak ISKLJUCENJE Pirce kad je usao u seriju :oops: :oops: :oops:

jadno , jadno , jadno :roll:

Mislim hajde da se ovo desava nad Phill-om ali nad veteranima koji ce vjerovatno u "hall of fame" stvarno nestvarno :shock: , jeftini potezi Wade-a i Jones-a :roll:
E tako ti je kada mrzis KINGa sve ti sudije krive.
Kada je ONeal udario laktom jonesa cist namjeran faul, kada je jones udario pircea sudjena je obostrana tehnička i ako se i morala a i nije smorala svirati jer ovako grubi fauli su vidjani na svakoj utakmici ako cemo realno ni oni fauli KG i RR na KINGu na pocetku utakmice nisu nista blazi, a Piece se nakurcio i dobio tehnicku zajedno sa wadeom sto je znacilo da je automatski i iskljucen. Sudjeno nekoliko faula u napadau za miami recimo kada je Antony stajao cisto a RR se bacio i sudije svirale faul i jos nekih od Big Z ali to nije ni bitno posto je sudjenje u njamanju ruku bilo korektno.

kobe a ono nije nesportska greska Ronda kada je vuko Jamesa 5 metara, pa kad ga James odgurnu poslije?...pa mene cudi da ga James nije sakom razvalio
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 maj 2011, 01:18

Misim da nema smisla govoriti da su suci bili na strani Heata, ima grešaka na obe strane ali nisu utjecali na krajnji rezultat
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 02 maj 2011, 01:23

SaltCityAttack je napisao/la: kobe a ono nije nesportska greska Ronda kada je vuko Jamesa 5 metara, pa kad ga James odgurnu poslije?...pa mene cudi da ga James nije sakom razvalio
U europi DA , a ti koji tamo zivis i pratis NBA treba da znas da NIKAD kada igrac s dije ruke uhvati drugog igraca a nije ga udarije da se ne svira nesportska , to je jos i pohvalno u NBA kao stiti se igrac od povrjede , znaci bila bi nesportska da ga je Rondo ili gurnuo s ledja ili pukao po rukama ;)
Malo prirucnik u ruke NBA pravila pa pisite.
Eno i na ABC su poslije rekli da ono NIJE smjela biti tehnicka i izbacivanje Pirce-a , a znamo kaoliko marketinski ESPN tj preko kojieg ide ABC nedeljom favoriziraju ovaj novi Heat i Lebrona i Wade-a imaju posebnu podstranicu o njima.
Prema tome meni dovoljno ;)

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 02 maj 2011, 01:25

Kobe Bryant je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la: kobe a ono nije nesportska greska Ronda kada je vuko Jamesa 5 metara, pa kad ga James odgurnu poslije?...pa mene cudi da ga James nije sakom razvalio
U europi DA , a ti koji tamo zivis i pratis NBA treba da znas da NIKAD kada igrac s dije ruke uhvati drugog igraca a nije ga udarije da se ne svira nesportska , to je jos i pohvalno u NBA kao stiti se igrac od povrjede , znaci bila bi nesportska da ga je Rondo ili gurnuo s ledja ili pukao po rukama ;)
Eno i na ABC su poslije rekli da ono NIJE smjela biti tehnicka i izbacivanje Pirce-a , a znamo kaoliko marketinski ESPN tj preko kojieg ide ABC nedeljom favoriziraju ovaj novi Heat i Lebrona i Wade-a imaju posebnu podstranicu o njima.
Hoće li ti biti dovoljno kad vidiš Jamesa sa prstenom u junu?

DPO
Kontakt:

Post Postao/la DPO » 02 maj 2011, 01:38

LBJ MVP je napisao/la:
DPO je napisao/la:Ja cu samo reci ovo: Wade je, uz Kobe Bryanta naravno , najbolji igrac za play offa...njima dvojici je izgleda mrsko igrati regularni dio sezone pa se dosta cuvaju, ali kad dođe doigravanje e onda ide masakr protivnika.
Zar je ovo moguće napisat,ako iko nije igrač za playoffa onda je to Bryant za Wadea se slažem uvijek igra bolje u playoffu.
Bryant bolje igra u playoffu da te ja pitam po čemu to?
Btw košarkaši koji najviše napreduju u playoffu su Wade,Rondo(zanemarimo današnju tekmu)Fisher i sad mi uz njih još neko i ne pada na pamet :?
Ti izgleda zaboravio sve titule koje je Kobe donio Lakersima kroz Play off :shock: ...pa nije donio kroz regularni dio sezone jer je to nemoguce.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 02 maj 2011, 01:39

