31.03.2026 BiH - Italija
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Re: 31.03.2026 BiH - Italija
Dileta je u drugom stanju 
Amarinho je napisao/la: ↑29 mar 2026, 22:32Evo gledam malo Italiju protiv ove Sj. Irske i iskreno nisu nesto posebno odigrali. To i jeste najopasnije sto se tice njih. Nekako apsurdno da su bas dobri kod prekida, onaj Di Marco kad ubaci lijevom nogom kao da iz puske puca kornere. Tu ce mo se trebat cuvat bas bas.
Licno tvrdim da ni jedna reprezentacija na svijetu ne prima toliko frljoka kao mi. Ako idemo hronolski:
Wales (Daniel James): Pa eto sami ste vidjeli. Vrati mu nas igrac. Puni sprint i uhvatio volej i cisti raslje maltene, golman se oklizne uz to.
Austrija (Gregoritsch): Centarsut prodje sve i svasta, kosom je Arnautovic zakaci, u prsa Vasilja na precku, on je pokusa cistit rukom perfektno ovom na nogu.
Rumunija (Birgilea): Ok poprilicno normalan gol ali i tu duga lopta kao da je htio izbit, centarsut ide u tempu kao razglednica i tacno prodje Katicu kroz noge kad on pravi korak. U sredini ovaj Birgilea sam i doduse dobro ga lobuje.
Kipar (Laifis): Vise sretno nego spretno (Sunjic fuli glavom citavu loptu) dodje do krila ovaj ubaci jednom igracu a oko njega je 5 (!) nasih, sut ode na stativu i perfektno se odbije kao pas ovom Laifisu u petercu.
Austrija (Sabitzer): Centarsut koji Mujakic pokusava cistit ali perfektno se potrefi Sabitzeru za volej (kojeg naravno pogodi punim).
Austrija (Laimer): Ovaj gol je vec komedija, Arnautovic suta na 16m lopta se odbije od nekog naseg i zavrsi kao pas onaj kojeg je Misimovic gurnuo Dzeki pred nogama Laimera.
Neko ce reci da bez greska ne bih bilo golova. Istina. Ali nisu te frljoke i greske ni blizu na nasoj strani. Kod nas se u dosta slucajeva bas propisa krvi da dadnes taj gol. Esmir ko Messi zavrsi, Dzeko skine na prsa u petercu, korner koji ovako zavrse Dzeko i Didier Drogba niko vise itd.
Protiv Austrije u Zenici jako bezvezni golovi primljeni, prvo Mujakić direktno na volej Sabitzeru, a drugi srećom došla lopta do Laimera, iz nikakve izgrađene akcije. Nadam se protiv Italije da neće se ponavljati greške gdje naši asistiraju protivniku, da će to biti čvrsto pozadi.
- invincible1921
- Kontakt:
Ne zelim da zvuci ka vadiona na srecu, ali od tri gola koja smo primili od Austrije, tesko je odlucit koji je nesretniji bio....Zboravio si dodati da u Becu vasilj je skida s noge nekom nasem i Gregoric natrcava. U Zenici si vec objasnio, ali zaista nevjerovatno koliko su srece imaliAmarinho je napisao/la: ↑29 mar 2026, 22:32Evo gledam malo Italiju protiv ove Sj. Irske i iskreno nisu nesto posebno odigrali. To i jeste najopasnije sto se tice njih. Nekako apsurdno da su bas dobri kod prekida, onaj Di Marco kad ubaci lijevom nogom kao da iz puske puca kornere. Tu ce mo se trebat cuvat bas bas.
Licno tvrdim da ni jedna reprezentacija na svijetu ne prima toliko frljoka kao mi. Ako idemo hronolski:
Wales (Daniel James): Pa eto sami ste vidjeli. Vrati mu nas igrac. Puni sprint i uhvatio volej i cisti raslje maltene, golman se oklizne uz to.
