Ne vidim nijedan razlog za pretjerane eksperimente. Postavka kao u Austriji samo sa oporavljenim igračima. Vasilj,Kola,Muharemovic,Katic,Dedic,Tahir,Sunjic,Esmir,Memic,Demirovic,Dzeko. Tvrdo,dosadno,defanzivno i 0-2 aBdhurem je napisao/la: ↑25 mar 2026, 22:45Sta kaze jedan forumas - nije selektor ključne stvari unaprijedio?!
Pa za nas su ključne stvari bile trčanje i disciplina..
Bili smo reprezentacija koja je najviše pretrcala u kvalifikacijskoj grupi.
Sto se tice posjeda imali smo ga godinama, deceniju pa smo pušili od koga smo stigli.
Posjed dolazi vremenom, kada se isprofilisu igrači i duže igraju zajedno. Kod nas je svaka utakmica bez par standardnih prvotimaca. Evo i sutra će igrati Kolasinac nakon tačno godinu dana, pa će tu biti i Dedic, Katic, Demirovic, moguće i Alajbegovic...- niti jedan nisu bili protiv Austrije.
Trka, disciplina, odbrana, a vremenom dolazi i posjed i napad...sve u svoje vrijeme.
I taj posjed protiv Austrije bi bio veći da je situacija obrnuta bila, odnosno da su oni poveli.
Postoji još jedna luda opcija prilagođavanja igracima Walesa s Dedicem kao desnim stoperom u formaciji s 3 nazad ali...bolje da ne pišem o tome.
26.03.2026. Vels - BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- imekorisnicko
- Kontakt:
Re: 26.03.2026. Vels - BiH
Idealno bi bilo Tahiraga, ali ce Celik na tribine.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Gledam neki opskurni profil na fb "Spika" objavio da ce cijela Hrvatska, Srbija i 2/3 BiH navijati za Vels. I onda u komentarima svi demantuju, hebu mu svd po spisku. Poneki skutor iz Listice se javi i sere, a ogromna vecina nas podrzava.
Onako kazem, ne znam vise ni o cemu razmisljat, 4 mjeseca mislim na ovo sutra, sve sam misli ispucao
Onako kazem, ne znam vise ni o cemu razmisljat, 4 mjeseca mislim na ovo sutra, sve sam misli ispucao
Očekujem neki teški menadžerluk u prvih 11 sutra, nešto tipa Bašić ili Burnić.
Te Kerima i Esmira na klupi
Sve drugo bi me iznenadilo
Te Kerima i Esmira na klupi
Sve drugo bi me iznenadilo
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Darlow bi ih mogao ukopat. Golman vrlo sklon greskama. Nadam se da cemo ga malo tesirat iz daljine odma od starta.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Svaka cast kralju na svemu napisanom, ovaj novinarcic i ko god mu je “izvor” su pobrkali loncice, ovo ne moze ni na top elevenu proci jer bi znacilo da ce Wales imati 85% posjeda od prve minute utk u krajnjoj liniji Sj Makedoniji su strpali 7 kuci a ovi naspram njih igrali u 352, i pijan covjek bi bio nasu sansu po njihovoj lijevoj strani gdje bi sa Esmirom i Amarom trebali praviti prilike.CAGarfia je napisao/la: ↑25 mar 2026, 22:39To je to.Benko123 je napisao/la: ↑25 mar 2026, 22:38Katic moze desnog stopera u odbrani sa 4 igrati, a u ovoj varijanti sa 5 u odbrani, to je ubistvoMiranGlasnic je napisao/la: ↑25 mar 2026, 22:37
Koga bi ti stavio na desnog štopera? Ako izvede sve onako kako ti želiš…i mi primimo 3 komada i izgubimo…tjeramo li ćelavu ublehu?
Nama bi neka formacija s tri nazad čak i odgovarala da lijevog štopera igra Tarik i da Ahmedhodzic nije to što jeste.
Ovo se slazem, treba pokusavati sa distance. Zato bih volio da Alajbegovic krene od starta, on moze potegnuti dobro sa oko 25-30m. Sigurno ce biti tih situacija, da se nadjemo tu nesto iza njihovih 16m
- Pensioner26
- Kontakt:
Nema sreća one nervoze k’o prije. Toliko puta smo ispali u baražu, da me ne može više razočarati. Još na to dodaj utakmice protiv Danske, Francuske i sada Austrije.
