Slažem se…ne može se isto kategorisati bezazlena greška i one greške koje dovedu protivnika u gol šansu…isto bi se moglo reći za Demirovića…kada sagledamo prosjek toga što je učinio zadnje dvije utakmice…dobro je odigrao…ali profulao je 5 šansi..koje su mogle utjecati na ishod utakmice. Bašić zaslužuje da bude u najužem krugu za startera na Svjetskom.viKK je napisao/la: ↑01 apr 2026, 15:58Mislim da niko ovdje ne opravdava ni benjine ni ivanove greske. Samo je realnost da kada se sagleda prosjek toga sto su obojica ucinili u obje utakmice (i da je tahir igrao protiv osakacene italije vecinu vremena), basic je pokazao nesto vise naprosto. Tu za mene prica staje. A da je on bez greske, daleko od toga.. Nazalost puno izbora nemamo, nadam se da ce obojica popraviti svoje nedostatke s vremenomMiranGlasnic je napisao/la: ↑01 apr 2026, 15:53Nisu sve greške jednake…nije isto napraviti grešku koja ekipu košta posjeda i napraviti grešku koja protivnika dovede pred tvoj gol…Tahirović u Walesu…i Bašić u Wales i protiv Italije…takve stvari se ne smiju dešavati i nema opravdanja.
Ivan Bašić
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Re: Ivan Bašić
-
FerdinandF
- Kontakt:
Benjo je bio ok sinoć, ali to nije ni bilo teško biti, kad smo se mogli dodavat do mile volje.Ghuraba je napisao/la: ↑01 apr 2026, 15:34Kako ce biti odlican, a napravio je gresku skoro u rangu Vasilja, koja nam je mogla ugasiti svaku nadu o plasmanu? Ovdje se pljuje Tahirovic i kad igra dobro i kad grijesi, a njegovi konkurenti se hvale i kad igraju dobro i kad grijese. Tahirovic je sinoc bio odlican, ne racunajuci onaj faul za zuti karton. Sve osim toga je bilo za pohvaliti.
Imao je dva dobra pokušaja. I jednu tešku grešku, plus žuti karton, i još jedna situacija na granici za drugi žuti.
Ivan treba igrati prije Benje.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Tako je. Benjo je u najboljem slucaju rotacijski igrac da odigra 20 minuta, prekine dvije kontre dobije zuti i to je to.FerdinandF je napisao/la: ↑01 apr 2026, 16:08Benjo je bio ok sinoć, ali to nije ni bilo teško biti, kad smo se mogli dodavat do mile volje.Ghuraba je napisao/la: ↑01 apr 2026, 15:34Kako ce biti odlican, a napravio je gresku skoro u rangu Vasilja, koja nam je mogla ugasiti svaku nadu o plasmanu? Ovdje se pljuje Tahirovic i kad igra dobro i kad grijesi, a njegovi konkurenti se hvale i kad igraju dobro i kad grijese. Tahirovic je sinoc bio odlican, ne racunajuci onaj faul za zuti karton. Sve osim toga je bilo za pohvaliti.
Imao je dva dobra pokušaja. I jednu tešku grešku, plus žuti karton, i još jedna situacija na granici za drugi žuti.
Drugi sut sa sesnesterca kad se pogleda je prelose osutao uzimajuci u obzir poziciju i koliko je vremena imao.
Nesposoban je da povuce loptu a veznjak je, nesposban da odigra pas dalji od 5metara beskoristan igrac jednostavno..
Basic je Zidane za Tahirovica.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Ja baQUARTERBACK je napisao/la: ↑01 apr 2026, 16:13Tako je. Benjo je u najboljem slucaju rotacijski igrac da odigra 20 minuta, prekine dvije kontre dobije zuti i to je to.FerdinandF je napisao/la: ↑01 apr 2026, 16:08Benjo je bio ok sinoć, ali to nije ni bilo teško biti, kad smo se mogli dodavat do mile volje.Ghuraba je napisao/la: ↑01 apr 2026, 15:34Kako ce biti odlican, a napravio je gresku skoro u rangu Vasilja, koja nam je mogla ugasiti svaku nadu o plasmanu? Ovdje se pljuje Tahirovic i kad igra dobro i kad grijesi, a njegovi konkurenti se hvale i kad igraju dobro i kad grijese. Tahirovic je sinoc bio odlican, ne racunajuci onaj faul za zuti karton. Sve osim toga je bilo za pohvaliti.
