Zvacemo ga Bibi jer nelegalno okupira mjesto drugom veznjaku.
31.03.2026 BiH - Italija
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: 31.03.2026 BiH - Italija
Barba halali sto smo sumnjali.
Mi moramo kontra njih igrat divlji, negledljivi, tvrdi fudbal. Ako se otvorimo unistice nas na kontre. A isto ne smijemo ni pomislit da se nesto nadigravamo s njima na sredini, dijelom radi kvaliteta ali i dijelom radi Edina koji mora igrati ali mu se mora pridruziti jos jedan igrac, tako da nam u vezi jedan manjka.
Druga stvar, mi moramo apsolutno poginuti u borbi za vrh 16 nakon svakog njihovog ubacaja sa krila, jer su jedan takav gol dali upravo ircima kada je Tonali dao gol na odbijenu loptu iz 16 gdje je bukvalno sam bio u radijusu od 5 metara.
Druga stvar, mi moramo apsolutno poginuti u borbi za vrh 16 nakon svakog njihovog ubacaja sa krila, jer su jedan takav gol dali upravo ircima kada je Tonali dao gol na odbijenu loptu iz 16 gdje je bukvalno sam bio u radijusu od 5 metara.
naprijed rejal
- Goalgetter
- Kontakt:
Vidim da mnogi podcjenjuju Italiju, smatram kad pogledamo ovih prvih 11 protiv S. Irske da je ovo izuzetno jaka ekipa i prije svega iskusna, vezni red im je svakako najveca prednost u odnosu na nas. Ostaje da vidimo na koji nacin ce to nasi pokusati neutralizirati, da bi ih pobjedili mislim da se treba mnogo stvari poklopiti na taj dan, prije svega pritisak koji oni imaju (a imaju ga sad vec) u kombinaciji da stvorimo situaciju na terenu kao protiv Walesa i Rumunije, gdje cemo ih uzeti na trku, pozrtvovanost i emociju, ili kao sto bi Barba rekao "voljni momenat" 
Smatram da nije nemoguce, dosta igraca iz ove generacije poput Tarika, Kerima, Esmira i ostalih nema apsolutno nikakav strah niti gubitnicki mentalitet kao u nekih prethodnika. Ako ne uspiju, nije smak svijeta, ali smatram da itekako imamo cemu da se nadamo.
Smatram da nije nemoguce, dosta igraca iz ove generacije poput Tarika, Kerima, Esmira i ostalih nema apsolutno nikakav strah niti gubitnicki mentalitet kao u nekih prethodnika. Ako ne uspiju, nije smak svijeta, ali smatram da itekako imamo cemu da se nadamo.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Biće nabijanja. Igra stvorena za brze i lahke igrače…dizel se ne isplati.Goalgetter je napisao/la: ↑28 mar 2026, 20:59Vidim da mnogi podcjenjuju Italiju, smatram kad pogledamo ovih prvih 11 protiv S. Irske da je ovo izuzetno jaka ekipa i prije svega iskusna, vezni red im je svakako najveca prednost u odnosu na nas. Ostaje da vidimo na koji nacin ce to nasi pokusati neutralizirati, da bi ih pobjedili mislim da se treba mnogo stvari poklopiti na taj dan, prije svega pritisak koji oni imaju (a imaju ga sad vec) u kombinaciji da stvorimo situaciju na terenu kao protiv Walesa i Rumunije, gdje cemo ih uzeti na trku, pozrtvovanost i emociju, ili kao sto bi Barba rekao "voljni momenat"
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Teren ce biti katastrofa , sad kome li ce odgovarati ?
-
signalidunapark
- Kontakt:
Mali broj ljudi ih podcjenjuje, a većina je realna. Da favoriti su, ali ne nivo Njemačke, Španije, Engleske, Francuske i Portugala koji bi nas napunili do poluvremena, bez da trepnu.Goalgetter je napisao/la: ↑28 mar 2026, 20:59Vidim da mnogi podcjenjuju Italiju, smatram kad pogledamo ovih prvih 11 protiv S. Irske da je ovo izuzetno jaka ekipa i prije svega iskusna, vezni red im je svakako najveca prednost u odnosu na nas. Ostaje da vidimo na koji nacin ce to nasi pokusati neutralizirati, da bi ih pobjedili mislim da se treba mnogo stvari poklopiti na taj dan, prije svega pritisak koji oni imaju (a imaju ga sad vec) u kombinaciji da stvorimo situaciju na terenu kao protiv Walesa i Rumunije, gdje cemo ih uzeti na trku, pozrtvovanost i emociju, ili kao sto bi Barba rekao "voljni momenat"
-
bordocrveni
- Kontakt:
- kolezeljovac
- Kontakt:
Da li bi Hadziahmetovic-Sunjic bio dobar par na sredini u utorak?
