31.03.2026 BiH - Italija

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

izdzezveubrazil
Kontakt:

Re: 31.03.2026 BiH - Italija

Post Postao/la izdzezveubrazil » 27 mar 2026, 13:14

Donnarruma, Dimarco, Bastoni, Barella, Tonali su prvi red po kvalitetu.

Poslije njih ide drugi red sa Calafiorijem, Mancinijem i Locatellijem, možda da nategnemo pa da se tu ubaci i Kean, a realno je ovo ostalo hamelj. Nebitno kako će protiv nas odigrati, Politano je recimo hamelj.

Problem ove Italije je što joj fali nekoliko direktnijih igrača, ova trojka na sredini može reciklirati posjed do besvijesti, pogotovo jer su Calafiori i Bastoni podjednako sposobni za to, mogu igrati sa ogromnim posjedom lopte ako im treba, ali nemaju probojnosti, jedini Dimarco je kvalitet u tom segmentu.

Njima bi ulogu imali i Alajbegović i Bajraktarević da su kojim slučajem Italijani, toliko su im druge opcije loše. Malo su kao Enriqueova Španija, super sve, vrtiš loptu do besvijesti (s tim da su Italijani malo manje dogmatski u tome od Španaca, pa neće nakucavati 70-80 posto), ali fali penetracija. I Španija je izdominirala Euro tek kad su se pojavili Yamal i Nico Williams, prije je mrcvarila i sebe i protivnike i redovno ispadala.

E sad, da imam blueprint kako bih se ja tome suprotstavio, nemam, da imam bio bih trener. Ali onako sa strane posmatrano, ova naša ekipa ima puno više šanse protiv Italije nego da imamo zlatnu generaciju čiji je kvalitet bio sličan italijanskom, samo smo bili, ugrubo rečeno, lošija kopija te Italije. I mi smo bili ekipa za posjed i dominaciju, a falio nam je bar jedan Alajbegović.

Ona ekipa nije mogla igrati drugačije nego što je igrala, ova ekipa sad ima veću sposobnost prilagodbe jačem protivniku, ima više ofanzivnih oružja kojima može zaprijetiti.

GoldenLilies
Kontakt:

Post Postao/la GoldenLilies » 27 mar 2026, 13:19

Samo da mi povedemo s 1-0, koliko bi to znacilo, a isto tako mentalno gore gostima. Molim Boga da uz dobru igru i malo srece pobjedimo i da opet nakon 2014 odemo na SP.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 27 mar 2026, 13:22

ne znam sta da mislim ja bi volio da mi krenemo napadacki protiv talijana, ni gatuzo mi nije neki trener(nesto kao Talijanski Edis Mulalic, sa malo vise znanja)
nek crknu dusmani, najjaci smo

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 27 mar 2026, 13:23

Cirkus ce biti sa kartama, i to ko ce doci do njih...sto ce automatski povuci sa sobom situaciju da ce atmosfera na tribinama biti za ****.
- FKS -

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 27 mar 2026, 13:24

Kajkutenjoyer je napisao/la:
27 mar 2026, 13:22
ne znam sta da mislim ja bi volio da mi krenemo napadacki protiv talijana, ni gatuzo mi nije neki trener(nesto kao Talijanski Edis Mulalic, sa malo vise znanja)
Vjerovatno Edis da je rođen u Italiji bi imao sličnu/identičnu karijeru kao Gatuzo i u igračkom i trenerskom smislu...
SARAJEVO SIAMO NOI <3

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 27 mar 2026, 13:25

Sve u svemu, tahirovic ne bi smio prismrditi startnoj postavi.

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 27 mar 2026, 13:27

Ma kakav Barella. Propali nogometas. Na jednu dobru ima 5 losih.

Ne dopustati Tonaliu da suta, sto je vjerovatno i najbitnija stvar, udvajati Dimarca i gurati na ovu stranu koju brani Politano. :yawn:

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 27 mar 2026, 13:30

izdzezveubrazil je napisao/la:
27 mar 2026, 13:14
Donnarruma, Dimarco, Bastoni, Barella, Tonali su prvi red po kvalitetu.

Poslije njih ide drugi red sa Calafiorijem, Mancinijem i Locatellijem, možda da nategnemo pa da se tu ubaci i Kean, a realno je ovo ostalo hamelj. Nebitno kako će protiv nas odigrati, Politano je recimo hamelj.

Problem ove Italije je što joj fali nekoliko direktnijih igrača, ova trojka na sredini može reciklirati posjed do besvijesti, pogotovo jer su Calafiori i Bastoni podjednako sposobni za to, mogu igrati sa ogromnim posjedom lopte ako im treba, ali nemaju probojnosti, jedini Dimarco je kvalitet u tom segmentu.

