Premijer liga BiH - aktuelno

Braachuka
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Braachuka » 24 mar 2026, 03:30

Vorovus je napisao/la:
24 mar 2026, 02:12
NoProfit je napisao/la:
24 mar 2026, 01:57
I roditelji su tad imali transparent na kojem je na ćirilici pisalo Zvezdara, pa možeš i sam zaključiti da je on i bio cilj, baš kao što je slučaj sa ovim ultra huliganima iz Cazina.
Ako je tako, smiješno je onda da ti nekome prebacuješ nešto za Cazin kad su upravo navijaci tvog kluba tako nesto vec napravili prema ljudima koji su sigurno jos manje u ultra prici od ovih.
I dalje nisi odgovorio zasto su napadnuti srednjoškolci iz NS?
Za ove vidiš da su u nekoj furci iako je ih je malo.
To gore su slike od prije 10 i vise godina, danas ih se ne moze skupiti 15 da odu na gostovanje, izgledaju isto kao ovi.
I molim te da ne poredimo više Sarajevo i Banjaluku kao gradove, u smislu civilizacije, historije, znamenitosti, kulture, ljepote i sl.. Neugodno je stvarno.
Ko je spominjao historiju, znamenitosti, kulturu, ljepote glupko?
Pricamo o primitivizmu, nazivima ulica po nacistima, bezbjednosti, toleranciji...
Evo odgovoriti cu ti ja na to pitanje u vezi srednjoskolaca iz NS. Srednjoskolci su bili savrseno docekani od strane domacina i provodili su vrijeme zajedno, obilazili grad itd.

Medjutim, dok su bili u posjeti jednom sarajevskom muzeju, naisli su na sliku pampersa, i par njih je na storije stavilo istu tu sliku iz muzeja i natpis “HEROJ ❤️”.

Nedugo zatim su bili polomljeni.

Ovu informaciju znam jer sam iz prve ruke vidio screenshot istog storija.

Sve u svemu, ubleho jedna klasicna, nemoj se bezveze pravit pametan kad pojma nemas.

LP
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 24 mar 2026, 03:32

NoProfit je napisao/la:
24 mar 2026, 02:40
Pa upravo sam ih spomenuo jer pričaš kako ste vi civilizacija i ne radite te stvari, a mi smo zaostali i radimo. Šta sad kad smo vidjeli da ih i vi radite, jesmo li svi civilizacija ili smo svi zaostali?
Navijači su subkultura za sebe i navijačke furke nemaju veze sa civilizacijom i necivilizacijom. Ti si započeo raspravu jer si pomješao babe i žabe i ubacio ih u ovu priču. Ja nisam znao da slučaj Zvezdara spada u nju pa sam ga nabrojao tamo gdje mu nije mjesto.

Ali opet ostaju drugi nerazjašneni slučajevi koji spadaju u pojam civilizacije... ok ti je napadati djecu u trenerkama ŠB iako nisu bila ni rođena kad se desio slučaj Puljić... oni su krivi samo zato što su iz tog grada i kluba i po tebi je to dovoljno da ih linčuješ... mislim da ne dijele svi navijači Sarajeva tvoje mišljenje, ali takvi kao ti prave tu necivilizacijsku razliku.
slika Fukara je stara dvije i po godine, a mogu ti naći i one koje su napravljene nedavno od obje ove grupe, pa će i dalje izgledati daleko navijačkije od ovih iz Cazina, šta je s glavom buraz?
Mogu i ja naći navijačkije slike iz Cazina gdje su svi u crnim majicama, ti kao slučajno izabereš ove u crvenim trenerkama. NEBITNO. Vec sam napisao da navijacke price nisu tema i da nisu trebale biti u ovoj raspravi.
Opet ne kontaš i moram ti crtati. Poenta ovoga što sam napisao je da su Sarajevo i Banja Luka dva grada koja se ne mogu porediti nikako i da su razlike u kvaliteti toliko velike da mi je neugodno raspravljati o tome. Kad to kažem, mislim na apsolutno sve. Od naziva ulica, primitivizma, tolerancije pa do svega ostalog. O bezbjednosti bi se možda dalo raspravljati, ali veći grad, više stanovnika i automatski više problema. Baš kao što ih Beograd ima daleko više nego Sarajevo. I problema i stanovnika.
Bezveze siris pricu. Samo sam mu napisao da Imena ulica u Sarajevu nose nazive po ideolozima NDH, zagovornicima istrebljenja Jevreja, osnivačima SS jedinica i autorima memoranduma Adolfu Hitleru. Sta tu ima da se poredi i sa cim? To je problem sam za sebe.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 24 mar 2026, 04:00

