Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 28 mar 2026, 17:58

E moj hurem nemoj se dzaba truditi i gubit svoje vrijeme objašnjavajući maloumniku čiji je jedini argument "kockarska propalica".
Pusti samo da rezultati ovih kvalifikacija i baraza govore za sebe i tu je kraj priče,ovde niko ne moze ispraviti krivu drinu.
A ovi sto su kao ovaj laik gore iznad, i kao sto su husara I ostali botovi koji ne navijaju za reprezentaciju nego za svoje igrače,nek plaču jer jedino samo to i mogu.
Jer nisu ni do koljena Sergeju.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 28 mar 2026, 18:03

soccerfan je napisao/la:
28 mar 2026, 05:22
hurem je napisao/la:
28 mar 2026, 00:44
Zajedno sa SS radi danonoćno i ovaj uspjeh su vise nego zaslužili.
Digao reprezentaciju iz 10-godišnjeg đeriza - septičke jame.

Odigrali najbolje kvalifikacije u posljednih 10+ godina. Trinaest minuta nas dijelilo od direktnog plasmana.
U ovim kvalifikacijama imamo samo 1 poraz i to onaj nesretni protiv Austrije.
U prošlim kvalifikacijama imali čak 7 poraza (dvaput Luksemburg, Slovačka i Portugal, jednom Island) uz gol-razliku 2:19 u tim utakmicama.

Prvi put nakon jedne utakmice baraža izašli kao pobjednici, a ovo nam je 6.baraz… i to protiv odličnog Walesa za koji većina navijača nemaju ni upola informacije koliko je to kvalitetna reprezentacija s kvalitetnim pojedincima ali i kao tim (kako reče Kemal Alispahic). Ili da opet podsjetim koliko se Italijani raduju sto su izbjegli Wales?! Nije to slučajno.

Sinoc odlična priprema utakmice. Wales nije priliku napravio u prvih 45 minuta izuzev onog majstorskog šuta Wilsona u 21. Nisu nam ljudi zaprijetili a poznati su po pritisku u prvih 15-ak minuta i krunisanjem golom.

Borbeni duh i vjera u sebe. Promjena luzerskog mentaliteta. Nema odustajanja. Samo hrabro.

I onda opet neki umanjuju zasluge selektora?!
E pa svaka vam čast!

Ah da, nema iskustva?!
Kako nema, ima skoro dvije godine iskustva!

Italiju možemo pobijediti samo s ovim stručnim stabom koji je usadio taj duh u njih da mogu, da vjeruju. Da li ćemo uspjeti, znat ćemo u utorak.
Još jednom, od prvog dana najbolji izbor na klupi reprezentacije. Još uvijek jesu. Vidjet ćemo do kada?!
Sve se slazem. Covjeku je dat vruc krompir. Dosta reprezentativaca vise nije htjelo igrati, rjesenja ni na mapi, smjena genracija
Izvukao je realno najbolje moguce sto je mogao
Da li ima gresaka- naravno da ima
Zivi ljudi grijese
Da li je tvrdoglav - ima i toga
Ali po meni je mnogo vise dobroga napravio
Doveo jako puno novih igraca, uigrao ih, vratio prvenstveno zelju ljudima da opet odu na stadion i navijaju
Vratio patriotizam momcima. Vratio im vjeru da mogu igrati protiv svakoga
Nebi dzaba Tarik u gotovo svakom intervju naglasavao koliku podrsku imaju od selektora, strucnog staba
I sinoc je naglasio
U situaciji u kojoj je doveden mnogo veci strucnjaci nebi mogli vise izvuci
Ovi momci su buducnost. Ginu na terenu svi do jednog
Dok god je tako necu napadati ni njih ni selektora
Ovakvu hemiju u repki se nesjecam da sam vidio ni onda kad smo se plasirali na SP
Momci i na terenu i van njega podrzavaju jedni druge
Danas Demirovic kad je postavio post na instagramu svi su se javili i podrzali ga
Gledam sinoc snimak negdje Dedic kako ga je zagrlio i tjesi ga. Momci disu ko jedan
Meni je ovo najveca pobjeda. Ovako mlada ekipa pred kojom je svijetla buducnost da ovako dobro funkcionise
Treba mocima dati priliku a ne samo da se pljuju
Sve sroceno u ova dva posta.
Dodao bih unatoc kanonadi prostackih uvreda koji je trpio evo dvije godine ostao je vjeran principima. Izgradio tim za narednih 10 godina. Prvi trener koji nije zivio od gotovine i na kredit zvijezda.. naravno nije sam u strucnom stabu al je on bio cijelo vrijeme sam medijski i bio vreca za udaranje

