Ma nije to pravdanje mene licno zaboli za njih ,treba im pisat nek citaju a zaobic ne moguOdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑24 mar 2026, 09:20Sta mu se pravdas bazi ko im **** mater ugasili se i ne komentarisi njih nisu bitni ba uopste jer koliko god ti dobru namjeru imao oni su smece od ljudi zato pusti se i Tuzle u slobode i te skupine .BatistutA19 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 20:48Ukrali bolan trans kad nikog nigdje nije bilo ,to slicno kad su Robijasi ulazili na Grbavicu pa stikere lijepili Robijasa .Mada ja to i ne razumijem ali eto to je njihov neki fazon taj ultraski,sve dok nema fizickog sukoba nek se zabavljaju a to nema veze sa gasenjem grupe .fukara87 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 19:51
Ma jasta nego, cistacica cuvala trans negdje u wcu 100%, ma pricaj sta hoces ali pricat kako se trebamo ugasit ako ne dodjemo je smijesno od tebe, fukara sam sa Istoka o jos dok je bilo stajanje, 80% fukara je u bojkotu vec 8 godina i ovo sad sto ima su djeca koja odrzavaju koliko toliko grupu da zivi, ja vala jedino sto zelim je srecu i sretan povratak u Premijer ligu, nisam ovdje da se prepucavam
![]()
Ja sarkasticno pricam malo o gasenju Fukara ako ne dodjete u Zenicu naravno da se ne trebate gasite malo se zaebavam i podebavam nista strasno i reslekt za ova saopstenja samo vi ih ne podrzavate mada i oni mjenjaju misljenja.
A sad ozbiljno nije meni jasno grad poput Tuzle da ne moze imat 100 navijaca ili 50 bar u kopu uvjek svaku utakmicu i niste u bojkotu toliko i kad bojkot proglasite za 3 dana se predomislite. Nemoj samo rec smjena generacija,otisla raja i kod nas je i kod svakog je isto pa svakog ima pa koliko toliko ali vas nema nigdje bukvalno ne postojite osim saopstenja mada su poceli otvarat oci vama coravima ,nek je bar i to krenulo.Ima nesto vise od novca i obraga a to je ljjbav ponos i cast.
Prva Liga FBiH 2025/26
Moderator/ica: GracanicaAA
- BatistutA19
- Kontakt:
Re: Prva Liga FBiH 2025/26
- BatistutA19
- Kontakt:
Ima Ledeni da odbrani klub ako krene nedo bog po zlu 

Damire kako mislis nece niko ispast ???Baraz se ne moze iigrat ,moze samo iz RS da niko ne udje i da ispadne 1 klub a iz 1 lige nase ce neko uci a Celik 90 % jer ko bi zelio uci Gosk i Sloboda ne mkgu a ovi sto mogu Tosk Travnik i Stupcanica nece.
Damire kako mislis nece niko ispast ???Baraz se ne moze iigrat ,moze samo iz RS da niko ne udje i da ispadne 1 klub a iz 1 lige nase ce neko uci a Celik 90 % jer ko bi zelio uci Gosk i Sloboda ne mkgu a ovi sto mogu Tosk Travnik i Stupcanica nece.
-
Marokanci58
- Kontakt:
BRATSTVO GRAČANiCA
Misli zbog toga sto ce se liga prosirit. Jedan klub eventualno dva ce ispasti. A vjerovatno ce ovi gore nastelit da posusje ispadne sa rudarom, cisto sumnjam da ce dozvolit da ispadnu 2 srpska kluba. U tom slucaju mi ako Bog da ulazimo a posusje dolazi u ovu ligu i to je 14 klubova. Sad da li ce se opet igrat razigravanje u 2 federalnoj ne znam ili ce prvaci uci direktno a iz ove lige ispast dva kluba. Ne mozes ti njih pohvatat sve. Al ovo sto damir kaze da je moguce da nece niko ispast, pije vode itekako. Jer tesko da ce 4 kluba iz 2 lige dobit licencu za ovu ligu.BatistutA19 je napisao/la: ↑24 mar 2026, 19:59Ima Ledeni da odbrani klub ako krene nedo bog po zlu
Dize se prasina ⚫️🔴
- BatistutA19
- Kontakt:
Ne vjerujem ja da ce oni dirat Wwin ligu 10 klubova mada je po meni za BiH 12 liga odlicna trokruzna a tako i entitetske..Ali eto sad ce 1 liga nasa ici na 16 i prvaci 4 druge lige ulaze ako imaju uslove ili npr drugi..Marsiano je napisao/la: ↑24 mar 2026, 20:24Misli zbog toga sto ce se liga prosirit. Jedan klub eventualno dva ce ispasti. A vjerovatno ce ovi gore nastelit da posusje ispadne sa rudarom, cisto sumnjam da ce dozvolit da ispadnu 2 srpska kluba. U tom slucaju mi ako Bog da ulazimo a posusje dolazi u ovu ligu i to je 14 klubova. Sad da li ce se opet igrat razigravanje u 2 federalnoj ne znam ili ce prvaci uci direktno a iz ove lige ispast dva kluba. Ne mozes ti njih pohvatat sve. Al ovo sto damir kaze da je moguce da nece niko ispast, pije vode itekako. Jer tesko da ce 4 kluba iz 2 lige dobit licencu za ovu ligu.BatistutA19 je napisao/la: ↑24 mar 2026, 19:59Ima Ledeni da odbrani klub ako krene nedo bog po zlu
