26.03.2026. Vels - BiH

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Sheyi
Kontakt:

Re: 26.03.2026. Vels - BiH

Post Postao/la Sheyi » 24 mar 2026, 23:55

231983 je napisao/la:
24 mar 2026, 23:28
CAGarfia je napisao/la:
24 mar 2026, 22:41
Sheyi je napisao/la:
24 mar 2026, 22:39
Nadam se da nece biti snijega utorak oko Zenice, dolazim s ljetnim gumama :mrgreen:
Mogli smo forumsko zasjedanje napraviti, samo bez chatgpt levata i Husare. :zzz:
E'o da se pridruzim, tu sam ✌️
U slucaju da, ne daj Bože, zijanimo u Velsu, onda se braćo vidimo u septembru 😅
Moglo bi, mozda bude i jedan zapad viska kod mene :bih:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 24 mar 2026, 23:57

Sheyi je napisao/la:
24 mar 2026, 23:55
231983 je napisao/la:
24 mar 2026, 23:28
CAGarfia je napisao/la:
24 mar 2026, 22:41

Mogli smo forumsko zasjedanje napraviti, samo bez chatgpt levata i Husare. :zzz:
E'o da se pridruzim, tu sam ✌️
U slucaju da, ne daj Bože, zijanimo u Velsu, onda se braćo vidimo u septembru 😅
Moglo bi, mozda bude i jedan zapad viska kod mene :bih:
od mene cevapi:-)

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 mar 2026, 00:03

Wales 1,85
X 3,40
BiH 4,50

Ko ima muda da ulozi lovu na Barbine takticke zamisli, dobru keshovinu ce uzeti. :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 25 mar 2026, 00:55

Problem je što se uvijek uvali euforija da se zamaskira sto drugih problema.Ovdje na forumu ljudi već razmišljaju o taktici protiv Italije a nismo ni blizu favorita protiv Walesa.Ukoliko kiksamo euforija će otići u minus i opet će se ljudi udaljiti od reprezentacije što je idealno i za igrače,trenera i savez.
Kada bih umjesto euforije trezveno dali do znanja igračima i struci šta se očekuje od kvalifikacije ili ovakvih baraž utakmica i pokazali da ta potpora ne može uvijek dolaziti bezuslovno promjenio bi se pristup ali i status igrača.Svi igrači koriste reprezentaciju i za napredak u karijeri dok se kod nas taj javašluk odma prebaci i na igrače koji tek dolaze u rotaciju i onda svijećom tražiš igrača koji drži nivo i koncentraciju svih 90 minuta.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 25 mar 2026, 01:17

Ne znam baš da iko normalan smatra da smo favoriti na ovom forumu, većina nas je svjesna da ljudi igraju kući i da imaju blago kvalitetniju ekipu od naše. Druga stvar, apsolutno da nismo bez šanse. 60-40 je ovo, sitnice bi mogle presuditi.
Također ne znam ni da iko pravi formacije za Italiju, tako da ti priča ne pije vode, možda se koja vijest napiše o povrijeđenim njihovim igračima, ali opet svi smo svjesni šta je ispred nas u četvrtak.

Za mene su ovo već sada uspješne kvalifikacije jer smo u njima dobili Alajbegovića, Bajraktarevića, Muharemovića i Memića. Naravno da se nadam plasmanu, ali neće biti kraj svijeta i ako se ne kvalifikujemo.

Ne bih volio samo da pickasto odigramo u četvrtak i da nam se ne ponove greške iz Beča. Rezultat ovog baraža je totalno nebitan gledajući širu sliku jer je ovo početak nove kvalitetne generacije fudbalera BiH koju će činiti manje-više svi osim Džeke i Kolašinca. Znaci ocekujem da Barba i ekipa ne zajebu kao što su zajebali u Beču i da momci poginu. Ishod onda neka bude kakav treba da bude.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 25 mar 2026, 04:21

Ovdje su sanse 65 : 35 za Vels. Trkacki puno mocnija ekipa a to se pika u ovakvim tekmama. Mi ogranice taktickim vodjenjem ekipe u toku tekme, nedostatko brzih igraca kao i rutinom. Ne znam jesmol odigrali 2 tekme u optimalnom sastavu.

Al pametnom igrom, disciplinovanim bunkerom , povremenim iznenadnim napadima i kojim individualnim potezom nismo bez sansi.

Malo mi zao sto nemamo boljeg trenera, Ciro bi ovdje odradio puno iznenadjenja.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 25 mar 2026, 04:55

CAGarfia je napisao/la:
25 mar 2026, 01:17
Ne znam baš da iko normalan smatra da smo favoriti na ovom forumu, većina nas je svjesna da ljudi igraju kući i da imaju blago kvalitetniju ekipu od naše. Druga stvar, apsolutno da nismo bez šanse. 60-40 je ovo, sitnice bi mogle presuditi.
Također ne znam ni da iko pravi formacije za Italiju, tako da ti priča ne pije vode, možda se koja vijest napiše o povrijeđenim njihovim igračima, ali opet svi smo svjesni šta je ispred nas u četvrtak.

