FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
126
33%
Četvrti
76
20%
Peti
33
9%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 381

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 mar 2026, 00:11

NazorUso je napisao/la:
25 mar 2026, 19:44
Nemamo pravo glasa jer stadion nije nas ! Tu sva prica zavrsava...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 26 mar 2026, 08:14

napoleon72 je napisao/la:
25 mar 2026, 21:24
Zutti je napisao/la:
25 mar 2026, 20:55
25 mar 2026, 20:47
Da je Dino htio, bio bi on odrzan. Ne zanosite se, ne pitamo se nista. 2015. su nas istjerali, prije 3 sezone se nama travnjak najduze radio. Podstanari smo i nebitni smo totalno, moze nam radit ko sta hoce u "nasem" domu.
Okej, zar stvarno misliš da bi bilo ko iz opštine preuzeo odgovornost na sebe kada bi Sarajevo zbog koncerta zaprijetilo odlaskom s Koševa, zvanično pokrenulo tu proceduru i okrivilo opštinu za taj razvoj situacije? Sumnjam iskreno. Na Koševu se dobijali izbori, na Koševu se mogu i izgubiti.
Ma brate nerealne stvari ocekujes. S jedne strane imas koncert najvece regionalne zvijezde, ciji koncert region ceka 11 godina i koji ce dovest barem 30k ljudi u grad koji ce platit nocenje, parking, jelo, pice, suvenir... a s druge strane klub koji nije tu Evropu jos ni izborio, a kamoli saznao protivnike i termine domacih utakmica. A da iko pogleda koliko nas dolazi na taj stadion za koji se tako krvnicki borimo, opalio bi se smijat i rentao stadion i za svadbe ko Barcelona. Pa ono sto je doslo da gleda protiv Veleza kod Merlina se u jedan sesnaesterac nagura.

S druge strane, bolje je pitanje da li uprava ima muda da pokrene napustanje stadiona radi ovog? Da sutra Mirvic izadje i kaze "radi potencijalne evropske utakmice koja ce mozda u to vrijeme bit na Kosevu, FKS odlucuje da napusti Kosevo i od sad domace utakmice igra u Kaknju". Mozes li to ocekivat? To je isto da istupis iz lige radi pogresno dosudjenog ofsajda na nekoj ligaskoj utakmici.

Koncert ce bit i proc, mi cemo MOZDA tad imat utakmicu koja ce bit u Zenici, i nikom nista. Nemamo masu, ideju, i na kraju nemamo petlju da ikad pokrenemo pricu oko stadiona. A ja prvi govorim da je bolje da pravimo svoje pa taman ciglu po ciglu negdje u Vogosci, nego da budemo robovi svakog muzicara ili manifestacije koja ima prioritet naspram nas. Napravis svoje pa odredjujes koga ces pustit a koga ne, koliko ces karti dat gostima i u kojem sektoru itd. A do tad, Zenica i "jel Sarajevo gdje je nekad bilo".
Ma vidi, sve se na kraju svodi - nemamo mi muda. Ja vjerujem da je i ljudima u klubu draže da se koncert održi u tom terminu nego da mi na Koševu igramo neku utakmicu. Takvi ljudi te trenutno vode i to je to.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 26 mar 2026, 08:22

Glupostima se smarate, Evropu cemo izboriti ovako ili onako, cinjenjica je da cemo vjrv tu istu Evropu zavrsit u 2. pretkolu, a ako kojim slucajem prodjemo dalje, ionako cemo igrati u Zenici.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 26 mar 2026, 08:24, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 26 mar 2026, 08:23

NazorUso je napisao/la:
25 mar 2026, 19:44
Nemamo pravo glasa jer stadion nije nas ! Tu sva prica zavrsava...
Kako to prijatelju, a ulaznice sto smo kupovali za derbi na kojima pise prva utakmica fks na svom stadionu? Nije valjda da nas je klub prevario.. ma nije moguce...

Inace slazem se sa postom iznad i zamolio bih merlina da zakupi kosevo do kraja godine nek niko ne igra

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 26 mar 2026, 08:26

Zutti je napisao/la:
26 mar 2026, 08:14
Ma vidi, sve se na kraju svodi - nemamo mi muda. Ja vjerujem da je i ljudima u klubu draže da se koncert održi u tom terminu nego da mi na Koševu igramo neku utakmicu. Takvi ljudi te trenutno vode i to je to.
Sustina svega. Ja odavno pisem da je pitanje stadiona trebalo davno rjesavat. Nije da nije bilo prilika. Al pocnu opstrukcije, pocnu "Kosevo Sarajevu", "samo je jedan dom", "Sarajevo ne smije igrati van centra" itd., i neka potencijalno dobra ideja odmah padne u vodu. A evo sad smo docekali tu neku ekspanziju infrastrukture kod nas, maltene treceligasi napucavaju stadione i prave krovove, mi nista. Prije 10 godina na Grbavici na istoku bilo leglo **** iz onih stepenica, iz sumarka iza juga veprovi silazili, a sad se tamo pravi Ibrox, a nama na Kosevu lisice trce po terenu i staticari tribinu zatvaraju kako im je qrcu cejf. Al dzaba kad nema muda i volje da se ista pokrene.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 26 mar 2026, 08:58