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
- GoldenLilies
- Kontakt:
Jedna utakmica + domaći teren. Na njima je ogroman pritisak. Teško jeste, nemoguće nije. Nadam se da će BiH povesti i na kraju slaviti.
Mišljenja sam da ne bi. Amir je defanzivan, treba nam jedan kreativan, mozda Giga, kazem mozda jer u Young Boysu je CM, ili Basic zbog agilnosti.kolezeljovac je napisao/la: ↑28 mar 2026, 21:23Da li bi Hadziahmetovic-Sunjic bio dobar par na sredini u utorak?
Nesto kontam, od Esmira treba praviti CM ili CAM, jer svakako Memic moze igrat desno krilo a Kerim lijevo... Esmir je tehnicar, samo mu treba snage, fizicke spreme i mogao bi vrlo lahko podvaljivat lopte napadacima.
To jedini logican par na sredini. Sunjic kao ball winner, a Amir neko ko je zaduzen za prenosenje lopte iz zadnje linije ka naprijed i diktiranje tempakolezeljovac je napisao/la: ↑28 mar 2026, 21:23Da li bi Hadziahmetovic-Sunjic bio dobar par na sredini u utorak?
Srce, čast i ponos!
Mislim da je u Cardiffu Ivan Bašić zaradio start protiv Italije.
-
JohannWolfgang
- Kontakt:
I njoBe kao all rounder 
Italijanima dati od 15 do 35 minute incijativu. Mi se u tim minutama povući i lagano. Izvodjenja auta - polako, padneš - polako, ako se desi korner polako. Jer ako nam daju gol u tim minutama imamo poslije i više nego dovoljno da preokrenemo. A ako nam daju gol otiće na poluvrijeme zadovoljni misleći da igraju dobro.
Mi u prvih 15 minuta moramo na fiziku i snagu. Igrat brzo, na krila, dribling a ako oni šta pokušaju prebiti ih. Ako se zaradi crveni karton neka se ovde zaradi. Neka znaju da nisu dobrodošli.
Od 35 minute treba vratiti posjed i igrat se sa njima. Igrati od noge do noge. Ne mora biti ni ofanzivan fudbal. Uspavari utakmicu.
U drugom poluvremenu poslije 60. minute imaćemo dovoljno snage da im damo jedan pa bilo to za 1:0 ili 1:1.
Ako ne budemo mogli uspostaviti kontrolu - od 45 do 60 minute neka i to imaju. Još uvijek se rezultat može preokrenuti.
Bitno je da ne shvate kako je brzo prvi sat prošao. Onda će njihova panika raditi za nas.
Mi u prvih 15 minuta moramo na fiziku i snagu. Igrat brzo, na krila, dribling a ako oni šta pokušaju prebiti ih. Ako se zaradi crveni karton neka se ovde zaradi. Neka znaju da nisu dobrodošli.
Od 35 minute treba vratiti posjed i igrat se sa njima. Igrati od noge do noge. Ne mora biti ni ofanzivan fudbal. Uspavari utakmicu.
U drugom poluvremenu poslije 60. minute imaćemo dovoljno snage da im damo jedan pa bilo to za 1:0 ili 1:1.
Ako ne budemo mogli uspostaviti kontrolu - od 45 do 60 minute neka i to imaju. Još uvijek se rezultat može preokrenuti.
Bitno je da ne shvate kako je brzo prvi sat prošao. Onda će njihova panika raditi za nas.
Esmira je trener u PSV probao par utskmica u sredini i jako lose je izgledalo.Iniesta12 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 21:31Mišljenja sam da ne bi. Amir je defanzivan, treba nam jedan kreativan, mozda Giga, kazem mozda jer u Young Boysu je CM, ili Basic zbog agilnosti.kolezeljovac je napisao/la: ↑28 mar 2026, 21:23Da li bi Hadziahmetovic-Sunjic bio dobar par na sredini u utorak?
Nesto kontam, od Esmira treba praviti CM ili CAM, jer svakako Memic moze igrat desno krilo a Kerim lijevo... Esmir je tehnicar, samo mu treba snage, fizicke spreme i mogao bi vrlo lahko podvaljivat lopte napadacima.
Memic jeste ok ali daleko od toga da moze biti prvo krilo.
Esmir i Kerim trebaju biti nasa krila i na tome graditi reprezemtaciju.
U sredini traziti rijesenje, poslike Italije ide liga nacija i idealno razdoblje da nadjemo resenje za kreativni dio. veznog reda.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Dobro da li onda kombinacija Bašić s nekim od ove dvojice navedenih i zašto?Iniesta12 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 21:31Mišljenja sam da ne bi. Amir je defanzivan, treba nam jedan kreativan, mozda Giga, kazem mozda jer u Young Boysu je CM, ili Basic zbog agilnosti.kolezeljovac je napisao/la: ↑28 mar 2026, 21:23Da li bi Hadziahmetovic-Sunjic bio dobar par na sredini u utorak?