Za mene su ovo već sada uspješne kvalifikacije jer smo u njima dobili Alajbegovića, Bajraktarevića, Muharemovića i Memića. Naravno da se nadam plasmanu, ali neće biti kraj svijeta i ako se ne kvalifikujemo.

Ne bih volio samo da pickasto odigramo u četvrtak i da nam se ne ponove greške iz Beča. Rezultat ovog baraža je totalno nebitan gledajući širu sliku jer je ovo početak nove kvalitetne generacije fudbalera BiH koju će činiti manje-više svi osim Džeke i Kolašinca. Znaci ocekujem da Barba i ekipa ne zajebu kao što su zajebali u Beču i da momci poginu. Ishod onda neka bude kakav treba da bude.
Nismo favoriti ali da je kockar pozvao karica, Hasica,sarica pa I malica umjesto mujakica,tahirovica,radeljica I basica garantujem ti da bi bili puno blize 50 50 utakmici. Ovaj vels nije neka sila iskreno, Pola tima su igraci iz championshipa Ali sa katicem ,sunjicem I tahirovicem na terenu oni ce protiv nas izgledati kao galacticosi.

Dzabe ti alajbegovic, bajraktarevic , memic Ako ce SE u isto vrijeme na terenu nalazit mujakic, basic, sunjic I slicni kojima je ovaj prosjecni ili ispodprosjecni evropski Nivo vrhunac karijere. Oni bolje od ovog ne mogu I samo su tu jer Im je barbin guzni haver menadzer. Takvi antitalenti ce uvijek kociti ovaj bogdom dati talenat Koji imamo.

Kockar je izostavljanjem gore nabrojanih igraca vec ponovio ili napravio puno vece greske nego sto je bio slucaj u becu. I to namjerno, ne iz neznanja. Njegovi cilj nije plasman nego prodaja menadzerskih propaliteta a ove price o dugotrajnom procesu I euru kao glavnom cilju I slicno su samo zamazivanje ociju I prodavanje magle krezavom bosnji.

Izostavljeni vs pozvani igraci:

Karic-stsndardan u sturmu I jedini ozbiljan prorodni lijevi bek Koji imamo da igra na iole pristojnom nivou...kockar zove mujakica na neprirodnu poziciju Koju nikad ama bas nikad neigra u klubu niti ima I jednu predispiziciju za beka I svaku tekmu je bio medzu najgorim na terenu

Hasic- standardan u poljskoj vec 2 godine, mlad a prirodno krilo I to jos ljevak. Sigurno bi mogao puno vise pomoci nego lukic Koji je 5ti centarfor na rosteru I nema sanse da ce dobiti sansu

Malic- od zadnjih 6 utakmica 3 je odigrao 90 minuta, 2 usao sa klupe. Prije GA je zvao SA puno manjom minutazom I to na neprirodnu poziciju. Kojom logikom GA sad izostavlja. Na osnovu cega radeljic dobija pozive? Lik svako Malo I u rijeci zavrsi na klupi, bukvalno je na vrhuncu karijere I bolje od ovog nemoze. Pa malic sa 20 godina je vec sad bolji nego sto ce ovaj amater ikad biti.

Saric- od zadnjih 10 utakmica 6 je bio starter, I 3 puta usao sa klupe, od toga Jednom na poluvremenu. Kojom logikom basic sa 2 takmicarske utakmice u poluamaterskoj ligi dobija prednost prije njega? Ili tahirovic Koji je u zadnjih mjesec Dana 13 minuta proveo na terenu.

Kod kockarskog ovisnika jedna pravila vaze za jedne a druga za menadzerske ojebine koje pokusava vec 2 godine da bezuspjesno proda kroz reprezentaciju.
Mujakicu radeljicu,tahirovicu I basicu su pozivi zagarantovani dok God mogu hodati. Ovi igraci su prakticno beskorisni a najgore je sto ce bar dvojica imati zagarantovanu minutazu. Dodaj tome dva limitirana drveta, trkacke kokosi bez trunke talenta I tehnike koja ce sigurno startati tj katica I sunjica I imas recept za propast.
Kockar ne uci iz blamaza protiv kipra I San marina, on hoce nazor da prkosi zakonima prirode I da gura propalitete za koje svako ko ista zna o fudbalu vidi da ne mogu pomoci ni protiv hebenog San marina a kamoli velsa ili italije.

