Imaju i izjave sa presice, veoma pismen tip i kulturan, bez toksičnosti ko naši menadžeri, a zanimljivo mi je kaže da su vježbali penale, da su se pripremali i uradili detaljnu analizu naših izvođača, a mogli su je uraditi samo za demirovića, što im je i uspjelo, ovi ostali nisu u životu opucali penala, bio je faktor iznenađenja protiv kojeg nisu mogli
26.03.2026. Vels - BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: 26.03.2026. Vels - BiH
- JayCatwright
- Kontakt:
Hadziahmetović je imao 4 od 5 prije sinoć i to taj jedan fulio za nas protiv Luxemburga
- BenjooJutub
- Kontakt:
Ima li gdje snimak utakmice?
Vjerujem da je nasa ekipa malo zayebana za analizu i osim penala, puno promjena u sastavu i vrlo malo utakmica pod ovim selektorom protiv ozbiljnih protivnika. Utakmice lige nacija su skoro beskorisne za analizu. I to nam je malo prednost.coelho41 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 12:21Imaju i izjave sa presice, veoma pismen tip i kulturan, bez toksičnosti ko naši menadžeri, a zanimljivo mi je kaže da su vježbali penale, da su se pripremali i uradili detaljnu analizu naših izvođača, a mogli su je uraditi samo za demirovića, što im je i uspjelo, ovi ostali nisu u životu opucali penala, bio je faktor iznenađenja protiv kojeg nisu mogli![]()
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Na stranu sto ima ruznu boju glasa, dzankovic odlican sinoc 
Neko spomenu Dogana kako je Barbarezu sinoć poslije emisije rekao da smanji ego i pusti malog da igra. Pa moram da prokomentarišem kako ja mrzim kod nas te svezanlice (što bi rekli da vratim svemir u ravnotežu).
Barbarez je selektor i njega zanima da napravi rezultat tj. da pobjedi a u ovom slučaju da prodje jer se i sa nerješenim rezultatom moglo proći. Utakmica ima svoju dinamiku i svoj tok. I on kao selektor i strateg mora razmišljati šta i kako prije utakmice, tokom utakmice i nakon utakmice.
Sa tim svojim merhametovanjem i pametovanjem kako treba pustiti malog da igra nam ništa ne pomaže. Malo manje malicioznosti. Nama treba još jedan rezultat i ta malicioznost nam nikako ne može pomoći.
Razumio bih druge al' da to dolazi iz vlastitih redova je da ti mozak blokira. Isto kao što sam jutros pročitao na našem jednom portalu kaže "Nogometna groznica trese Italiju: Protiv BiH pada rekord, cijela nacija će biti prikovana uz TV ekrane" Jesu li oni normalni pisati o tome?
Ono kako moramo otvoriti utakmicu protiv Italije je suprotno od ovoga. Visoko, agresivno i grubo jer po istom principu treba odvesti utakmicu u drugu trećinu ili idealnije zadnju trećinu kada će oni biti nesigurniji i pod većim pritiskom. Ne smijemo ni sami sebi dopustiti da pregorimo. I mi moramo prvo opipat utakmicu.
Barbarez je selektor i njega zanima da napravi rezultat tj. da pobjedi a u ovom slučaju da prodje jer se i sa nerješenim rezultatom moglo proći. Utakmica ima svoju dinamiku i svoj tok. I on kao selektor i strateg mora razmišljati šta i kako prije utakmice, tokom utakmice i nakon utakmice.
Sa tim svojim merhametovanjem i pametovanjem kako treba pustiti malog da igra nam ništa ne pomaže. Malo manje malicioznosti. Nama treba još jedan rezultat i ta malicioznost nam nikako ne može pomoći.
Razumio bih druge al' da to dolazi iz vlastitih redova je da ti mozak blokira. Isto kao što sam jutros pročitao na našem jednom portalu kaže "Nogometna groznica trese Italiju: Protiv BiH pada rekord, cijela nacija će biti prikovana uz TV ekrane" Jesu li oni normalni pisati o tome?