NoProfit je napisao/la:
24 mar 2026, 02:40
Vorovus je napisao/la:
24 mar 2026, 02:12

Ako je tako, smiješno je onda da ti nekome prebacuješ nešto za Cazin kad su upravo navijaci tvog kluba tako nesto vec napravili prema ljudima koji su sigurno jos manje u ultra prici od ovih.
I dalje nisi odgovorio zasto su napadnuti srednjoškolci iz NS?
Je li realno da si ovako glup? Pa upravo sam ih spomenuo jer pričaš kako ste vi civilizacija i ne radite te stvari, a mi smo zaostali i radimo. Šta sad kad smo vidjeli da ih i vi radite, jesmo li svi civilizacija ili smo svi zaostali?

Što se tiče srednjoškolaca iz NSa, ne znam zašto su napadnuti, ali mi nije normalno ni da imamo toliko turista iz raznih dijelova Srbije u Sarajevu i samo ova grupa biva napadnuta. To sam pokušao reći u svom postu, ali ti treba crtati očigledno.
To gore su slike od prije 10 i vise godina, danas ih se ne moze skupiti 15 da odu na gostovanje, izgledaju isto kao ovi.
slika Fukara je stara dvije i po godine, a mogu ti naći i one koje su napravljene nedavno od obje ove grupe, pa će i dalje izgledati daleko navijačkije od ovih iz Cazina, šta je s glavom buraz? Je li realno da pričaš takve gluposti i da se toliko brukaš?
Pricamo o primitivizmu, nazivima ulica po nacistima, bezbjednosti, toleranciji...
Opet ne kontaš i moram ti crtati. Poenta ovoga što sam napisao je da su Sarajevo i Banja Luka dva grada koja se ne mogu porediti nikako i da su razlike u kvaliteti toliko velike da mi je neugodno raspravljati o tome. Kad to kažem, mislim na apsolutno sve. Od naziva ulica, primitivizma, tolerancije pa do svega ostalog. O bezbjednosti bi se možda dalo raspravljati, ali veći grad, više stanovnika i automatski više problema. Baš kao što ih Beograd ima daleko više nego Sarajevo. I problema i stanovnika.
Nemoguce za objasniti, ne znam zasto pokusavas.
Nisu napadnuti bez razloga i to na ilidzi na turniru. Nista nije bez razloga, ko onaj mali debilko sa mamom sto je hodao u nekom obiljezju, nisam siguran da li su delije ili je samo nesto srpsko. Eto kao maloljetnik je sa mamom, da ima mama malo u glavi ne bi mu dozvolila u toj majici da hoda kroz grad.
Fk Željezničar.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 24 mar 2026, 04:48

let3 je napisao/la:
23 mar 2026, 22:45
Wagner96 je napisao/la:
23 mar 2026, 21:56

Dovoljan prikaz IQ-a je mislit da su komunisti išta bolji od fašista. I ti još održavaju marševe po gradovima BiH, sa istom petokrakom koja je klala i po Srebrenici i Vukovaru :tokralju:
Kokarda je klala po Sebrenici ili Vukovaru, a ne petokraka. 90-tih petokrake nije ni bilo, vec 40-tih.