Sto ne bi ispalo 2 kluba iz RS ,desavalo je se to ili 2 iz Federacije kao prosle sezone 3 ispala Sloboda,Gosk,Igman i realno i zasluzeno 3 kluba najgora bila ..Nece oni izbacit ako imaju kvalitet a po meni su bolji i od Sloge i Rudara..Ne vjerujem ja u te price ne smiju 2 iz RS ispast ili 2 iz Federacije jer se to desavalo.To je u nasim vise glavama.
E moj Bati. Cijelo vrijeme ljudi ti govore o ponovnom povečanju broja ekipa u 1. ligi FBiH. Mada koliko ja znam propozicije. Posljednja ekipa mora u svakom slučaju da ispadne. Ali hajde možda se i tu šta promjenilo.
I nemoj me matere ti ni citirati, niti mi odgovarati
I nemoj me matere ti ni citirati, niti mi odgovarati
Zadnja izmjena: schalke, dana/u 24 mar 2026, 21:03, ukupno mijenjano 1 put.
Ma ne mozes ti s batijem nikako
Dize se prasina ⚫️🔴
Svi ga pisaju i kenjaju po njemu, al on ne konta. 
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Nece niko iz Druge lige Zapad kako stvari stoje. Celik ide u PL niko ne ispada iz PL u Federalku bar za sad se Posusje drzi ulaze 3 prvaka drugih liga tkd to dodje tacno da niko ne ispadne. Cuo sam za ovu matematiku koliko je sigurna ne mogu garantovati ali poprilično realno izgleda.
#CarsijaOdjebi
Al ne moze ni to npr celik udje a niko ne ispada. Znaci odma imas jedan klub vise. A nisu nista mjenjali za pl. Ne vjerujem da sad u pola sezone mogu donosit neke nove propozicijetuzlanskinacin je napisao/la: ↑24 mar 2026, 21:25Nece niko iz Druge lige Zapad kako stvari stoje. Celik ide u PL niko ne ispada iz PL u Federalku bar za sad se Posusje drzi ulaze 3 prvaka drugih liga tkd to dodje tacno da niko ne ispadne. Cuo sam za ovu matematiku koliko je sigurna ne mogu garantovati ali poprilično realno izgleda.
Dize se prasina ⚫️🔴

@tuzlanskinacin morace ispast 2 ekipe, jedino sad opet da se dovede licenca u pitanje kod srpskih klubova, al opet ce se trazot ekipa koja ima licenci ko sto je bio rudar prijedor prosle godine pa su usli ko cetvrtoplasirana ekipa ako se ne varam. Bsk ce sigurno dobit licencu jer mogu igrat na borcevom stadionu a i sogurni su 9 bodova za borac. **** ti nas fidbal kako god da okrenes. Nema ovdje salameta. Meni je zanimljivija ova federalna, samo da su uslovi malo bolji i da ima jos koja jaca ekipa
Dize se prasina ⚫️🔴
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
I mene bi iznenadilo da puste da 2 kluba iz RSa ispadnu iz PL al Posusje ide ka opstanku. Malverzacije u RS sa licencama nisu upitne jer opet ce Laktasi osvojit a nece uci tako da me ne iznenadilo da spase Slogu il da puste Slogu a ubace Leotar npr ali opet vidjet cemo do tog sta ce glavešine smislit.Marsiano je napisao/la: ↑24 mar 2026, 21:53
@tuzlanskinacin morace ispast 2 ekipe, jedino sad opet da se dovede licenca u pitanje kod srpskih klubova, al opet ce se trazot ekipa koja ima licenci ko sto je bio rudar prijedor prosle godine pa su usli ko cetvrtoplasirana ekipa ako se ne varam. Bsk ce sigurno dobit licencu jer mogu igrat na borcevom stadionu a i sogurni su 9 bodova za borac. **** ti nas fidbal kako god da okrenes. Nema ovdje salameta. Meni je zanimljivija ova federalna, samo da su uslovi malo bolji i da ima jos koja jaca ekipa
#CarsijaOdjebi
- BatistutA19
- Kontakt:
Pisem i ja za 1 ligu znam i ja da ide na 16 klubova i da prvaci 2 liga njih 4 ulaze ali se ne slazem kad mi neko kaze ne smije ispast 2 iz RS ili Federacije a to je se desavalo.schalke je napisao/la: ↑24 mar 2026, 21:01E moj Bati. Cijelo vrijeme ljudi ti govore o ponovnom povečanju broja ekipa u 1. ligi FBiH. Mada koliko ja znam propozicije. Posljednja ekipa mora u svakom slučaju da ispadne. Ali hajde možda se i tu šta promjenilo.
