Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

viKK
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la viKK » 02 apr 2026, 17:03

dedo26 je napisao/la:
02 apr 2026, 16:22
Shevko je napisao/la:
02 apr 2026, 14:15
Nastup protiv Italije mu je vrhunac karijere za sada, fali još da su mu bolji i direktniji centaršutevi i udarci. Ali ono što je pokazao da zna je obećavajuće.
Ne znam, mozda sam ja lud, ali ja iskreno nista od ovog sto vi govorite da je napravio nisam vidio. Imao je onaj prodor kao jedan, kad je pokusao trivelom ili kako se vec zove da centrira i to je to.

Cuo sam da je najvsie pretrcao u Walesu i to mu je ogroman plus.

Svakako da je top igrac i talent, ali stvarno vidim svi ga hvale zbog zadnje, i a on i Kerim su meni bili losi u ovom poslednjem mecu.

Muharemovic i Katic su bili brutalni, ostalo manje vise.
imam u planu kasnije kad nadjem vremena uradit uradak njegovih poteza, ali evo samo jedan primjer, ovo je ona situacija gdje nije sviran penal na demirovicu, cak je desnom centrirao ovdje
slika

vise puta je izvozao spinazzolu na ovaj nacin.. treba pohvalit sposobnost njega, dedica a i kerima da uopste izvuku prostor na ovaj nacin za centarsut, nije bezazlena stvar s obzirom koliko su se cvrsto italijani branili

s4mke
Kontakt:

Post Postao/la s4mke » 02 apr 2026, 17:20

dedo26 je napisao/la:
Shevko je napisao/la:
Nastup protiv Italije mu je vrhunac karijere za sada, fali još da su mu bolji i direktniji centaršutevi i udarci. Ali ono što je pokazao da zna je obećavajuće.
Ne znam, mozda sam ja lud, ali ja iskreno nista od ovog sto vi govorite da je napravio nisam vidio. Imao je onaj prodor kao jedan, kad je pokusao trivelom ili kako se vec zove da centrira i to je to.

Svakako da je top igrac i talent, ali stvarno vidim svi ga hvale zbog zadnje, i a on i Kerim su meni bili losi u ovom poslednjem mecu.

lud si, frajer igrac utakmice.
stalno nesto lupas ovde kao najpametniji si, a da uopste ne provjeris to sto napises

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 02 apr 2026, 17:21

viKK je napisao/la:
02 apr 2026, 17:03
dedo26 je napisao/la:
Shevko je napisao/la:

imam u planu kasnije kad nadjem vremena uradit uradak njegovih poteza, ali evo samo jedan primjer, ovo je ona situacija gdje nije sviran penal na demirovicu, cak je desnom centrirao ovdje
slika

vise puta je izvozao spinazzolu na ovaj nacin.. treba pohvalit sposobnost njega, dedica a i kerima da uopste izvuku prostor na ovaj nacin za centarsut, nije bezazlena stvar s obzirom koliko su se cvrsto italijani branili
Pa ne znam, previse je adrenalina bilo pa vjerovatno se i ne sjecam nekih momenata. Izgleda ipak da sam pogrijesio.

Tesko je bilo onu odbranu probiti, pogotovo Di Marca, koji ima najvise kreiranih sansi u ligama petice posle Brune Fernandesa. Tesko da bi ijedno krilo nesto napravilo, a on je opet imao 2, 3 puta dobre prodore.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 02 apr 2026, 21:32

dedo26 je napisao/la:
Shevko je napisao/la:

Nisi vidio ali to je više do tebe.

Prvo što si trebao primjetiti je da su Italijani udvajali Esmira čitavu utakmicu, sredina 16nerca se nudila za proboj ali nismo imali dovoljno hrabrosti za to i pored igrača više. Čim ga moraš udvajati, to ti samo po sebi govori da je opasan za protivnika i kroz to se otvora prostor za druge igrače.

Krila su konstantno razvlačila Italijane, nisu znali šta ih je snašlo. San svake reprezentacije je da može igrati preko krila i razvući protivnika i matirati ga preko ubacaja u 16 ili kroz sredinu uz brzu pas igru. Preko Esmira se desio ubacaj na Demirovica i čist penal za nas. Kako to nisi primjetio?

Ako pažljivije pratiš vidjećeš da kada Esmir primi loptu, da se ona njemu prosto zalijepi za nogu. Sigurnost vođenja lopte i tehnika su već sada izvanredni. Ubacuje loptu sa lijevom i desnom nogom. Probija na krilu čak i kada ga dvojica uduplaju, šta će tek raditi na SP, ne mogu ni zamisliti. Ako smije napasti dva Italijana, onda neće stati ni kada bude ispred sebe imao jednog klasičnog beka Kanade ili Svicarske. Ima ogromno samopouzdanje već sada.

Da smo jači na osmici i da znamo prostor na sredini terena iskoristit, bili bi puno jača reprezentacija.

Esmir nama pruža novu dimenziju u igri prema naprijed.

Problem je u drugim igračima koji ne iskorištavaju svoje prilike na pravi način ili bježe od odgovornosti kada treba probiti odbranu kroz sredinu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, denza, Edbh21, Google Adsense [Bot], Hightower, LukavacBHF, Markinhio, MostarNeretva, PSV, RacioEmocionalan, random11, rishovski, soccerfan i 118 gostiju.