Takodjer je jucer pokazao da je nepredvidljjv. Ima dosta varijacije u napadu. Voli naravno uci i opucati, ali jucer usporavao loptu kad kontas da ce povuci i obrnuto, pa uputi pas saigracu kad pomislis da ce se opredijeliti za sut. Uglavnom je svojim potezima korak ispred svoji protivnika bio. Razvija kompletnu igru. Momak je istinski dragulj.
Kerim Alajbegović
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Kerim Alajbegović
Kretnjama i igrom jako jako podsjeca na Khvichu.
Btw. Italija je primila 4 komada od Norveske u utakmici u kojoj im je Nusa djecu pravio. Slican tip igraca Keri.
Zakljucak se sam namece ko treba igrati od prve
Btw. Italija je primila 4 komada od Norveske u utakmici u kojoj im je Nusa djecu pravio. Slican tip igraca Keri.
Zakljucak se sam namece ko treba igrati od prve
-
zeljovac21
- Kontakt:
Dzeko vec poceo trcat prema golu, zna da ce zavalit ovu dvojicu ko bekanebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:59Blackwargreymon je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:55Ima li neko snimak kad je bacio dvojicu Velšana, tokom produžetka?![]()
Meni je mozda najljepši njegov potez sinoć (pored ovog slanja na ćevape iz gifa gore, i asistencije Džeki) negdje u 75. minutu ili tako nekako kada je uradio onaj brzi step over, izbacio iz kopački lika i opalio šut lijevom nogom. Strašno koliko je agilan u tim momentima, onakvu brzinu u promjeni pravca kretanja na njegovoj visini je imao CR7 u najboljim godinama a danas imaju Kvaratskhelia, Leao i još možda par igrača da nabrojiš na prste jedne ruke.
A isto, neću spominjat kolika je tortura svakom beku čuvati krilo koje može se obje noge da puca.
Ljepota za gledat
A isto, neću spominjat kolika je tortura svakom beku čuvati krilo koje može se obje noge da puca.
Ljepota za gledat
Bravo. 1:1 kopija Khviche, za kojeg je rekao da mu je uzor u jednom intervjuu. MORA startati protiv Talijana.
Meni je fascinantno sa tako malo godina da ima samopouzdanja
Bukvalno kod penala svi i njihovi i nasi su imali uplasen pogled
On dodje hladan ko spricer. Samo gleda sudiju u fazonu daj ne razvlaci pusti me da pucam i da idem slviti
I uopste nije cekao lopta da udje skroz u go. Kako je osutao i vidio pravac, odma je potrcao da slavi
Samo se jednom okrenuo da provjeri ali vec trcao prema tribinama
Na primjer jedino Tarik mi jos daje takav nivo samopouzdanja.
Esmir, Amar mislim da bi obojica vise treme imali neznam zasto
Tako mi djeluju. Dok Kerim i Tarik druga prica
Ne plase se nikoga
Bukvalno kod penala svi i njihovi i nasi su imali uplasen pogled
On dodje hladan ko spricer. Samo gleda sudiju u fazonu daj ne razvlaci pusti me da pucam i da idem slviti
I uopste nije cekao lopta da udje skroz u go. Kako je osutao i vidio pravac, odma je potrcao da slavi
Samo se jednom okrenuo da provjeri ali vec trcao prema tribinama
Na primjer jedino Tarik mi jos daje takav nivo samopouzdanja.
Esmir, Amar mislim da bi obojica vise treme imali neznam zasto
Tako mi djeluju. Dok Kerim i Tarik druga prica
Ne plase se nikoga
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
-
nebeskasila
- Kontakt:
Takav igrac da zbog njega jedva cekas kad ce sljedeca utakmica da gledas.
Ovo nikad imali nismo, i samo bez povreda aBd bice svjetska klasa. Njega ne uzdizem nakon jedne utakmice kao sto smo uzdizali Esmira. Ovo vec svi vide kakav je talent
Ovo nikad imali nismo, i samo bez povreda aBd bice svjetska klasa. Njega ne uzdizem nakon jedne utakmice kao sto smo uzdizali Esmira. Ovo vec svi vide kakav je talent
Nemojte se sekirati - počinje ponovo sa klupe. Kod Barbareza i pored svega momak i najbolji igrač ne može startati.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Haha bas tako, od Misketa je cekao da ga neko uposli u prilike.zeljovac21 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 01:31Dzeko vec poceo trcat prema golu, zna da ce zavalit ovu dvojicu ko bekanebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:59Blackwargreymon je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:55Ima li neko snimak kad je bacio dvojicu Velšana, tokom produžetka?![]()
![]()
-
General505
- Kontakt:
Rođen za dzokera s klupee
Dobra strategija strukee
Dobra strategija strukee
Ali momak igra zrelo za svoje godine. U Salzburgu je odmah shvatio da scajk igra za sebe te suta iz nemogucih pozicija i dribla kao lud i poprilicno hladno djeluje. I prolazi mu to sto se tu bori samo za sebe.
