Cim napises Šibicar odmah znam s kim imam posla.avenija je napisao/la: ↑30 mar 2026, 12:20Ovo je najmonstuoznija satanizacija jednog stadiona i travnjaka u historiji. Niti sam glup niti naivan da ne znam odakle propaganda dolazi i ko vodi novinare iz Italije iz Sarajeva i šta im priča autoputem šta ih očekuje.
Kaljuža, krompirište, blato i tako. A onda konobaru hotela kada prenoće u Zenici ujutro kažu i nije tako strašno što su nam iz Sarajeva najavljivali.
Sve je to iz samo jednog razloga jer reprezentacija ne igra u Sarajevu. Sve ostalo su priče za malu djecu.Glavni projekat koji se trenutno radi, nacionalni stadion Bilino polje košta više nego zamjena svih stolica na tri strane stadiona i njega je platila vlada ZDK. Zašto ulagati kada će se ubrzo sve novo graditi?
Ali da se vratim na teren, 3 dana teškog snijega, grijači tope, tri dana kiše i onda neko piše blato, kaljuža, mnogi italijanski stadioni bi bili potopljeni a travnjak Bilino polje izgleda jako pristojno.
O nebulozama o 8000 navijača koje se plasiraju da se i podrška umanji je smijesno i pisati. 13909 kapacitet -2500( kazne) idiot zna sračunati. Čudi me kako neko korner zastavicu na Bilinom polju nije optuzio za ovaj smanjen kapacitet od 2500 mjesta zbog skandiranja Rumunima cigani, cigani i bakljada po Austriji.
Kažu Italijani oko su visoke zgrade i čuje se ezan.Ezan se čuje 5 puta dnevno a crkva 24 puta dnevno koja je na istoj udaljenosti od stadiona. Islamofobija?
Čitam nebuloze i nevjerujem. Ljudima se ruše mostovi u Italiji po autoputevima po gradovima gdje stradaju desetine žrtava zbog neodržavanja a okomili se sa domaćim šibicarima koji ih vodaju i sufliraju na Bilino polje kao da je pojma nemam šta.
A kada se objavi pravo blato, štale i dzubrivo iz Butmir trening centra na sky sport i pitanje zašto se ne trenira u modernom trening centru u Zenici ne smije ni onaj portal iz BiH sa 3000 followersa prenijeti. Jer Butmir je gdje? U Sarajevu.
![]()
Bilino Polje izgleda jadno i normalno da ce se o njemu pisati kad se tu igra utakmica.Grbavica i Kosevo izgledaju jos gore.To kazem kao navijac Sarajeva a tebe sto pucaju kompleksi od glavnog grada je tvoj problem.Nista novo,nevidjeno.