Ne kontam ????, Ako bude zasluzeno , reci su SVAKA CAST MAJSTORE ;)

Miami je bio bolji , ali nije bila pomoc sudija , veceras su igrali extra dbramu vrlo fčexibilnu , dosta su krili nedostatke.
Odbrana je dala krila tranizciji a nemozes braniti tranziciju Lebrona i Wade-a znaci to je najmanje 20 koseva .
Ako Boston misli nesta mora smanjiti izgubljenje lopte.

btw. Vidim da se misli da ja "mrzim" Lebrona i Wade-a :roll: :lol:
Upravo suprotno kao pravi istinski navijac LA LAkersa , jedino mrzim Boston ;)
Miami mi uopce nesmeta ta vjestacka tvorevina kao Chelsa ili Man City recimo u fudbalu :roll:

Lebron ima priliku da postane najbolji svih vremena ako nastavi ovako a bude igrao do 36-te bez povreda i da osvoji 6 naslova , to recimo Kobe nama priliku , Kobe mozda ako osvoji jo 2 prstena ima priliku uci u top 5 ;)

Samo mi se nesvidja ovakva kosarka pogotovo od finala 2006 i onakve kradje nad Dallasom od tsrane sudija kada su Wade-u i kada sam padne svirali da puca slobodna :lol:
Eh sad nekome ce se svidja Lebron nekome nesvidja , ali nemozes ukinuti cinjeice da ima nenormalne statistike , malo manje se pokazao u playoff-u kao lider , ali evo mu sad sanse da svima zacepi usta i da postane jedan od najboljih svih vremena.

DPO
Kontakt:

Post Postao/la DPO » 02 maj 2011, 01:44

Care, svaka ekipa u NBA je vještacka tvorevina ;) ni Shaq ni Rice ni Gasol ni Artest ni Odom nisu rođeni u L.A. ili u svlacionici Lakersa, vec su DOVEDENI i placeni...isto kao i James i Bosh u Miami.
Možda Chicago ima tu neku nazovimo prednost po tom pitanju jer su njihovi glavni igraci birani draftom : Rose,Deng,Noah i nisu došli u Bullse putem trejda.

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 02 maj 2011, 01:52

Upravo to onda je boston sa velikom trojkom vjestacka tvorevina lakersi knicksi nekontam kako tako razmisljas(kobe) nije ovo fudbal da dođe šejk i pokupuje sve ljudi potpisali htjeli titule isto kosto su garnet allen i pierce, gasol artest itd. neznam po kojoj logici ovo zakljucujes.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 02 maj 2011, 01:54

Necu da razlabam o cemu su legende rekle svoje :

Znaci to bi bilo isto da je Jordan zvonuo Birda i Magica , hajmo se udruziti ... a ne sto su se takmicili da jedna drugoga pobjede....

Znaci tebi bilo u redu da je recimo hajde da uzmemu iz Kobe-ove generacije znaci Kobe da je 2005 kada se rastao sa ONealom zovnuo Duncana i Garnetta ili Nowitzkog hajde da se udruzimo i osvojimo 5 titula za redom.

Da su to uradili 2005 bilo bi sve do sad titule ;)
A ne igrali su i davali najbolje jedan protiv drugoga : Kobe-Duncan-Garnett-Nowitzky

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 02 maj 2011, 01:58

Kobe Bryant je napisao/la:Necu da razlabam o cemu su legende rekle svoje :

Znaci to bi bilo isto da je Jordan zvonuo Birda i Magica , hajmo se udruziti ... a ne sto su se takmicili da jedna drugoga pobjede....

Znaci tebi bilo u redu da je recimo hajde da uzmemu iz Kobe-ove generacije znaci Kobe da je 2005 kada se rastao sa ONealom zovnuo Duncana i Garnetta ili Nowitzkog hajde da se udruzimo i osvojimo 5 titula za redom.