Dok u reprezentaciji igra zrelije i bas se vidi zelja i emocija.
Dok u reprezentaciji igra zrelije i bas se vidi zelja i emocija.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Kerim Alajbegović, mladi talent Bosne i Hercegovine koji je bio odlučujući protiv Velsa asistencijom i realizovanim penalom, govorio je za La Gazzetta dello Sport uoči finala baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Italije.
O Džeki
„Vrlo sam mlad, imam samo 18 godina, ali Edin je za nas zaista velika legenda. Svi smo ponosni na ono što radi ovdje, a uz to je i nevjerovatna osoba.“
O penalu i pritisku
„Ne, nisam imao previše misli u glavi kad sam prišao penalu. Samo sam želio da ga pošaljem u mrežu. Bio sam siguran da ću uspjeti i tako je i bilo.“
O Italiji
„Znamo da su dobra ekipa, ali mi ćemo pobijediti. Moramo pobijediti.“
O samopouzdanju
„Igramo kod kuće, stadion će gorjeti, bit će to prava borbena utakmica.“
O stadionu u Zenici
„Da, stadion je jako, jako bučan. Mislim da je jedan od najglasnijih u Evropi kada igra reprezentacija. I neće biti samo buka na stadionu, nego i vani, u gradu će se osjetiti ogromna podrška za nas.“
O ‘italijanskim’ saigračima
„Kolašinac, Edin i Muharemović, naši Italijani, su jako iskusni, poznaju protivnika i to nam sigurno daje dodatnu prednost.“
O snazi Bosne
„Naš mentalitet i karakter su sve, mi smo ekipa koja nikad ne odustaje. Svi se borimo jedni za druge. Protiv Velsa je pola ekipe imalo grčeve, ali smo nastavili trčati bez prestanka.“
O kvalitetu ekipe
„To smo pokazali u Cardiffu. Sretni smo što smo prošli dalje. Bila je to jako teška utakmica, ali smo uspjeli izjednačiti i u zadnjih 20 minuta napraviti ogroman pritisak. Mi smo uvijek zajedno.“
-
napapijri1987
- Kontakt:
Meni je bila akcija kada je Demirovicu blokiran udarac sa 16. Alajbegovic povukao loptu sa nase polovine,odigrao dupli sa Demirovicem ili Tabakom na centru i krenuo u pohod prema njihovom golu. Desno mu se otvorio Bajraktarevic a on sa nekih 25 provukao loptu do Tabakovica koji je nije uspio dobro zaustavit i proslijedit za Demirovica.viKK je napisao/la: ↑28 mar 2026, 01:50Meni je mozda najljepši njegov potez sinoć (pored ovog slanja na ćevape iz gifa gore, i asistencije Džeki) negdje u 75. minutu ili tako nekako kada je uradio onaj brzi step over, izbacio iz kopački lika i opalio šut lijevom nogom. Strašno koliko je agilan u tim momentima, onakvu brzinu u promjeni pravca kretanja na njegovoj visini je imao CR7 u najboljim godinama a danas imaju Kvaratskhelia, Leao i još možda par igrača da nabrojiš na prste jedne ruke.
Ljepota za gledat![]()
Ta akcija nam pokazuje jednu novu dimenziju koju on daje ovoj repki. U njemu smo napokon dobili jednog igraca koji s loptom moze pokrenuti jedan tranzicijski napad. Gdje cemo napasti protivnika brzo i sa 4-5 igraca istovremeno.
Dvaputa tako po poluvremenu i niko vise nikada nece protiv nas izaci sa stoperima na 60 metara od gola.
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Meni ke ona scena kada vuce loptu sa 40 metara i gura naprijed otvara se cijeli prostor ispred njega , lagani dupli u punom trku sa Tabakom i stvaranje sanse gdje Tabak traljavo odradjujeviKK je napisao/la: ↑28 mar 2026, 01:50Meni je mozda najljepši njegov potez sinoć (pored ovog slanja na ćevape iz gifa gore, i asistencije Džeki) negdje u 75. minutu ili tako nekako kada je uradio onaj brzi step over, izbacio iz kopački lika i opalio šut lijevom nogom. Strašno koliko je agilan u tim momentima, onakvu brzinu u promjeni pravca kretanja na njegovoj visini je imao CR7 u najboljim godinama a danas imaju Kvaratskhelia, Leao i još možda par igrača da nabrojiš na prste jedne ruke.
Ljepota za gledat![]()
Mi što ga pratimo u Salzburgu samo čekamo banger pod rašlje protiv Italije. 