Kod nas je to samo Alajbegovic u stanju uraditi, i opcenito je jedini nas igrac opasan po go protivnika koji ne zavisi od saigraca. Dzeko i Demirovic moraju dobiti loptu u 16, a njemu ne treba niko i zato bi bila ogromna greska ostaviti ga na klupi. Bajraktarevic je na tragu da to postane, ali je ovaj, iako mladji, 3x ubojitiji i 'bezobrazniji'. Takvi nam i trebaju sutra. Ako bude previse stekalo u defanzivi, izvesti ga na poluvremenu i kraj price. S Gigovicem nema garancije da nece stekati ni u napadu ni u odbrani.
Velsu leže ekipe koje igraju sa trojcom pozadi. Ja se nadam da je ovo patka i da se selektor igra sa njima. U nas je kvalitet kadra takav da možemo sastaviti prvih 11 i da zuje po terenu ko Britanci i da im se mrsko pomaknut ko Italijani. Nadam se da se selektor sa njima u tom smislu igra.
Izvesti provjerenu formaciju u kojoj smo najčešće igrali i bez prevelikih taktičkih filozofiranja. Ako od utakmice napravimo rovovsku bitku pobjedićemo.
Ako utakmica ode u produžetke oni će biti nervozniji. Što je duža neizvjesnost oni će biti nervozniji. Ako u utakmicu udjemo hladni neće nas ponijet euforija 'historijske utakmice'. Naši igrači su visočiji, ne treba im dati premoć u zraku.
Velšani su već počeli da igraju prljavo s time što su Tahirovića ostavili na klupi. Imamo i mi pravo biti prljavi.
Ne smijemo ući u utakmicu sa idealima pravednog gubitnika.
Izvesti provjerenu formaciju u kojoj smo najčešće igrali i bez prevelikih taktičkih filozofiranja. Ako od utakmice napravimo rovovsku bitku pobjedićemo.
Ako utakmica ode u produžetke oni će biti nervozniji. Što je duža neizvjesnost oni će biti nervozniji. Ako u utakmicu udjemo hladni neće nas ponijet euforija 'historijske utakmice'. Naši igrači su visočiji, ne treba im dati premoć u zraku.
Velšani su već počeli da igraju prljavo s time što su Tahirovića ostavili na klupi. Imamo i mi pravo biti prljavi.
Ne smijemo ući u utakmicu sa idealima pravednog gubitnika.
sutra ako dobiju necu im zamjerit ni sekunde u finalu kako god proslo, a vidjet cemo jesu li zreli za ovakve ispite
Gigovic je dokazana rupa u defanzivi tako da ne vidim neki smisao forsiranja njega na bilo kojoj poziciji izuzev umjesto Dzeke na toj nekoj poziciji ofanzivnog veznog da pomaže Demirovicu kod presinga ako bismo nekim neviđenim čudom krenuli s jednim napadačem a kako bismo imali zgusnutiju sredinu terena?!
Koliko bi bilo fantastično da Džeksona ostavi na klupi, a da krene sa 4-2-3-1 gdje bi Gigović glumio tu desetku, više doduše kao opcija da uđe iz drugog plana. Iako ne zna podvalit loptu, može hamaliti. Kada bih se ja pitao Džeko ili Alajbegović, uvijek bih prije Alajbegovića odabrao jer je trenutno bolji igrač i opasniji po gol protivnika, ti si objasnio zašto. Poslije ubaciš Džeku zadnjih 30 minuta, on kad je svjež na umorne protivnike može isporučit najbolje trenutno. Nije ovo 2016. godina nego 2026. gdje ima 40 godina.Ghuraba je napisao/la: ↑25 mar 2026, 23:43Kod nas je to samo Alajbegovic u stanju uraditi, i opcenito je jedini nas igrac opasan po go protivnika koji ne zavisi od saigraca. Dzeko i Demirovic moraju dobiti loptu u 16, a njemu ne treba niko i zato bi bila ogromna greska ostaviti ga na klupi. Bajraktarevic je na tragu da to postane, ali je ovaj, iako mladji, 3x ubojitiji i 'bezobrazniji'. Takvi nam i trebaju sutra. Ako bude previse stekalo u defanzivi, izvesti ga na poluvremenu i kraj price. S Gigovicem nema garancije da nece stekati ni u napadu ni u odbrani.
Vasilj, Kolasinac, Muharemovic, Katic, Dedic, Sunjic, Tahirovic, Alajbegovic, Gigovic, Memić, Demirović.
Ova ekipa bi preorala teren + imaš s klupe Džeku, Esmira, Tabaka, Amira.. pa i tog malog Bašića koji je vjerovatno najbolji tehničar u veznom redu.
