Ma vazda se raja glupostima zamara. Umjesto diskusije o našoj igri,stilu,postavci,taktici stalno se ponavlja priča o 25om igraču na spisku,vazda se prizivaju neki osrednji koji nisu na spisku da zamjene neke osrednje koji jesu. Dosadnocoelho41 je napisao/la: ↑25 mar 2026, 08:18šta me je uvijek odvlačilo od nekakvih diskusija prije utakmice su te priče ko je pozvan ko nije, znači 11 najboljih igrača i 5 izmjena su uvijek tu ko god da je trener nije malouman, osim ako nije slučaj tipa ahmedhodzic, ovo ostalo ko dođe ko ne dođe stvarno nije bitno i tu nek selektor zove i daje sansu kome hoce, pogotovo kada krenete pričat o rezervnim golmanima ili bilo kojem igraču iz poljske, turske i sl.
26.03.2026. Vels - BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- imekorisnicko
- Kontakt:
Re: 26.03.2026. Vels - BiH
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ljudi jesu favoriti ali samo zbog domaćeg terena i to su šanse 55-45 za njih. Dvije podjednake ekipe, niti Vels ima bolju ekipu od nas niti mi od njih, s tim da mi imamo veći potencijal u vidu ovih mladih igrača. Mi, generalno, gubimo mečeve jer sebe podcijenimo a od druge ekipe pravilo Španiju, tako smo i od Ukrajine izgubili pa i od Austrije.
Idemo izaći hrabro i vjerovati u sebe, pokazati malo drskosti a ne prepast se i odmah meč izgubiti.
Idemo izaći hrabro i vjerovati u sebe, pokazati malo drskosti a ne prepast se i odmah meč izgubiti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Iskreno ako se ne bi plasirali na SP ne bi mi bilo žao zbog omladine jer sam siguran da će oni uhvatiti barem jedno SP ali bi mi žao bilo da se Džeko oprosti u nekoj prijateljskoj ili u revijalnoj utakmici protiv Sjeverne Irske/Italije ako izgubimo od Velsa. Kolašinac će vjerovatno sa ovim momcima izboriti sljedeće EP ali bi ovo SP dalo neku dodatnu motivaciju igračima da je sve moguće. Zaslužuje Edin da se oprosti na velikom takmičenju, svi moraju dati maksimum da se plasiramo na Mundijal ali nismo bez šansi.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Gledam Wales, nezgodni su. Prave sanse za par sekundi brzi su i stalno ulaze iz drugog plana. Katic ce tu imati bas bas bas problema. Ne znam sta Sergej planira ali ne mirise na dobro sa njim na stoperu a i nemamo puno opcija. Vezni ce biti kljucni pogotovo Sunjic mora odigrati brutalno, presjecati i usporavati njihov napa
Ima li neko od naših da ne priča njemački u ovom rosteru. Ako nema onda treba taktiku u sred utakmice na njemačkom pričati 
- muhamedhulk
- Kontakt:
po kladionici veliki favoriti wels. zanimljivo.
sto se nas tice ocekujem:
vasilj - dedic, katic, muharemovic, kolasinac - memic, sunjic, tahirovic, alajbegovic - dzeko - demirovic. 4411
vasilj - dedic, katic, muharemovic, kolasinac - memic, sunjic, tahirovic, alajbegovic - dzeko - demirovic. 4411
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
No, selektor Sergej Barbarez sada ima drugu glavbolju. Na terenu nije bilo Nikole Katića, koji je bio na Koševu, ali nije radio sa saigračima. Iz FSBiH nema informacija zbog čega je defanzivac propustio trening...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
Ma idemo na prekide dobiti ovu utakmicu (kornere, faulove) imamo previše visokih igrača: Džeko, Tabaković, Lukić, Tahirović, Katić, Muharemović, Radeljić, Celik.
Dok je kod njih najviši štoper Rodon
I ja mislim da je to, između ostalog, naša šansa.Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑25 mar 2026, 11:02Ma idemo na prekide dobiti ovu utakmicu (kornere, faulove) imamo previše visokih igrača: Džeko, Tabaković, Lukić, Tahirović, Katić, Muharemović, Radeljić, Celik.
S tim da od ovih 8 nabrojanih, samo će trojica početi utakmicu heh. Ali i to može biti dovoljno. Ovo nam je bila i protiv Rumuna prednost i iskoristili smo je!
To samo kod nas ime. Valjda stvar mentaliteta (propuh ce te ubit, ne izadji oprao si glavu).