Da su to uradili 2005 bilo bi sve do sad titule ;)
A ne igrali su i davali najbolje jedan protiv drugoga : Kobe-Duncan-Garnett-Nowitzky
Pa zar nije kobe htio trade sto eto lebron koji jeste kloc al nikad nije svoju ekipu ucjenjivo ako nebudemo bolji ja odo.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 02 maj 2011, 01:58

Wade i Lebron su trenutno najbolji igraci i u najboljim su godinama i umjesto da UZIVAMO kako se bore jedan protiv drugoga oni se udruze + uzmu drugog najboljeg visokog igraca.

btw. 2008 kada su se big 3 iz Bostona udruzili Allen je imao 33 , Garnett 32 a Pirce 31 god :roll:

DPO
Kontakt:

Post Postao/la DPO » 02 maj 2011, 01:59

Kada su L.A. Lakersi u sezoni 1999/2000 doveli Shaqa (tada najboljeg centra lige, njega su doveli ranije) i Glen Ricea (tada ponajboljeg šutera lige) i tako sa Bryantom stvorili najbolji trio lige - nije se pricalo o nekakvoj "vještackoj tvorevini" vec je bilo bitno uzeti trofej kojeg su cekali 12 godina.
Tako da je ta prica o vještackim tvorevinama deplasirana i pomalo licemjerna.
Isto to važi i za Boston sa njihovim triom i mnogi drugi timovi.

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 02 maj 2011, 02:06

Kobe Bryant je napisao/la:Wade i Lebron su trenutno najbolji igraci i u najboljim su godinama i umjesto da UZIVAMO kako se bore jedan protiv drugoga oni se udruze + uzmu drugog najboljeg visokog igraca.

btw. 2008 kada su se big 3 iz Bostona udruzili Allen je imao 33 , Garnett 32 a Pirce 31 god :roll:
Kakve veze imaju godine ako mislis na to da su duze ostali odani pa lebron je cavsima dao 7 godina odveo ih do finala jednu grupu retarda oko njega imao nabolji omjer reg. sezone 2 puta i druge stvari mrsko mi nabrajt zar to nije odanost i na kraju skontao da su cavalersi katastrofa franchisa da je cleveland najruzniji grad u americi i da nijedna zvijezda nece tamo da ide i otisao u topli fini pun droge miami a wade je ostao u miamiu i odbio rodni grad. I ja sto neodgovoris da je i kobe trazio trade.

DPO
Kontakt:

Post Postao/la DPO » 02 maj 2011, 02:07

bear grylls je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:Wade i Lebron su trenutno najbolji igraci i u najboljim su godinama i umjesto da UZIVAMO kako se bore jedan protiv drugoga oni se udruze + uzmu drugog najboljeg visokog igraca.

Kakve veze imaju godine ako mislis na to da su duze ostali odani pa lebron je cavsima dao 7 godina odveo ih do finala jednu grupu retarda oko njega imao nabolji omjer reg. sezone 2 puta i druge stvari mrsko mi nabrajt zar to nije odanost i na kraju skontao da su cavalersi katastrofa franchisa da je cleveland najruzniji grad u americi i da nijedna zvijezda nece tamo da ide i otisao u topli fini pun droge miami a wade je ostao u miamiu i odbio rodni grad. I ja sto neodgovoris da je i kobe trazio trade.
:lol: :lol: baš je fin taj Miami, kao grad mislim.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 maj 2011, 02:09

Spursi i Bullsi onda jedini nisu vještačke tvorevine i Oklahoma ima igrača koje je ona birala na draftu ostalo sve :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 02 maj 2011, 02:11

DPO je napisao/la:
bear grylls je napisao/la:

:lol: :lol: baš je fin taj Miami, kao grad mislim.
:mrgreen:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 02 maj 2011, 02:13

DPO je napisao/la:Kda su L.A. Lakersi u sezoni 1999/2000 doveli Shaqa (tada najboljeg centra lige) i Glen Ricea (tada ponajboljeg šutera lige) i tako sa Bryantom stvorili najbolji trio lige - nije se pricalo o nekakvoj "vještackoj tvorevini" vec je bilo bitno uzeti trofej kojeg su cekali 12 godina.
Hele nejse da ne obrazazem.
Kobe je bio klinac i ulazio s klupe , Rice je doveden samo da oslobodi salary cup sljedece godine da mogu potpisati Bryanta na vise godina , jer su za Rice-a dali tada top 3 SG Jonesa koji je bio starter i Eldena Cambela iedan od top5 centara u to vrijeme sto je mini bio apsuradan trade + odrekli se crhunskog sutera i play-a Van Exela i doveli veterana Harepera :roll:
Znaci po meni su lakersi imali dram team 99 godine kada ih je pomela Utah : Van Exel , E.Jones , R Fox , R. Horry , ONeal , Kobe , Fisher , Cambel, Rodman , R.Patterson ....

onda je dosao Phill i imao salbiji sastav ali od Kobe-a napravio igracinu kojem je odgovarao triangl napad.
Mislim triangl je najefikasniji napad ali ga slabo primjenjuju zbog toga sto trebas imati igrace koji znaju to igrati .
Zbog toga statistika kod Kobe-a nestima, jer pomocu triangla on dovede akciju koja dovede do ciste asistencije , ili kada mu vrate da zavrsava u posljedim sekunadama napada da on zavrsava preko ruke zbog toga su mu slabije statustike ass i suta , a znamo da navuce uvjek po dvojcu prije kad je bio mladji i trojcu.

