Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
- VivaLaStella
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Al prejako kako svi ovi zaprdnjaci kritikiju arapske režime zbog brutalnosti, jer ubijaju i zatvaraju vlastiti narod itd. A onda podržavaju kad lideri zaprdnih zemalja kažnjavaju te režime, tako što ubijaju isti taj 'napaćeni' narod. ljudskije je valjda kad ti demokratija presudi
Evo i ja bi nekako više volio da me pogodi Javelin u sljepoočnicu, nego da me raznese neki prljavi arap fujj
pravda za mnoy
- VensanKasel
- Kontakt:
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Normalno da ne želim da ginu djeca i ostali nevini (koji su operisani od toga), al ljudima koji svjesno rade na idejama koje stoje iza Jabotinskog i politici koja zastupa te ideje ne želim ništa dobro, glasači ben Gvira i Likuda, koji i nakon svega što ljudi koji vode njihovu zemlju rade, stoje iza njih i daju im podršku očigledno ne zaslužuju ništa dobro, u najmanju ruku želim takvi budu izbrisani sa političke scene. Zato i kažem nisu svi Jevreji iza njih, ima tamo opozicije kao i u čitavom svijetu a i onih običnih ljudi koje politika i ne zanima previše i onda i ne glasaju.ArtemisFowl je napisao/la: ↑23 mar 2026, 11:32pa jel ginu vlastodržšci ili civili? Koja je razlika između nas i civila po arapskim zemljama, saveznicama Izraela i Amerike (što smo i mi, koliko god narod kod nas bio anti-Izrael)?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 09:36Da, ali već odavno kolo vodi revizionistička struja cionizma, tj i oni su najvidljiviji i najglasniji, to su ovi na vlasti (Likud i sva desničarska svita oko njih) koji i kroje politiku Izraela a krenulo je od Jabotinskog koji je i bio začetnik te ideje, Herzl je bio onaj koji je bio originalni cionista ali ovo što Likud i većina oko njega provodi je Jabotinsky i njegova doktrina, i takvima ne želim dobro.ArtemisFowl je napisao/la: ↑23 mar 2026, 07:53Svoje bolesne perverzije pripisujete drugim forumašima.
@rioferdy Cionizam je u osnovi borba za postojanje države Izrael,
A razlika je u tome što recimo mi (mislim u globalu na BiH ako već upoređuješ nas) imamo pravo glasa, isto kao i ti Izraelci, i onda daješ podršku takvim idejama, dok arapi u većini tih zemalja nemaju pravo glasa pa onda i ne znaš da li podržavaju taj režim ili ne i sve što on radi.
Što se tiče naše vanjske politike mislim da i treba biti usklađena sa politikom EU i da gledamo sebe, a ne da glumimo moralne vertikale, jer nismo baš u toj poziciji da to možemo raditi, za razliku od Španije i Slovenije recimo.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- VivaLaStella
- Kontakt:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/da-l ... /260323123
Ništa princ luzer
Prvo se rođena mati posrala na njega, a sad i očuh
Ništa princ luzer
pravda za mnoy
- gringoBasJa
- Kontakt:
Ja bih ovim ljudima sto rade kao kontrolori leta dao plate 100.000. Zamislite jesti ovaj hljeb, koji su tu stresovi svake sekunde...rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 13:54Normalno da ne želim da ginu djeca i ostali nevini (koji su operisani od toga), al ljudima koji svjesno rade na idejama koje stoje iza Jabotinskog i politici koja zastupa te ideje ne želim ništa dobro, glasači ben Gvira i Likuda, koji i nakon svega što ljudi koji vode njihovu zemlju rade, stoje iza njih i daju im podršku očigledno ne zaslužuju ništa dobro, u najmanju ruku želim takvi budu izbrisani sa političke scene. Zato i kažem nisu svi Jevreji iza njih, ima tamo opozicije kao i u čitavom svijetu a i onih običnih ljudi koje politika i ne zanima previše i onda i ne glasaju.ArtemisFowl je napisao/la: ↑23 mar 2026, 11:32pa jel ginu vlastodržšci ili civili? Koja je razlika između nas i civila po arapskim zemljama, saveznicama Izraela i Amerike (što smo i mi, koliko god narod kod nas bio anti-Izrael)?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 09:36
Da, ali već odavno kolo vodi revizionistička struja cionizma, tj i oni su najvidljiviji i najglasniji, to su ovi na vlasti (Likud i sva desničarska svita oko njih) koji i kroje politiku Izraela a krenulo je od Jabotinskog koji je i bio začetnik te ideje, Herzl je bio onaj koji je bio originalni cionista ali ovo što Likud i većina oko njega provodi je Jabotinsky i njegova doktrina, i takvima ne želim dobro.