Igraci dodju igraju 90min za klub i kod nas prvi dan je odmah naslov "laksi udarac, propustio trening, nije radio sa ekipom, laksi footing su radili".
Daj ba koji k. mi uopste pises to. Reci mi ako mu je noga odpala i ne moze igrat ok, ali ove budalestine ne.
Igraci dodju igraju 90min za klub i kod nas prvi dan je odmah naslov "laksi udarac, propustio trening, nije radio sa ekipom, laksi footing su radili".
Daj ba koji k. mi uopste pises to. Reci mi ako mu je noga odpala i ne moze igrat ok, ali ove budalestine ne.
Pa valja zaradit klikoveAmarinho je napisao/la: ↑25 mar 2026, 11:05To samo kod nas ime. Valjda stvar mentaliteta (propuh ce te ubit, ne izadji oprao si glavu).
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma sigurno nije povreda, Sergej već dugo vremena sere o tim nekim "tajnama" i skrivanjima taktike, tako da je ovo vjerovatno neka njegova glupost
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
-
Marokanci58
- Kontakt:
Uzimamo ovo, imamo predobru ekipu i zajedništvo i želju medju braćom na terenu.
BRATSTVO GRAČANiCA
Pregled sastava pred meč:
Prezime (Tim - rang takmičenja).......odigrano utakmica / zadnjih 9 utakmica od početka februara - prosjek minuta
VELS:
Darlow (Leeds - 1)……………..……7/9-90
Ward (Wrexham – 2)……………….0/9-00
Davies (Sheffiled – 2)………………5/9-90
King (Everton -1 )………………….…0/9-00
Dasilva (Coventry – 2)……………..9/9-90
Norrington-Davies (QPR – 2)….8/9-75
Lawlor (Cardiff – 3)…………………6/9-70
Cabango (Swansee – 2)……….….9/90-90
Rodon (Leeds – 1)……………….….8/90-90
Williams (N.Forest - 1)…………..9/9-90
Kpakio (Cardiff – 3)…………………4-9/40
Sheehan (Bolton – 3)………….….8/9-90
J.James (Leicester – 2) …………...5/9-50
Cullen (Swansee – 2)……………..9/9-35
Colwill (Cardiff – 3)…………….….8/9-50
Wilson (Fulham – 1)………….……6/9-90
Brooks (Bournmt. – 1) …………...5/9-25
Broadhead (Wrexham – 2)……..8/9-65
Johnson (Crystal Palace – 1)…..9/9-50
Thomas (Stokes – 2)……………….8/9-90
Harris (Oxford Utd – 2)……….….6/9-15
Koumas (Hull – 2)……………….….9/9-50
D.James (Leeds – 1)……………….6/9-20
Matondo (Rangers SCO)………..1/9-00
Colwill (Cardiff – 3)…………….….9/9-70
BIH
Vasilj (St.Pauli – 1)………………..8/9-90
Zlomislić (Rijeka HR)……………..8/9-90
Hadžikić (Slaven HR)……………..8/-90
Kolašinac (Atalanta – 1)………..8/9-75
Dedić (Benfica PR)………………..5/9-90
Mujakić (Gaziantep TR)………..7-9/90
Katić (Schalke – 2)…………….…..8/9-90
Muharemović (Sassuolo – 1)...8/9-90
Radeljić (Rijeka HR)……………….7/9-80
Čelik (Lens – 1)………………………7/9-80
Šunjić (Pafos – KIP)…………….…6/9-65
Tahirović (Brondby – DK)………4/9-50
Burnić (Karlsruher – 2 )………..8/9-80
Hadžiahmetović (Hull – 2)…….9/9-50
Bašić (Astana – KZH)……………..8/9-90
Memić (Plzen – CZE)…………….7/9-90
Bajraktarević (PSV – NDL)……..4/9-15
Alajbegović (Salzburg – AT)…..8/9-90
Gigović (Young Boys – SUI )…..9/9-70
Džeko (Schalke – 2)………………8/9-70
Demirović (Stuttgart – 1)……..9/9-75
Tabaković (B.Mgladbach – 1)..9/9-80
Lukić (U.Cluj – ROM)……….……9/9-90
