upravo, podrška sada pa poslije baraza cemo imati pravo da kritikujemo, naravno ako se barba ne popiša na ove dežurne hejtere.
volio bi licno makar wels da dobiju jer imam karte za zenicu, pa tamo da se pobijemo i neka bude kako bude, haj ž
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
upravo, podrška sada pa poslije baraza cemo imati pravo da kritikujemo, naravno ako se barba ne popiša na ove dežurne hejtere.
Nek se samo zdravo. A evo već hvata nervoza pred mečeve.Ghuraba je napisao/la: ↑23 mar 2026, 21:20Ziv i zdrav, hvala Allahu.Sta ima kod tebe, kakvo je stanje?
![]()
Ma ohladila me sva ona desavanja oko kosarkaske repke. Cekas nesto duze vremena i onda se pola reprezentativaca ne pojavi iz raznoraznih razloga, a na kraju i onaj nevjerovatni poraz od Srba. To je bila kap koja je prelila casu.Mada, i na forumu se svega nakotilo, od dosadnih trolova i smaraca koji namjerno pokrecu glupe diskusije na mnogim temama, do ovih 'savremenih' gptovaca koji lijepe romane i pokusavaju ispasti pametni. Danas ispratio ovu Barbinu presicu i vec me pocela 'uzimati' euforija, pa reko da vidim malo sta se na forumu desava.
![]()
To je to!Ghuraba je napisao/la: ↑23 mar 2026, 17:12Vasilj
Dedic - Katic - Muharemovic - Kolasinac
Memic - Sunjic - Hadziahmetovic - Alajbegovic
Demirovic - Dzeko
Ovo mora biti startna postava u cetvrtak. Nijedan od ovih 11 igraca nema konkurenciju na svojoj poziciji. Ne daj Boze da ostanemo bez nekog u odbrani, bili bismo osudjeni na igrace koji su 10x losiji od ove cetvorice. Katic se ne snalazi najbolje u ovoj formaciji i on je tu najslabija karika, ali je svejedno po svemu ispred ostalih koje imamo na raspolaganju. Velika je steta sto Barisic i Hadzikadunic nisu tu, jer bi ga oni za nuzdu mogli zamijeniti (pogotovo sad kad je u relativno losoj formi). Strah me povreda i strah me da Dedic i pogotovo Kolasinac nisu u stanju odigrati 90' na top nivou. Za njih zamjena ni opcenito nemamo, a pogotovo sad kad nije pozvao minimalno jednog beka koji je morao biti tu (Karic). Memic nije bek i pitanje je koliko je disciplinovan i kvalitetan u odbrani (nije isto igrati beka u prosjecnoj ligi Ceske i protiv nekih top igraca), a o Mujakicu i Burnicu je suvisno i pricati.
U veznom redu ne bi smjelo doci u pitanje igranje Sunjica i Hadziahmetovica - pogotovo otkako se ovaj drugi navikao na tempo engleskog fudbala. Tahirovic nema minuta, Burnic nema kvaliteta, Basicu tek pocela sezona, Gigovic ne zna zadrzati loptu itd. Memic je nas najkompletniji i najzreliji krilni igrac, Barbarez ga izuzetno cijeni i ne sumnjam da ce on poceti. S druge strane, Alajbegovic mora biti u prednosti u odnosu na Bajraktarevica. U boljoj je formi, a i opcenito je bolji igrac i nema se tu sta puno pametovati.