Ono kako moramo otvoriti utakmicu protiv Italije je suprotno od ovoga. Visoko, agresivno i grubo jer po istom principu treba odvesti utakmicu u drugu trećinu ili idealnije zadnju trećinu kada će oni biti nesigurniji i pod većim pritiskom. Ne smijemo ni sami sebi dopustiti da pregorimo. I mi moramo prvo opipat utakmicu.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Tabakovic je nedavno fulio u bundesligi, Hadziahmetovic je pucao ranije u repkicoelho41 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 12:21Imaju i izjave sa presice, veoma pismen tip i kulturan, bez toksičnosti ko naši menadžeri, a zanimljivo mi je kaže da su vježbali penale, da su se pripremali i uradili detaljnu analizu naših izvođača, a mogli su je uraditi samo za demirovića, što im je i uspjelo, ovi ostali nisu u životu opucali penala, bio je faktor iznenađenja protiv kojeg nisu mogli![]()
- Shategabri
Vjerovatno je fokus bio na starterima.Sindikat12 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:16Tabakovic je nedavno fulio u bundesligi, Hadziahmetovic je pucao ranije u repkicoelho41 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 12:21Imaju i izjave sa presice, veoma pismen tip i kulturan, bez toksičnosti ko naši menadžeri, a zanimljivo mi je kaže da su vježbali penale, da su se pripremali i uradili detaljnu analizu naših izvođača, a mogli su je uraditi samo za demirovića, što im je i uspjelo, ovi ostali nisu u životu opucali penala, bio je faktor iznenađenja protiv kojeg nisu mogli![]()
Koševo Zapad
Kakav je ovo ba tekst hvalospjeva na račun Vice u Avazu.
Zaboravili smo novu "navijačku" grupu i karte za BHF??
Očito je da Avaz unazad cca 2 godine podržava savez u svim manifetlucima, ali Eldare/miske, zar i ti sine Brute
Sad ima i smisla ona Barbina, parafraziram, to opet pitanje odozgo, obzirom da si sam priznao da te urednik ss.ba natjerao da ga pitaš za ostavku poslije Njemačke. Sad sviraš kako Fahrudin kaže, Vico naj naj, reprezentativci moraju piti počašćeni što im je Vico održao govor... Bože sačuvaj. Ej moj patrioto.
Nego, evo snijeg pada, pa valjda svako pokazuje svoj trag.
Očito je da Avaz unazad cca 2 godine podržava savez u svim manifetlucima, ali Eldare/miske, zar i ti sine Brute
Sad ima i smisla ona Barbina, parafraziram, to opet pitanje odozgo, obzirom da si sam priznao da te urednik ss.ba natjerao da ga pitaš za ostavku poslije Njemačke. Sad sviraš kako Fahrudin kaže, Vico naj naj, reprezentativci moraju piti počašćeni što im je Vico održao govor... Bože sačuvaj. Ej moj patrioto.
Sta kaze budaletina Dugan, pusti malog da igra, kaze mora sazrijevat. E moj Mensure tebe jagodic karo sa 50x slabijom ekipom i ti pricas. Kerim je dobijo odlucnu minutazu u odlicnom mementu (odigrao 60 minuta asistencija go iz penala nije potrosen za italiju mocice opet odigrat 80 minuta na top nivou) Kerimu je 18 godina nije njemu 22 godine, to je tako reci djete.Arnelv52 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 13:28Neko spomenu Dogana kako je Barbarezu sinoć poslije emisije rekao da smanji ego i pusti malog da igra. Pa moram da prokomentarišem kako ja mrzim kod nas te svezanlice (što bi rekli da vratim svemir u ravnotežu).
Protiv italijana mi moramo igrat na slican nacin, grubo jako duel na kvarenje igre i cekat svoju sansu. Koliko god neko mislio da tvrda igra i u kost ne remeti protivnicke igrace i neuzima im snagu i nepravi im i mentalni problem on nema pojma o fudbalu.
Italijani imaju tu prednost jer su irsku rijesili u 90 minuta..i igrali su kuci nisu trosili vrijeme na putovanje.
Kao sto ti kolega rece drzat 0 sto duze moguce i cekat svoju priliku a ubjedjen sam da ce se desit ako bude 0-0 do 80 minute sigurno cemo imat 2-3 100% sanse u 80 minuta i dace mo im go. Nebi valjalo da nam zabiju u prvih 20 min jer oni su top reprezentacija i smatram ako se to desi nedo bog da bi nas mogli napunit sa 4-5 komada.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Tebi kada šef nešto kaže ti ga otjeraš u 3 pm…ja to cijenim.edvaE2 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:27Kakav je ovo ba tekst hvalospjeva na račun Vice u Avazu.
Očito je da Avaz unazad cca 2 godine podržava savez u svim manifetlucima, ali Eldare/miske, zar i ti sine Brute![]()
![]()
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Tako je to .Arnelv52 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 13:28Neko spomenu Dogana kako je Barbarezu sinoć poslije emisije rekao da smanji ego i pusti malog da igra. Pa moram da prokomentarišem kako ja mrzim kod nas te svezanlice (što bi rekli da vratim svemir u ravnotežu).
