Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

babino
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la babino » 23 mar 2026, 20:43

Oikamid je napisao/la:
23 mar 2026, 19:46
Najvažnije je biti hrabar. Taktika i sistem na kraju ne igraju ulogu.
Meni je i ovo jako. Pa mogu onda i ja biti selektor, vibe selektor takoreći.
nekad se sprdalo sa meshom zbog slicne izjave:-)

predlazem barbi da iskopa jos 10 mujakica i da hrabro krene u rat sa njima:-)

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 23 mar 2026, 22:42

Boga mi kad Kicker spominje Sergejevu optužbu za sabotažu, moglo bi ovo pred sudom završiti. Moj Sergej moj :rol:

https://www.kicker.at/sabotage-vorwurf- ... N9F7KvrL4w
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 23 mar 2026, 23:02

Čovjek bi pomislio da se radi u najmanju ruku o Cherkiju kad Barbarez priča o Tahiroviću, kad ono samo neki bezvezni i nebitan igrač. Možemo li zamisliti Tahirovića kao neku bitnu kariku za nas....nebitan lik skroz.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 23 mar 2026, 23:06

dzemil je napisao/la:
23 mar 2026, 23:02
Čovjek bi pomislio da se radi u najmanju ruku o Cherkiju kad Barbarez priča o Tahiroviću, kad ono samo neki bezvezni i nebitan igrač. Možemo li zamisliti Tahirovića kao neku bitnu kariku za nas....nebitan lik skroz.
Možemo mi tvrditi do mile volje da je on nebitan, ali on ima 18 nastupa od mogućih 18 otkad je Barbarez selektor. Jednostavno, spreman je na kocku baciti sve što predstavlja zbog Benjamina. Evo, danas je vlastitu reputaciju sahranio.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 23 mar 2026, 23:15

Ronaldo (pravi) se ošiša onomad, ljeta gospodnjeg 2002. godine na onaj cirkus od frizure, kasnije objasnivši razlog, ukratko- da se skrene pažnja na frizuru i da se prestane govoriti o njegovoj (ne)spremnosti, jer su ga boljele prepone. Fakat, svi pričali o frizuri, sva djeca svijeta se ošišala "onako", i niko o povredi i spremnosti ni riječi, što mu je omogućilo da se rahat priprema i na kraju bude najbolji strijelac prvenstva s 8 golova.

Danas mi nesto naumpade, da li je nas selektor toliko promućuran da izvede ovaj manevar iz istog razloga, kako bi se svijet zabavljao ovim pitanjem, ili je bas onako amaterski ispalio ovo sto se dozvoljava jos samo nama ovdje na forumu?!? Hocu reci, imam ja pravo to ovdje napisati kao mogucnost, ali reci to na sluzbenoj press konferenciji, e to je vec drugi nivo i za to trebas imati debeo, bas debeo razlog. I dokaz.

I jos jedna stvar! Ovaj (Benjo) ce dobro nayebat kad se vrati u Dansku. Ionako je naoro.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 23 mar 2026, 23:21

231983 je napisao/la:
23 mar 2026, 23:15
Ronaldo (pravi) se ošiša onomad, ljeta gospodnjeg 2002. godine na onaj cirkus od frizure, kasnije objasnivši razlog, ukratko- da se skrene pažnja na frizuru i da se prestane govoriti o njegovoj (ne)spremnosti, jer su ga boljele prepone. Fakat, svi pričali o frizuri, sva djeca svijeta se ošišala "onako", i niko o povredi i spremnosti ni riječi, što mu je omogućilo da se rahat priprema i na kraju bude najbolji strijelac prvenstva s 8 golova.

Danas mi nesto naumpade, da li je nas selektor toliko promućuran da izvede ovaj manevar iz istog razloga, kako bi se svijet zabavljao ovim pitanjem, ili je bas onako amaterski ispalio ovo sto se dozvoljava jos samo nama ovdje na forumu?!? Hocu reci, imam ja pravo to ovdje napisati kao mogucnost, ali reci to na sluzbenoj press konferenciji, e to je vec drugi nivo i za to trebas imati debeo, bas debeo razlog. I dokaz.