DPO
Kontakt:

Post Postao/la DPO » 02 maj 2011, 02:27

DPO je napisao/la:Kda su L.A. Lakersi u sezoni 1999/2000 doveli Shaqa (tada najboljeg centra lige) i Glen Ricea (tada ponajboljeg šutera lige) i tako sa Bryantom stvorili najbolji trio lige - nije se pricalo o nekakvoj "vještackoj tvorevini" vec je bilo bitno uzeti trofej kojeg su cekali 12 godina.
Hele nejse da ne obrazazem.
Kobe je bio klinac i ulazio s klupe , Rice je doveden samo da oslobodi salary cup sljedece godine da mogu potpisati Bryanta na vise godina , jer su za Rice-a dali tada top 3 SG Jonesa koji je bio starter i Eldena Cambela iedan od top5 centara u to vrijeme sto je mini bio apsuradan trade + odrekli se crhunskog sutera i play-a Van Exela i doveli veterana Harepera :roll:
Znaci po meni su lakersi imali dram team 99 godine kada ih je pomela Utah : Van Exel , E.Jones , R Fox , R. Horry , ONeal , Kobe , Fisher , Cambel, Rodman , R.Patterson ....

onda je dosao Phill i imao salbiji sastav ali od Kobe-a napravio igracinu kojem je odgovarao triangl napad.
Mislim triangl je najefikasniji napad ali ga slabo primjenjuju zbog toga sto trebas imati igrace koji znaju to igrati .
Zbog toga statistika kod Kobe-a nestima, jer pomocu triangla on dovede akciju koja dovede do ciste asistencije , ili kada mu vrate da zavrsava u posljedim sekunadama napada da on zavrsava preko ruke zbog toga su mu slabije statustike ass i suta , a znamo da navuce uvjek po dvojcu prije kad je bio mladji i trojcu.
Te 1999 kad je ofirmiran trio Bryant - Rice -Shaq ...Kobe je VEC bio igracina i vec gotovo proizvod (stroj za koševe), All star igrac sa statistikom od 22 koševa u prosjeku po utakmici.
Rice je te sezone zabijao 17-18 koševa prosjecno u Lakersima (Prije toga bio glavni igrac Charlotte i all star igrac)...o Shaqu (koji je tad bio najbolji centar lige ubjedljivo) da ne pricam koliko je bio dominantan igrac u svoje vrijeme....kasnije su Lakersi to isto radili i sa Odomom, Gasolom i Artestom.
Ono što hocu da kažem, da se tada nije puno moralisalo oko toga, niti su se pominjale neke vještacke tvorevine, vec je bilo bitno vratiti što prije trofej koji se cekao 12 godina.
To isto su ponovili i Celticsi kad su kreirali svoj veliki trio, nakon Lakersa...a sad i Miami.
Nema tu nikakve razlike i to je meni sasvim normalno.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 maj 2011, 02:43

nekad ona jest, a nekad ne, a pogotov ako onako kako je Rondo njega zadrzao.. bio je u punom naletu covjek i onako ga hvatat stvarno nigdje veze ba ....ma ja sva sreca ne igram, ali znam da bi ga poslije onog stocem razvalio :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ibisevic82
Kontakt:

Post Postao/la Ibisevic82 » 02 maj 2011, 02:53

Da nebi veceras Pirce-a i one njegove tehnicke nad wade-om nebi znao koliko ko ovdje poznaje kosarku.Taj isti Pierc-e je natrcao na wade-a i zaustavio ga da ne moze pratiti Allena.Poznato je u kosarci ako si u bloku da se ne smijes pomjerati i u tom slucaju bi faul bio sviran Wade-u.Ovako tehnicka cista kao suza.Jel isao namjerno ili nije?
Ne shvatam jeli toliko tesko priznati da je veceras Miami bio bolji.Ja cu sad napisati da Boston nece uzeti ni jednu utakmicu u ovoj seriji ako Miami bude igrao onako agresivnu kosarku.Necu da pricam da je klupa Miami-a jaca 3 puta od Bostonove.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.