To je to.hurem je napisao/la: ↑25 mar 2026, 23:51Gigovic je dokazana rupa u defanzivi tako da ne vidim neki smisao forsiranja njega na bilo kojoj poziciji izuzev umjesto Dzeke na toj nekoj poziciji ofanzivnog veznog da pomaže Demirovicu kod presinga ako bismo nekim neviđenim čudom krenuli s jednim napadačem a kako bismo imali zgusnutiju sredinu terena?!
U ovom rosteru bih rekao da jedini naši igrači koji mogu zaprijetiti sa nekih 20-ak metara su Alajbegović, Bajraktarević, Hadžiahmetović i Tahirović (koliko god čudno zvučalo šut iz daljine i duge lopte su njemu najbolje oružje iako ni tu nije pretjerano kvalitetan). Svakako da je Alajbegović dva nivoa ispred sve trojice a tek ispred ostatka rostera.
Sutra 1-2 za nas, Demir i Memara zabijaju a Italija će jedva izvući pobjedu protiv Sjeverne Irske tipujem 1-0
Sutra 1-2 za nas, Demir i Memara zabijaju a Italija će jedva izvući pobjedu protiv Sjeverne Irske tipujem 1-0
Nek se ubije ako krene bez ikakvog krila. Ne znam zbog cega uopste Gigovic, momak je skoro svaki mec razocarao na terenu. Kad se sjetim Beca, usao momak svjez, a Austrijanac koji je igrao mec od pocetka ga otrese u duelu.
Yebo ga vise izmisljanje pozicija, de druze stavi krilo na krilo, a imamo sad opcija tu. Prije plakali za krilima, a sad neke debilane izmisljamo. Kad misli vise poceti koristiti Alajbegovica kako Bog zapovijeda? Ne bi me zacudilo da ga opet uvede u 80-oj minuti.
Yebo ga vise izmisljanje pozicija, de druze stavi krilo na krilo, a imamo sad opcija tu. Prije plakali za krilima, a sad neke debilane izmisljamo. Kad misli vise poceti koristiti Alajbegovica kako Bog zapovijeda? Ne bi me zacudilo da ga opet uvede u 80-oj minuti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Dobro sma predvidio za Alajbegovića
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Iskreno, jedna od najglupljih stranica na FB. Cisto sumnjam da admin ima 18 godina. Kad se sjetim kosarke i sta je sve pisao pred mec BiH-Hrvatska... Te kako ce biti zvizdanja nakon sto su oni aplaudirali, te da su trebali zvizdati, pa do toga da upisuju laganu pobjedu u Skenderiji231983 je napisao/la: ↑25 mar 2026, 23:23Gledam neki opskurni profil na fb "Spika" objavio da ce cijela Hrvatska, Srbija i 2/3 BiH navijati za Vels. I onda u komentarima svi demantuju, hebu mu svd po spisku. Poneki skutor iz Listice se javi i sere, a ogromna vecina nas podrzava.
Kad je mec zavrsio, lik je sve te objave obrisao na stranici...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- PeppermintSA
- Kontakt:
Nestvarno nešto.Pensioner26 je napisao/la: ↑25 mar 2026, 23:39Nema sreća one nervoze k’o prije. Toliko puta smo ispali u baražu, da me ne može više razočarati. Još na to dodaj utakmice protiv Danske, Francuske i sada Austrije.
2003 - BiH:Danska
2005 - SCG:BiH
2009 - BiH:Portugal
2011 - Francuska:BiH
2012 - BiH:Portugal
2015 - BiH-Irska
2020 - BiH-Sjeverna Irska
2024 - BiH-Ukrajina
2025 - Austrija-BiH
0/9
Rupa po cemu? Pa igra tu poziciju box to box u boysima I oni igraju sa 2 centralna vezna. Bolji je od tahira defanzivno.hurem je napisao/la: ↑25 mar 2026, 23:51Gigovic je dokazana rupa u defanzivi tako da ne vidim neki smisao forsiranja njega na bilo kojoj poziciji izuzev umjesto Dzeke na toj nekoj poziciji ofanzivnog veznog da pomaže Demirovicu kod presinga ako bismo nekim neviđenim čudom krenuli s jednim napadačem a kako bismo imali zgusnutiju sredinu terena?!
Samo jako dečki večeras, što se kaže u kost i po finale u Zenici 
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, General505, Google Adsense [Bot], Sensei, zikerrz21 i 83 gosta.