I jos jedna stvar! Ovaj (Benjo) ce dobro nayebat kad se vrati u Dansku. Ionako je naoro.
Nije. :kafa:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 mar 2026, 23:23

231983 je napisao/la:
23 mar 2026, 23:15

Ma vratice se tamo samo turisticki. Toliko ozbiljno razmisljaju o njemu da su ga hladno poslali avionom na okupljanje, a jucer igrali ligasku utakmicu...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 23 mar 2026, 23:36

Sta se sve i ovde lupa i provaljuje, u rangu lupanja Barbinog

M1k3y
Kontakt:

Post Postao/la M1k3y » 24 mar 2026, 00:33

slika

Idemo samo optimisticno, ista euforija kao i protiv Rumuna aBd. U slucaju suprotnog onda se svi udruzujemo protiv celavog :bih:

labostarmomosa
Kontakt:

Post Postao/la labostarmomosa » 24 mar 2026, 00:44

Hazre je napisao/la:
23 mar 2026, 16:11
Samo da ga ne stignu sve ove lazi, pa popusimo od Wales 3:0.
I meni je to u glavi citavo vrijeme, karma je opasna, vrati se u najgorem momentu, puno se lazi nakupilo. A najgore od svega je to da je sam sebi u stomak skakao sa izjavama, niko ga tjerao nije na to.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 24 mar 2026, 01:34

Koliko pateticno zvuci kockarski mag pokusavajuci da opravda svoj debilizam. Zbog igraca Koji uopste nema utakmica u nogama i Koji nam nikako nemoze pomoci ovakav nespreman on je izostavio igraca Koji bi nam zapravo mogao pomoci.

I kockarska debilcina ce GA opet staviti u prvu postavu kao da gledam ili cecu najmanju ruku ga ubaciti zadnjih Pola sata.
Tahirovic I sunjic u sredini su recept za propast.

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 24 mar 2026, 01:43

Inshallah Barbarez haram ball masterclass.

resko1
Kontakt:

Post Postao/la resko1 » 24 mar 2026, 01:44

Razlog za nepozivanje Karica mu je bio sto nije zadovoljan s njim.
Sa druge strane to sto su su Amar i Sejo spremni pa ne treba niko ko ni kod Papeta.
Da se Sejo povrijedio drugu bi pricu prico haha
Jel on svjestan da je Sejo u godinama? Da ga vise nema nego sto ga ima, da beka ne igra vec par godina?
Emir je solidan, boljeg od njega trenutno nemas, al on ti je buducnost, zar ne vidi siru sliku?
Nadji boljeg od njega majstore.

resko1
Kontakt:

Post Postao/la resko1 » 24 mar 2026, 01:52

Novinari na presici opet klasika nista bitno da pitaju.
Recimo imal kakvih vijesti oko Janelta, sta ima za Mahmica?
Za Karica ne bi nijedno pitanje.
I onaj mali Ganibeg posto bezmud otkako je u Avaz preso.
Niko za Huseinbasica da upita, jel out sto se tice repke, gdje je Besirovic na spisku za kojeg Barba rece da je potreban?
Niko nema muda da upita bilo sta ozbiljnije, vec se ista prica prica od presice do presice.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 24 mar 2026, 02:29

resko1 je napisao/la:
24 mar 2026, 01:44
Razlog za nepozivanje Karica mu je bio sto nije zadovoljan s njim.
Sa druge strane to sto su su Amar i Sejo spremni pa ne treba niko ko ni kod Papeta.
Da se Sejo povrijedio drugu bi pricu prico haha
Jel on svjestan da je Sejo u godinama? Da ga vise nema nego sto ga ima, da beka ne igra vec par godina?
Emir je solidan, boljeg od njega trenutno nemas, al on ti je buducnost, zar ne vidi siru sliku?
Nadji boljeg od njega majstore.
Nije zadovoljan? Pa momak je bio medzu 3 nasa najbolja igraca u kljucnoj utakmici u kojoj je pokazao vise nego mujakic u 15 utakmica. Razlog zasto nije pozvan je taj sto onda menadzerski propaliteti poput mujakica I radeljica ne bi dobili sansu da igraju tj prodana kockarska dusa ih ne bi mogao ugurati na teren kao sto je mujakica ugurao protiv austrije.

MI mozemo samo Boga moliti da dedic I kola izdrze obje tekme po 90 minuta Ali opet ce kockar naci nacina da ih ugura Ako ne na beka onda na stopera. Ono tarika pomjeri na libera a nekog od ove dvojice na njegovi poziciju. Isto vazi I za tahirovica I sunjica I basica.