U principu sta Barba radi, ima prvih 45 minuta radnike , odbrambenu taktiku , disciplinu, malo zilavije igrace.
U drugom ubacuje igrace ubojitije, sa tehnikom. Cijelu utakmicu drzi trkacki ritam na zavidnom novou. Ne ispusemo kao svih proslih godina. Interensantno nitko od tih sportskih analiticara da ukaze na principe nase igre.
Sta se Barbi da zamjeriti u nekim momentima, kasnjenje sa promjenama i odmjeravanje kad je vrijeme za promjenu. U nekim situacijama 5 minuta gore dole pravi veliku razliku.
Recimo protiv Austriju prekasno sa Kerimom.
Imam osjecaj sve one izmjene juce su bile planirane i bez primljenog gola.
Strateski dobro smisljeno , takticki jos uvijek pomalo stuca.
Protiv Italije ista koncepcija mozda malo prilagodjena Italijanima.
Dobra lista dodao bih jos honoruable mentions:231983 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 09:06Ima ovdje nekoliko samouvjerenih i bezobraznih forumaša koji misle da su pokupili svu pamet svijeta, i čim kažeš nešto drugačije, glup si! A ustvari su sami glupi, neobrazovani i, sve loše što pripisuju Barbarezu i igračima, ustvari su sami takvi.
Top 5 njihovih promašaja, kako slijedi:
1. Džeko ne smije da igra, a pogotovo ne cijelu utakmicu (u 86. dao gol i odveo nas u produžetke)
2. Ako dođemo kojim slučajem do produžetaka, izgubit ćemo jer nemamo snage. Nismo izgubili.
3. Ako bude penala, izgubit ćemo, ne znamo pucati penale. Pobijedili na penale.
4. Barbarez je neznalica i kockar.
5. Nemamo šanse protiv Velsa.
Eto, pa se pušite sada bagro mrska!
6. Jovo Lukić na tribinama
7. Zasto nije pozvan Malic-Karic-Prevljak
i naravno all-timer iz komenatara:
8. sta ce ti tri golmana
Ima li neko mozda link gdje se citava utakmica moze pogledat?
I gdje bih stavili ovu utakmicu sto se tice dramaturgije u sve BH utakmice do sad?
Da li je broj 1? Ja se bar ne mogu sjetit neke slicne.
I gdje bih stavili ovu utakmicu sto se tice dramaturgije u sve BH utakmice do sad?
Eto ga u 2 dijela sa BHT servera, može se gledati odmah u browseru a može se i skinuti
https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/my ... 032035.mp4
https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/my ... 032245.mp4
Ovakvu utakmicu u dosadašnjih 30 godina nikad nismo odigrali. Vidjećemo hoćemol' u sljedećih 30 opet.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
Tahirovic nema sta da trazi pored ijednog naseg veznog igraca, i jos sve je krunisao asistencijom al njima.
Basic druga dimenzija kad je usao, jos penal fenomenalan izveo
Hadziahmetovic malo klimavo s pocetka ali onda se popravljao
Burnic bez greske odigrao sve
Jedino mi nije imalo logike a ispostavilo se tacnim uvoditi Gigovica na beka gdje se konstantno branis a imas npr Celika igra skoro beka u najjacoj ligi od svih nasih igraca. Onaj crnac kako je htio preskako Gigovica
Basic druga dimenzija kad je usao, jos penal fenomenalan izveo
Hadziahmetovic malo klimavo s pocetka ali onda se popravljao
Burnic bez greske odigrao sve
Jedino mi nije imalo logike a ispostavilo se tacnim uvoditi Gigovica na beka gdje se konstantno branis a imas npr Celika igra skoro beka u najjacoj ligi od svih nasih igraca. Onaj crnac kako je htio preskako Gigovica
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Svaka cast za ovo, hvalaFKSzuti je napisao/la: ↑27 mar 2026, 16:15
Eto ga u 2 dijela sa BHT servera, može se gledati odmah u browseru a može se i skinuti![]()
https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/my ... 032035.mp4
https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/my ... 032245.mp4
Meni se ne moze poredit sa Parizom vala.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Kolega forumaš je rekao što se tiče dramaturgije, ne po tome kako smo dobro odigrali.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, alemsa, ANamelessGhoul, Brokula, Bumbaclat, CHR, dubrovnik, Edincapitano, forgempp, Goalgetter, MaroonBjelave, Mostarska, Proximic, SanaBosna, Sarun, signalidunapark, Turo i 81 gost.