Austrija (Gregoritsch): Centarsut prodje sve i svasta, kosom je Arnautovic zakaci, u prsa Vasilja na precku, on je pokusa cistit rukom perfektno ovom na nogu.
Rumunija (Birgilea): Ok poprilicno normalan gol ali i tu duga lopta kao da je htio izbit, centarsut ide u tempu kao razglednica i tacno prodje Katicu kroz noge kad on pravi korak. U sredini ovaj Birgilea sam i doduse dobro ga lobuje.
Kipar (Laifis): Vise sretno nego spretno (Sunjic fuli glavom citavu loptu) dodje do krila ovaj ubaci jednom igracu a oko njega je 5 (!) nasih, sut ode na stativu i perfektno se odbije kao pas ovom Laifisu u petercu.
Austrija (Sabitzer): Centarsut koji Mujakic pokusava cistit ali perfektno se potrefi Sabitzeru za volej (kojeg naravno pogodi punim).
Austrija (Laimer): Ovaj gol je vec komedija, Arnautovic suta na 16m lopta se odbije od nekog naseg i zavrsi kao pas onaj kojeg je Misimovic gurnuo Dzeki pred nogama Laimera.
Neko ce reci da bez greska ne bih bilo golova. Istina. Ali nisu te frljoke i greske ni blizu na nasoj strani. Kod nas se u dosta slucajeva bas propisa krvi da dadnes taj gol. Esmir ko Messi zavrsi, Dzeko skine na prsa u petercu, korner koji ovako zavrse Dzeko i Didier Drogba niko vise itd.
Ironije radi tekma u Zenici protiv Austrije mozda i nasa najbolja u kavalifikacijama
=\_1921_/=
- invincible1921
- Kontakt:
Ukini ljiljane jer Hrvati i Srbi ne mogu da ih postuju i poistovjete sa njima,,,,ti ih ukines i nametnes vartu, onda oni sa istim zarom ne postuju ni nju.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑29 mar 2026, 22:51Kad pogledam onog Vukana neka je nama Vice i Dodika. Vico je bar slavio pobjedu grlio Barbu itd. Ovaj kuka nesto o zastavama i dresovima. Da oce i igraci zapjevati u utorak jedna si jedina zajedno sa navijacima svakako ide uz matricu. A vukan levat utakmice nije pogledo ne zna covjek da svaka selekcija ima domaće i gostujuće dresove i da uefa odredi koji ce se nosit na utakmici, aj sto je slab političar, vec ni u sport se ne razumije ono ni 1%
Rezultat: Izgubio si simbol pogazio sebe, a oni i dalje po svom.
O drzavi Bosni i Hercegovini kao i svemu sto istu cini mogu raspravljati oni kojima je do iste stalo....ovi ostali koji je ne vole vidjet ni na slici su se diskreditovali iz rasprave i njihovo misljenje ne znaci nista
=\_1921_/=
4-4-2 u dijamant sredina je nesto sto smo tradicionalno najbolje igrali i kroz istoriju najefikasnija formacija. Za nju trebaju biti brzi bekovi koji se pretvaraju u krila, i dijamant neprobojna sredina sa lucidnim prednjim veznim da od centra do golgetera distribuira loptu. Toga odavno nemamo al bi moglo proci:
-----------------------Vasilj--------------------
Dedic --- Katic ---- Muhar. --- Kolas.
----------------------/Sunjic\-------------------
------Hadziahm.-------------Burnic-------
---------------------\Alajbeg./-----------------
-------------Dzeko------------Demir.---------
Rotacije i izmjene:
Kolasinac/Burnic/Karic
Dedic/Memic
Katic/Celik
Sunjic/Hadziahm./Basic
Burnic/Tahirovic/Hadziahm.
Hadziahm./Gigovic/Basic
Alajbeg/Gigovic/Bajrakt.
Demirovic/Memic/Tabakovic
Dzeko/Tabakovic/Bajrakt.
Rotacije i izmjene:
Kolasinac/Burnic/Karic
Dedic/Memic
Katic/Celik
Sunjic/Hadziahm./Basic
Hadziahm./Gigovic/Basic
Alajbeg/Gigovic/Bajrakt.
