MiranGlasnic je napisao/la: ↑29 mar 2026, 21:06Ima likova spremni da se biju da je teren na Bilinom u dobrom stanju…idealni uslovi…svrakino1921 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 21:03Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sprema se za odlučujući okršaj s Italijom u finalu baraža za Svjetsko prvenstvo, a Sergej Barbarez i saradnici u stručnom štabu promijenili su lokaciju sutrašnjeg treninga.
Naime, prvobitno je bilo planirano da Zmajevi posljednji trening pred okršaj s Italijom odrade na stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu, ali lokacija je na kraju promijenjena.
Kako je potvrđeno iz NS BiH, naš nacionalni tim će i u utorak trenirati u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, gdje su i danas odradili prvi trening od povratka iz Velsa.
Sutrašnji trening u Butmiru na rasporedu je od 16:30 sati, a tada će Barbarez i saradnici iz stručnog štaba imati priliku da se posljednji put uvjere čim raspolažu uoči velikog okršaja s Azzurrima.
Ostaje da se vidi da li će Barbarez napraviti određene promjene u timu u odnosu na duel s Velsom u četvrtak, kada smo slavili sa 4:2 nakon penala.
Zanimljivo je da sutra niti jedna reprezentacija neće trenirati na terenu Bilinog Polja, što je svakako dobra vijest zbog loših vremenskih uslova, pa se možemo nadati da će on u dobrom stanju dočekati utakmicu u utorak.
Također, sutra će biti održana konferencija za medije našeg nacionalnog tima, a selektor Barbarez će se javnosti obratiti u 11 sati u prostorijama NS BiH.
![]()
![]()
31.03.2026 BiH - Italija
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- svrakino1921
- Kontakt:
Re: 31.03.2026 BiH - Italija
Hajde mozda se neka prijateljska odigra i u sarajevu, to je za vas premije. Cune vise mracit, raspravljat se s kompleksasima. Hajmo Bosno, hajmo Hercegovina. Idemo po kartu za svjetsko. Zivi mi bili svi iskreni navijaci nase nam jedine drzaveakisarajevo92 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 21:07na skali od 1 do 10, hm, 11Marsiano je napisao/la: ↑29 mar 2026, 21:06De samo kazi koliko ti je krivo na skali od 1 do 10 sto se igra u zenici. Al budi iskrenakisarajevo92 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 21:00Nista nije slucajno sto se radi, nije slucajno da smo prije nekoliko godina godina dobili plavo-zuto kao prvu garnituru iako nam je 20 godina bila plavo bijela po uzoru na nasu zastavu sa ljiljanima
Nije ni slucajno sto se nr pridaje posebna paznja dizajnu tih dresova niti se radi na nekom imidzu reprezentacije, jedne godine smo kao Svedska, druge kao Bahami, sad ce nova garnitura biti kao Estonija
Nije slucajno da se nacionalni stadion gradi (ako su uopste bude gradio) van glavnog grada i u skroz drugim bojama, crno-crvenim, zamislite nacionalni stadion Albanije ili Poljske u plavo-zutomjest mi zao vas kompleksasa
Dize se prasina ⚫️🔴
Ocekujem u utorak makar jedno iznenadjenje od svih meceva finala. Nadam se da cemo to biti mi 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Sindikat12
- Kontakt:
I ja isto, i ne svidja mi se sto su teren doveli u redLenyYoro15 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 18:23Ja priželjujem utakmicu koja će neutralcima ogadit fudbal. Nešto totalno negdledljivo i 'dosadno'.
Da se razmumijemo, nama emotivno uključenim utakmica će biti zanimljiva i sa ukupno 3 šuta na gol za 90 minuta.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Slazem se da Mema mora igrati od prve. Imao je lopu noć protiv velsa.ZmajOdBosne33 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 20:53Memic mali mora igrati! Nikakvi spori igraci na stranama ne dolaze u obzir, samo daj brzinu i trkace.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Boje stadiona su najmanji problem. Nek naruče s Temua 100 tona led sijalica, i nek po potrebi mijenjaju boje.akisarajevo92 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 21:00Nista nije slucajno sto se radi, nije slucajno da smo prije nekoliko godina godina dobili plavo-zuto kao prvu garnituru iako nam je 20 godina bila plavo bijela po uzoru na nasu zastavu sa ljiljanima
Nije ni slucajno sto se nr pridaje posebna paznja dizajnu tih dresova niti se radi na nekom imidzu reprezentacije, jedne godine smo kao Svedska, druge kao Bahami, sad ce nova garnitura biti kao Estonija
Nije slucajno da se nacionalni stadion gradi (ako su uopste bude gradio) van glavnog grada i u skroz drugim bojama, crno-crvenim, zamislite nacionalni stadion Albanije ili Poljske u plavo-zutom
Zicer je da Memic starta desno. Mora zbog Dimarca. Radit ce isti posao kao u Austriji sa Laimerom 
Moj neki osjecaj:
Vasilj
Dedic-Katic-Muharemovic-Kolasinac
Sunjic-Hadziahmetovic
Memic-Basic-Demirovic
Dzeko
Moj neki osjecaj:
Vasilj
Dedic-Katic-Muharemovic-Kolasinac
Sunjic-Hadziahmetovic
Memic-Basic-Demirovic
Dzeko
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Vec sam pisao da me ne bi iznenadilo da krene s Gigovicem na desnom krilu, a da Memic zavrsi na klupi. Ne mislim da ss.ba zna koji sastav je planiran za utorak, vjerovatno ni Barba to jos uvijek ne zna. Medjutim, pisao sam vec, mislim da su Dzeko, Demirovic i Alajbegovic sigurni u startnih 11, a da ce pojacati vezni red jos jednim igracem. I jos jedan od razloga je ona situacija iz produzetka, kad je Gigovic bio primoran igrati desnog beka, a u ovom rosteru jedino je Memic donekle u stanju zamijeniti Dedica na toj poziciji. Ne vjerujem da ce Sergej to sebi ponovo dopustiti, mada su po meni i jedan i drugi Amar potrebni u prvih 11 da neutralisu Dimarca i njihovu jacu stranu. Zbog toga je strasno glupa odluka da na ovom spisku ne budu Karic, Malic i/ili Gazibegovic, jer kakvi god da su, na bekovskim pozicijama su za 20-30 minuta sasvim korektni i ne mogu se porediti s Gigovicem.
