Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
34
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 199

zaostrog
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la zaostrog » 25 mar 2026, 15:24

POT 1: Hrvatska ili Slovenija su najbolje opcije, prvenstveno jer možeš, što nam ne bi bilo prvi put, odraditi dogovor s njima da ti se sklone kad bude stani-pani. Naravno, da je sve pošteno, Slovenija bolja, ali bih ja opet Hrvatsku, lakše je to s njima :D Takmičarski, možda još možemo Mađare kući namučiti. Protiv ostalih su nam dva poraza sigurni.
POT 2: Ovdje je svašta nešto ok. Nije baš Italija ekipa koju lahko dobijaš. Iako to nije popularno, ja bih prije opet Farane recimo :) Previše oni ovise o 3 igrača vani, nek jednog nema, dobit ćeš. Makedonija je možda najbolja opcija. Ultimativno treba izbjeći Srbiju, Nizozemsku, Austriju. Česi i Poljaci su bolji od ove tri, ali lošiji od Makedonije, Farana i Italije kao izbor.
POT 4: Ovo determiniše cijelu priču. Nažalost, nama je sada problem riješiti bilo koga dva puta. Luksemburg je najbolja opcija, nema dileme. Kosovo je isto dobra opcija, opet, ako može. Estonija je užasna posljednjih godina, ali mi smo užasni s njima. Latvija je propala skroz isto, možda oni kao opcija uredu. Slovaci su užasni posljednjih godina, ali isto jedna od onih ekipa koja čeka nas da se izdigne. Finska nam leži, ali nisu više baš takva rupa. Turska i Izrael bi bilo pobjeda za pobjedu, siguran sam. Mada ni Turci nisu loša opcija. Ne mogu oni imati omjer bolji od 1-0-5 nikako, ne mogu biti iznad nas.

Idealno 1: Hrvatska, Makedonija, BiH, Turska
Idealno 2: Slovenija, Farska Ostrva, BiH, Luksemburg
Užas 1: Francuska, Srbija, BiH, Izrael
Užas 2: Švedska, Nizozemska, BiH, Slovačka

Naš šešir je svakako najodvratniji za kalkulacije ostalih. Između Belgije i Crne Gore je drastična razlika.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 mar 2026, 19:51

Slovenija, Ceska, mi, Izrael. Korektna grupa.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 26 mar 2026, 19:56

DamirT je napisao/la:
26 mar 2026, 19:51
Kako je ono, 2 ekipe idu i 3. neke najbolje plasirsne jel?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 mar 2026, 19:56

DjaniTarik je napisao/la:
26 mar 2026, 19:56
DamirT je napisao/la:
Kao je ono 2 ekipe idu i 3. neke najboljr plasirsne jel?
Da. Samo se nadam da nece brisati rezultate protiv zadnjih. Realno ovdje se moze i drugo mjesto ganjati. Idealno bi bilo da sa Slovencima igramo u zadnjem prozoru. Moglo bi se tu nesto iskombinovati kao prosli put.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 26 mar 2026, 20:21

DamirT je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
Da. Samo se nadam da nece brisati rezultate protiv zadnjih. Realno ovdje se moze i drugo mjesto ganjati. Idealno bi bilo da sa Slovencima igramo u zadnjem prozoru. Moglo bi se tu nesto iskombinovati kao prosli put.

Ma yebes to namjestanje….. ko kaze da su nas prosli put pustili slovenci i crno gorci?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 mar 2026, 20:23

26 mar 2026, 20:21
DamirT je napisao/la:

Ma yebes to namjestanje….. ko kaze da su nas prosli put pustili slovenci i crno gorci?
Nije CG, ali Slovenija dosla sa nekim desetim sastavom, jos nisu najbolji bili povrijedjeni. Mislim nisu pustili, odmah bi EHF reagovao logicno, ali su vjerovatno imali neki dogovor, ko zna.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 26 mar 2026, 20:37

Odvratna grupa onako kad gledaš ekipe, ali eto može se sa svima kući. Nije preteška. I sa genocidašima se može, ali ni porazi nisu čudo.

Treba dobiti genocidaše makar jednu i dogovoriti sa Slovencima bod. To bi bilo dovoljno.

@damirT, brišu se rezultati s posljednjom.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 28 mar 2026, 01:43

Malo detaljnija analiza kvalifikacija za Euro 2028:

Loša stvar je što smo opet zapali u grupu gdje nije uopšte sigurno da ćemo biti čak ni 3. Realno, puno je jednostavnije funkcionisati kada se iz POT4 dobije slabija ekipa, pa onda samo razmišljaš da li nekome jačem možeš otkinuti koji bod. Ovako, Izrael je najgora opcija. Kakav takav plus je što Izrael ne igra domaće utakmice kući već neko vrijeme (što se svakako može i promijeniti). Na neutralnom terenu, ili čak našem (jer se utakmice igraju u 3 dana, možda se može izganjati i da su obje u BiH), šanse su veće. Kvalitetom, tu je to negdje s nama, odnosno moramo se dobro napeti da u dvije utakmice dobijemo obje. Izbacili su sada Gruziju u baražu, a prethodne kvalifikacije remi i pobjeda protiv Poljske, remi s Rumunijom i dosta tijesnih utakmica. Helem, i ako dobijemo, to će biti na gol-dva. I oni pokušavaju sa strancem, Špancem na klupi.

