FC Barcelona

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

xaviesta
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la xaviesta » 30 mar 2026, 19:25

Da baš ćeš sada pokušati sa Olmom na lažnoj devetci, nešto što nisi igrao nikako ove sezone probat ćeš kada se lomi sezona.
Don't hate what you don't understand.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 apr 2026, 08:32

jasmin10 je napisao/la:
29 mar 2026, 14:05
Bastoni nema kvalitet da igra u Barceloni.
Kao sto rekoh i prije ove utakmice sa Bosnom. Panj koji ni ne vrijedi ni blizu tih 60ak miliona.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 01 apr 2026, 17:29

Nema neke velike razlike izmedju njega i Arauha.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 01 apr 2026, 18:27

Ma da se ne lažemo, odličan stoper ali u visoko postavljenoj odbrani nema šta tražiti.
Zato ja i tvrdim da i ovi stoperi koje imamo nisu toliko loši, ali stoperi su prirodno spori i šta će on kad se sretne sa brzim krilom na 40 metara od svog gola.
Don't hate what you don't understand.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 01 apr 2026, 18:35

xaviesta je napisao/la:
01 apr 2026, 18:27
Ma da se ne lažemo, odličan stoper ali u visoko postavljenoj odbrani nema šta tražiti.
Zato ja i tvrdim da i ovi stoperi koje imamo nisu toliko loši, ali stoperi su prirodno spori i šta će on kad se sretne sa brzim krilom na 40 metara od svog gola.
To je to. Stavi Arauja u Atletico i vidjeces zvijeri. Zato je i glupo placati tolike novce za stopera, a ovamo ti napadac gori.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 01 apr 2026, 20:28

Za ovo sto Barcelona igra, Cubarsi i Eric su najbolje opcije. Niti jedan stoper na svijetu, tu se bolje ne bi snasao.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 apr 2026, 00:53

xaviesta je napisao/la:
01 apr 2026, 18:27
I ja sam to sto puta tvrdio kad vidim kritike na racun nasih stopera, pobjegne mu napadac i kazu strucnjaci ovde los nam stoper i spor

Otkad je svijeta i vijeka i fudbala stoperi su prirodno najsporiji igraci a napadaci, pogotovo krila ponajbrzi, kad tome jos dodas da nasi stoperi stoje visoko, i jos kad dodas cinjenicu da kad protivnik gurne loptu u prostor svom napadacu, on je vec u polozaju da sprinta prema nasem golu, dok je nas stoper uvijek u polozaju takvom da se kora okrenuti i trcatti nazad, i najelementarnija je stvar da ce svaki napada tu imati prednost u samom startu koja je i kljucna, ja mislim i da ce u vecini situacija takvih i prosjecno neko krilo iz druge federealne bosanske lige u vecini situacija pobjeci najboljem stoperu engleske premijer lige ako mu neko gurne pravovremen pas

Sve je to posebno komplikovano u flikovom sistemu koji je zaista specifican i rizican i ja sam ubijedjen da mi dzaba razglabamo ko bi nam bio najbolje pojacanje, to kora neko bas strucan da procijeni, a najbolje sam flik, jer vidjeli smo npr da je prosjecan vremesni inigo u flikovom sistemu se puno bolje pokazao nego arauho koji je bi top 3 ili 5 stopera u svijetu dok je bio xavi i sto je zanimljivo i arauho je bio za stopera prilicno brz

Ja bi taj izbor prepustio fliku jer on tu najbolje moze procijeniti sta je najbolje, ne bi me iznedali da recimo imamo sad van dajka da hi bio potpuna rupa u ovom sistemu, a da isto i da dovedemo nekog prosjecnog stopera da bi se pokazao kao odlican

Situacija je tu vrlo specificna i nezahvalna za nagadjanje, kao sto je i nas sistem igre takav jednostavno

Meni licno i muharemovic djeluje ko neko ko bi bio fino pojacanje, al hajd ga znaj, mada bi ja recimo problem stopera rjesavao na drugi nacin, tako sto bi u stvari trazio desnog beka vrhunskog tipa damfriz il neko drugi, a na stopera bi stavio kundea koji ima te fizicke predispozicije i iskustvo u flikovom sistemu da bi se tu ponajbolje uklopio
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.