O ovom blamiranju sa tahirovicem nemam rijeci, lik je bukvalno fudbalski ramo isak a benjo onaj njegovi nabildani sin..

Zbog ovog ovisnika o kocki propade nam jos jedno prvenstvo u nikad laksoj grupi.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 25 mar 2026, 07:55

Mislim da kladionice najbolje znaju ko je favorit, a u ovom slucaju to je Wales, sa kvotom od 1,95. Normalno da je kvota manja jer igraju kuci, ali to i jest poenta, kuci su i favoriti su tako veci.
Kladionice ne vole gubit pare i ne stavljaju te kvote bezvezno, njima ne ide u korist stavit na bosnu 4,50 i da neko uzme dobre pare. S druge strane, istina je i da te kvote nista ne znace ponekad, i da imamo solidne sanse u Walesu, mozda 60-40% u korist Walesa.
Kako sam shvatio niko i ne prica o Italiji niti ima veliak ocekivanja od ovoga, sto mi je ekstremno drago. Bitno je da smo na zemlji, svjesni da smo svaki put u barazu ispali. Ostalo je sve sad na igracima.
I zaboraivio sam istac mozda i najvaznije ne znam da smo ikad imali kompletnih prvih XI, bez povrijedjenih prvih XI.
To mjenja dosta, dosta, dosta toga.
Uzimajuci u obzir da smo protiv Austrije igrali bez nasa tri, pa po mnogima i najbolja igraca - Kolasinca, Dedica i Demirovica, a pri tome i Sunjica kako se sjecam - odlicni smo bili.
Da su oni bili to bi bila druga dimenzija.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 25 mar 2026, 07:58

Diadora je napisao/la:
25 mar 2026, 04:55
CAGarfia je napisao/la:
25 mar 2026, 01:17

Nismo favoriti ali da je kockar pozvao karica, Hasica,sarica pa I malica umjesto mujakica,tahirovica,radeljica I basica garantujem ti da bi bili puno blize 50 50 utakmici. Ovaj vels nije neka sila iskreno, Pola tima su igraci iz championshipa Ali sa katicem ,sunjicem I tahirovicem na terenu oni ce protiv nas izgledati kao galacticosi.

Dzabe ti alajbegovic, bajraktarevic , memic Ako ce SE u isto vrijeme na terenu nalazit mujakic, basic, sunjic I slicni kojima je ovaj prosjecni ili ispodprosjecni evropski Nivo vrhunac karijere. Oni bolje od ovog ne mogu I samo su tu jer Im je barbin guzni haver menadzer. Takvi antitalenti ce uvijek kociti ovaj bogdom dati talenat Koji imamo.

Kockar je izostavljanjem gore nabrojanih igraca vec ponovio ili napravio puno vece greske nego sto je bio slucaj u becu. I to namjerno, ne iz neznanja. Njegovi cilj nije plasman nego prodaja menadzerskih propaliteta a ove price o dugotrajnom procesu I euru kao glavnom cilju I slicno su samo zamazivanje ociju I prodavanje magle krezavom bosnji.

Izostavljeni vs pozvani igraci:

Karic-stsndardan u sturmu I jedini ozbiljan prorodni lijevi bek Koji imamo da igra na iole pristojnom nivou...kockar zove mujakica na neprirodnu poziciju Koju nikad ama bas nikad neigra u klubu niti ima I jednu predispiziciju za beka I svaku tekmu je bio medzu najgorim na terenu

Hasic- standardan u poljskoj vec 2 godine, mlad a prirodno krilo I to jos ljevak. Sigurno bi mogao puno vise pomoci nego lukic Koji je 5ti centarfor na rosteru I nema sanse da ce dobiti sansu

Malic- od zadnjih 6 utakmica 3 je odigrao 90 minuta, 2 usao sa klupe. Prije GA je zvao SA puno manjom minutazom I to na neprirodnu poziciju. Kojom logikom GA sad izostavlja. Na osnovu cega radeljic dobija pozive? Lik svako Malo I u rijeci zavrsi na klupi, bukvalno je na vrhuncu karijere I bolje od ovog nemoze. Pa malic sa 20 godina je vec sad bolji nego sto ce ovaj amater ikad biti.

Saric- od zadnjih 10 utakmica 6 je bio starter, I 3 puta usao sa klupe, od toga Jednom na poluvremenu. Kojom logikom basic sa 2 takmicarske utakmice u poluamaterskoj ligi dobija prednost prije njega? Ili tahirovic Koji je u zadnjih mjesec Dana 13 minuta proveo na terenu.