Česi su ekipa s kojom smo se znali nekada nositi. Obnavljali su i oni repku, sve skoro nepoznati momci koji izlaze iz domaće lige (osim Mrkve, ako bude još tu). Uglavnom ekipa koja ne može prismrditi jačima od sebe, ali slabije dosta dobro rješava. I plus, ni oni ne bi trebalo da igraju Bog zna brz rukomet, pa se mogu ganjati. A i neće igrati SP, jer za protivnika u baražu imaju Francuze :D

I Slovence svi znamo. Nisu divlja ekipa kojoj ne možeš parirati, ali lagano rješavaju sve kao što smo mi. Tu opet ostaje nada u mogući dogovor, bar da ne zapinju :D

Raspored nije loš. U novembru Slovenija (u gostima) i Češka (kući). Nemamo šta izgubiti, a ako iznenadimo Čehe, odlično. U martu naredne godine dvomeč s Izraelom (idealno bi bilo obje kući). I onda u maju kući Slovenija i gostovanje Češkoj. Dakle, obje bi već tada trebale biti sigurne :)

Sistem takmičenja koji EHF forsira (idu dalje 4 najbolje trećeplasirane) nam odgovara, iako je glup (smisleniji bi bio baraž). Ni tu stanje nije loše, jer se nad nama nema ko iživljavati. Sa 2 boda kontra Izraela i makar 1 ostalo, trebalo bi biti ok :)
A: Litvanija/Finska ne bi trebalo da mogu uzeti išta protiv Nizozemske/Hrvatske (iako Nizozemska nekad zna i usrati).
B: Gruzija/Turska mogu u vrh glave otkinuti bod-dva Austriji, a i to teško, ali vjerovatno i imati užas gol razliku (Norveška).
C: Ukrajina/Estonija neće boda uzeti Islandu/Srbiji.
D: E ovdje će biti svega (Mađarska, Farani, CG).
F: Rumunija ne bi trebala otkinuti Poljskoj više od bod-dva. Ali opet, tu su Francuzi da ih unakaze.
G: Slovačka/Belgija možda i uzmu nešto Italiji.
H: Grčka-Sjeverna Makedonija direktno, makar se neće dogovarati :D Švedska će svakako nagrditi gol razliku.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 29 mar 2026, 00:44

zaostrog je napisao/la:
28 mar 2026, 01:43
Kvalitetom, tu je to negdje s nama, odnosno moramo se dobro napeti da u dvije utakmice dobijemo obje. Izbacili su sada Gruziju u baražu, a prethodne kvalifikacije remi i pobjeda protiv Poljske, remi s Rumunijom i dosta tijesnih utakmica. Helem, i ako dobijemo, to će biti na gol-dva. I oni pokušavaju sa strancem, Špancem na klupi.

Česi su ekipa s kojom smo se znali nekada nositi.
Kako tu je to a ninđe pobjedile Gruziju i Poljsku a mi gubimo od Kosova. Jos uvjek ni ne znamo domet ove novokomponovane ekipice a kamoli šta drugo. Ninđe su fanatični, mogli bi mi završit u 4om potu poslije ovih kvalifikacija.

A za Čehe, ako mislis da nas nikad nisu nabili preko 10 razlike onda jesmo se znali nositi. Nismo im ništa mogli sa igračinama ko Maglajlija, Šuman a da im išta mogu Šahinović i Čordalija.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 29 mar 2026, 01:08

Maverick je napisao/la:
29 mar 2026, 00:44
zaostrog je napisao/la:
28 mar 2026, 01:43
Kvalitetom, tu je to negdje s nama, odnosno moramo se dobro napeti da u dvije utakmice dobijemo obje. Izbacili su sada Gruziju u baražu, a prethodne kvalifikacije remi i pobjeda protiv Poljske, remi s Rumunijom i dosta tijesnih utakmica. Helem, i ako dobijemo, to će biti na gol-dva. I oni pokušavaju sa strancem, Špancem na klupi.

Česi su ekipa s kojom smo se znali nekada nositi.
Kako tu je to a ninđe pobjedile Gruziju i Poljsku a mi gubimo od Kosova. Jos uvjek ni ne znamo domet ove novokomponovane ekipice a kamoli šta drugo. Ninđe su fanatični, mogli bi mi završit u 4om potu poslije ovih kvalifikacija.

A za Čehe, ako mislis da nas nikad nisu nabili preko 10 razlike onda jesmo se znali nositi. Nismo im ništa mogli sa igračinama ko Maglajlija, Šuman a da im išta mogu Šahinović i Čordalija.
Ma ja, završit ćemo posljednji sa 0-0-6 i to je to. :D
Možda da okrenes stvari na način da je BiH igrala 4 velika takmičenja u posljednjih 10-ak godina, dok ta tvoja velesila ne može primitisati tamo. Nije bilo tako davno ni kad ih je Luksemburg dobio, i tako to. Helen, ne znamo naš domet, a znamo domet genocidaša :D

I tačno da im precijenjeni Šuman i kompanija nisu mogli ništa. Zato su ih neki drugi momci dobili u najvažnijoj utakmici kvalifikacija u Ostravi, laganica.

Evo hoćeš već sad sa mnom u šta hoćeš da ćemo Čehe dobiti jednom? Ostalo ne garantujem ništa.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.