Tu samo Esposito ima potencijal da postane nešto. Raspadori je užasan igrač, Retegui je završio sa karijerom odlaskom u Arabiju a Kean je enigma.GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:19Keane, Raspadori, Retegui i Esposito. Daleko od loseg napada.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:53Najveća opasnost za nas je njihova lijeva strana. Oni su tu brutalni, možda i među jačima na starom kontinentu. DiMarco je možda i najbolji wingback na planeti, Calafiori se što ubacuje iza njega što u sredinu kao dodatni veznjak u fazi napada kako bi Bastoni, koji je jedan od boljih na svijetu što se tiče iznošenja lopte mogao istu iznositi. Zato je bitno da Memić krene na toj strani kako bi mogao pomagati Dediću.
Isto tako, njihov vezni red je space shuttle za naš i morat će naši baš poginuti da sve to markiraju. Tonali igra sezonu života, Barrella iako je u padu forme i dalje je NLO za sve naše veznjake zajedno u rosteru.
Najveća prednost za nas i najveća opasnost po njih je njihova desna, to jeste naša lijeva strana. Pa oni u rosteru imaju samo jednog desnog beka/wingbacka kojeg i ne koriste toliko i koji je hajmo reći prosječan igrač u vidu Palestre. Njima desnog wing-backa igra prirodno krilo a to je Politano koji je defanzivno rupa što je i očekivano još je i na toj strani Mancini koji zna ući u kiks-mode dosta dosta puta. Iz tog razloga bi dobro bilo krenuti sa Alajbegovićem na toj strani, da on i Kolašinac pokušaju šta iskreirati jer je tu naša najveća šansa.
Napadači su im katastrofa i čak bi rekao da mi imamo jači napad.
31.03.2026 BiH - Italija
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: 31.03.2026 BiH - Italija
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ne znam otkud to toliko podcjenjivanje Italije. Mislim okej, ne smeta mi, draže mi je da uđemo s takvim stavom nego da uđemo u utakmicu unaprijed skinutih gaća, ali po pisanju ovdje ko da igramo protiv Češke. Realno je da možda nisu taj top-tier Evrope sa Francuskom, Engleskom i Španije, ali jesu odmah ispod što je opet nekoliko nivoa iznad nas.
Zadnja izmjena: Zglavkar, dana/u 27 mar 2026, 15:32, ukupno mijenjano 1 put.
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
jedan izrael im je dao 4 golaTramvaji29877 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:23Tonali, Donaruma, Dimarco, Barella, Locatelli, Bastonii Calafiori.Finn je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:14Kojim imenima? Imaju tri ozbiljna fudbalera i tjt.Tramvaji29877 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:57Italija je daleko od najjačih reprezentacija svijeta. Oni su samo po imenima bas jaki, ali rezultatski oni su na nivou Austrije, Turske itd. Pored toga imaju bas bas bezveze trenera, npr. Rangnick je za njega Ferguson.
Pored toga igramo kuci na jednu utakmicu, po meni kada se sve to uzme u obzir sanse su 50:50.
To su sve igraci svjetske klase.
Pored toga imaju dosta ozbiljnih igraca koji igraju u najjacim klubovima Serie A.
Ali ipak opet kažem rezultatski oni nista nista nisu jaci od Turske u ovom trenutku.
nek crknu dusmani, najjaci smo
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Ne znam što imate potrebu srozavati protivnika jer eto biće nam lakše. Naravno da imamo svoje šanse, da se danas protiv svakoga može igrati i da je fudbal postao toliko nepredvidiv. Ja najveću našu šansu vidim u tom nekom inatu, kao i podršci sa tribina. Mi realno nemamo igre, nismo je imali ni sinoć već je Barbareza opet izvukao Alajbegović, a i Tabaković je odigrao dobro. Mučimo se za iznošenjem lopte protiv Walesa, a to će biti 3x teže protiv Italije.
Italija kakva god da je nije za potcjeniti. Prije svega imaju strašne individue koji jednim potezom mogu riješiti meč. Treba biti oprezan, mada će biti teško.