Kod kockarskog ovisnika jedna pravila vaze za jedne a druga za menadzerske ojebine koje pokusava vec 2 godine da bezuspjesno proda kroz reprezentaciju.
Mujakicu radeljicu,tahirovicu I basicu su pozivi zagarantovani dok God mogu hodati. Ovi igraci su prakticno beskorisni a najgore je sto ce bar dvojica imati zagarantovanu minutazu. Dodaj tome dva limitirana drveta, trkacke kokosi bez trunke talenta I tehnike koja ce sigurno startati tj katica I sunjica I imas recept za propast.
Kockar ne uci iz blamaza protiv kipra I San marina, on hoce nazor da prkosi zakonima prirode I da gura propalitete za koje svako ko ista zna o fudbalu vidi da ne mogu pomoci ni protiv hebenog San marina a kamoli velsa ili italije.

O ovom blamiranju sa tahirovicem nemam rijeci, lik je bukvalno fudbalski ramo isak a benjo onaj njegovi nabildani sin..

Zbog ovog ovisnika o kocki propade nam jos jedno prvenstvo u nikad laksoj grupi.
Naravno da neću niti mi se da čitati, ali post je završen u 4:55 ovo je morao pisati barem pola sata. Pa je l realno ovo?
Glory Glory Man United

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 25 mar 2026, 08:00

Koji je protokol za danas? Kad se leti? Kad je konferencija? U kojem smo hotelu?

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 25 mar 2026, 08:13

Diadora je napisao/la:

Divno,krasno. Nijedan od ova 3 igrača ne bi bio u prvih 11 ni kod Barbareza ni kod nekog drugog. Možda ih je trebao zvati,ali ako ispadnemo nedostatak bilo kojeg od ove trojice neće biti razlog. Pritom si nepismen.

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 25 mar 2026, 08:14

Bitno da se nešto napiše, ko papagaji samo vrte jednu te istu priču po forumu.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 25 mar 2026, 08:18

šta me je uvijek odvlačilo od nekakvih diskusija prije utakmice su te priče ko je pozvan ko nije, znači 11 najboljih igrača i 5 izmjena su uvijek tu ko god da je trener nije malouman, osim ako nije slučaj tipa ahmedhodzic, ovo ostalo ko dođe ko ne dođe stvarno nije bitno i tu nek selektor zove i daje sansu kome hoce, pogotovo kada krenete pričat o rezervnim golmanima ili bilo kojem igraču iz poljske, turske i sl.

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 25 mar 2026, 08:21

Do sada skoro svaku utakmicu nam je neke falio, sada su svi tu od bitnijih igrača. Da smo imali Katića, Dedića i Demirovića protiv Austrija vjerujem da bi već bili na svjetskom, ali šta je tu je. Imamo 4 fantastična napadača, ako neutrališemo njihova krila, itekako se imamo čemu nadati.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 25 mar 2026, 08:27

coelho41 je napisao/la:
25 mar 2026, 08:00
Koji je protokol za danas? Kad se leti? Kad je konferencija? U kojem smo hotelu?
Trening u 10h na Koševu, let u 15h, press u 20:30h. Hotel ne znam :)

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 25 mar 2026, 08:30

Coolpanda24 je napisao/la:
25 mar 2026, 08:27
coelho41 je napisao/la:
25 mar 2026, 08:00
Trening u 10h na Koševu, let u 15h, press u 20:30h. Hotel ne znam :)
Grazie. Jedva cekam press konferenciju

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 25 mar 2026, 08:40

Pa i ranijih godina su bili trkačka ekipa, možda tada još više, a mi smo bili još veći dizelaši, pa smo ih uzimali.
Ma idemo mi ovo uzeti akobogda.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 mar 2026, 08:50

imekorisnicko je napisao/la:
25 mar 2026, 08:13
Diadora je napisao/la:

Divno,krasno. Nijedan od ova 3 igrača ne bi bio u prvih 11 ni kod Barbareza ni kod nekog drugog. Možda ih je trebao zvati,ali ako ispadnemo nedostatak bilo kojeg od ove trojice neće biti razlog. Pritom si nepismen.
Mora ispunit kvotu pljuvanja, iako zna da ovi igraci nikad ne bi bili starteri.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 25 mar 2026, 09:23

Ranije smo imali ‘dizelaše’, danas imamo itekako solidan trkacki roster….
Demirovic, Memic, Gigovic, Šunjic, Amir, Dedic svi spremni za 120 minuta bez problema.
Nece nas oni ”nadtrcati” ovdje ce sitni detalji odlucivat.

Šanse 55:45 za njih zbog domaceg terena

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 25 mar 2026, 09:23

Joj ima da ih poderemo, imam osjecaj da glatko prolazimo sutra aBd :bih:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 313, DeeWa, jasmin10, JHam, juka55, kolezeljovac, KrajinaKing, Marsiano, myself, Proximic, random11, Sheyi, signalidunapark, Sveti, Tihi, Venom i 123 gosta.