A razlika je u tome što recimo mi (mislim u globalu na BiH ako već upoređuješ nas) imamo pravo glasa, isto kao i ti Izraelci, i onda daješ podršku takvim idejama, dok arapi u većini tih zemalja nemaju pravo glasa pa onda i ne znaš da li podržavaju taj režim ili ne i sve što on radi.
Što se tiče naše vanjske politike mislim da i treba biti usklađena sa politikom EU i da gledamo sebe, a ne da glumimo moralne vertikale, jer nismo baš u toj poziciji da to možemo raditi, za razliku od Španije i Slovenije recimo.
Isto tako Hirurzima bi dao iste plate... I to je posao da te bog sacuva...
----------------------------------------
Rio@ zasto bi ti dao svoju kucu da ti upavlja neko iz druge mjesne zajednice i da ti on odredjuje sta i kako moras...? Bil dao???
Naravno da ne bi kao i niko normalan...
Saradnja da, tutorstvo nikad i nikom...
Prijatelju u regionu imamo najvise hidrocentrala, termoelektrana, rudnika, potencijala za metalurgiju, rafineriju, drveta i vode na pretek, obradivog poljoprivrednog zemljista i to najkvalitenijeg u Europi(Semberija Crnozem), posavina, teren za stocarstvo idelana, teren za vocarstvo perfektan, imamo cak i izlaz na more sa potencijalnom lukom, sto ce nama neko tutoriti? MI trebamo samo rastjerati te visoke prestavnike(kolonijalne upravitelje), ambasadore i ostala gofna, sjest i dogovoriti se sa ostalim zajednicama u BiH i krenuti punom parom naprijed... Dosta vise Spomenika, Dzamija, Crkava i ostalog nazadovanja... Gledati naprijed a ne 30-35 godina u nazad i brojati dlake po jajima jedni drugima...
- bavariapivo
- Kontakt:
volim i ja scrubs, ali meni u MITM ima bolje fore
eto gotov rat, vraća se dodik na naslovnice
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
- kraljttbvb
- Kontakt:
rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 13:54Što se tiče naše vanjske politike mislim da i treba biti usklađena sa politikom EU i da gledamo sebe, a ne da glumimo moralne vertikale, jer nismo baš u toj poziciji da to možemo raditi, za razliku od Španije i Slovenije recimo.
Slovenija priznala Palestinu, ne zele Izrael na Euroviziji i odmah Mosad reagujePredstavnici izraelske tvrtke Black Cube, koja se bavi obavještajnim operacijama diljem svijeta, sastali su se 22. prosinca prošle godine u Ljubljani s predsjednikom SDS-a Janezom Janšom.
Samo tri mjeseca kasnije, u Sloveniji su se pojavili videozapisi koji nalikuju metodi koju ova tvrtka već dugi niz godina koristi u političkim i obavještajnim operacijama. Stručnjaci su predstavili izvješće o aktivnostima strane obavještajne agencije u Sloveniji uoči parlamentarnih izbora.
- Sve izborne kampanje su intenzivne i u mnogim izbornim kampanjama ima i udaraca ispod pojasa. Nažalost. Ali ono čemu trenutno svjedočimo u Sloveniji je nešto povijesno. Povijesno u izrazito lošem smislu te riječi. Svjedočimo povijesnom miješanju u slovensku demokraciju i napadu na slovenski suverenitet.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- superFrankie
- Kontakt:
kakav ludak je Trump.superFrankie je napisao/la: ↑23 mar 2026, 17:43Iran je negirao sve navode da su stupili u pregovore, tako da ne bih rekao jos da je gotov
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- Centre forward
- Kontakt:
Vraćaj i Dernek.ba da smo svoji na svome.Velika akvizicija: PIK se vraća – domaći kapital preuzima OLX.ba
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- VensanKasel
- Kontakt:
superFrankie je napisao/la: ↑23 mar 2026, 17:43Iran je negirao sve navode da su stupili u pregovore, tako da ne bih rekao jos da je gotov
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- Wilshere10
- Kontakt:
Izvoz BiH po glavnim trgovinskim partnerima za januar i februar 2026. Top 3 - Hrvatska, Njemačka i Austrija.
Uvoz - Italija, Njemačka i Kina.
Kada se sve zaokruži, Švabeci nam nekako najvažniji.
Da je otključati kakav ugvor sa Kinom o izvozu kukuruza, a zemlju da Bošnje oru sa njihovim traktorima.
Uvoz - Italija, Njemačka i Kina.
Kada se sve zaokruži, Švabeci nam nekako najvažniji.
Da je otključati kakav ugvor sa Kinom o izvozu kukuruza, a zemlju da Bošnje oru sa njihovim traktorima.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- superFrankie
- Kontakt:
Opet jaka potjera. Sa Moranom ne moze drugacije nego drama 
Sve svojim radom stekli
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Uzima pare, stas
superFrankie je napisao/la: ↑23 mar 2026, 18:57Opet jaka potjera. Sa Moranom ne moze drugacije nego drama![]()

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.