Drugi sut sa sesnesterca kad se pogleda je prelose osutao uzimajuci u obzir poziciju i koliko je vremena imao.
Nesposoban je da povuce loptu a veznjak je, nesposban da odigra pas dalji od 5metara beskoristan igrac jednostavno..
Basic je Zidane za Tahirovica.
Moja poenta je da ljudi ovdje nisu realni (da ne upotrijebim neku grublju rijec). Tahirovic kardinalno pogrijesi - to je bezbroj uvreda i psovki; Basic kardinalno pogrijesi - ljudi pisu da je odigrao odlicnu utakmicu. Isto je i u slucaju Sehica i Vasilja, ovog prvog su pljuvali na svakom koraku, a Vasilju koji je direktni krivac za oba gola u ovom barazu tek poneka kritika. Za mene su Tahirovic i Sehic bolji igraci od ove dvojice, ali daleko su (bili) od nekih idealnih rjesenja. Bio sam apsolutno protiv Tahirovica u prvih 11 u Velsu, jer sam mislio da je mentalno u banani zbog svega sto mu se izdesavalo. Ljudi su ovdje pljuvali i vrijedjali Barbareza na sve moguce nacine, prizivali da izgubimo samo kako bi on dobio nogu, a sad normalno nastavili pisati ko da se nista nije desilo. Ako vec nemas obraza ni 1% i ne povuces se s foruma, bar napravi drugi nick da ne ispadas jadan i u svojim ocima. Licno sam ga 500x kritikovao i za sastavljanje spiskova, i za kontradiktorne izjave u medijima, i za igrace na koje se odlucivao u prvih 11 ili da udju s klupe, ali sam isto toliko puta pisao i da je on trenutno najbolja osoba na dunjaluku koja moze biti na selektorskoj poziciji nase reprezentacije. A, sto se tice uvreda na njegov racun ili na bilo koga od igraca, to svakako ne dolazi u obzir jer nisam od tog posla.Zglavkar je napisao/la: ↑01 apr 2026, 15:49Puno mi je bitnije ono što vidim kroz čitavu utakmicu nego jedan momenat gdje igrač plati danak neiskustvu igranja utakmica na visokom nivou i pod pritiskom napravi pogrešnu odluku. Nisam ni Tahiroviću prizivao klupu zbog asistencije Velšanima, nego zbog kriminalno loše partije gdje smo 60 minuta njegove igre bili efektivno bez veznog reda.Ghuraba je napisao/la: ↑01 apr 2026, 15:34Kako ce biti odlican, a napravio je gresku skoro u rangu Vasilja, koja nam je mogla ugasiti svaku nadu o plasmanu? Ovdje se pljuje Tahirovic i kad igra dobro i kad grijesi, a njegovi konkurenti se hvale i kad igraju dobro i kad grijese. Tahirovic je sinoc bio odlican, ne racunajuci onaj faul za zuti karton. Sve osim toga je bilo za pohvaliti.
Jes, Benji je bilo lahko jer se mogao dodavati do mile volje kad smo imali igraca vise, a Basicu nije bilo lahko, pa je takodjer s igracem vise dao onaj umalo koban pas.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Ali svejedno, mi i dalje mislimo da je Bašić bolji igrač od Tahirovića. Ti misliš suprotno. Mislim, nije kritika, nego razmjena mišljenja 
Sve dok se komunicira bez debilnih uvreda, meni je ok diskutovati. Ali te uvrede nažalost dolaze sa obje strane.
Sve dok se komunicira bez debilnih uvreda, meni je ok diskutovati. Ali te uvrede nažalost dolaze sa obje strane.
Bašić je igrač za solidno jači nivo od Astane (i Orenburga u kojem ranije bio), a to je pokazao i u ove dvije utakmice. Imao je u obje po jednu veliku grešku, identičnu, ali ne može se njegova igra gledati kroz tu prizmu. Ostatak je bio odličan.