Nadam se da ce se jos usavrsiti na taktici i komunikaciji kako vrijeme ide ..

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 28 mar 2026, 18:03

Ja bih ćelavoj ublehi dao otkaz preventive radi. Odavno nas nije vodio neki jugosaurus ili poltron političke stranke. Postaje mi dosadno gledati ove talentirane momke i gledati kako izvlačimo pozitivne rezultate.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 mar 2026, 18:07

MiranGlasnic je napisao/la:
28 mar 2026, 18:03
Ja bih ćelavoj ublehi dao otkaz preventive radi. Odavno nas nije vodio neki jugosaurus ili poltron političke stranke. Postaje mi dosadno gledati ove talentirane momke i gledati kako izvlačimo pozitivne rezultate.
Mogao bi Mesa sa nekim u duetu :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 28 mar 2026, 18:11

DamirT je napisao/la:
28 mar 2026, 18:07
Meša i Zlatan Nalić… :bih:

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 28 mar 2026, 18:17

28 mar 2026, 18:11
DamirT je napisao/la:
Ma treba vidjeti ako je Mladen Krstajic slobodan😄

Šalu na stranu, nadam se da ce Barbarez bit za nas ko što je Zlatko Dalic u Hrvatskoj...neka njega tu još dug niz godina.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 28 mar 2026, 18:48

BosnianDragon2024 je napisao/la:
28 mar 2026, 18:17
28 mar 2026, 18:11
DamirT je napisao/la:

Ma treba vidjeti ako je Mladen Krstajic slobodan😄

Šalu na stranu, nadam se da ce Barbarez bit za nas ko što je Zlatko Dalic u Hrvatskoj...neka njega tu još dug niz godina.
Dobar je linolada…Ima generaciju dobrih igrača…stvorio nacionalni naboj…igrači idu glavom na kopačku…ima nekog znanja i okružen ljudima u koje ima 100% povjerenje.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 28 mar 2026, 19:11

perun je napisao/la:
28 mar 2026, 00:40
231983 je napisao/la:
27 mar 2026, 22:31
E ljudi, nisam upratio sta nam je s ahbaba fanatika, je li tu, je li živ? Je li se oglasio?
Od sinoć ovako, nit jede nit pije .....
:rol:

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 28 mar 2026, 19:45

28 mar 2026, 17:22
bhsport je napisao/la:
28 mar 2026, 16:51
hurem je napisao/la:
28 mar 2026, 16:11

Dobro si rekao za sebe, jesi laik i to laik prve klase.
Nisi svjestan svog neznanja i to jeste upravo tvoj najveći problem.
Volio bih da ti mogu objasniti koliko je tvoje sagledavanje ove utakmice površno ali eto nije moguće. Nadao sam se da će te Kemo koliko toliko uputiti.

Dalje, sbbkbb…
Da je ovaj ovo a da onaj nije ono. Mora da se zezaš?!
A da je Demirović pospremio svoje zicere, Bajraktarevic, Alajbegovic, da se u nekim situacijama odigrao bolji pas, Itd.

