A bas opisa fino i ekipu za koju navija
Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Citavu sezonu brani Chivua, i na kraju kaze da ovaj put nema Inzaghija da od g...a pravi pitu 
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Chivu je preuzeo Inzaghijevu ekipu i nije, poput većine trenera, promijenio formaciju i igrače pokušao prilagoditi sebi nego se, inteligentno, prilagodio ekipi i nastavio Inzaghijevu formaciju i stil igre. Ove sezone radi odličan posao ali je neiskusan, ovo mu je prva seniorska sezona i samo Bog zna šta će biti naredne sezone kad mu se promijeni pola ekipe i ovaj put on bude morao izgraditi svoj sistem. Možda će taj sistem biti bolji od Inzaghijevog a možda će dobit otkaz do Decembra. Ne možemo to sad znati, sa Inzaghiem bi bio sigurniji jer se već dokazao u ovim stvarima. Koliko god bio dobar trener pitanje je da li će moći praviti pitu od govana tj ako mu dadnu budžet 0,00 i od prodaje glavnih igrača finansiraju remomt ekupe kao što su uradili Inzaghiju i ovaj je opet uspio od polovnjaka Mikija, Acerbija itd napraviti glavne igrače tima i s njima osvojiti scudetto i igrati 2 finala CL, kojem bi to još treneru uspjelo?
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
-
UmjetnikZijad
- Kontakt:
Ima Boga pa da je ko miš, bluetooth bastoni, smece smetljarsko....grazie!
Ko ce ko dragi Bog

Davno sam pisao kakav lik vodi savez... reprezentacija nije bolje ni zaslužila, zao mi je samo sto se Gigi blamira pored takvih osoba..
MRTVAC

Davno sam pisao kakav lik vodi savez... reprezentacija nije bolje ni zaslužila, zao mi je samo sto se Gigi blamira pored takvih osoba..
MRTVAC

Max Allegri
Al pazi im izjava, oni neće opet ništa promjeniti a zreli su da sve iz korijena mijenaju
Il Club più titolato al mondo!
- Juventinisimo
- Kontakt:
Pa nece vise ni otici na SP...trece u nizu....halo, trece u nizu za jednu Italiju...

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Hvala luzeru Bastoniju i Piu