I ne može on biti na nivou vrhunskih klubova, ali nema šanse šansine da ne može igrati za Genou ili Toulouse
Ili, da ne ide do te mjere, ali onda makar za neke Ruse koji su u vrhu, neki PAOK ili tako neki klinac. Helem, Cimirot neki level bi morao biti dostižan.
I ne može on biti na nivou vrhunskih klubova, ali nema šanse šansine da ne može igrati za Genou ili Toulouse
Ima tu jedan faktor, a to je da je Benjo jednostavno izgubio kredite kod navijača i mora se dobro oznojiti da ih povrati. Mi čitave kvalifikacije igramo kao da nemamo veznog reda a Taha je konstanta praktično od starta Barbinog mandata.Ghuraba je napisao/la: ↑01 apr 2026, 16:24Moja poenta je da ljudi ovdje nisu realni (da ne upotrijebim neku grublju rijec). Tahirovic kardinalno pogrijesi - to je bezbroj uvreda i psovki; Basic kardinalno pogrijesi - ljudi pisu da je odigrao odlicnu utakmicu. Isto je i u slucaju Sehica i Vasilja, ovog prvog su pljuvali na svakom koraku, a Vasilju koji je direktni krivac za oba gola u ovom barazu tek poneka kritika. Za mene su Tahirovic i Sehic bolji igraci od ove dvojice, ali daleko su (bili) od nekih idealnih rjesenja. Bio sam apsolutno protiv Tahirovica u prvih 11 u Velsu, jer sam mislio da je mentalno u banani zbog svega sto mu se izdesavalo. Ljudi su ovdje pljuvali i vrijedjali Barbareza na sve moguce nacine, prizivali da izgubimo samo kako bi on dobio nogu, a sad normalno nastavili pisati ko da se nista nije desilo. Ako vec nemas obraza ni 1% i ne povuces se s foruma, bar napravi drugi nick da ne ispadas jadan i u svojim ocima. Licno sam ga 500x kritikovao i za sastavljanje spiskova, i za kontradiktorne izjave u medijima, i za igrace na koje se odlucivao u prvih 11 ili da udju s klupe, ali sam isto toliko puta pisao i da je on trenutno najbolja osoba na dunjaluku koja moze biti na selektorskoj poziciji nase reprezentacije. A, sto se tice uvreda na njegov racun ili na bilo koga od igraca, to svakako ne dolazi u obzir jer nisam od tog posla.Zglavkar je napisao/la: ↑01 apr 2026, 15:49Puno mi je bitnije ono što vidim kroz čitavu utakmicu nego jedan momenat gdje igrač plati danak neiskustvu igranja utakmica na visokom nivou i pod pritiskom napravi pogrešnu odluku. Nisam ni Tahiroviću prizivao klupu zbog asistencije Velšanima, nego zbog kriminalno loše partije gdje smo 60 minuta njegove igre bili efektivno bez veznog reda.Ghuraba je napisao/la: ↑01 apr 2026, 15:34Kako ce biti odlican, a napravio je gresku skoro u rangu Vasilja, koja nam je mogla ugasiti svaku nadu o plasmanu? Ovdje se pljuje Tahirovic i kad igra dobro i kad grijesi, a njegovi konkurenti se hvale i kad igraju dobro i kad grijese. Tahirovic je sinoc bio odlican, ne racunajuci onaj faul za zuti karton. Sve osim toga je bilo za pohvaliti.
Jes, Benji je bilo lahko jer se mogao dodavati do mile volje kad smo imali igraca vise, a Basicu nije bilo lahko, pa je takodjer s igracem vise dao onaj umalo koban pas.Momci, ne brukajte se.
Bašić je s druge strane odigrao dvaput po poluvrijeme u baražu i u kvalifikacijama samo protiv San Marina. To je uglavnom izgledalo dobro kad god je bio na terenu, napravio je dva kritična dodavanja ali zasad ima benefit of the doubt što bi rekli Englezi da je to eksces a ne nešto što konstantno radi.