Alajbegović ako krene opet sa klupe, Barbareza nabiti nogom odmah na kraju utakmice. Većeg dragulja mi nismo imali, momak je umjetnik.
Italija kakva god da je nije za potcjeniti. Prije svega imaju strašne individue koji jednim potezom mogu riješiti meč. Treba biti oprezan, mada će biti teško.
Alajbegović ako krene opet sa klupe, Barbareza nabiti nogom odmah na kraju utakmice. Većeg dragulja mi nismo imali, momak je umjetnik.
Zadnja izmjena: GalileoGalilei, dana/u 27 mar 2026, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
U Zenici nema sanse da svoju igru razviju, los teren je nasa prednostZglavkar je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:31Ne znam otkud to toliko podcjenjivanje Italije. Mislim okej, ne smeta mi, draže mi je da uđemo s takvim stavom nego da uđemo u utakmicu unaprijed skinutih gaća, ali po pisanju ovdje ko da igramo protiv Češke. Realno je da možda nisu taj top-tier Evrope sa Francuskom, Engleskom i Španije, ali jesu odmah ispod što je opet nekoliko nivoa iznad nas.
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Zato sto godinama lose igraju. Na proslo svjetsko nisu prosli, u grupi za Euro jedva drugi bili sa istim brojem bodova kao Ukrajina, na Euru ispali u osmini finala, sad u grupi za Sp lagano Norveška bila ispred njih. Jedini izuzetak gdje su imali bolje rezultate je posljednja liga nacija gdje su završili s istim brojem bodova kao Francuska.Zglavkar je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:31Ne znam otkud to toliko podcjenjivanje Italije. Mislim okej, ne smeta mi, draže mi je da uđemo s takvim stavom nego da uđemo u utakmicu unaprijed skinutih gaća, ali po pisanju ovdje ko da igramo protiv Češke. Realno je da možda nisu taj top-tier Evrope sa Francuskom, Engleskom i Španije, ali jesu odmah ispod što je opet nekoliko nivoa iznad nas.
Pored toga jedna utakmica i to na domaćem terenu, ne vidim na osnovu čega bi oni trebali biti neki sad bas izraziti favoriti.
Trener im je Gattuso, nisu mogli losijeg dovesti na klupu reprezentacije.
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
Keane igra sasvim ok, jak kao bik i dobar sut.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:28Tu samo Esposito ima potencijal da postane nešto. Raspadori je užasan igrač, Retegui je završio sa karijerom odlaskom u Arabiju a Kean je enigma.GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:19Keane, Raspadori, Retegui i Esposito. Daleko od loseg napada.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:53Najveća opasnost za nas je njihova lijeva strana. Oni su tu brutalni, možda i među jačima na starom kontinentu. DiMarco je možda i najbolji wingback na planeti, Calafiori se što ubacuje iza njega što u sredinu kao dodatni veznjak u fazi napada kako bi Bastoni, koji je jedan od boljih na svijetu što se tiče iznošenja lopte mogao istu iznositi. Zato je bitno da Memić krene na toj strani kako bi mogao pomagati Dediću.
Isto tako, njihov vezni red je space shuttle za naš i morat će naši baš poginuti da sve to markiraju. Tonali igra sezonu života, Barrella iako je u padu forme i dalje je NLO za sve naše veznjake zajedno u rosteru.
Najveća prednost za nas i najveća opasnost po njih je njihova desna, to jeste naša lijeva strana. Pa oni u rosteru imaju samo jednog desnog beka/wingbacka kojeg i ne koriste toliko i koji je hajmo reći prosječan igrač u vidu Palestre. Njima desnog wing-backa igra prirodno krilo a to je Politano koji je defanzivno rupa što je i očekivano još je i na toj strani Mancini koji zna ući u kiks-mode dosta dosta puta. Iz tog razloga bi dobro bilo krenuti sa Alajbegovićem na toj strani, da on i Kolašinac pokušaju šta iskreirati jer je tu naša najveća šansa.
Napadači su im katastrofa i čak bi rekao da mi imamo jači napad.
Retegui nije zaboravio igrati fudbal, Raspadori nije naivan, a Esposito nada Intera.