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Ovoj ligi trebaju striktne promjene. Prvo i osnovno se liga treba smanjiti na 18 klubova
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
prvo i osnovno trebaju krenuti od mladjih uzrasta i raditi promjenu filozofije, igraci ovakve filozofije i fizike kao sto gaji italija vise nisu tema, dinosaurusima trenerima zabraniti prilaz kampovima i ekipama
Kakav je panj Bastoni. Nadam se da nema ni promil istine u tome da ga želi Barcelona.
Prvo i osnovno trebaju promjeniti ljude u savezu, a onda bi novi ljudi trebali mijanjati sve iz korijena.
Teško je očekivati neke promjene ako ovaj staronja ostane i dalje tu, a evo čitam da neće sam podnijeti ostavku jer se ne osjeća odgovornim.
Još prije 4 godinet su to trebali uraditi a nisam siguran da će i sada.
Teško je očekivati neke promjene ako ovaj staronja ostane i dalje tu, a evo čitam da neće sam podnijeti ostavku jer se ne osjeća odgovornim.
Još prije 4 godinet su to trebali uraditi a nisam siguran da će i sada.
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Drago mi je pogotovo zbog Italije. Svi vide da su daleko zaostali za najvecima kada je fudbal u pitanju i opet niko nista ne mjenja.
Trebaju promjene od korijena.
Nijednog igraca sinoc na terenu nisu imali koji moze napraviti razliku.
Trebaju promjene od korijena.
Nijednog igraca sinoc na terenu nisu imali koji moze napraviti razliku.
U Italiji nema lidera, Donaruma je mozda kvalitetan golman ali on nije za kapitena i nije lider. Umjesto da podize moral kod suigraca, smiruje ih i bodri tokom penala a i same utakmice on unosi nervozu i njega na kraju moraju smirivat.
Tako da nije u pitanju kvalitet sam pristup igraca mora se promijeniti.
Tako da nije u pitanju kvalitet sam pristup igraca mora se promijeniti.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Ma fali tu i kvaliteta. Vjerovato se slabo radi sa mlađim kategorijama a i ovo malo djece što iskoči iz prosjeka nemaju prostora za igru pored istrošenih igrača iz vana.
Evo ti primjer Milana, Camardu šalju na posudbu u Lecce da se razvija u ekipi koja se 90 minuta brani. Kako će se tu napadač razvijati. A mi dovodimo Fulkruga da nam igra. U velikim evropskim klubovima momci njegovih godina su nosioci igre. Ili mali Comotto, on je morao ove dvije godine koliko će Modrić biti u klubu (nadam se) učiti od njega i da za 2 godine imaš momka koji će ti biti nosilac igre. Kakav mentalitet se može izgraditi kod te djece ako igraju po nižerazrednim ligama i klubovima gdje uglavnom gube utakmice.
Samo kdo italijana se igrač sa 22-23 godine smatra talentom.
Evo ti primjer Milana, Camardu šalju na posudbu u Lecce da se razvija u ekipi koja se 90 minuta brani. Kako će se tu napadač razvijati. A mi dovodimo Fulkruga da nam igra. U velikim evropskim klubovima momci njegovih godina su nosioci igre. Ili mali Comotto, on je morao ove dvije godine koliko će Modrić biti u klubu (nadam se) učiti od njega i da za 2 godine imaš momka koji će ti biti nosilac igre. Kakav mentalitet se može izgraditi kod te djece ako igraju po nižerazrednim ligama i klubovima gdje uglavnom gube utakmice.
Samo kdo italijana se igrač sa 22-23 godine smatra talentom.
Sinoć sam se mogao uživo uvjeriti koliko je Barella odvratan lik, frajer na svaku odluku sudija skače, čak i kad je izašao napolje, on protestuje, baš odvratna njuška.
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 01 apr 2026, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.
Pisao sam prije i na ovoj temi i na nasoj. Najveci karcinom je 50-30-20% jer efektivno imas pola parazitskih klubova koji obitavaju donji dio tabele a plasirati se par pozicija gore-dole ne znaci nista. Jer znaju da ce samim opstankom u ligi profitirati i reciklirati poluistrosene igrace liga petice koji ce im pomoci ostati gore. Dati priliku nekom mladom igracu je samo stvar moranja. Najbolji primjer ovaj momak Pafundi. Obecavao momak samo tako, ali u Udineseu nije za nekoliko sezona skupio vise od 150' igre.
Ali nije jedini i nazalost imas dosta problema koji se ne mogu rijesiti za 2-3 godine