Al prva minuta, s centra krecemo, Politano se zaletio a Ivan u gard i stade ispred njega i obojica na podu zavrsili. Lopta je na drugom kraju terena dok se sve to desava. Kakav brat! Potcijenjena situacija od sinoc.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- JohnCleese
- Kontakt:
Tako pocinju Barbine bebe
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Al' ga ukide hahahaha, uživo sam vidio samo da leže nisam ni skontao da ga je ovako slomio
-
General505
- Kontakt:
Ghuraba je napisao/la: ↑01 apr 2026, 16:24Moja poenta je da ljudi ovdje nisu realni (da ne upotrijebim neku grublju rijec). Tahirovic kardinalno pogrijesi - to je bezbroj uvreda i psovki; Basic kardinalno pogrijesi - ljudi pisu da je odigrao odlicnu utakmicu. Isto je i u slucaju Sehica i Vasilja, ovog prvog su pljuvali na svakom koraku, a Vasilju koji je direktni krivac za oba gola u ovom barazu tek poneka kritika. Za mene su Tahirovic i Sehic bolji igraci od ove dvojice, ali daleko su (bili) od nekih idealnih rjesenja. Bio sam apsolutno protiv Tahirovica u prvih 11 u Velsu, jer sam mislio da je mentalno u banani zbog svega sto mu se izdesavalo. Ljudi su ovdje pljuvali i vrijedjali Barbareza na sve moguce nacine, prizivali da izgubimo samo kako bi on dobio nogu, a sad normalno nastavili pisati ko da se nista nije desilo. Ako vec nemas obraza ni 1% i ne povuces se s foruma, bar napravi drugi nick da ne ispadas jadan i u svojim ocima. Licno sam ga 500x kritikovao i za sastavljanje spiskova, i za kontradiktorne izjave u medijima, i za igrace na koje se odlucivao u prvih 11 ili da udju s klupe, ali sam isto toliko puta pisao i da je on trenutno najbolja osoba na dunjaluku koja moze biti na selektorskoj poziciji nase reprezentacije. A, sto se tice uvreda na njegov racun ili na bilo koga od igraca, to svakako ne dolazi u obzir jer nisam od tog posla.Zglavkar je napisao/la: ↑01 apr 2026, 15:49Puno mi je bitnije ono što vidim kroz čitavu utakmicu nego jedan momenat gdje igrač plati danak neiskustvu igranja utakmica na visokom nivou i pod pritiskom napravi pogrešnu odluku. Nisam ni Tahiroviću prizivao klupu zbog asistencije Velšanima, nego zbog kriminalno loše partije gdje smo 60 minuta njegove igre bili efektivno bez veznog reda.Ghuraba je napisao/la: ↑01 apr 2026, 15:34Kako ce biti odlican, a napravio je gresku skoro u rangu Vasilja, koja nam je mogla ugasiti svaku nadu o plasmanu? Ovdje se pljuje Tahirovic i kad igra dobro i kad grijesi, a njegovi konkurenti se hvale i kad igraju dobro i kad grijese. Tahirovic je sinoc bio odlican, ne racunajuci onaj faul za zuti karton. Sve osim toga je bilo za pohvaliti.
Jes, Benji je bilo lahko jer se mogao dodavati do mile volje kad smo imali igraca vise, a Basicu nije bilo lahko, pa je takodjer s igracem vise dao onaj umalo koban pas.Momci, ne brukajte se.
Dobro si ovo desifrovao, i objasnioo.
Ali to je to komplekss nize vrijednosti, klasican baliluk. Vazda je onaj tamo bolji a svome iskopaj oči, a ustvari nit valja naš niti onaj drugi ali prave se dvostruku aršini samo da se komšiji ne zamjeri i da se uliže to najvise mrzim.
Mali Basic se i meni sviđa kao igrac jak na lopti, ali previse se bio osigurio nekako rutinski sve odrađivao a to nikad ne smije protiv vrhunski igraca jer svaki trenutak i momenat mora biti prisutan na terenu i u igri i psihicki i fizicki.
