teamnorth1989 je napisao/la: ↑26 mar 2026, 09:26
Kapacitet tribine na Otoci nema sanse da je 5000, na internetu imas razlicitih podataka o kapacitetu. Po moj procjeni je max 3000.
Ovo za Kosevo sve stoji da nije nase, ali po meni malo je bezobrazno od strane Mandica ako se nije konsultovao sa nama obzirom da mi igramo skoro citavu godinu a Merlin pjeva jednom godisnje a da ne pricamo o tradiciji koliko smo vec dugo gore. Ako bismo i nekad otisli sa Koseva sta bi se desilo sa stadionom? Tad bi onda bila prica da je isplativo da se srusi i da se naprave zgrade.
Merlin pjeva jednom u 7-10 godina u prosjeku, nije to jednom godisnje. Spektakl koji je napravio 2015. niko nije ponovio evo 11 godina, ni blizu. Mislim mozemo mi bit zaslijepljeni ljubavlju prema klubu i mislit da smo bitni, al nismo nazalost. Kad dodje takav jedan muzicar i kaze "hocu taj termin", gdje znas da ce doci 30k turista u grad, sve drugo se pomjera. Posebno zato sto nije presedan, mi smo u zadnjih 12-13 godina igrali domace utakmice na 6 stadiona: Kosevo, MGM Arena, Bilino Polje, Pirota, Stadion Rodjeni, TC Zenica. Znaci nije ovo neki prvi put da nas sele pa da mi odjednom dizemo bunu. A tuzno je da od 1979. do danas nismo uspjeli rijesit pitanje stadiona. Samo zbog ovakvih slucajeva ja bih pristao i na kapacitet od 6000 al da je nase, da je nas dom i da mozemo reci svakom ko Amar Osim "nasa kuca, nasa pravila". Sutra ce nekom guzzonji naumpast da se ozeni na Kosevu, pljunut ce lovu a ti ces opet trazit gdje da igras "domacu" utakmicu.