I nemoj me matere ti ni citirati, niti mi odgovarati![]()
Ali onako sam usput napiso da je najbokje kad bi bile lige 12 u buducnosti i Wwin i entitetske ili buduca zajednicka 2 liga.
- BatistutA19
- Kontakt:
Glupa vam je prica prica ne smije ispast a to desavalo vise puta i da ispadnu oba iz RS i iz Federacije..
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Bati brate lakse je Vici manipulisati rezultatima a pogledaj koliko se to nekad desavalo a koliko otkako je Vico. Bolje ne pricat sta sam cuo kako je Rudar uso, kad je bilo jasno da ce Laktasi biti prvi oni su dobili ponudu ako oce da udju sta da ispune.BatistutA19 je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:39Glupa vam je prica prica ne smije ispast a to desavalo vise puta i da ispadnu oba iz RS i iz Federacije..
#CarsijaOdjebi
Situacija u PL je jasna. Imas deset klubova, dva kluba ispadaju, dva kluba ulaze (po jedan iz entiteskih liga).
Sto se tice Federalne lige, i njenog prosirenja slijedece sezone, gdje 4 kluba iz nizeg ranga ulazi u Federalku, a jedan iz federalke ide u PL, u zavisnosti koliko klubova iz PL ispada u 1LF, odredice se i broj klubova koji ispada iz 1LF-a. Taj broj moze varirati od 1 (ako niko iz PL ne dodje u 1LF), 2 (ako ispadne jedan federalac iz PL) ili 3 (ako oba kluba koja ispadaju iz PL budu iz Federacije).
Isto tako, ukoliko neko od klubova iz Drugih Federalnih liga ne dobije licencu, u Prvoj Federalnoj ligi ostaje klub koji je najbolje plasiran od ovih sto ispadaju. Dakle teoreski se moze desiti da TC kao (trenutno) posljednjeplasirana ekipa 1LF ostane u ligi, ako iz Drugih liga budu usle tri a ne cetiri ekipe (a niko ne ispadne iz PL u 1LF). U izvanrednim slucajevima ako ni tad ne bude popunjen broj klubova u 1LF (ako vise prvaka Drugih liga ne bude imalo licencu), "trazice se " klub iz Druge Lige koji nije obezbjedio rezultatski ulazak, ali posjeduje licencu za 1LF u takmicarskoj 2026/2027.
Za "anamo onu" ligu necu pisati, jer nije bitna za ovu pricu
To je to, sto se tice tehnickog rjesenja za iducu sezonu. U manipulacije kako ko ulazi, kome se stima licenca, jel se i ispada po nacionalnom kljucu i slicno, ne bih ulazio.
Sto se tice Federalne lige, i njenog prosirenja slijedece sezone, gdje 4 kluba iz nizeg ranga ulazi u Federalku, a jedan iz federalke ide u PL, u zavisnosti koliko klubova iz PL ispada u 1LF, odredice se i broj klubova koji ispada iz 1LF-a. Taj broj moze varirati od 1 (ako niko iz PL ne dodje u 1LF), 2 (ako ispadne jedan federalac iz PL) ili 3 (ako oba kluba koja ispadaju iz PL budu iz Federacije).
Isto tako, ukoliko neko od klubova iz Drugih Federalnih liga ne dobije licencu, u Prvoj Federalnoj ligi ostaje klub koji je najbolje plasiran od ovih sto ispadaju. Dakle teoreski se moze desiti da TC kao (trenutno) posljednjeplasirana ekipa 1LF ostane u ligi, ako iz Drugih liga budu usle tri a ne cetiri ekipe (a niko ne ispadne iz PL u 1LF). U izvanrednim slucajevima ako ni tad ne bude popunjen broj klubova u 1LF (ako vise prvaka Drugih liga ne bude imalo licencu), "trazice se " klub iz Druge Lige koji nije obezbjedio rezultatski ulazak, ali posjeduje licencu za 1LF u takmicarskoj 2026/2027.
