31.03.2026 BiH - Italija
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: 31.03.2026 BiH - Italija
Ako je Dimarco najveća opasnost onda će vjerovatno početi sa Memićem na desnom krilu da pomaže Dediću u defanzivnim zadacima kao što je u Kardifu pomagao Kolašincu. U tom slučaju Alibegović će početi lijevo, a Esmir čekati sa klupe ovaj put i svakako je u slabijoj formi. Ostalo će vjerovatno biti isto ali se nadamo Bašiću umjesto Tahirovića.
U onom Bahinom dokumentarcu Naša brazilska priča, kada se pričalo o toj famoznoj utakmici na Koševu protiv Danske, Konjić je baš spomenuo da nisu uspjeli pobijediti jer se nisu sačuvali euforije ili u prijevodu pojeo ih pritisak. Barbarez, Bajramović, Spahić, Hasagić i Hrgović direktno bili na terenu u tom meču.
Barbarez u ovom slučaju ne sluša Konjića jer je igračima dao slobodno od doručka do večere u subotu s riječima: "Idite među naše ljude, neka vas napune pozitivnom energijom."
Puno je Sergej srčan i vodi se tim nekim emocijama, a one jako često nam mogu doći glave.
Mislim, što se mene tiče, neka izgube 0-6 protiv Italije, neću nikome ništa uzeti za zlo ako Žabari nas nadigraju, a naši ostave srce na terenu. Za našu repku dolaskom Barbe, glavni adut je upravo to.
Ovo protiv Velsa mi je ekvivalent sreći koju sam osjećao kada smo otišli u Brazil, tako da sve ostalo je bonus. Naravno da se nadam, ali realnost je da ljudi imaju na svakoj poziciji boljeg igrača. Na našoj strani su psiha, publika i loš teren. Šteta što više na stadion ne dolaze pravi navijači nego influenseri. Maksimalno ratničku atmosferu napraviti, hell in a cell.
I da, volio bih da se BHF ili ko već sjeti koreografijom utakmice protiv Italije 1996. godine. Oni su nam dokazani sportski prijatelji jer su prvi došli nakon rata igrati kod nas, ali su nam i dali stadione na korištenje, čini mi se u Bologni, tokom kvalifikacija za Svjetsko prventsvo u Francuskoj 1998. godine. Takve stvari se nikada ne smiju zaboraviti.
Barbarez u ovom slučaju ne sluša Konjića jer je igračima dao slobodno od doručka do večere u subotu s riječima: "Idite među naše ljude, neka vas napune pozitivnom energijom."
Puno je Sergej srčan i vodi se tim nekim emocijama, a one jako često nam mogu doći glave.
Mislim, što se mene tiče, neka izgube 0-6 protiv Italije, neću nikome ništa uzeti za zlo ako Žabari nas nadigraju, a naši ostave srce na terenu. Za našu repku dolaskom Barbe, glavni adut je upravo to.
Ovo protiv Velsa mi je ekvivalent sreći koju sam osjećao kada smo otišli u Brazil, tako da sve ostalo je bonus. Naravno da se nadam, ali realnost je da ljudi imaju na svakoj poziciji boljeg igrača. Na našoj strani su psiha, publika i loš teren. Šteta što više na stadion ne dolaze pravi navijači nego influenseri. Maksimalno ratničku atmosferu napraviti, hell in a cell.
I da, volio bih da se BHF ili ko već sjeti koreografijom utakmice protiv Italije 1996. godine. Oni su nam dokazani sportski prijatelji jer su prvi došli nakon rata igrati kod nas, ali su nam i dali stadione na korištenje, čini mi se u Bologni, tokom kvalifikacija za Svjetsko prventsvo u Francuskoj 1998. godine. Takve stvari se nikada ne smiju zaboraviti.
- JohnCleese
- Kontakt:
Pod uslovom da su nam svi igraci zdravi napraviti jednu obaveznu i jednu potencijalnu izmjenu u odnosu na Vels.
Obavezna je Basic umjesto Tahirovica
Potencijalna je Alajbegovic umjesto Bajraktarevica
Obavezna je Basic umjesto Tahirovica
Potencijalna je Alajbegovic umjesto Bajraktarevica
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Stvarno mi nije jasno, zasto za ovaj baraz nismo prijavili npr stadion Allianz Arena u Becu (Rapidov stadion od 28.000) ili Salzburgov stadion od 30.000 uz dogovor s domacinima. Prvo bio bi dupke pun navijaca iz dijaspore, drugo ne bi brinuli o terenu i uslovima i brukali se oko osnovnih stvari, trece spiciti iz BiH na jednodnevnu-dvodnevnu turu uz fine aranzmane ne bi bilo neprihvatljivo, trece atmosfera bi bila top. Ovako 12000, snijeg, smrzavanje, influenseri...treba to ubuduce probati, barem jednu utakmicu kvalifikacija. Da uvedemo novinu u EU, BiH gostuje u vasoj zemlji kao domacin. Ubjeden sam da bi Schalke arena bila full protiv talijana, cak bi isvabe dosle navijati za nas.