Mnogo lazes u zadnje vijeme.
Svak ko je protiv petokrake je zapravo samo znak da podrzava fasiste iz 2 svjetskog rata. Kad se ratovalo 90 ih niko nije nosao petokraku na glavi nego su se nosile kokarde , sahovnice i Ljiljani. I te petokrake su bili protiv stranih okupatora tokom 40 ih i nisu ni pod koju cijenu suradjivali sa Svabama za razliku od nekih . I evo meni prvom je pola familije poginulo braneci ovu zemlju prije 30 godine i sve to stoji ali rusiti partizanska groblja i uzdizati neke tamo Draze , Ante , handzare i ne znam ni ja koga sve je morbidno kad se pogleda sta se sve radilo . Evo ja prvi sam protiv ovih sad sto poslije rata nesto sad pricaju kao nije se moglo ici u Dzamiju u titovom dobu kako se nije moglo ovo kako se nije moglo ono i najgori su mi koji podrzavaju Mlade Muslimane i meni je prvom bilo krivo kad se Osnovna Škola u Dobrosevicima nazvala po Mustafi Busuladzicu koji da sam ja tad bio 1945 i ja bi ga najnormalnije ubio sa slucajem sta je radio . Sve u svemu Hrvatska i Srbija najvise žele da promjene historiju ali im nece uspjeti .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Strelcevina
Kontakt:

Post Postao/la Strelcevina » 24 mar 2026, 07:50

Pact1921 je napisao/la:
24 mar 2026, 04:48
let3 je napisao/la:
Wagner96 je napisao/la:

Dovoljan prikaz IQ-a je mislit da su komunisti išta bolji od fašista. I ti još održavaju marševe po gradovima BiH, sa istom petokrakom koja je klala i po Srebrenici i Vukovaru :tokralju:
Kokarda je klala po Sebrenici ili Vukovaru, a ne petokraka. 90-tih petokrake nije ni bilo, vec 40-tih.

Svak ko je protiv petokrake je zapravo samo znak da podrzava fasiste iz 2 svjetskog rata. Kad se ratovalo 90 ih niko nije nosao petokraku na glavi nego su se nosile kokarde , sahovnice i Ljiljani. I te petokrake su bili protiv stranih okupatora tokom 40 ih i nisu ni pod koju cijenu suradjivali sa Svabama za razliku od nekih . I evo meni prvom je pola familije poginulo braneci ovu zemlju prije 30 godine i sve to stoji ali rusiti partizanska groblja i uzdizati neke tamo Draze , Ante , handzare i ne znam ni ja koga sve je morbidno kad se pogleda sta se sve radilo . Evo ja prvi sam protiv ovih sad sto poslije rata nesto sad pricaju kao nije se moglo ici u Dzamiju u titovom dobu kako se nije moglo ovo kako se nije moglo ono i najgori su mi koji podrzavaju Mlade Muslimane i meni je prvom bilo krivo kad se Osnovna Škola u Dobrosevicima nazvala po Mustafi Busuladzicu koji da sam ja tad bio 1945 i ja bi ga najnormalnije ubio sa slucajem sta je radio . Sve u svemu Hrvatska i Srbija najvise žele da promjene historiju ali im nece uspjeti .
A onda je svizac zamotao čokoladu...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 mar 2026, 08:16

Najjače mi je kad neko od njih namjerno napiše neku provokaciju i vas deset poleti da mu "genijalno" odgovori. Nikad nećete naučiti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 24 mar 2026, 08:35

Virtu4l je napisao/la:
24 mar 2026, 08:16
Najjače mi je kad neko od njih namjerno napiše neku provokaciju i vas deset poleti da mu "genijalno" odgovori. Nikad nećete naučiti.
:crazy:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

ik0ik0
Kontakt:

Post Postao/la ik0ik0 » 24 mar 2026, 09:03

let3 je napisao/la:
Wagner96 je napisao/la:

Ne laže on, nego si ti očito premlad pa nemaš pojma kako se to odvilo tih godina.
Jugoslavenska narodna armija (JNA) igrala je ključnu ulogu u početnoj fazi rata u Srebrenici 1992. godine, pomažući srpskim snagama u uspostavljanju kontrole prije nego što su se formalno povukle, a potom su transformirane u Vojsku Republike Srpske (VRS) koja je počinila genocid 1995. godine. JNA je osigurala oružje i logistiku za opsadu koja je trajala od travnja 1992. do srpnja 1995.