Baždar (Jagiellonia – PL)…….…9/9-40
Rezerve:
Šarić (Antalyaspor – TR)……...7/9-55
Karić (Sturm – AT)…………….…9/9-75
Gazibegović (Sturm – AT)…...4/9-60
Prezime (Tim - rang takmičenja).......odigrano utakmica / zadnjih 9 utakmica od početka februara - prosjek minuta
VELS:
Darlow (Leeds - 1)……………..……7/9-90
Ward (Wrexham – 2)……………….0/9-00
Davies (Sheffiled – 2)………………5/9-90
King (Everton -1 )………………….…0/9-00
Dasilva (Coventry – 2)……………..9/9-90
Norrington-Davies (QPR – 2)….8/9-75
Lawlor (Cardiff – 3)…………………6/9-70
Cabango (Swansee – 2)……….….9/90-90
Rodon (Leeds – 1)……………….….8/90-90
Williams (N.Forest - 1)…………..9/9-90
Kpakio (Cardiff – 3)…………………4-9/40
Sheehan (Bolton – 3)………….….8/9-90
J.James (Leicester – 2) …………...5/9-50
Cullen (Swansee – 2)……………..9/9-35
Colwill (Cardiff – 3)…………….….8/9-50
Wilson (Fulham – 1)………….……6/9-90
Brooks (Bournmt. – 1) …………...5/9-25
Broadhead (Wrexham – 2)……..8/9-65
Johnson (Crystal Palace – 1)…..9/9-50
Thomas (Stokes – 2)……………….8/9-90
Harris (Oxford Utd – 2)……….….6/9-15
Koumas (Hull – 2)……………….….9/9-50
D.James (Leeds – 1)……………….6/9-20
Matondo (Rangers SCO)………..1/9-00
Colwill (Cardiff – 3)…………….….9/9-70
BIH
Vasilj (St.Pauli – 1)………………..8/9-90
Zlomislić (Rijeka HR)……………..8/9-90
Hadžikić (Slaven HR)……………..8/-90
Kolašinac (Atalanta – 1)………..8/9-75
Dedić (Benfica PR)………………..5/9-90
Mujakić (Gaziantep TR)………..7-9/90
Katić (Schalke – 2)…………….…..8/9-90
Muharemović (Sassuolo – 1)...8/9-90
Radeljić (Rijeka HR)……………….7/9-80
Čelik (Lens – 1)………………………7/9-80
Šunjić (Pafos – KIP)…………….…6/9-65
Tahirović (Brondby – DK)………4/9-50
Burnić (Karlsruher – 2 )………..8/9-80
Hadžiahmetović (Hull – 2)…….9/9-50
Bašić (Astana – KZH)……………..8/9-90
Memić (Plzen – CZE)…………….7/9-90
Bajraktarević (PSV – NDL)……..4/9-15
Alajbegović (Salzburg – AT)…..8/9-90
Gigović (Young Boys – SUI )…..9/9-70
Džeko (Schalke – 2)………………8/9-70
Demirović (Stuttgart – 1)……..9/9-75
Tabaković (B.Mgladbach – 1)..9/9-80
Lukić (U.Cluj – ROM)……….……9/9-90
Baždar (Jagiellonia – PL)…….…9/9-40
Rezerve:
Šarić (Antalyaspor – TR)……...7/9-55
Karić (Sturm – AT)…………….…9/9-75
Gazibegović (Sturm – AT)…...4/9-60
Kljucni momentan (cak mozda bih rekao da tu pada odluka) je prvih 30ak minuta. Ne gledajuci ove utakmice starije iz 2023 jer su irelevantne postale (druga ekipa, trener itd) interesantno je da Wales igra neku vrstu "Blitzkrieg-a", napadaju te odmah prvih par minuta prsti na sve strane. Skoro sve utakmice imaju taj isti pattern kad se pogleda.
- Playoff zadnji za EP su igrali kuci protiv Finske, dali im im gol u 3min (i drugi u 38min), utakmica maltene bila zavrsena vec tu.
- Lige nacija B druga utakmica u gostima protiv Crne Gore dali su gol u prvoj (!) minuti i u trecoj. Crnogorci ne znaju sta ih je snaslo.
- Odmah naredna utakmica Lige nacija idu na Island daju gol u 11min i drugi u 28min
- Ove zadnje kvalifikacije za SP daju gol Belgij kuci u 8min, pa Makedoncima u 18min i 21min, Kazakhstanu u 9min itd.