Ponovo ce gigovic I hadziahmetovic da izvise kao da gledam. Nek nam je bog na pomoci.

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 24 mar 2026, 02:45

resko1 je napisao/la:
24 mar 2026, 01:52
Niko za Huseinbasica da upita, jel out sto se tice repke, gdje je Besirovic na spisku za kojeg Barba rece da je potreban?
Niko nema muda da upita bilo sta ozbiljnije, vec se ista prica prica od presice do presice.
Ja ne kontam šta se očekuje, da se na svakoj presici cirkus pravi i negativna atmosfera? Bio sam na Avazu i kad je bila ona presica na Kipru, da te podsjetim. Jednostavno, tema presice su baraž i igrači koji su tu, nema potrebe lutati. Nakon utakmice u Kardifu vidjet ćemo da li je za kritiku ili pohvalu, do tada treba podržati tim i selektora i da ovo nekako prođemo.
BHF

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 24 mar 2026, 03:10

Miske01 je napisao/la:
24 mar 2026, 02:45
resko1 je napisao/la:
Ja ne kontam šta se očekuje, da se na svakoj presici cirkus pravi i negativna atmosfera? Bio sam na Avazu i kad je bila ona presica na Kipru, da te podsjetim. Jednostavno, tema presice su baraž i igrači koji su tu, nema potrebe lutati. Nakon utakmice u Kardifu vidjet ćemo da li je za kritiku ili pohvalu, do tada treba podržati tim i selektora i da ovo nekako prođemo.
Moglo se makar upitati ovo sto belmin rece oko novog igraca, ne vidim nista tu negativno.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 24 mar 2026, 05:04

SanaBosna je napisao/la:
24 mar 2026, 03:10
Miske01 je napisao/la:
resko1 je napisao/la:
Moglo se makar upitati ovo sto belmin rece oko novog igraca, ne vidim nista tu negativno.
Kakav novi igrač? Kakav je ovo nonsens i pokušaj podyebavanja od strane pojedinih forumaša? Šta je Eldar trebao da pita?…da pita za Mahmića…momka koji je na okupljanju u21 Austrije?…da ćelavac kaže ZAVRŠAVAMO MU PAPIROLOGIJU..? Šta da se pita u vezi Janelta?…da se postavi neko krajnje neinteligentno pitanje u vezi nekih potentcijalnih pojačanja?…Majke mi, ima vas koji ste prespavali najmanje zadnjih 5 pressica…ako ne zadnje dvije godine…zaboravljate sve ono što je Spahić rekao na novogodišnjoj pressici i u ranijim izjavama pa bubate sve što vam na um padne.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 24 mar 2026, 05:24

Nepozivanje Karica opasna greska, momak ima bas kvalitet koji nam fali protiv velsa. Povrijedi se Seo i nasa odbrana odma u dizel model .. nikad Barba ove stvari nece skontati izgleda

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 24 mar 2026, 05:25

Miske01 je napisao/la:
resko1 je napisao/la:
Upravo tako.

Pojedinci jedva čekaju da se Barbarez pogrešno izrazi ili izvali neku glupost pa da lične frustracije na forumu ispoljavaju i vrijeđaju ga sočnim epitetima.

Meni je žao što mu je neko i postavio pitanje u vezi za Benju, tu je dokazao koliki mu je spektar inteligencije jer je rekao stvari koje nije smio reći. Hajde što je sebe diskreditirao kao osobu nego i Tahiroviću manje-više zatvorio vrata u Brondbyu. Ismijavaju se po internetu s ovom izjavom, potpuno opravdano.

Press konferecije su svakako bespotrebne za dobrobit reprezentacije. Gotovo pa uvijek nam dokažu koliko je plitak oko dosta stvari i kakva su mu razmišljanja.

Tebi svaka čast na radu i posvećenosti reprezentaciji jer si full upućen primarno kao navijač, a tek onda novinar. Za razliku od raznoraznih mekušaca koji idu niz dlaku svakom selektoru, imao si s njim potpuno opravdane rasprave. Ja se samo nadam da ćeš nastaviti raditi svoj posao na isti način i da ćeš i dalje biti direktan kada treba biti takav.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bordocrveni, mirsonetz, Mocvara1991, sagitarius i 99 gostiju.