Ključne točke uloge JNA u Srebrenici:
Opsada (1992.): Srebrenica je bila pod opsadom srpskih snaga potpomognutih od JNA od travnja 1992.
Naoružavanje: JNA je naoružala lokalne srpske snage prije nego što se formalno povukla iz Bosne i Hercegovine.
Formiranje VRS-a: Mnogi pripadnici JNA postali su dio Vojske Republike Srpske, koja je pod zapovjedništvom Ratka Mladića provela genocid u srpnju 1995.
A i ovo na Šljivančaninu nije crvena petokraka nago davidova zvijezda :D

slika

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 24 mar 2026, 09:07

kakve su sad krpe pale red armiju

siroki1991
Kontakt:

Post Postao/la siroki1991 » 24 mar 2026, 09:10

KarloIvandic je napisao/la:
24 mar 2026, 09:07
kakve su sad krpe pale red armiju
Da nisu one sa katolickim ljiljanima kralja Tvrtka?

Zrinjaaaa
Kontakt:

Post Postao/la Zrinjaaaa » 24 mar 2026, 09:14

Joj Mostarci…

Resolute
Kontakt:

Post Postao/la Resolute » 24 mar 2026, 09:16

S obzirom da su krenuli na reprezentaciju, garant im je pala ona mala krpa “ mostarci” i jos po koji duks, zastava ljiljana i tako to.
Ono sto im je ostalo “ prestati necemo nikada” vjerujem da nisu ni nosili.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 24 mar 2026, 09:16

Nisu im valjda opet pale :crazy:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 24 mar 2026, 09:18

Dok su Četnici krivi za stanje u državi....

slika

slika
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 mar 2026, 09:25

Bgm tenzije rastu posebno oko fudbala . Treba malo spustiti loptu na zemlju , kad neko pogine bit ce kasno.

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 24 mar 2026, 09:25

Da li neko smeka RA iz grupe ili nosioci Evropskih vrijednosti imaju ljude u obavjestajnim agencijama, nemoguce je znati gdje stoje transparenti svi proali put i sada u kolko i sa kojim autom se ide na repku na gostovanje.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 24 mar 2026, 09:27

Ali cuj pokusali da zapale auto pa nije mafijaska likvidacija . Na kraju krajeva ti ovdje najvise udaras po dzepu navijaca .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

TofiTofita
Kontakt:

Post Postao/la TofiTofita » 24 mar 2026, 09:27

Nikad necemo prestaci sramote Bosnjake

Komercijala19
Kontakt:

Post Postao/la Komercijala19 » 24 mar 2026, 09:29

Kako znate da je Red Army u pitanju???
Sarajevo ce biti,sve drugo ce proci

zivimzaosjecaje
Kontakt:

Post Postao/la zivimzaosjecaje » 24 mar 2026, 09:30

guadalupe je napisao/la:
24 mar 2026, 09:25
Da li neko smeka RA iz grupe ili nosioci Evropskih vrijednosti imaju ljude u obavjestajnim agencijama, nemoguce je znati gdje stoje transparenti svi proali put i sada u kolko i sa kojim autom se ide na repku na gostovanje.
Sad netko šmeka ili su uključene obavještajne agencije? :urnebes:
Kad je RA napao Ultrase u Pologu, jesu li tada bile uključene obavještajne agencije?
Jel to znači da sve grupe koje naprave sačekušu surađuju sa obavještajnim agencijama? Dobili su batine, život ide dalje...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Hajdeee, rishovski i 38 gostiju.