26 mar 2026, 08:26
Zutti je napisao/la:
Sustina svega. Ja odavno pisem da je pitanje stadiona trebalo davno rjesavat. Nije da nije bilo prilika. Al pocnu opstrukcije, pocnu "Kosevo Sarajevu", "samo je jedan dom", "Sarajevo ne smije igrati van centra" itd., i neka potencijalno dobra ideja odmah padne u vodu. A evo sad smo docekali tu neku ekspanziju infrastrukture kod nas, maltene treceligasi napucavaju stadione i prave krovove, mi nista. Prije 10 godina na Grbavici na istoku bilo leglo **** iz onih stepenica, iz sumarka iza juga veprovi silazili, a sad se tamo pravi Ibrox, a nama na Kosevu lisice trce po terenu i staticari tribinu zatvaraju kako im je qrcu cejf. Al dzaba kad nema muda i volje da se ista pokrene.
Ma jedino Otoka i polako tribinu po tribinu praviti

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 26 mar 2026, 09:02

Maroon1946 je napisao/la:
26 mar 2026, 08:58
Zutti je napisao/la:
Koji kapacitet bi zadovoljio apetite?
Nikad poraz, samo lekcija.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 26 mar 2026, 09:11

tabba77 je napisao/la:
26 mar 2026, 09:02

Kaze wikipedia da je kapacitet Otoke 5000 sto je sasvim dovoljno. U medjuvremenu bi morao krenuti sa pravljenjem sjevera sto bi vjerovatno bilo jos 3000 mjesta. Po meni sasvim dovoljno za ligu i kup. Atmosfera bi bila vrhunska.
A Evropske tekme mozes igrati na Kosevu jer su to jedine tekme gdje moze biti preko 20 hiljada.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 26 mar 2026, 09:18

26 mar 2026, 09:11
tabba77 je napisao/la:
26 mar 2026, 09:02

Kaze wikipedia da je kapacitet Otoke 5000 sto je sasvim dovoljno. U medjuvremenu bi morao krenuti sa pravljenjem sjevera sto bi vjerovatno bilo jos 3000 mjesta. Po meni sasvim dovoljno za ligu i kup. Atmosfera bi bila vrhunska.
A Evropske tekme mozes igrati na Kosevu jer su to jedine tekme gdje moze biti preko 20 hiljada.
:thumbup:
Nikad poraz, samo lekcija.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 26 mar 2026, 09:25

slika

teamnorth1989
Kontakt:

Post Postao/la teamnorth1989 » 26 mar 2026, 09:26

Kapacitet tribine na Otoci nema sanse da je 5000, na internetu imas razlicitih podataka o kapacitetu. Po moj procjeni je max 3000.
Ovo za Kosevo sve stoji da nije nase, ali po meni malo je bezobrazno od strane Mandica ako se nije konsultovao sa nama obzirom da mi igramo skoro citavu godinu a Merlin pjeva jednom godisnje a da ne pricamo o tradiciji koliko smo vec dugo gore. Ako bismo i nekad otisli sa Koseva sta bi se desilo sa stadionom? Tad bi onda bila prica da je isplativo da se srusi i da se naprave zgrade.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 26 mar 2026, 09:45

Ima li gdje Mandica da kaze dokle je firma iz BL sa glavnim projektom. M.ter jebbali bolesnu.

Umjesto da kazu evo nadjite investitora, eto vam Kosevo, napravite od njega sta hocete. Siguran sam da bi se nasao neko kao za stadion u Tirani, neko ko ce imati koristi tipa hotel kao na tom stadionu ili okolni poslovni prostori. Arenu da napravi pravu.
Ma mi smo ba nesposoban, korumpiran narod i tačka. Ne može mi niko reci da nema isplativosti itd..

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 26 mar 2026, 09:48

26 mar 2026, 09:25
slika
Ma ima riješenja.

Stadion Otoka. Mislim da može stati stadion od 15k.Tribina po tribina..
Lokacija bivseg standarda
Lokacija Bordo Arena ispod Zetre
Koševo potpuno rušenje sa nekim investitorom koji ce imati koristi.