Njima bi ulogu imali i Alajbegović i Bajraktarević da su kojim slučajem Italijani, toliko su im druge opcije loše. Malo su kao Enriqueova Španija, super sve, vrtiš loptu do besvijesti (s tim da su Italijani malo manje dogmatski u tome od Španaca, pa neće nakucavati 70-80 posto), ali fali penetracija. I Španija je izdominirala Euro tek kad su se pojavili Yamal i Nico Williams, prije je mrcvarila i sebe i protivnike i redovno ispadala.

E sad, da imam blueprint kako bih se ja tome suprotstavio, nemam, da imam bio bih trener. Ali onako sa strane posmatrano, ova naša ekipa ima puno više šanse protiv Italije nego da imamo zlatnu generaciju čiji je kvalitet bio sličan italijanskom, samo smo bili, ugrubo rečeno, lošija kopija te Italije. I mi smo bili ekipa za posjed i dominaciju, a falio nam je bar jedan Alajbegović.

Ona ekipa nije mogla igrati drugačije nego što je igrala, ova ekipa sad ima veću sposobnost prilagodbe jačem protivniku, ima više ofanzivnih oružja kojima može zaprijetiti.
Zato ce ta trojica uzeti sredinu. Nama u tom slucaju preostaje bunarenje naprijed, sto opet ce biti tesko protiv bastonija i mancinija, ili po krilima, gdje su relativno tanki. Pozitivno je sto italija sporo igra, i nemaju visok tempo sto nama vise odgovara

labostarmomosa
Kontakt:

Post Postao/la labostarmomosa » 27 mar 2026, 13:36

Je li Spaha sa ekipom

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 27 mar 2026, 13:36

Mene od svih najvise brine Donnarumma a vi kako ocete

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 mar 2026, 13:40

Ma ove historijske tekme su nam vazda kobne, ali vakat je da i nas pogleda.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 27 mar 2026, 13:41

Virtu4l je napisao/la:
27 mar 2026, 00:20
zikerrz21 je napisao/la:
27 mar 2026, 00:15
https://apostlewelshfootie.proboards.co ... lsh-footie

Serite im se usta majku im pesinsku

Ma šta ćeš im se srati, ako iko zna kako im je večeras - znamo mi.
Kakvi smo mi paćenici. Naša tema preko 180 stranica, njihova 12 :rol: :rol:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 mar 2026, 13:45

edvaE2 je napisao/la:
27 mar 2026, 13:41
Virtu4l je napisao/la:
27 mar 2026, 00:20
zikerrz21 je napisao/la:
27 mar 2026, 00:15
https://apostlewelshfootie.proboards.co ... lsh-footie

Serite im se usta majku im pesinsku

Ma šta ćeš im se srati, ako iko zna kako im je večeras - znamo mi.
Kakvi smo mi paćenici. Naša tema preko 180 stranica, njihova 12 :rol: :rol:
A i na njihovoj ima nasih likova :urnebes:

Al ne kontam o kakvom oni guranju govore za nas od strane sudije? Pa imali su duplo vise prekida nego mi. Doduse jesmo bili dosta agresivniji. Isto kao i protiv Rumunije, vide to, a ne vide cist crveni onog Cullena nad Demirovicem.
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 27 mar 2026, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 27 mar 2026, 13:49

alemsa je napisao/la:
27 mar 2026, 13:40
Ma ove historijske tekme su nam vazda kobne, ali vakat je da i nas pogleda.
Mislim da ova mlađa generacija, prvenstveno Tarik i Kerim, koji su po mom mišljenju glavni vođe te generacije, ne pate od tog luzerskog sindroma. Da se vidjeti i iz izjava njihovih.

Kad pogledaš isto postavu koju smo imali u prethodnom baražu, to je nebo i zemlja. A da ne govorim da su jedino Kolašinac i Džeko jedini koji su prošli sve te poraze o kojima govoriš.

Što se tiče ove utakmice s Italijom, nadam se samo da Donnarumma neće imat neki svoj dan ludila. Kerima od prve minute stavit, a po desnoj strani definitivno Memić i Dedić skupa moraju igrat, jer Dimarca će morat sigurno udvajat.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 27 mar 2026, 13:56

talijani majstorski podilaze klincu perfidono podizuci pritisak da pregori (ko fol interusuje se milan,roma...), a nasi novinarcic se upale kao kutnjak i pocnu dizati neosnovanu euforiju. ako nam ista treba u naredna 4 dana to je tisina, mir i blaga lazna nezainteresovanost. euforija, pogotovo ona nadrealna je nas ubica bilo kakvog rezultata i uspjeha. najveci krivci su novinarcici. sad ce salijetati momke, smarati, hvalospjeve pisati.