Pored njih tu su redom Donnaruma, Spinazzola, Gatti, Mancini, Di Lorenzo, Calafiori, Bastoni, Tonali, Barella, Cristante, Ricci, Fratesi, Locatelli, Di Marco, Cambiaso i Pisilli.
Sve igrači koji igraju u Romi, Napoliju, Interu, Juveu, Cityju, Milanu, Newcastleu itd.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
Norveška ima beton ekipu, sad su kliknuli i mogu se potući s bilo kojom reprezentacijom. Neće biti nikakvo iznenađenje ni ako ostvare značajan uspjeh na SP-u.Tramvaji29877 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:39Zato sto godinama lose igraju. Na proslo svjetsko nisu prosli, u grupi za Euro jedva drugi bili sa istim brojem bodova kao Ukrajina, na Euru ispali u osmini finala, sad u grupi za Sp lagano Norveška bila ispred njih. Jedini izuzetak gdje su imali bolje rezultate je posljednja liga nacija gdje su završili s istim brojem bodova kao Francuska.Zglavkar je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:31Ne znam otkud to toliko podcjenjivanje Italije. Mislim okej, ne smeta mi, draže mi je da uđemo s takvim stavom nego da uđemo u utakmicu unaprijed skinutih gaća, ali po pisanju ovdje ko da igramo protiv Češke. Realno je da možda nisu taj top-tier Evrope sa Francuskom, Engleskom i Španije, ali jesu odmah ispod što je opet nekoliko nivoa iznad nas.
Pored toga jedna utakmica i to na domaćem terenu, ne vidim na osnovu čega bi oni trebali biti neki sad bas izraziti favoriti.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Igra, ali nije konstantan. Kada se pojavio na sceni morao je puno bolju karijeru napraviti a ne maltene u primeu igrati u Fiorentini koja se bori za opstanak.GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:45Keane igra sasvim ok, jak kao bik i dobar sut.
Retegui nije zaboravio igrati fudbal, Raspadori nije naivan, a Esposito nada Intera.
Pored njih tu su redom Donnaruma, Spinazzola, Gatti, Mancini, Di Lorenzo, Calafiori, Bastoni, Tonali, Barella, Cristante, Ricci, Fratesi, Locatelli, Di Marco, Cambiaso i Pisilli.
Sve igrači koji igraju u Romi, Napoliju, Interu, Juveu, Cityju, Milanu, Newcastleu itd.
Sve ovo ostalo sam i ja rekao, odbrana i vezni red su im vrhunski na svim nivoima, ali desna strana je očajna čim mora Politano to da igra wingbacka.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Slažem se da je Norveška vrlo dobra reprezentacija, ali opet daleko od Spanije, Francuske itd., tih najjačih, a ipak su bez ikakvih problema bili prvi ispred Italije.Zglavkar je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:47Norveška ima beton ekipu, sad su kliknuli i mogu se potući s bilo kojom reprezentacijom. Neće biti nikakvo iznenađenje ni ako ostvare značajan uspjeh na SP-u.Tramvaji29877 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:39Zato sto godinama lose igraju. Na proslo svjetsko nisu prosli, u grupi za Euro jedva drugi bili sa istim brojem bodova kao Ukrajina, na Euru ispali u osmini finala, sad u grupi za Sp lagano Norveška bila ispred njih. Jedini izuzetak gdje su imali bolje rezultate je posljednja liga nacija gdje su završili s istim brojem bodova kao Francuska.Zglavkar je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:31Ne znam otkud to toliko podcjenjivanje Italije. Mislim okej, ne smeta mi, draže mi je da uđemo s takvim stavom nego da uđemo u utakmicu unaprijed skinutih gaća, ali po pisanju ovdje ko da igramo protiv Češke. Realno je da možda nisu taj top-tier Evrope sa Francuskom, Engleskom i Španije, ali jesu odmah ispod što je opet nekoliko nivoa iznad nas.
Ne znam po meni ova Italija, nije jaca od Austrije, osim po imenima, a s Austrijom smo odigrali dvije poprilično izjednačene utakmice.