Koji nas, njihov? Pa obojica su nasi, pusti te izreke politicara. Shvatam poentu, ali ih je glupo dijeliti, a momci zajedno igraju. Dao Bog da jedan zavrsi u Realu, a drugi u BarciGeneral505 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 19:22Ghuraba je napisao/la: ↑01 apr 2026, 16:24Moja poenta je da ljudi ovdje nisu realni (da ne upotrijebim neku grublju rijec). Tahirovic kardinalno pogrijesi - to je bezbroj uvreda i psovki; Basic kardinalno pogrijesi - ljudi pisu da je odigrao odlicnu utakmicu. Isto je i u slucaju Sehica i Vasilja, ovog prvog su pljuvali na svakom koraku, a Vasilju koji je direktni krivac za oba gola u ovom barazu tek poneka kritika. Za mene su Tahirovic i Sehic bolji igraci od ove dvojice, ali daleko su (bili) od nekih idealnih rjesenja. Bio sam apsolutno protiv Tahirovica u prvih 11 u Velsu, jer sam mislio da je mentalno u banani zbog svega sto mu se izdesavalo. Ljudi su ovdje pljuvali i vrijedjali Barbareza na sve moguce nacine, prizivali da izgubimo samo kako bi on dobio nogu, a sad normalno nastavili pisati ko da se nista nije desilo. Ako vec nemas obraza ni 1% i ne povuces se s foruma, bar napravi drugi nick da ne ispadas jadan i u svojim ocima. Licno sam ga 500x kritikovao i za sastavljanje spiskova, i za kontradiktorne izjave u medijima, i za igrace na koje se odlucivao u prvih 11 ili da udju s klupe, ali sam isto toliko puta pisao i da je on trenutno najbolja osoba na dunjaluku koja moze biti na selektorskoj poziciji nase reprezentacije. A, sto se tice uvreda na njegov racun ili na bilo koga od igraca, to svakako ne dolazi u obzir jer nisam od tog posla.Zglavkar je napisao/la: ↑01 apr 2026, 15:49
Puno mi je bitnije ono što vidim kroz čitavu utakmicu nego jedan momenat gdje igrač plati danak neiskustvu igranja utakmica na visokom nivou i pod pritiskom napravi pogrešnu odluku. Nisam ni Tahiroviću prizivao klupu zbog asistencije Velšanima, nego zbog kriminalno loše partije gdje smo 60 minuta njegove igre bili efektivno bez veznog reda.
Ali to je to komplekss nize vrijednosti, klasican baliluk. Vazda je onaj tamo bolji a svome iskopaj oči, a ustvari nit valja naš niti onaj drugi ali prave se dvostruku aršini samo da se komšiji ne zamjeri i da se uliže to najvise mrzim.
Mali Basic se i meni sviđa kao igrac jak na lopti, ali previse se bio osigurio nekako rutinski sve odrađivao a to nikad ne smije protiv vrhunski igraca jer svaki trenutak i momenat mora biti prisutan na terenu i u igri i psihicki i fizicki.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pokusavas retardu s jednom hemisferom nesto objasnit.DamirT je napisao/la: ↑02 apr 2026, 19:26Koji nas, njihov? Pa obojica su nasi, pusti te izreke politicara. Shvatam poentu, ali ih je glupo dijeliti, a momci zajedno igraju. Dao Bog da jedan zavrsi u Realu, a drugi u BarciGeneral505 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 19:22Ghuraba je napisao/la: ↑01 apr 2026, 16:24
Moja poenta je da ljudi ovdje nisu realni (da ne upotrijebim neku grublju rijec). Tahirovic kardinalno pogrijesi - to je bezbroj uvreda i psovki; Basic kardinalno pogrijesi - ljudi pisu da je odigrao odlicnu utakmicu. Isto je i u slucaju Sehica i Vasilja, ovog prvog su pljuvali na svakom koraku, a Vasilju koji je direktni krivac za oba gola u ovom barazu tek poneka kritika. Za mene su Tahirovic i Sehic bolji igraci od ove dvojice, ali daleko su (bili) od nekih idealnih rjesenja. Bio sam apsolutno protiv Tahirovica u prvih 11 u Velsu, jer sam mislio da je mentalno u banani zbog svega sto mu se izdesavalo. Ljudi su ovdje pljuvali i vrijedjali Barbareza na sve moguce nacine, prizivali da izgubimo samo kako bi on dobio nogu, a sad normalno nastavili pisati ko da se nista nije desilo. Ako vec nemas obraza ni 1% i ne povuces se s foruma, bar napravi drugi nick da ne ispadas jadan i u svojim ocima. Licno sam ga 500x kritikovao i za sastavljanje spiskova, i za kontradiktorne izjave u medijima, i za igrace na koje se odlucivao u prvih 11 ili da udju s klupe, ali sam isto toliko puta pisao i da je on trenutno najbolja osoba na dunjaluku koja moze biti na selektorskoj poziciji nase reprezentacije. A, sto se tice uvreda na njegov racun ili na bilo koga od igraca, to svakako ne dolazi u obzir jer nisam od tog posla.