Da je Dzeko pospremio dobre prilike protiv Austrije mi bismo pobijedili u Zenici a da je Tabakovic zabio za 2:0 u Austriji i tamo bismo pobijedili i bili na završnom turniru davno. I možemo tako unedogled.
Cinjenica je da je stručni stab vrlo dobro pripremio utakmicu protiv jakog Walesa i istu vodio, prošli baraz utakmicu prvi put u povijesti i ti kao nešto dosao ovdje pametovati?!
Thomas je prolazio i pored Dedica, još lakse je izlazio s Gigovicem na kraj, a Čelika bi silovao. Sreća pa se ti ne pitaš.
Edit: i nije niko spominjao doktorat.
Za tebe i kockarsku varalicu i kao laik sam iznad vas obojice.
Kakvo povrsno sagledavanje i sbb kbb, srećom si dobio i prosao, u produzetcima nisi postojao na terenu.
Austrija i jeste bila nasa sansa i njegovo neznanje i neiskustvo sto imamo tezi put.
Ragnick ga je skolovao a on nista odatle nije naucio.
Bahat je kao i ti, a bahatost u zivotu ne prolazi.
Moraa teziti visem, boljem a ne prosjecnosti.
Ti znas da bi Čelika silovao a pozivas se na sbb kbb.
Gubis se hureme, mozda si jedan od sinova kockara, skupljao zetone kao mali pa sada branis neodbranjivo.
To za Kemu je u rangu da ti kazem da Dogan i Dzelo tebe upute, tebi je ovo uspjeh a imamo jos Italiju.
Daleko od odlično postavljene i vodjene utakmice a ti kako hoces.
Samo se nadam da ce neko prepoznati njegovo postavljanje i vodjenje ko se razumije u fudbal i dati mu da jede hljeb od trenerskog posla a da nije nepotizam, stela i Vico.
On je do sada jeo hljeb od kocke i pokera a trenerskog hljeba se najeo nije.
Valjda ga Hansa uzme makar ako jos postoji kao sto ga je uzela kao izbjeglicu u ratu.

Za tebe je Sunjic igrac kao sto je bio Tino za neznalice 2014 i Pape trenerska magija pa se ugasise nakon SP.
Ti si navijac kockara a ne reprezentacije.
Divim se tvojoj inteligenciji.
Tipično, 100% samopouzdanja a nula 0% znanja, Hadžibegići i Husaraići i njihovi nargilaši.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 mar 2026, 19:47

RobijasiZenica1988 je napisao/la:
28 mar 2026, 17:58
E moj hurem nemoj se dzaba truditi i gubit svoje vrijeme objašnjavajući maloumniku čiji je jedini argument "kockarska propalica".
Pusti samo da rezultati ovih kvalifikacija i baraza govore za sebe i tu je kraj priče,ovde niko ne moze ispraviti krivu drinu.
A ovi sto su kao ovaj laik gore iznad, i kao sto su husara I ostali botovi koji ne navijaju za reprezentaciju nego za svoje igrače,nek plaču jer jedino samo to i mogu.
Maloumnik te napravio radioaktivni mozgu.
Procitaj post i argumente pa se javi.
Nije ti radijacija sve pojela valjda.
Kockarovi botovi na aparatima na osnovu doktorata u Caedifu.
Mozda ge uzme neki regionalligas nakon sto zavrsi sa nasom reprezentacijom na svjetskom.
Ili ga Bajern vec ima na radaru.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 28 mar 2026, 22:34

Da je patriota... Jestee. Da je doveo neke igrače... Nije!!

Tu je Spaha najviše odradio doduše uzevši kao mamac njegovo ime.

Opet se tu vrte igraci na spisku sumnjivih kvaliteta kao sto je odvijek i bilo(doduse sad mnogo manje).., samo se promijenili menadzeri.

Neki pomaci se vide ali samo na voljnom karakteru koji je probudio medju tim novim djecacima.

Sp izgubio je u Zenici protiv Austrije i u Beču kada je trebao mnogo ranije ,nesto kao u Welsu, reagirat izmjenama.

Jedini, pomak koji se osjeti na rezultatima, je to jer mu se posrećilo da su odjednom expolodirali par ovih momaka na kljucnim pozicijama i koji su individualnim rjesenjima donijeli bolje rezultate.

Da su se pojavili ranije, vjerujem da bi i prethodni selektori imali puno bolje rezultate.

I tu se sva prica zavrsava.