Protiv Kanade karte blizo 2000 dolara. Nisu normalni.alemsa je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:20TopRadnicki1921 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:19Kanada u Torontu 12.6
Švica u LA 18.6
Katar u Seattle-u 24.6![]()
To protiv Svice cu ici. Mada je lakse u Seattle zbog svega, LA je ludnica.
Ove druge dvije se moze naci za 600.
Ofanzivni dio norveške: Haland iz citija, Sorloth iz Atletico Madrida, Nusa RB Leipzig, Strand Larsen iz Crystal Palace, Odegaard iz Arsenala...Tramvaji29877 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:55
Slažem se da je Norveška vrlo dobra reprezentacija, ali opet daleko od Spanije, Francuske itd., tih najjačih, a ipak su bez ikakvih problema bili prvi ispred Italije.
Meni lično je to jači napad nego spanski, a inače volim reprezentaciju spanije. Ljudi podcjenjuju norvešku samo zato što nije fudbalska velesila. A igrački je sigurno u top5 reprezentacija i mogu dobiti bilo koga, ali i izgubiti.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
U koju grupu idemo ako prođemo Italiju?
hajduk živi vječno
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme
Nisam znao da smo vec prosli zabare.soko je napisao/la: ↑27 mar 2026, 16:04Protiv Kanade karte blizo 2000 dolara. Nisu normalni.alemsa je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:20TopRadnicki1921 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:19
Kanada u Torontu 12.6
Švica u LA 18.6
Katar u Seattle-u 24.6![]()
To protiv Svice cu ici. Mada je lakse u Seattle zbog svega, LA je ludnica.
Ove druge dvije se moze naci za 600.
FIFA portal za ulaznice se otvara 2. Aprila.
Kanada je domaćin, naravno da je ludilo za ulaznice. Ove dvije će se moći naći po normalnim cijenama, ali samo ako se mi plasiramo.
U slučaju da Italija ispadne sumnjam da će stadioni biti rasprodani pa će i ovi što su već kupili pokušati da prodaju.
Svi tu još uvijek projektuju Italiju, zato drže jake cijene.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Odrijesi kesu jeb.ati ga
Ma ovo u LA je top, posto su 2 sata unazad, i da je u podne tekma, mozes ujutru let (nek je u 7-8 am), tamo si u 9 ujutru po njihovom. Uber do stadiona, i vratis se poslije tekme odma kuci. Ne moras hotel i to. Milja i nesto ce te sve izaci. Let odma uzmes ako prodjemo.
@psv naravno AKO
-
bordobijeli
- Kontakt:
Nisam nesto gledao Talijane u posljednje vrijeme osim ludnica protiv Izraela bila bas čudna utakmica i divlja. Ono sto sam vidio najbolji im je ovaj mrki napadac stalno zabija i Di marco je bas nezgodan i prodoran. Naravno da su favoriti ali jedna utakmica kuci igramo normalno je da vjerujemo i nadamo se .
Ja kontam u LA i Seattle, naravno ako prodjemo uzimam karte cim se utakmica zavrsi. Ima nas 300k ovdje, raja ce navaliti. Tako da mislim da nece spustiti cijene.Virtu4l je napisao/la: ↑27 mar 2026, 16:11FIFA portal za ulaznice se otvara 2. Aprila.
Kanada je domaćin, naravno da je ludilo za ulaznice. Ove dvije će se moći naći po normalnim cijenama, ali samo ako se mi plasiramo.
U slučaju da Italija ispadne sumnjam da će stadioni biti rasprodani pa će i ovi što su već kupili pokušati da prodaju.
Svi tu još uvijek projektuju Italiju, zato drže jake cijene.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Grupa nam je bas po mjeri ako izbacimo zabare , auu kakva prilikaaa da se napokon ide u zavrsnicu
Zadnja izmjena: GrbavicaHrammm, dana/u 27 mar 2026, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, Amidzaa, BosnianDragon2024, CAGarfia, Faraon iz Visokog, Giuseppe1, Google [Bot], Google Adsense [Bot], IgmanskiVukovi, lakilone, MaroonBjelave, Mostarska, Proximic, s4mke, tuzlanskinacin, Wilshere10, Wisey i 107 gostiju.