Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Pretpostavljam da tako zaradjuju, uzmu jeftinije, obrade i salju nazad. Ne znam, opet, nisam toliko upucen.VivaLaStella je napisao/la: ↑02 apr 2026, 13:51Nisam toliko upućen, ali znam da su i prije zatvaranja Hormuza bili 3. izvoznik sirove nafte poslije Rusije i SA.
- Wilshere10
- Kontakt:
A jesu galoni skupi u USA,
lijepo je MAGA govorila da ce sve one koji budu glasali za Kamalu zadesiti skupi galoni i evo to se desilo.
lijepo je MAGA govorila da ce sve one koji budu glasali za Kamalu zadesiti skupi galoni i evo to se desilo.
- invincible1921
- Kontakt:
TI si i dobar.....Ja inace ono placo mytv aplikaciju,,,,sinoc poso snimak gledat da vratim jos jednom BHT, i upalim tve kad arena,kontam MYWEB TV i upourno pokusavam izac sa aplikacije, gasim tv, EON....STA JE OVO KOJI QRAC??? skontam arene dosle na telemah
=\_1921_/=
Nista sto se tice motora, rasprodao sve. Djeca mi mala a previse budala/levata na putevima. Dok djeca skoce kupit cu opet vjerovatno. Ne moze se bez tog ko zavoli taj merak.
Jbga kad je Evropa glupa, rade uvijek sta joj neka budala naredi. Da su pametni radili bi na smanjenju americkog uticaja i kupovali energente gdje su dostupni i jeftiniji.VivaLaStella je napisao/la: ↑02 apr 2026, 12:12Pa činjenica je da je biznismen i da Evropi između redova govori da kupiju od njega i batale Hormuz
Necemo ovisiti od Rusiji, hocemo od SADa za duplo skuplje.
⚽FK Garaže⚽
$3.30, dollar skuplje, bilo je tako i pod Bidenom, proci ce.Wilshere10 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 17:40A jesu galoni skupi u USA,
lijepo je MAGA govorila da ce sve one koji budu glasali za Kamalu zadesiti skupi galoni i evo to se desilo.![]()
Ajjjjjjj totalno zaboravio da se arene vracaju na EON, hvalim te Bozeee
Jes, uvijek mu neku genijalnu taktiku nadju. Lik je glup i tacka. Hajrovati nece jer je trziste globalno. Ne ovisi ni Europa direktno od Hormuza.VivaLaStella je napisao/la: ↑02 apr 2026, 12:12Pa činjenica je da je biznismen i da Evropi između redova govori da kupiju od njega i batale Hormuz
Eno objavljuje snimak gadjanja mosta i hvali se time. Glup i jadan.
Pa sta je ovo ove premium se moraju dodatno placat?
glupost, bolje da nisu ni ove stavljali nista na njima nema
glupost, bolje da nisu ni ove stavljali nista na njima nema
Danas nemaš mnogo pouzdanih trgovinskih partnera za nabavku energenata.FCB1986 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 18:34Jbga kad je Evropa glupa, rade uvijek sta joj neka budala naredi. Da su pametni radili bi na smanjenju americkog uticaja i kupovali energente gdje su dostupni i jeftiniji.VivaLaStella je napisao/la: ↑02 apr 2026, 12:12Pa činjenica je da je biznismen i da Evropi između redova govori da kupiju od njega i batale Hormuz
Necemo ovisiti od Rusiji, hocemo od SADa za duplo skuplje.
EU već ozbiljne količine nafte i plina nabavlja iz Norveške i to je recimo jedina sigurna zemlja.
Evo glede EU uvoza nafte i naftnih derivata 2025., najviše se uvezlo iz SAD-a, pomenute Norveške (zajedno 29,5 posto), Kazahstana 12,7%, Libije 9%, te Arabije 6,5 posto. Ostalih cca 42 posto otpada na države poput Iraka, Nigerije, Azerbejdzana, Alžira itd. Ali sve to u malim procentima ponaosob.
Sve su to članice OPEC-a ili OPEC plus, koje imaju dogovorene proizvodne kapacitete i jasnu koordinaciju.
Britanci iz vlastitih bušotina su zadovoljavali 40ak posto vlastitih potreba, ali i one su prilično presušile.
Elektrifikacija se nameće kao rješenje, ali nije svako Danska, pa da većinu el energije dobija iz vjetroelektrana.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 02 apr 2026, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- AshburtonG
- Kontakt:
nema dzabe ni u babe
na SK se mogla pratiti bar bundesliga, holandska, portugalska sad ni to nema...
zivio stream
- AshburtonG
- Kontakt:
Meni jaran dao svoj EON account i ima sve arene, cak i dosta filmova i serija. Realno dosta bolja usluga od BH Telecoma gdje moji placaju istu sumu za yebenu moja tv uslugu i interneg iz kamenog doba. Ovaj ima ja msm 500mbs optiku i televiziju za 70ak km.
U mene EON full duo paket, u njeg je sigurno premium ovaj najskpulji zato i ima.
Nista i ja cu od komsinice uzet podatke za njen eon
Sve si u pravu sto se tice interneta i usluga, moja tv im ne moze opepeliti, ali evo ja sam njihov korisnik 10 i vise godina i nemam nikakvu pogodnost van tog sto placam sto je malo degutantno al dobro
Nista i ja cu od komsinice uzet podatke za njen eon
Sve si u pravu sto se tice interneta i usluga, moja tv im ne moze opepeliti, ali evo ja sam njihov korisnik 10 i vise godina i nemam nikakvu pogodnost van tog sto placam sto je malo degutantno al dobro
- Wilshere10
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.