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 28 mar 2026, 22:40

bhsport je napisao/la:
28 mar 2026, 19:47
Mozda ge uzme neki regionalligas nakon sto zavrsi sa nasom reprezentacijom na svjetskom.
:rol: :rol:
Klasično od papka iz Sarajeva,dok se guši u svom smogu govori nekom drugom da mu je grad zagađen :clap: :clap:
Međutua to ovde nije tema,i zamolio bih te da mi vise ne repliciras.
A to sto se tice pravljenja,sumnjam da bi mogo 5 sklekova napravit kamoli sta drugo.
Selam.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 28 mar 2026, 22:51

General505 je napisao/la:
28 mar 2026, 22:34

Opet se tu vrte igraci na spisku sumnjivih kvaliteta kao sto je odvijek i bilo(doduse sad mnogo manje).., samo se promijenili menadzeri.

Neki pomaci se vide ali samo na voljnom karakteru koji je probudio medju tim novim djecacima.

Sp izgubio je u Zenici protiv Austrije i u Beču kada je trebao mnogo ranije ,nesto kao u Welsu, reagirat izmjenama.

Jedini, pomak koji se osjeti na rezultatima, je to jer mu se posrećilo da su odjednom expolodirali par ovih momaka na kljucnim pozicijama i koji su individualnim rjesenjima donijeli bolje rezultate.

Da su se pojavili ranije, vjerujem da bi i prethodni selektori imali puno bolje rezultate.

Šta je uloga Sportskog direktora?

zikerrz21
Kontakt:

Post Postao/la zikerrz21 » 28 mar 2026, 23:23

28 mar 2026, 22:40
bhsport je napisao/la:
28 mar 2026, 19:47
:rol: :rol:
Klasično od papka iz Sarajeva,dok se guši u svom smogu govori nekom drugom da mu je grad zagađen :clap: :clap:
Međutua to ovde nije tema,i zamolio bih te da mi vise ne repliciras.
A to sto se tice pravljenja,sumnjam da bi mogo 5 sklekova napravit kamoli sta drugo.
Selam.
Prijatelju moj, najpametnije je ignorisati ove što i dalje pljuju po Sergeju i pokušavaju da mu ruše ime i čast. Ili su klasični trolovi ili ljudi koji jednostavno nemaju pojma šta gledaju.

Čovjek u svojoj prvoj trenerskoj kampanji dovede reprezentaciju na 13 minuta od Svjetskog prvenstva, i sad imamo meč-loptu protiv Italije kod kuće. To su pravi rezultati pajdo moj. A ovi što pametuju po forumima ponašaju se kao da smo svjetski prvaci pa nam je ovo neki neuspijeh a 99% naroda je pisalo da bi sam baraž bio ravan plasmanu na SP a sad nešto pametuju hahahha.

Da, ima grešaka, bilo je čudnih taktičkih odluka, diskutabilnih prvih 11 i nekih poziva koji nemaju logike. Ali svaki trener griješi pa i barba. Razlika je što ovaj čovjek ima rezultat iza sebe i što očigledno vuče reprezentaciju naprijed.

Pobjeda u gostima protiv Velsa, ravnopravna igra s Austrijom, dvije pobjede nad Rumunijom, to nisu sitnice nego ozbiljan napredak. Vraća se kult reprezentacije, ekipa ima glavu i rep, a sve više igrača želi da igra za nas.

Samo se možete saget Barbi i pocuclat mu ga.
Viva Sergej.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 mar 2026, 00:32

Neutral je napisao/la:
27 mar 2026, 04:54
Zbog kockara umalo ispadosmo od prosjecnog Velsa a doveo nas je u situaciju da se moramo vaditi na Italiji umjesto da smo vec na SP-u.

Kerima ubacuje protiv Austrije u 84 minuti :rol:

Jucer opet Kerim na klupi koji je nas najbolji igrac prema naprijed, koji hrani Dzeku loptama a ujedno otvara veliki prostor Esmiru na drugoj strani da moze stvarati visak prostora ali hej, Sergej vizionar :rol:

Memica ugasio s pozicijom, Pirlo mu se ne zna sastavit s loptom a igra (Tahirovic). Izlaskom Sergejovog Pirla poceli igrati.