U napadu Demirovic i Dzeko nemaju konkurenciju. Obojica su u odlicnoj formi i samo treba moliti Boga da to prenesu i na baraz. Edin ne smije odigrati vise od 60', mada ne vjerujem da ce Sergej imati hrabrosti da ga izvadi iz igre. Vodit ce se pricom da ovaj cesto u Cvajti igra po 90', a taj tempo je smijesan spram onoga sto nas ceka u cetvrtak. Tabakovic je idealna zamjena za njega i on bi u tih 30-ak minuta mogao izgledati kao Dzeko iz najboljih dana protiv umornih stopera Velsa. Prava je steta sto Ermedin nije bar malo tehnicki kvalitetniji, jer bi to bila idealna formacija s njim na nekoj deseci (tj. da on malo vise ucestvuje u igri i kreaciji napada, posto nam ovdje 'fali' jedan vezni igrac). Nadam se da ce Kerim odraditi dio tog posla, jer on itekako zna igrati lopte.
Ne moze me niko ubijediti da ovo nije najboljih 11. Za formaciju s 3 pozadi nam fale 2 bitna stopera, a i u tom slucaju bi oba krila morala na klupu (sto je apsurd, buduci da su kvalitetniji dio naseg rostera), jer bi Dedic i Kolasinac igrali kao WB. Formacija s jednim napadacem takodjer ne dolazi u obzir, jer su i Edin i Ermedin u odlicnoj formi i to treba iskoristiti. Ovdje smo trkacki dosta dobri, Sunjic, Memic i Demirovic mogu trcati za dvojicu, samo jos da Alajbegovic bude dovoljno disciplinovan pozadi i da se on i Kolasinac kvalitetno nadopunjuju. Toga me malo strah, pogotovo jer ce Wilson vjerovatno napadati preko nase lijeve strane, a znamo da ni Seu ne leze ti omaleni krilni igraci. To je razlog sto kontam da bi Barba mogao krenuti s Memicem na lijevom krilu, kako bi u paru sa Seom pokusao ustopati najkvalitetnijeg protivnickog igraca (sto je uradio u Austriji).
Sto se tice zamjena, opet ponavljam da u defanzivnoj liniji nemamo nijednu kvalitetnu zamjenu (Celik, Radeljic, Mujakic i Burnic to nisu). Tahirovic, Gigovic i Basic bi mogli dati kvalitetnih 30-ak minuta u veznom redu, a Bajraktarevic i Tabakovic na krilu i centarforu. Ostale ne treba ni spominjati.
Jesu li ovo uslovi i teren na kojem bi trebali trenirati A reprezentativci pred utakmice vrijedne 20 miliona dolara? Kada kažem da je travnjak bolji u Hrasnici nego u TC ovdje ide smijurija i priča o plesačicama…DamirT je napisao/la: ↑23 mar 2026, 19:21Opet nisi odgovorio, sta to njima posebno treba? Kakav teren im treba, ne razumijem? Koliko vidim, teren izgleda relativno normalno, nema rupa, blata. Zenska selekcija tu cak i meceve igra. Ali eto, njima treba posebno nesto.MiranGlasnic je napisao/la: ↑23 mar 2026, 19:19Treba im dobar teren. Zašto već duže vrijeme nema zvaničnih treninga na Bilinom…još dok je Hadžija bio selektor….ne znam gdje živiš…ako ti se ukaže prilika odi i uvjeri se u stanje terena u TC. Sve druge selekcije mogu da treniraju gore..i trebaju…ono gore nije za mušku A reprezentaciju….sve na stranu te teorije o Brajloviću…nargili…quravama…i ostalo.

Moj Emire, moj Spahiču, gledam slike i pojede se živ kad te vidim kako se keseriš u društvu otvorenog mrzitelja i neprijatelja tvoje države...
J3bem im stare i njemu i pici zeljkovicu. Emir je i za vrijeme igrackih dana bio kolovodja svega loseg u reprezentaciji, od partijanja do pravljenja klanova , da se repka zgadila i ono malo mrtvih profesionalaca sto smo imali.
ma marketing kompletan nam je na nivou africkih drugoligasanapapijri1987 je napisao/la:Jbm ovo dream bih dream BiH je bezveze. Sto ne naprave natjecalj da navijaci izaberu neku parolu i da se to fura. Mozes glasanjem na Instagramu napravit jbt.