BARBAREZA MOLIM DA NAPRAVI KARANTEN SA ZABRANOM INTERNETA I DAVANJA IZJAVA.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 27 mar 2026, 13:58

muhamedhulk je napisao/la:
27 mar 2026, 13:12
sad treba povuci jednog napadaca i ubaciti veznjaka, tipa
vasilj - dedic, katic, tarik, kolasinac - tahirovic, sunjic, hadziahmetovic - bajraktarevic, dzeko, alajbegovic.
Basic umjesto Benje, ne znam na osnovu cega mislis da ce ovaj drugi uopste dobiti sansu protiv Italije!???

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 27 mar 2026, 14:00

Ovo su utakmice u kojim igraci poput Muharemovica i Alajbegovica s onakvim mindsetom moraju igrati - taman bili za klasu losiji od konkurenata na svojim pozicijama, a kamoli da su za 3 klase bolji od njih. Baraz nije obicna kvalifikacijska utakmica, koja je samo jedna u nizu i u koju ulazis rasterecen i reletivno opusten. Slusao sam onaj intervju s Memicem na mytv-u (ili gdje je vec bio) i tu odmah vidis da on nije i da nikad nece biti u Kerimovom fazonu. Ne u igrackom smislu, tu je jasno ko je talentovaniji i ko ima vece domete, nego u mentalitetu i nacinu na koji dozivljavaju nadmetanja na fudbalskom terenu. Ovaj je klasicni fini Bosnjak, koji svima iskazuje previse postovanja i respekta, iz cega obicno proizilazi doza potistenosti i osjecaja nize vrijednosti. Kod Kerima i dobrog dijela ovih momaka iz dijaspore toga nema.

Protiv Italije bih pojacao vezni red, jer bi bilo suludo ponovo izaci s 2 veznjaka na njihovu trojicu odlicnih igraca u tom dijelu terena. Mi i da izvedemo 6-7 nasih koliko ih imamo u rosteru, opet im kvalitetom ne bismo mogli parirati. Tu Tahirovic nema sta traziti, a Hadziahmetovic i pogotovo Basic su pokazali da imaju odredjeni kvalitet, mada ja u njima ne vidim neka dugorocna rjesenja. Gigovic je trkacki i u presingu ok, ali tehnicki i s loptom u nogama i nije bas sjajan, tako da bih poceo sa Sunjicem, Hadziahmetovicem i Basicem. Odbrana se nema sta dirati, samo se nadam da su svi spremni i da ce moci biti na vrhuncu u utorak.
Sto se tice ofanzivnog dijela, jednog centarfora bih povukao na klupu (Demirovica - odigrao je 120 minuta, profulao je penal i nekoliko mrtvih zicera i sigurno je potrosen i fizicki i emotivno), a na krilima bih stavio Alajbegovica lijevo i Memica desno. Italijani su, za razliku od Velsana, jaci po lijevoj strani (Calafiori i Dimarco) i u ovom slucajno nam Memic treba desno. Osim toga, on ima jako dobar centarsut i vjerujem da bi bar jedna njegova ili Kerimova lopta zavrsila kod Dzeke kao na tacni. Bajraktarevic je vjerovatno potrosen kao niko i ne bi smio poceti iz vise razloga. On, Demirovic i pogotovo Tabakovic su ozbiljan zalog s klupe u ofanzivnom dijelu i tu bismo imali dosta rjesenja u drugom poluvremenu.

Ovo je utakmica u kojoj ne smijemo izaci da se branimo i da kao cekamo svoju priliku iz kontre. Mi jednostavno ne znamo igrati tako, nismo dovoljno ni disciplinovani ni uigrani da igramo na kontre, a Italijani ako namirisu krv i ako vide da mogu kombinovati do mile volje - bojim se da smo gotovi. Samo se nadam da je Barbarez sinoc konacno uvidio dvije stvari: Tahirovic ne smije pocinjati utakmice u startnih 11, a Alajbegovic ne smije pocinjati utakmice na klupi.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 mar 2026, 14:09

Allahu dragi pomozi
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 27 mar 2026, 14:14

Jak im je vezni ko zemlja, Dimarco po krilu obavezno udvajat ne zalijetat se naprijed. Stoperi ce ustopat nase centarfore sigurno treba nam trenutak Edinove inspiracije.
Napad im je kita nece se vidjet od nasih stopera.
Cao zdravo
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], D97, JoeBleck, juka55, Proximic, PSV, random11, rishovski, skoJaa, Tihi, Zglavkar, zikerrz21 i 99 gostiju.