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Zelis da kazes da se mogu prevariti Calafiori, Bastoni, Di MarcoArnelv52 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 21:41Italijanima dati od 15 do 35 minute incijativu. Mi se u tim minutama povući i lagano. Izvodjenja auta - polako, padneš - polako, ako se desi korner polako. Jer ako nam daju gol u tim minutama imamo poslije i više nego dovoljno da preokrenemo. A ako nam daju gol otiće na poluvrijeme zadovoljni misleći da igraju dobro.
Max Allegri
Koga zanimaju Calafiori, Dimarco i Bastoni 
- Beduin
- Kontakt:
Italija je Italija i kad je najslabija, a dugo nisu imali losiju generaciju kao posljednjih godina. To se reflektovalo i na velika takmicenja, nisu otisli na zadnja 2. Sve to se odrazava i na klupski nivo, u Euro takmicenjima ih se vise niko ne plasi, pogled na sastave najjacih timova sve govori, tek Inter se moze pohvaliti sa njih par kvalitetnih.
Opce poznato je da im je sredina terena mozda najjaci adut (ali sve vrijedno pomena im je u prvih 11), ali i odbrana im je itekako kvalitetna i iskusna.
Furaju igru sa wing bekovima, a desnog im igra klasicno krilo Politano, izuzetno prodoran i opasan igrac prema naprijed i bitno je prvih pola sata ga istrpiti, ali je diskutsbilno koliko ce pomoci u fazi odbrane ako bismo mi stisli, a tu vidim i nasu priliku iz tranzicije/kontre jer on voli ici visoko naprijed. Dok lijevo Dimarco igra vrhunski u oba pravca, odlicno se ubacuje u protivnicki sesnaesterac i centrira svojim napadacima, dok je izuzetno disciplinovan na svojoj polovini terena.
Napadacka limitiranost je nasa sansa jer wing bekovi i sredina moraju dosta pomagati prema naprijed i sigurno ce ostaviti dovoljno prostora nasim ofanzivcima da probamo nesto napraviti.
Itekako se moze igrati protiv ove Italije, samo bez potcjenjivanja i srljanja. Siguran sam da oni ne ocekuju previse od nas.
Opce poznato je da im je sredina terena mozda najjaci adut (ali sve vrijedno pomena im je u prvih 11), ali i odbrana im je itekako kvalitetna i iskusna.
Furaju igru sa wing bekovima, a desnog im igra klasicno krilo Politano, izuzetno prodoran i opasan igrac prema naprijed i bitno je prvih pola sata ga istrpiti, ali je diskutsbilno koliko ce pomoci u fazi odbrane ako bismo mi stisli, a tu vidim i nasu priliku iz tranzicije/kontre jer on voli ici visoko naprijed. Dok lijevo Dimarco igra vrhunski u oba pravca, odlicno se ubacuje u protivnicki sesnaesterac i centrira svojim napadacima, dok je izuzetno disciplinovan na svojoj polovini terena.
Napadacka limitiranost je nasa sansa jer wing bekovi i sredina moraju dosta pomagati prema naprijed i sigurno ce ostaviti dovoljno prostora nasim ofanzivcima da probamo nesto napraviti.
Itekako se moze igrati protiv ove Italije, samo bez potcjenjivanja i srljanja. Siguran sam da oni ne ocekuju previse od nas.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
JohannWolfgang
- Kontakt:
Mislim da ce biti isti sastav osim Esmira, Memic ce na njegovo mjesto a Kerim lijevo. Mozda Benji bude lakse jer su talijani sporiji od Velsana, igraju sporije pa ce stizati lakse. Nadam se pametnim faulovima, ne kao protiv Velsa da svaki bude na geanici kartona, prije nego bude opasno faul praviti. Ja bih isao na zabarsku taktiku. Umrtviti tekmu maksimalno, tuci se, cupati, zadrzavati, provocirati. Imamo Dzeku, Katica, Muharemovica, Kerima koji dobro izvodi prekide i nesto probati tako. Mada treba biti svjestan cinjenice da tako ulazimo na njihov teren na kojem su doktorirali fudbal, ali nesto probati na jedan gol neka odron tekma pa ko zabije taj jedan neka ide na WC. Ukoliko pokusamo nesto odigrati bojim se da nemamo taj kvalitet i da ce kazniti nase greske jer su individualno ipak bolji od Velsa. Cak i da gubimo do pred kraj jedan razlike nije lose, onda ubaciti Tabakovica i Esmira i rokati gore lopte pa mozda ih iznenadimo.