Uzasno postavljena taktika.

Idemo dalje :bih:
Zbog Barbareza sad igramo finale baraza, umjesto da zavrsimo na 4. ili 5. mjestu u grupi kao kod vecine njegovih prethodnika. Bas je bezobrazan sto vise ne strepimo od nekog Welsa, Rumunije ili Austrije, a koji su svi bolje rangirani od nas.
Tugi plaki
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 29 mar 2026, 01:05

28 mar 2026, 22:51

Šta je uloga Sportskog direktora?

To apsolutno nije bitno u mom postu niti je tema diskusije

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 29 mar 2026, 01:07

Ma lako je pljuvati...vratio je kult repci pa sta god da bude u utorak...
Kazu sreca bla bla da je ona precka za 2 0 usla bio bi kraj...
Sve su to detalji
I Hrvatska je bila na koljenima 2022 u trecem kolu protiv belgije ovi promasilo sve zivo a na kraju 3 na svijetu....
Idemo jako

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 29 mar 2026, 01:10

Beduin je napisao/la:
29 mar 2026, 00:32
Neutral je napisao/la:
Zbog kockara umalo ispadosmo od prosjecnog Velsa a doveo nas je u situaciju da se moramo vaditi na Italiji umjesto da smo vec na SP-u.

Jucer opet Kerim na klupi koji je nas najbolji igrac prema naprijed, koji hrani Dzeku loptama a ujedno otvara veliki prostor Esmiru na drugoj strani da moze stvarati visak prostora ali hej, Sergej vizionar :rol:

Memica ugasio s pozicijom, Pirlo mu se ne zna sastavit s loptom a igra (Tahirovic). Izlaskom Sergejovog Pirla poceli igrati.

Zbog Barbareza sad igramo finale baraza, umjesto da zavrsimo na 4. ili 5. mjestu u grupi kao kod vecine njegovih prethodnika. Bas je bezobrazan sto vise ne strepimo od nekog Welsa, Rumunije ili Austrije, a koji su svi bolje rangirani od nas.
Tugi plaki
E svašta :rol: Jest bezobrazan, u šta nas dovede :rol:

Ko bi Bošnji ugodio - sve stručnjaci, ubismo se od konstantnih uspjeha
Walk on

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 29 mar 2026, 01:32

A Spahica je doveo ko? Moj rahmetli dedo?
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 mar 2026, 03:40

Beduin je napisao/la:
29 mar 2026, 00:32
Neutral je napisao/la:

Tugi plaki
Smece od trenera ali je bolji od Papeta, sto dovoljno govori kakvi panjevi su vodili ovu repku.

Za razliku od Papeta kockar ima pet puta slabiji tim ali igrali smo protiv prosjecnih reprezentacija, od jacih smo nastradali, tj. uvjezbavali taktike kao Njemacka 7:0 ili koliko je vec bilo.

Snazni San Marino, prejaka Rumunija i velesile u vidi Austrije i Velsa su strah i trepet.

Velska liga inace najslabija liga na svijetu, da nema dijaspore u Engleskoj bilo bi nivo Gibraltara, i na penale smo prosli. Sada u miru pogledaj opet utakmicu i reci jesmo li prosli srecno i spretno ili zbog sjajne igre.

Ali eto, kockar je top trener u ocima ljudi koji veze nemaju sa fudbalom i fudbalskom igrom. Uzivajmo u Tahirovicu i abnormalnim taktickim postavama gdje se uvijek 1-2 igraca duse zbog divljih pozicija (sjetimo se Dedica na lijevoj strani, krilu, Kerima na klupi do 80+, Burnica, Gigovic krilni igrac i jos stotine apsurda kockara).

Nadam se da ce nas euforija, navijaci i inat odvesti na Svjetsko jer kockar sigurno nece.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 313, DeeWa, jasmin10, JHam, kolezeljovac, KrajinaKing, Marsiano, myself, Proximic, PSV, random11, Sheyi, signalidunapark, Tihi i 120 gostiju.