E hajde da se Italijani sprdaju s nama, tolika drzava i sila ima jedva par stadiona da icemu valjaju
Znaš li ti koliko se love okrene u Zenici u ugostiteljskim objektima,koliko ljudi se sprema za taj dan da ugosti i naše domaće navijače i navijače iz dijaspore,pa i one gostujuće navijače...hz1987 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 09:03Stvarno mi nije jasno, zasto za ovaj baraz nismo prijavili npr stadion Allianz Arena u Becu (Rapidov stadion od 28.000) ili Salzburgov stadion od 30.000 uz dogovor s domacinima. Prvo bio bi dupke pun navijaca iz dijaspore, drugo ne bi brinuli o terenu i uslovima i brukali se oko osnovnih stvari, trece spiciti iz BiH na jednodnevnu-dvodnevnu turu uz fine aranzmane ne bi bilo neprihvatljivo, trece atmosfera bi bila top. Ovako 12000, snijeg, smrzavanje, influenseri...treba to ubuduce probati, barem jednu utakmicu kvalifikacija. Da uvedemo novinu u EU, BiH gostuje u vasoj zemlji kao domacin. Ubjeden sam da bi Schalke arena bila full protiv talijana, cak bi isvabe dosle navijati za nas.
I ovi koji žive u Bihaću,Mostaru,Tuzli,Brčkom trebaju dobiti šansu da vide reprezentaciju... Reprezentacija ima svoju kuću i kakva god je,naša je.. Nismo u ratu pa da igramo na neutralnim terenima,to smo već jednom prosli... Sve su nam uzeli i još da nam reprezentacija ne igra u državi... E to bi bio stvarno vrhunac.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Pa i u komentarima talijani pišu da je isto kao i kod njih
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
Kakav Bašić pored Hadžiahmetovića!myself je napisao/la: ↑28 mar 2026, 01:05Ako je Dimarco najveća opasnost onda će vjerovatno početi sa Memićem na desnom krilu da pomaže Dediću u defanzivnim zadacima kao što je u Kardifu pomagao Kolašincu. U tom slučaju Alibegović će početi lijevo, a Esmir čekati sa klupe ovaj put i svakako je u slabijoj formi. Ostalo će vjerovatno biti isto ali se nadamo Bašiću umjesto Tahirovića.
Ko god od nje dvojice, samo Tahirovic ne smije startati. Covjek nije u formi, strah ga lopte, nema brzine. Trenutno najveca kocnica u veznom redu sigurno, vidi se da mu fali utakmica i minuta. Ako biram izmedju Basica i Hadziahmetovica, po meni Basic ima bolji ofanzivni potencijal, ali je Amir bolji u defanzivi. Pa prilagoditi to situaciji na terenuSarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 09:48Kakav Bašić pored Hadžiahmetovića!myself je napisao/la: ↑28 mar 2026, 01:05Ako je Dimarco najveća opasnost onda će vjerovatno početi sa Memićem na desnom krilu da pomaže Dediću u defanzivnim zadacima kao što je u Kardifu pomagao Kolašincu. U tom slučaju Alibegović će početi lijevo, a Esmir čekati sa klupe ovaj put i svakako je u slabijoj formi. Ostalo će vjerovatno biti isto ali se nadamo Bašiću umjesto Tahirovića.
-
signalidunapark
- Kontakt:
Čemu čuđenje?Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 09:48Kakav Bašić pored Hadžiahmetovića!myself je napisao/la: ↑28 mar 2026, 01:05Ako je Dimarco najveća opasnost onda će vjerovatno početi sa Memićem na desnom krilu da pomaže Dediću u defanzivnim zadacima kao što je u Kardifu pomagao Kolašincu. U tom slučaju Alibegović će početi lijevo, a Esmir čekati sa klupe ovaj put i svakako je u slabijoj formi. Ostalo će vjerovatno biti isto ali se nadamo Bašiću umjesto Tahirovića.
U četvrtak je bio naš najbolji veznjak, i to debelo.
-
LoveFootball1987
- Kontakt:
Sad ce se Barba pozvati na Tahirovicevo iskustvo igranja u Romi, kako poznaje igrače i ligu i kako moze puno doprinijeti timu. Dok njegova realizacija na terenu je ravna nuli, igrac manje na terenu u svakom slučaju.signalidunapark je napisao/la: ↑28 mar 2026, 10:16Čemu čuđenje?Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 09:48Kakav Bašić pored Hadžiahmetovića!myself je napisao/la: ↑28 mar 2026, 01:05Ako je Dimarco najveća opasnost onda će vjerovatno početi sa Memićem na desnom krilu da pomaže Dediću u defanzivnim zadacima kao što je u Kardifu pomagao Kolašincu. U tom slučaju Alibegović će početi lijevo, a Esmir čekati sa klupe ovaj put i svakako je u slabijoj formi. Ostalo će vjerovatno biti isto ali se nadamo Bašiću umjesto Tahirovića.