Za "anamo onu" ligu necu pisati, jer nije bitna za ovu pricu
To je to, sto se tice tehnickog rjesenja za iducu sezonu. U manipulacije kako ko ulazi, kome se stima licenca, jel se i ispada po nacionalnom kljucu i slicno, ne bih ulazio.
- BatistutA19
- Kontakt:
Problem je sto se mi bavimo teorijom zavjera a manje svojim problemima u klubovima..tuzlanskinacin je napisao/la: ↑24 mar 2026, 23:02Bati brate lakse je Vici manipulisati rezultatima a pogledaj koliko se to nekad desavalo a koliko otkako je Vico. Bolje ne pricat sta sam cuo kako je Rudar uso, kad je bilo jasno da ce Laktasi biti prvi oni su dobili ponudu ako oce da udju sta da ispune.BatistutA19 je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:39Glupa vam je prica prica ne smije ispast a to desavalo vise puta i da ispadnu oba iz RS i iz Federacije..
Sta je prosle sezone bilo neregularno jesu li najslabiji bili Gosk,Sloboda i Igman iz Federacije i je li iko bio gori od njih nije...
Je li lijepo najavljen baraz jest ,je li moras ispunit uvjete za baraz moras,je li Stupcanica ispunila nije i je li zasluzeno Posusje ostalo jest..
Kod ulaska Laktasi prvi ne mogu uci ,automatski ima pravo drugi uci i zasluzeno Rudar uso..
U 1 ligi je li iko podnio zahtjev za izdavanje licence prosle sezone za Wwin ligu Celik,Tosk ili bilo ko nije i naravno da niko nije zelio da udje.
I ove sezone ja ne vidim.nikakav problem ko bude najlosiji ispada i desavalo se da oba ispadnu ili iz RS ili Federacije.
- samoposteno
- Kontakt:
Jesul se posoljeni ugasili
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Ocigledno bas dugo nisi pratio uza dešavanja u PL, al evo dolazit ce i do vas informacije vec od ljeta o cemu se tu radi, pa ce vam sve bit jasno u septembru ces vdijet sta sam ti prico i koji je uslov klubu koji oce da udje Laktasi su samo oružje koje uvijek završava prvo a ko stvarno oce da udje imaju odredjeni uslovi koji se moraju ispuniti a ne oni za licencu.BatistutA19 je napisao/la: ↑25 mar 2026, 10:35Problem je sto se mi bavimo teorijom zavjera a manje svojim problemima u klubovima..tuzlanskinacin je napisao/la: ↑24 mar 2026, 23:02Bati brate lakse je Vici manipulisati rezultatima a pogledaj koliko se to nekad desavalo a koliko otkako je Vico. Bolje ne pricat sta sam cuo kako je Rudar uso, kad je bilo jasno da ce Laktasi biti prvi oni su dobili ponudu ako oce da udju sta da ispune.BatistutA19 je napisao/la: ↑24 mar 2026, 22:39Glupa vam je prica prica ne smije ispast a to desavalo vise puta i da ispadnu oba iz RS i iz Federacije..
Sta je prosle sezone bilo neregularno jesu li najslabiji bili Gosk,Sloboda i Igman iz Federacije i je li iko bio gori od njih nije...
Je li lijepo najavljen baraz jest ,je li moras ispunit uvjete za baraz moras,je li Stupcanica ispunila nije i je li zasluzeno Posusje ostalo jest..
Kod ulaska Laktasi prvi ne mogu uci ,automatski ima pravo drugi uci i zasluzeno Rudar uso..
U 1 ligi je li iko podnio zahtjev za izdavanje licence prosle sezone za Wwin ligu Celik,Tosk ili bilo ko nije i naravno da niko nije zelio da udje.
I ove sezone ja ne vidim.nikakav problem ko bude najlosiji ispada i desavalo se da oba ispadnu ili iz RS ili Federacije.
#CarsijaOdjebi
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Ne brini nismo mi tam neki Celik iz neke tam Zenice pa da nam je derbi kad nam Nemila i Žepče dolaze to ostavljamo malim klubovima da sakupljaju mrvice.
#CarsijaOdjebi
Trenutno korisnika/ca: Marokanci58 i 2 gosta.