Koliko je nahajcan 5+ suteva izvan sesnesterca i to u prvom poluvremenu
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Alajbegović: Pobijedit ćemo Italiju, biće brutalna utakmica!
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Engleski klubovi jure za draguljem Bayerna Alajbegovićem
"Mnogi klubovi su zainteresirani za Kerima", rekao je njegov otac Semin Alajbegović (50) za BILD.
Ovaj vrhunski talent postaje tražena roba u međunarodnom nogometu. U petak je Bayer Leverkusen objavio produljenje ugovora svog domaćeg igrača Kerima Alajbegovića (18). Ofenzivni veznjak potpisao je s klubom do 2031. godine. Očito je da to samo potiče tržište transfera.
U igri su i španjolski i portugalski klubovi.
Potvrđen je interes dvaju rimskih klubova, AS Rome i Lazija. Već su ponudili do 25 milijuna eura za zvijezdu u usponu u zimskom prijelaznom roku. Trenutno igra za RB Salzburg, a u Leverkusen će se vratiti ljeti. Sada su se u utrku uključili bogati klubovi iz Engleske, željni potpisati Alajbegovića. Zainteresirani su i vrhunski španjolski klubovi, kao i Benfica i Sporting Lisabon iz Portugala.
Alajbegovićev otac rekao je: "Namjerno smo odlučili ostati u Bayer Leverkusenu. Naš odnos s klubom i upravom, Kimom Falkenbergom, Simonom Rolfesom i Fernandom Carrom, je izvrstan." Unatoč tome, pompa oko njega i dalje raste.
"Kerim ima bezgranično samopouzdanje"
Nastupi napadačke zvijezde za bosanskohercegovačku reprezentaciju tome svjedoče. U polufinalu doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2026. u Walesu, čudo od djeteta Bayer Leverkusena prvo je namjestio izjednačujući gol Edina Džeke za 1-1, a zatim je realizirao odlučujući peti penal u raspucavanju i osigurao pobjedu. Bosna će se u finalu u utorak u Zenici suočiti s Italijom. Nade cijele zemlje polažu u Alajbegovića.
"Svi ga vole", kaže njegov otac. Ne brine se da bi pritisak mogao postati prevelik. "Kerim ima bezgranično samopouzdanje. To je također zahvaljujući selektoru Sergeju Barbarezu i sportskom direktoru Emiru Spahiću. Imaju puno povjerenja u Kerima. I on im to vraća."
Iako je par puta puštao Wilsona da se slobodno kreće između linija - hvala Bogu pa je i on bio umoran i u ključnim situacijama s očitim padom koncentracije, Kerim je jedini igrač koji kada primi loptu u noge i na 40 metara, svi navijači ustaju na noge i očekuju da će se nešto desiti. Bar sam ja svaki put ustao kada je primio loptu na 30,40 metara od protivničkog gola ili ako je akcija išla preko njegove strane.
Ostvario je odličan impakt u drugom poluvremenu. U produžecima se pokazalo da je ipak protiv ekipe kao sto je Wales bolja opcija sto je krenuo s klupe. Da je bio starter, potrošili bismo ga nakon sat vremena i napustio bi igru a učinak bi vjerovatno bio nula poena.
Sto se tiče Italije koja je stilom igre i tempom dosta drugačija od Walesa, tu ga čak i vidim u startnih 11 zbog različitih okolnosti. A o tome kako se bude bližio utorak.
Naše suho zlato. Molim Boga da ga zdravlje sluzi i sreća prati. Od prvog dana vidljivo da ima domet do najjačih evropskih klubova i to iz utakmice u utakmicu samo potvrđuje. Pa daj da nekada i za taj mrski Real Madrid navijam u budućnosti jer je to i njegova zelja, ako Bog da.
Ostvario je odličan impakt u drugom poluvremenu. U produžecima se pokazalo da je ipak protiv ekipe kao sto je Wales bolja opcija sto je krenuo s klupe. Da je bio starter, potrošili bismo ga nakon sat vremena i napustio bi igru a učinak bi vjerovatno bio nula poena.
Sto se tiče Italije koja je stilom igre i tempom dosta drugačija od Walesa, tu ga čak i vidim u startnih 11 zbog različitih okolnosti. A o tome kako se bude bližio utorak.
Naše suho zlato. Molim Boga da ga zdravlje sluzi i sreća prati. Od prvog dana vidljivo da ima domet do najjačih evropskih klubova i to iz utakmice u utakmicu samo potvrđuje. Pa daj da nekada i za taj mrski Real Madrid navijam u budućnosti jer je to i njegova zelja, ako Bog da.
Trenutno korisnika/ca: greenwood, invincible1921, kakarut, Lewy21 i 14 gostiju.