Daj malo kreativnosti. Ukljuci navijace u rad saveza. Napravi motherfucking fan shop da dobrim stvarima. Toliko ljudi u BiH je kreativno i znalo bi napravit neku majicu,sal i sta ja znam.
Oni samo pametuju o povezanosti a navijace ne bendaju
Za optimalne rezultate ovo je jako bitan dio kod pristupa utakmicama.Realno ja sam ohladio upravo radi tog odnosa gdje mi prodaju pricu kako su dali sve od sebe a izadu slike i videa sta se radilo.zaostrog je napisao/la: ↑23 mar 2026, 23:27Od dolaska ovog stručnog štaba, reprezentacija spava u hotelu Malak, upravo jer su izolovaniji. Za razliku od ranijih godina, kada su hotelom defilovali raznorazni likovi, sada je to svedeno na minimum, puno je lakše kontrolisati boravak igrača tu, puno lakše hotel ispunjava sve zahtjeve reprezentacije (jer su usmjereni gotovo isključivo na to kada je u pitanju reprezentacija), a uslovi su vrhunski. Čak je i osoblje hotela instuirano da nema slikavanja, dovođenja familije, haman komunikacije bez. Normalno je da tokom dana imaju neke svoje što ugovorne, što druge obaveze. Ali, što se tiče te zajebancije, fakat je sad na jačem nivou nego ranije cijela priča (doduše, možda i ko posljedica činjenice da je ekipa takva da su svi dijaspora ili ljudi odrasli daleko od Sarajeva, pa nema ni tu izazova).
U biti, dva su osnovna razloga što reprezentacija ne boravi u Zenici. Prvo, u Zenici nema uslova za dugoročni boravak igrača. Iako će većina reći da je to nevažno, da ne budu razmaženi, ali čak i naša reprezentacija ima neke uslove koje zahtijeva koje im generalno malo koji Hotel može ispuniti. Plus, veliki broj usluga koje outsourcaju je puno lakše nabaviti u Sarajevu (od medicinskih, pa nadalje). Pojavi se situacija da trebaju neki pregledi, da treba određena fizioterapija, ili treba ići u ambasadu, a da ne pričam o specijalnim zahtjevima u kuhinji i sl.). Drugi razlog su upravo ugovorne obaveze prema sponzorima (i ko zna kome sve), gdje bi haman svaki dan trebalo vozati igrače iz Zenice do Sarajeva.
I nema tu puno problema, Ilidža je idealna za boravak što se toga tiče.
Što se treninga tiče, prve opcije su opcije su Hrasnica i TC Sarajeva u Butmiru. Rekao bih da uslovi ni na jednom od ovih terena nisu idealni. Nisu ni u TC u Zenici, istini za volju, sve je to u pet deka![]()
Ma hebe se njima za mrzitelje i neprijatelje, uzmi što više dnevnica dok si u mandatu, proputuj što više i idemo dalje, tako je na većini nivoa, ministarstava, agencija i sl., pa zašto da ne bude i u fudbalu. Ali da niko ne kaže "a" o svim skandalima i sudijskim pljačkama, od selektora pa nadalje... kao da se se sve to dešava u drugoj državi. Zamišljam samo reakciju Dalića da se u NDH događa sve što se događa kod nas...Mocvara1991 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 22:33J3bem im stare i njemu i pici zeljkovicu. Emir je i za vrijeme igrackih dana bio kolovodja svega loseg u reprezentaciji, od partijanja do pravljenja klanova , da se repka zgadila i ono malo mrtvih profesionalaca sto smo imali.
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, CAGarfia, Cautinho, denza, Elddar, Fudbalbr1, Goalgetter, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Jarodwest, jasmin10, kontra, M1k3y, Maverick, PeppermintSA, TefalTava, ultrazonfa, unavita, Venom, zikerrz21 i 163 gosta.