Dzeko/Tabakovic/Bajrakt.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Upravo sve receno, nema potrebe davati pažnju papcima i prikrivenim cetaljima ali iznervira covjeka jbg. Samo da mu ovo ne zaborave jer se fino prodavo po Federaciji Bošnjacima. Idemo pregazit Italiju pa da nacionalsti pocrkaju od muke.invincible1921 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 00:15Ukini ljiljane jer Hrvati i Srbi ne mogu da ih postuju i poistovjete sa njima,,,,ti ih ukines i nametnes vartu, onda oni sa istim zarom ne postuju ni nju.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑29 mar 2026, 22:51Kad pogledam onog Vukana neka je nama Vice i Dodika. Vico je bar slavio pobjedu grlio Barbu itd. Ovaj kuka nesto o zastavama i dresovima. Da oce i igraci zapjevati u utorak jedna si jedina zajedno sa navijacima svakako ide uz matricu. A vukan levat utakmice nije pogledo ne zna covjek da svaka selekcija ima domaće i gostujuće dresove i da uefa odredi koji ce se nosit na utakmici, aj sto je slab političar, vec ni u sport se ne razumije ono ni 1%
Rezultat: Izgubio si simbol pogazio sebe, a oni i dalje po svom.
O drzavi Bosni i Hercegovini kao i svemu sto istu cini mogu raspravljati oni kojima je do iste stalo....ovi ostali koji je ne vole vidjet ni na slici su se diskreditovali iz rasprave i njihovo misljenje ne znaci nista![]()
#CarsijaOdjebi
-
FerdinandF
- Kontakt:
Ovo nije lošehz1987 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 00:204-4-2 u dijamant sredina je nesto sto smo tradicionalno najbolje igrali i kroz istoriju najefikasnija formacija. Za nju trebaju biti brzi bekovi koji se pretvaraju u krila, i dijamant neprobojna sredina sa lucidnim prednjim veznim da od centra do golgetera distribuira loptu. Toga odavno nemamo al bi moglo proci:
Rotacije i izmjene:
Kolasinac/Burnic/Karic
Dedic/Memic
Katic/Celik
Sunjic/Hadziahm./Basic
Hadziahm./Gigovic/Basic
Alajbeg/Gigovic/Bajrakt.
Dzeko/Tabakovic/Bajrakt.
- invincible1921
- Kontakt:
Moje misljenje je da Burnic nema kvalitet za ovu ekipu....iskreno rubni 23 igrachz1987 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 00:204-4-2 u dijamant sredina je nesto sto smo tradicionalno najbolje igrali i kroz istoriju najefikasnija formacija. Za nju trebaju biti brzi bekovi koji se pretvaraju u krila, i dijamant neprobojna sredina sa lucidnim prednjim veznim da od centra do golgetera distribuira loptu. Toga odavno nemamo al bi moglo proci:
Rotacije i izmjene:
Kolasinac/Burnic/Karic
Dedic/Memic
Katic/Celik
Sunjic/Hadziahm./Basic
Hadziahm./Gigovic/Basic
Alajbeg/Gigovic/Bajrakt.
Dzeko/Tabakovic/Bajrakt.
=\_1921_/=
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Ja bih Karića obavezno uveo protiv Italije.hz1987 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 00:204-4-2 u dijamant sredina je nesto sto smo tradicionalno najbolje igrali i kroz istoriju najefikasnija formacija. Za nju trebaju biti brzi bekovi koji se pretvaraju u krila, i dijamant neprobojna sredina sa lucidnim prednjim veznim da od centra do golgetera distribuira loptu. Toga odavno nemamo al bi moglo proci:
Rotacije i izmjene:
Kolasinac/Burnic/Karic
Dedic/Memic
Katic/Celik
Sunjic/Hadziahm./Basic
Hadziahm./Gigovic/Basic
Alajbeg/Gigovic/Bajrakt.