Mali Basic se i meni sviđa kao igrac jak na lopti, ali previse se bio osigurio nekako rutinski sve odrađivao a to nikad ne smije protiv vrhunski igraca jer svaki trenutak i momenat mora biti prisutan na terenu i u igri i psihicki i fizicki.![]()
Preskocio sam ko je napiso posto, ali cim sam poceo da citam znao sam da je on. Vazda ista prica
naprijed rejal
-
signalidunapark
- Kontakt:
Ovako se otvara utakmica kad si domaćin.
Odma' po pi.čki.
Idiote. Poserem se i na tebe i na nase i na njihoveGeneral505 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 19:22Ghuraba je napisao/la: ↑01 apr 2026, 16:24Moja poenta je da ljudi ovdje nisu realni (da ne upotrijebim neku grublju rijec). Tahirovic kardinalno pogrijesi - to je bezbroj uvreda i psovki; Basic kardinalno pogrijesi - ljudi pisu da je odigrao odlicnu utakmicu. Isto je i u slucaju Sehica i Vasilja, ovog prvog su pljuvali na svakom koraku, a Vasilju koji je direktni krivac za oba gola u ovom barazu tek poneka kritika. Za mene su Tahirovic i Sehic bolji igraci od ove dvojice, ali daleko su (bili) od nekih idealnih rjesenja. Bio sam apsolutno protiv Tahirovica u prvih 11 u Velsu, jer sam mislio da je mentalno u banani zbog svega sto mu se izdesavalo. Ljudi su ovdje pljuvali i vrijedjali Barbareza na sve moguce nacine, prizivali da izgubimo samo kako bi on dobio nogu, a sad normalno nastavili pisati ko da se nista nije desilo. Ako vec nemas obraza ni 1% i ne povuces se s foruma, bar napravi drugi nick da ne ispadas jadan i u svojim ocima. Licno sam ga 500x kritikovao i za sastavljanje spiskova, i za kontradiktorne izjave u medijima, i za igrace na koje se odlucivao u prvih 11 ili da udju s klupe, ali sam isto toliko puta pisao i da je on trenutno najbolja osoba na dunjaluku koja moze biti na selektorskoj poziciji nase reprezentacije. A, sto se tice uvreda na njegov racun ili na bilo koga od igraca, to svakako ne dolazi u obzir jer nisam od tog posla.Zglavkar je napisao/la: ↑01 apr 2026, 15:49
Puno mi je bitnije ono što vidim kroz čitavu utakmicu nego jedan momenat gdje igrač plati danak neiskustvu igranja utakmica na visokom nivou i pod pritiskom napravi pogrešnu odluku. Nisam ni Tahiroviću prizivao klupu zbog asistencije Velšanima, nego zbog kriminalno loše partije gdje smo 60 minuta njegove igre bili efektivno bez veznog reda.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
General poslije bitke.Madal je napisao/la: ↑02 apr 2026, 19:57Idiote. Poserem se i na tebe i na nase i na njihoveGeneral505 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 19:22Ghuraba je napisao/la: ↑01 apr 2026, 16:24
Moja poenta je da ljudi ovdje nisu realni (da ne upotrijebim neku grublju rijec). Tahirovic kardinalno pogrijesi - to je bezbroj uvreda i psovki; Basic kardinalno pogrijesi - ljudi pisu da je odigrao odlicnu utakmicu. Isto je i u slucaju Sehica i Vasilja, ovog prvog su pljuvali na svakom koraku, a Vasilju koji je direktni krivac za oba gola u ovom barazu tek poneka kritika. Za mene su Tahirovic i Sehic bolji igraci od ove dvojice, ali daleko su (bili) od nekih idealnih rjesenja. Bio sam apsolutno protiv Tahirovica u prvih 11 u Velsu, jer