U četvrtak je bio naš najbolji veznjak, i to debelo.
-
KimJongEsmer
- Kontakt:
Ko ti je taj ???myself je napisao/la: ↑28 mar 2026, 01:05Ako je Dimarco najveća opasnost onda će vjerovatno početi sa Memićem na desnom krilu da pomaže Dediću u defanzivnim zadacima kao što je u Kardifu pomagao Kolašincu. U tom slučaju Alibegović će početi lijevo, a Esmir čekati sa klupe ovaj put i svakako je u slabijoj formi. Ostalo će vjerovatno biti isto ali se nadamo Bašiću umjesto Tahirovića.
- PasodelMar
- Kontakt:

Neka Burnic pomogne Kolasincu na lijevom beku i zatvori lijevu stranu. Hadziahmetovic treba početi ispred Tahirovica i ucvrstiti def vezni red. Sunjic i Dedic u duplom bloku desno. Odriješene ruke za Alajbegovica, Bajraktarevica, Dzeku. 4-3-3 bi nam najbolje odgovarao, zdrav balans izmedju ofanzivnih i defanzivnih igrača i kompaktna sredina terena (jedino fali što nisu uigrani). 4-4-2 mi je previše ofanzivno.
Reprezentacija nema svoju kucu i igra tamo gdje uslovno moze punih 30 godina. Nemoj mi te patetike i te jednodnevne zivotne zarade gdje se biznis i opstanak biznisa zasniva na kupljenom pivu u bingu i 3x skuplje prodanom za sank stolom bez izdatig racuna. Punih 30godina da se izdvajalo 2mln godisnje, skupili bi se novci za nacionalni stadion. Nama je uspjeh pokositi travu i uslikati promjenjene plocice u svlacionici. Dionica autoputa od 20km bude skuplja za 80mln eura a od tih para bi se mogao napraviti stafion od 35000 mjesta da gori i da ti isti ugostitelji umjesto 12000 piva prodaju 35000.rishovski je napisao/la: ↑28 mar 2026, 09:29Znaš li ti koliko se love okrene u Zenici u ugostiteljskim objektima,koliko ljudi se sprema za taj dan da ugosti i naše domaće navijače i navijače iz dijaspore,pa i one gostujuće navijače...hz1987 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 09:03Stvarno mi nije jasno, zasto za ovaj baraz nismo prijavili npr stadion Allianz Arena u Becu (Rapidov stadion od 28.000) ili Salzburgov stadion od 30.000 uz dogovor s domacinima. Prvo bio bi dupke pun navijaca iz dijaspore, drugo ne bi brinuli o terenu i uslovima i brukali se oko osnovnih stvari, trece spiciti iz BiH na jednodnevnu-dvodnevnu turu uz fine aranzmane ne bi bilo neprihvatljivo, trece atmosfera bi bila top. Ovako 12000, snijeg, smrzavanje, influenseri...treba to ubuduce probati, barem jednu utakmicu kvalifikacija. Da uvedemo novinu u EU, BiH gostuje u vasoj zemlji kao domacin. Ubjeden sam da bi Schalke arena bila full protiv talijana, cak bi isvabe dosle navijati za nas.
I ovi koji žive u Bihaću,Mostaru,Tuzli,Brčkom trebaju dobiti šansu da vide reprezentaciju... Reprezentacija ima svoju kuću i kakva god je,naša je.. Nismo u ratu pa da igramo na neutralnim terenima,to smo već jednom prosli... Sve su nam uzeli i još da nam reprezentacija ne igra u državi... E to bi bio stvarno vrhunac.
Dzeko sam u spicu, kakve glupe prognoze. Bez Ermedina se nece poceti kakav god da je trnokop, samo zbog trke i pritiska. Ja bih gurnuo Tabakovica, moze i on isporuciti nesto ako mu se ponudi prilika. Ali, dzaba sve to kad je vezni red jako tanak. Nemamo tu jakog kreatora kao Pjanica onomad.
Kako bi nam Krunić legao u ovoj utakmici, **** mu Zvezda mater.
Taj film se vrti vec 30 godina on repeat. Vakat je da Kerim i Esmir režiraju novi sa hepi endingom.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Definitivno je na Talijancicima veci pritisak puno. A i nije da je ovo jedna od boljih generacija Italije, cak mozda i jedna od slabijih. Po meni izuzetno tup napad ovom dvojicom polovnjaka. Moze se s njima igrati i ne sumnjam da ce nasi dati sve od sebe. Nije tragedija ako se izgubi,kladionice od svih meceva najmanje sanse nama daju za prolaz. Najveca borba ce biti na sredini terena,tako da mislim da nema sanse da izidjemo odmah i s Esmirom i Kerimom,pojacat ce vezni red na ustrb jednog krila,jer su Talijani jedina klasa u sredini s Tonalijem i Barelom.
Trenutno korisnika/ca: 231983, Google Adsense [Bot], legendarnadruga, RacioEmocionalan, Sveti, Taree i 86 gostiju.