Dzeko/Tabakovic/Bajrakt.
Ako Dileta dođe više će ljudi gledati u nju nego utakmicu
- kolezeljovac
- Kontakt:
Kakav live kod Bahe... Kakvi gosti!
Zekić, Mamić, Buki, Rade Bogdanović!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Meni bi takodje dvije odgovarale, cak i ove sto se dijele iz saveza bezimene.
Gledao sam baraz 2x portugal, belgiju u revansu, rumuniju itd.... bez karte, kad je naravno nisam htio platit ciganima ispred stadiona po 3x vecoj cijeni, ali sam tada preko obezbjedjenja ulazio, kad pocne tekma nekih 5 minuta sacekas, 50 KM i zapad lagano...
I ovo sto pisu iz saveza, da se gleda ime i prezime na karti, lazu, gleda se prvih 500 ljudi sto udje, kasnije idu guzve, niko ti dokument i ne pogleda. Valjda docekamo.jednog dana i da nam obiljeze stolice pa da postujemo pravila ko sav normalan svijet, i kad dodjen 10 min do pocetka da imam svoje mjesto, a ne.ko stoka navalimo 1,5 h ranije ulazit na stadion.
Sutra u 7 budjenje i posao a ne moze se spavati.
Hajmo
Hajmo
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Gazetta, skysports i ostale novine vec danas pristigle i rade reportaze o kaljuzi 
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ima jedna statistika koja ide nama na ruku, a to je da su uvijek od raspada bivše države tačno dvije zemlje iz iste igrale svako SP. Hrvatska se kvalifikovala, ostali su poispadali, ostali smo mi i Kosovo u baražu.
ABD da i ovaj put bude tako
ABD da i ovaj put bude tako
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
A Kosovo protiv Turske?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 02:21Ima jedna statistika koja ide nama na ruku, a to je da su uvijek od raspada bivše države tačno dvije zemlje iz iste igrale svako SP. Hrvatska se kvalifikovala, ostali su poispadali, ostali smo mi i Kosovo u baražu.
ABD da i ovaj put bude tako![]()
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Napisao sam da smo ostali mi i Kosovo. Nek budemo mi ovaj put, ima za njih vremena tek su počeli igrati skoro
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Halali, euforija drma odavno.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 02:39Napisao sam da smo ostali mi i Kosovo. Nek budemo mi ovaj put, ima za njih vremena tek su počeli igrati skoro![]()
Trudim se da sebe ubijedim da je top rezultat ovaj prolaz u finale i da nije neka šteta ako ne odemo na SP preko velike Italije, ali.. jače od insana.
Toliko sam se istrošio protiv Velsa, 'mentalno' sebi došao tek u subotu, pa onda procesuirao šta se sve desilo. Gledao s jaranom i burazom mu tekmu, majke mi da nas je neko posmatrao, vjerovatno bi vrlo brzo ustanovio da smo ludi. U rasponu od 10 sekundi od sočnih psovki do dova.
Uzimamo ih u hendikepu. 
Slažem se, ali je i dalje najbolja opcija kada se sve sagleda.Denno je napisao/la: ↑29 mar 2026, 22:15Ma realno stadion je odron, nemam nikakve veze sa tim prepucavanjima klubova i medjugradskim, ali manje vise koja reprezentacija god dodje radi se reportaza i "sazalijevaju" nas, trebamo novi stadion i to je to. Mi nazalost nemamo ni u planu da gradimo nesto.Padovan je napisao/la: ↑29 mar 2026, 22:09Ima li nesto da vama pojedincima odgovara, glupa vam je ta prica na klupskoj osnovi i teritorijalno, onaj ne moze Barbareza jer je Velezov, Pape jer je bio Pitar Bazdarevic jer je Željin, dosadni ste tom glupom pričom, Zenica je mjera i najbolja opcija kada se sve sagleda, igramo tamo decenijama, i svako malo se pisu gluposti samo jer bi ovi da im se igra u dvoristu.