U sustini imas samo Atalantu koja zeli i zna kako koristiti mlade igrace. Milan a pogotovo Juve od ovih sa reputacijom i novcem. su zadnjih par godine proizveli fin broj mladih igraca. Za zebre ne moram trositi rijeci jer je ispricana prica na njihovoj temi. Mozes komotno i Romu svrstati tu. Evo trenutno kod nas imas Comotta i Cissea koji su dobri u serie b ove sezone. Ovaj drugi po napadackim parametrima cak i najbolji igrac lige. Liberalli je lagano pusten, a kvalitetan golman poput Toriannia i dalje trune u futuru. Comotto i Cisse se nece iduce sezone naigrati u Milanu vec ce se na ljeto ici po dinosaura Gorecku jer je primamljiva plusvalenca. Po potrebi ce za rotaciju uletiti neki novi otpad iz EPLa. A i trener je takav kakav jeste. Maxova davno ispricana. Ambicija velikih je kako se grcevito boriti samo da mozes plutati umjesto da letis u nebu. Kad ti dopliva UEFA, da spustis glavu u strahu. Parazitima ko Udinese, Verona: kako samo prezivjeti.
Koliko je gerijatrija u savezu kriva toliko su i klubovi. Infrastruktura, osoblje a ponajvise rezultati kostaju mnogo mnogo miliona. Opet, mozes imati sve pare i poslovati u plusu ali dzaba kad ce nekom malom 6godisnjaku prije biti idol neko iz ragbi tima italije, odbojkas Michieletto, teniser Sinner i takvi nego Bastoni, Dimarco, Tonali i klapa. Tu su nekad Bobo Vieri, Piero, Maldini, Totti bili besmrtnici u ocima momcica. Pa cak i regionalni klubovi su imali igrace tipa Lucarelli i Di Natale kao legende. Nije Italija ko vecina drzava. Okrenuti ce se omladina u potpunosti ragbiju, tenisu, kosarci, tenisu, odbojci pa cak i zimskim sportovima. U fudbalu ce se i za 50g i dalje iskljucivo kriviti calciopoli
Ali nije jedini i nazalost imas dosta problema koji se ne mogu rijesiti za 2-3 godine
U sustini imas samo Atalantu koja zeli i zna kako koristiti mlade igrace. Milan a pogotovo Juve od ovih sa reputacijom i novcem. su zadnjih par godine proizveli fin broj mladih igraca. Za zebre ne moram trositi rijeci jer je ispricana prica na njihovoj temi. Mozes komotno i Romu svrstati tu. Evo trenutno kod nas imas Comotta i Cissea koji su dobri u serie b ove sezone. Ovaj drugi po napadackim parametrima cak i najbolji igrac lige. Liberalli je lagano pusten, a kvalitetan golman poput Toriannia i dalje trune u futuru. Comotto i Cisse se nece iduce sezone naigrati u Milanu vec ce se na ljeto ici po dinosaura Gorecku jer je primamljiva plusvalenca. Po potrebi ce za rotaciju uletiti neki novi otpad iz EPLa. A i trener je takav kakav jeste. Maxova davno ispricana. Ambicija velikih je kako se grcevito boriti samo da mozes plutati umjesto da letis u nebu. Kad ti dopliva UEFA, da spustis glavu u strahu. Parazitima ko Udinese, Verona: kako samo prezivjeti.
Koliko je gerijatrija u savezu kriva toliko su i klubovi. Infrastruktura, osoblje a ponajvise rezultati kostaju mnogo mnogo miliona. Opet, mozes imati sve pare i poslovati u plusu ali dzaba kad ce nekom malom 6godisnjaku prije biti idol neko iz ragbi tima italije, odbojkas Michieletto, teniser Sinner i takvi nego Bastoni, Dimarco, Tonali i klapa. Tu su nekad Bobo Vieri, Piero, Maldini, Totti bili besmrtnici u ocima momcica. Pa cak i regionalni klubovi su imali igrace tipa Lucarelli i Di Natale kao legende. Nije Italija ko vecina drzava. Okrenuti ce se omladina u potpunosti ragbiju, tenisu, kosarci, tenisu, odbojci pa cak i zimskim sportovima. U fudbalu ce se i za 50g i dalje iskljucivo kriviti calciopoli
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
bastoni
dimarco luzer kao i ovaj gore
al mi zao gigija samo koji mu q.. umesto da uziva u zivotu
kakva liga takva i rep.
dimarco luzer kao i ovaj gore
al mi zao gigija samo koji mu q.. umesto da uziva u zivotu
kakva liga takva i rep.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Milan je odradio svoj dio pomoci Bosni u ovih par prethodnih godina. Dovodili neke super talente iz srbije i Evrope umjesto da daju priliku svojoj djeci. Godinama su kicmu reprezentacije (pogotovo odbranu) drzali igraci iz Milana. Sinoc niti jednog. Hvala im na tome!!!
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.