-
Imamkarbarum
- Kontakt:
Majko draga,gledam sad snimke sa treninga dolazak busa i igraca u Butmir,tacno kad gledas isto smo seljacka reprezentacija joj cirkusa,je li moguce da se ne trenira u campu u zenici,sto je napravljen onda koji ****.
Problem sa Memićem i Dedićem je ako što su nam ujedno to i dva jedina desna beka, i ako oba počnu moraš se paziti kartona povreda itd.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Barbarez cijeli ciklus igra 4-4-2 od prve minute i opet ljudi pisu ovdje neke druge formacije
Pa prije tri dana isto smo od prve igrali 4-4-2 s Esmirom i Memicem na krilima, kakav bolan Demirovic krilo ili Basic kao desetka?
Jojjjj
Vasilj
Dedic-Katic-Tarik-Seo
XXXX-Sunjic-XXX—XXXX
Dzeko-Demirovic
Ostaje znaci, Amir/Basic ili Benjo pored Sunjica. Memic/Esmir desno ili mozda Memic lijevo a Esmir desno, ili Memic desno a Kerim lijevo.
Pa prije tri dana isto smo od prve igrali 4-4-2 s Esmirom i Memicem na krilima, kakav bolan Demirovic krilo ili Basic kao desetka?
Jojjjj
Vasilj
Dedic-Katic-Tarik-Seo
XXXX-Sunjic-XXX—XXXX
Dzeko-Demirovic
Ostaje znaci, Amir/Basic ili Benjo pored Sunjica. Memic/Esmir desno ili mozda Memic lijevo a Esmir desno, ili Memic desno a Kerim lijevo.
Zadnja izmjena: Edincapitano, dana/u 29 mar 2026, 21:43, ukupno mijenjano 1 put.
Imam kartu, koja nije na moje ime. Kupljena na event ba. Mogu ući na meč?
Idi ti na brdo u Zenicu. Momci dođu, obuku kopačke, odrade trening, skinu kopačke i u hotel pod tuš. Ovdje samo teren koriste a imaju udobnost i sadržaje. Yebeš karantinImamkarbarum je napisao/la: ↑29 mar 2026, 21:36Majko draga,gledam sad snimke sa treninga dolazak busa i igraca u Butmir,tacno kad gledas isto smo seljacka reprezentacija joj cirkusa,je li moguce da se ne trenira u campu u zenici,sto je napravljen onda koji ****.
4-IN-A-ROW
Igramo protiv Italije na domaćem terenu za odlazak na SP i ljudi ne prestaju pisati o tome da ne valja teren i da ne treba igrati u Zenici.. Godinama se ser.e kako nemamo stadion i sad kad je dosao red i na taj stadion da se treba graditi,ne valja Zenica neće valjati boja stolica 
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
-
Sindikat12
- Kontakt:
Koliko para dobivamo ako pobjedimo u utorak? Zna li ko?
Sindikat12 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 21:49Koliko para dobivamo ako pobjedimo u utorak? Zna li ko?
Oko 18 miliona maraka (najmanje)Champions: USD 50 million
Runners-up: USD 33 million
3rd place: USD 29 million
4th place: USD 27 million
5th-8th place: USD 19 million
9th-16th place: USD 15 million
17th- 32nd place: USD 11 million
33rd-48th place: USD 9 million
In addition, each qualified team will receive USD 1.5 million to cover preparation costs. This means that all Participating Member Associations are guaranteed at least USD 10.5 million each for their participation in next year’s tournament.
Trenutno korisnika/ca: AzRimiRzA, DzemoVoliMarmeladu, izdzezveubrazil, MiranGlasnic, Proximic, random11, signalidunapark, tutankamon1905, zenica159, zikerrz21 i 79 gostiju.