Samo nema interesa, to je problem.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 26 mar 2026, 10:11

teamnorth1989 je napisao/la:
26 mar 2026, 09:26
Kapacitet tribine na Otoci nema sanse da je 5000, na internetu imas razlicitih podataka o kapacitetu. Po moj procjeni je max 3000.
Ovo za Kosevo sve stoji da nije nase, ali po meni malo je bezobrazno od strane Mandica ako se nije konsultovao sa nama obzirom da mi igramo skoro citavu godinu a Merlin pjeva jednom godisnje a da ne pricamo o tradiciji koliko smo vec dugo gore. Ako bismo i nekad otisli sa Koseva sta bi se desilo sa stadionom? Tad bi onda bila prica da je isplativo da se srusi i da se naprave zgrade.
Merlin pjeva jednom u 7-10 godina u prosjeku, nije to jednom godisnje. Spektakl koji je napravio 2015. niko nije ponovio evo 11 godina, ni blizu. Mislim mozemo mi bit zaslijepljeni ljubavlju prema klubu i mislit da smo bitni, al nismo nazalost. Kad dodje takav jedan muzicar i kaze "hocu taj termin", gdje znas da ce doci 30k turista u grad, sve drugo se pomjera. Posebno zato sto nije presedan, mi smo u zadnjih 12-13 godina igrali domace utakmice na 6 stadiona: Kosevo, MGM Arena, Bilino Polje, Pirota, Stadion Rodjeni, TC Zenica. Znaci nije ovo neki prvi put da nas sele pa da mi odjednom dizemo bunu. A tuzno je da od 1979. do danas nismo uspjeli rijesit pitanje stadiona. Samo zbog ovakvih slucajeva ja bih pristao i na kapacitet od 6000 al da je nase, da je nas dom i da mozemo reci svakom ko Amar Osim "nasa kuca, nasa pravila". Sutra ce nekom guzzonji naumpast da se ozeni na Kosevu, pljunut ce lovu a ti ces opet trazit gdje da igras "domacu" utakmicu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 26 mar 2026, 10:38

nokee je napisao/la:
26 mar 2026, 09:48
slika
Ma ima riješenja.

Srusili bi oni kosevo koliko je sutra, ono je ekstra lokacija za stanove, neki mali soping. Milion mogucnosti. Vjerovatno jos stoji zato sto nema konsenzusa, a i ne mogu zbog kluba
Helem na Otoku mislim da bi se mogao ugurati neki stadioncic do 10000 ali da bude ko bonbona. Vise nam i ne treba

misstianopenaldo
Kontakt:

Post Postao/la misstianopenaldo » 26 mar 2026, 10:45

nokee je napisao/la:
slika
Ma ima riješenja.

Sarabon,
Staracki dom,
Ilidza...

Neke opstine bi mozda rado i olaksale, da ne kazem pomagale ko sto pomazu one.
Samo da ima vizije oko koje bi se svi slozili.

teamnorth1989
Kontakt:

Post Postao/la teamnorth1989 » 26 mar 2026, 10:46

boki86 je napisao/la:
26 mar 2026, 10:38
nokee je napisao/la:
slika
Ma ima riješenja.

Srusili bi oni kosevo koliko je sutra, ono je ekstra lokacija za stanove, neki mali soping. Milion mogucnosti. Vjerovatno jos stoji zato sto nema konsenzusa, a i ne mogu zbog kluba
Helem na Otoku mislim da bi se mogao ugurati neki stadioncic do 10000 ali da bude ko bonbona. Vise nam i ne treba
meni je stadion Kranjceviceva sto se gradi u Zagrebu idealan za nas i ne treba nam veci. Kosevo nek ostane gore nek rade sa njim sta hoce kad realno propada od rata do danas.

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 26 mar 2026, 10:47

nokee je napisao/la:
26 mar 2026, 09:45
Ima li gdje Mandica da kaze dokle je firma iz BL sa glavnim projektom. M.ter jebbali bolesnu.

Umjesto da kazu evo nadjite investitora, eto vam Kosevo, napravite od njega sta hocete. Siguran sam da bi se nasao neko kao za stadion u Tirani, neko ko ce imati koristi tipa hotel kao na tom stadionu ili okolni poslovni prostori. Arenu da napravi pravu.
Ma mi smo ba nesposoban, korumpiran narod i tačka. Ne može mi niko reci da nema isplativosti itd..
to si upravu ali mi nemamo u klubu nikog da se bori i lobira .

Otoka je maksimum jer nema kapacitet da se gradi zbog bazena pored

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 26 mar 2026, 11:02

Stadion od 10k, pa da mozda laprdani sa foruma i simpatizeri prestanu birati utakmice.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 26 mar 2026, 11:05

Kako ne shvatate da Otoka ne moze, nema prostora tu, smetajju objekti pored stadiona. Ne mislite samo stadion pravit, a gdje je tu parking, hotel, kafic, restoran ili shopping centa, da bude u skopu stadiona da imas nekog profita od svega toga ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.