sam mislio da je mentalno u banani zbog svega sto mu se izdesavalo. Ljudi su ovdje pljuvali i vrijedjali Barbareza na sve moguce nacine, prizivali da izgubimo samo kako bi on dobio nogu, a sad normalno nastavili pisati ko da se nista nije desilo. Ako vec nemas obraza ni 1% i ne povuces se s foruma, bar napravi drugi nick da ne ispadas jadan i u svojim ocima. Licno sam ga 500x kritikovao i za sastavljanje spiskova, i za kontradiktorne izjave u medijima, i za igrace na koje se odlucivao u prvih 11 ili da udju s klupe, ali sam isto toliko puta pisao i da je on trenutno najbolja osoba na dunjaluku koja moze biti na selektorskoj poziciji nase reprezentacije. A, sto se tice uvreda na njegov racun ili na bilo koga od igraca, to svakako ne dolazi u obzir jer nisam od tog posla.
-
General505
- Kontakt:
Madal je napisao/la: ↑02 apr 2026, 19:57Idiote. Poserem se i na tebe i na nase i na njihoveGeneral505 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 19:22Ghuraba je napisao/la: ↑01 apr 2026, 16:24
Ne bi da kvarim raspolozenje i ugođaj niti su nam potrebne neke uvrede nakon ovog veličanstvenog uspjeha konacno, jer uvijek volim da smo svi kao jedno i ujedinjeni oko istog a to je naša repka i ovi divni momci.
Ali vidim Jos si jedan od onih kojem fali ono nešto da bi mogao komunicirat sa mnom, i posto vidim vučes na nacionalno da ti objasnim i p.... argumentima i neces vise dobiti priliku da komuniciras sa mnom.
Gore i postu momci su fino napisali da postoje dvostruki aršini što je istina a ne smije ih biti, ili svima kritika i uvrede ili svima podrška i poštovanje.
Nacionalno me ne zanima, govorim u smislu da vi balje imate taj problem da komšiji pusite bez obzira ko i kakave nacinalnosti i profesije bio a svome najblizem gledate dlaku u jajetu samo da ga diskreditujete a da bi se komšiji ulizali.
Drustvo bez zdrave kritike bez obzira o kome se radilo je bolesno drustvo a ti si očit primjer toga.
-
LukavacBHF
- Kontakt:
Razlika između Bašića i Tahirovića je drastična, kada pogledamo kakav uticaj imaju na našu igru. Osnovna razlika je u tome što se Bašić nudi, otkriva se i ne libi se krenuti ka naprijed, u suštini radi ono što treba da radi igrač na njegovoj poziciji. Tahirović je alibi igrač, pogledajte samo njegovo kretanje prilikom izvođenja auta. Njegovo postavljanje na terenu je tako da svjesno ili nesvjesno traži poziciju tako da između njega i našeg igrača koji ima loptu stoji protivnički igrač, tako da mu se ne može ni dodati lopta bez rizika. Govorim o njegovom nuđenju i pozicioniranju u konkretnim situacijama kada treba preuzeti odgovornost na sebe, zanemarimo dodavanje prvom do sebe i sigurica pasove na 5 metara. Ivan mora imati prednost u odnosu na Benjamina, iz prostog razloga što našu igru čini boljom.
Samo je jedan - SERGEJ BARBAREZ!
Kaže ne gleda nacionalnost pa spominje balije i komšije.
Suvozač bio fanatiku akoBogda. Pa da se riješimo obojice.
Suvozač bio fanatiku akoBogda. Pa da se riješimo obojice.
Trenutno korisnika/ca: 231983, ebi46, FerdinandF, General505, Goalgetter, hansbosna, InatSilniBosanski, Maverick, Proximic, rukometubih23, Slobodas, Tihi, Wolffire, Zona49 i 81 gost.