Dakle bitno je "izdrzat" taj prvi ciklus napada jer kad pogledas ostale utakmice gdje su se mucili da zabiju rano, obicno te utakmice nisu mogli ni dobiti. Smucili se protiv Lihtenstajna jedva, Makedonija u gostima jedva 1-1 odigrali itd. Wales ne zna uopste kreirat, bez ideje su ako ih ceka protivnik koji igra dupli blok sto je i u neku ruku logicno, njihovi najbolji igraci su tu gdje jesu zato sto su i klubovi za koje igraju nastrojeni tako da su u 80% utakmica underdog koji ce brzinom na hau-ruk napravit nesto. Brennan Johnson, Wilson itd. su bez prostora skoro bezkorisni igraci. Jedino su se bili razigrali protiv Belgije koja ti svjesno pusti prostor zato sto su bolji od tebe (i protiv Sj. Makedonije koja je dola u Wales sa igracima Radnickog iz Nisa i Zrijnskog)
Problem nastaje ako se zna cinjenica da mi niti znamo igrat blok niti kreirat
- Playoff zadnji za EP su igrali kuci protiv Finske, dali im im gol u 3min (i drugi u 38min), utakmica maltene bila zavrsena vec tu.
- Lige nacija B druga utakmica u gostima protiv Crne Gore dali su gol u prvoj (!) minuti i u trecoj. Crnogorci ne znaju sta ih je snaslo.
- Odmah naredna utakmica Lige nacija idu na Island daju gol u 11min i drugi u 28min
- Ove zadnje kvalifikacije za SP daju gol Belgij kuci u 8min, pa Makedoncima u 18min i 21min, Kazakhstanu u 9min itd.
Dakle bitno je "izdrzat" taj prvi ciklus napada jer kad pogledas ostale utakmice gdje su se mucili da zabiju rano, obicno te utakmice nisu mogli ni dobiti. Smucili se protiv Lihtenstajna jedva, Makedonija u gostima jedva 1-1 odigrali itd. Wales ne zna uopste kreirat, bez ideje su ako ih ceka protivnik koji igra dupli blok sto je i u neku ruku logicno, njihovi najbolji igraci su tu gdje jesu zato sto su i klubovi za koje igraju nastrojeni tako da su u 80% utakmica underdog koji ce brzinom na hau-ruk napravit nesto. Brennan Johnson, Wilson itd. su bez prostora skoro bezkorisni igraci. Jedino su se bili razigrali protiv Belgije koja ti svjesno pusti prostor zato sto su bolji od tebe (i protiv Sj. Makedonije koja je dola u Wales sa igracima Radnickog iz Nisa i Zrijnskog)
Problem nastaje ako se zna cinjenica da mi niti znamo igrat blok niti kreirat
Neka analiza Velšana naše ekipe
Po njima gigović nam je ključni igrač,nmp kako
-
rimljanin90
- Kontakt:
Gdje ce se moci u gradu gledati utakmica? Hoce li biti kakav projektor gdje?
Stisnuo sam jaku svotu na Wales. Svakako da ocekujem lagan prolaz i dobar plus. Nema sanse da nasi ovo dobiju, luzerski mentalitet jbg. Mislio sam da ih Bajraktar rjesava, ali izgleda da pokeras nema namjeru ni da ga koristi mnogo.muhamedhulk je napisao/la: ↑25 mar 2026, 10:54po kladionici veliki favoriti wels. zanimljivo.
Ja se sjećam kako sam se u brk smijao onim što su tipovali na Rumune i isto ovako bili uvjereni u njihovu pobjedu. Nisu se javljali poslije.PSV je napisao/la: ↑25 mar 2026, 13:08Stisnuo sam jaku svotu na Wales. Svakako da ocekujem lagan prolaz i dobar plus. Nema sanse da nasi ovo dobiju, luzerski mentalitet jbg. Mislio sam da ih Bajraktar rjesava, ali izgleda da pokeras nema namjeru ni da ga koristi mnogo.muhamedhulk je napisao/la: ↑25 mar 2026, 10:54po kladionici veliki favoriti wels. zanimljivo.
vasilj - dedic, katic, muharemovic, kolasinac - memic, sunjic, tahirovic, alajbegovic - dzeko - demirovic. 4411![]()
-
Edincapitano
- Kontakt:
Nadam se da si stavio kucu i da vodimo 0:3 na poluvremenu, a ti se pravis pametan na bosanskom forumu kako si stavio velike pare na Vels.PSV je napisao/la: ↑25 mar 2026, 13:08Stisnuo sam jaku svotu na Wales. Svakako da ocekujem lagan prolaz i dobar plus. Nema sanse da nasi ovo dobiju, luzerski mentalitet jbg. Mislio sam da ih Bajraktar rjesava, ali izgleda da pokeras nema namjeru ni da ga koristi mnogo.muhamedhulk je napisao/la: ↑25 mar 2026, 10:54po kladionici veliki favoriti wels. zanimljivo.
vasilj - dedic, katic, muharemovic, kolasinac - memic, sunjic, tahirovic, alajbegovic - dzeko - demirovic. 4411![]()
Kako te nije sramota?