Kucamo na vrata zaboravljenih asova.
Husaraaaaaaaaa
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Volim sto smo otisli samo radi ovakvih bolesnika. Nestao s planete zemlje od utorka a menadzerski mu saradnik Bulic cestita Vici na odlasku
Obično nalazim dlake u jajima ali ovdje sve čisto. Bravo majstore sve objasnioCAGarfia je napisao/la: ↑02 apr 2026, 20:18Prije svega čestitke selektoru, direktoru, cijelom stručnom štabu i momcima na ovom historijskom uspjehu i prolasku baraža. Kada se vidi u kakvom stanju su zatekli reprezentaciju u aprilu 2024. godine, a gdje su u aprilu 2026. godine, dođe se do zaključka da su bukvalno, preskočili dvije godine normalnog razvoja i obradovali nas najvećim sportskim takmičenjem na svijetu. To je meni još uvijek nestvarno da smo uspjeli savladati mentalnu barijeru zvanu baraž i to na kakav način. Kada nešto radiš iz srca i emotivno, malo te nekada i sreća pogleda i dođeš do nekih nemogućih stvari. Meni je lično plasman na Svjetsko prvenstvo djelovao kao nemoguća misija poslije gostovanja na Kipru, a kamoli tek na imenovanju Barbe kada smo izašli iz najgorih kvalifikacija ikad i dali palicu u ruke čovjeku bez dana radnog iskustva u poslu kojem se bavi.
Barbarez je itekako pravio greške u ove dvije godine, sam je priznao da griješi i da će griješiti. To uopšte nije ništa čudno, pogotovo za nekoga 'ko se uči na reprezentaciji'. Da li je Barbarez imao sreće? Apsolutno da jeste. Ko je od nas očekivao da ćemo imati Tarika Muharemovića koji je bukvalno world class štoper sada?! Pogledajte samo prvu stranicu na temi Tarika kada ga je prvi put Barba zvao, vidjet ćete komentare. I ja sam mislio da od njega nema igrača nikada. Barbarez mu je vjerovao u periodu kada je Tarik igrao Seriu C i pozvao ga. Da li smo znali da će Alajbegović biti ovako dobar tada, naravno da ne. Vjerovali smo da može biti solidan igrač liga petice, a ne jedan od najvećih talenata svijeta na svojoj poziciji. Isto važi i za Esmira. Jako puno je napredovao u PSVu iako smo mnogi mislili da nikada od njega neće biti pretjerane koristi na ozbiljnom nivou. Uglavnom, moja poenta svega je da je puno lakše doći do rezultata kada imaš ovakve talente i igrače, a te talente je upravo Barbarez kaparisao i debi su upisali za vrijeme njegovog mandata. Baš kao i gotovo više od pola reprezentacije.
Hipotetički da nije imenovan Barbarez, vjerovatno bi bio selektor neki Krstajić, završili bi kvalifikacije na 4. mjestu i ne bi uradili rebuilding. Barbarez je uspio tokom rebuildinga reprezentaciju odvesti na Svjetsko prvenstvo. Ova reprezentacija je uranila dvije godine sa velikim takmičenjem. Riješili su se starih, istrošenih igrača i napravili mladu reprezentaciju koja može igrati skoro sa svima. Zasluge tu idu Emiru Spahiću najviše.
Barbarezov impact na ovu reprezentaciju je brutalan. Pa mi smo postali mentalni giganti, a bili smo mekušci obični. Frajer ima baš mirnu facu tokom mečeva, iako je preemotivan lik. Usadio je u ove momke zajedništvo, samopouzdanje i taj fajterizam na kojem mu se sve zasniva od imenovanja. Stvarno mu svaka čast na tome, bukvalno je lik Ćiro 2.0 po tom pitanju, ako ne i bolji od Ćire.
Hvala Bogu pa će mu se ostvariti san 12.juna u Kanadi. Njegove suze sve govore, kakvu ima emociju prema BiH i koliko mu sve znači. Ovo Svjetsko prvenstvo kako god prođe je totalni bonus, nadam se da će ga momci odigrati bez ikakvog pritiska i očekivanja pa makar sve utakmice izgubili. Niko se ovome nije nadao, apsolutno niko.
Sergej Barbarez je u utorak zacementiran kao GOAT selektor naše reprezentacije. Teško da će ga ko skinuti u idućih 50 godina jer ovo što radi rezultatski i dovođenjem novih igrača je savršeno. Ako Bog da da što duže budeš selektor i da je ovo tek početak fenomenalne priče. Hvala ti kapitenčino!![]()
Fantastičan upis. Najvažnije…vjerovao je u njih…i oni su mu uzvratili na najbolji mogući način.CAGarfia je napisao/la: ↑02 apr 2026, 20:18Prije svega čestitke selektoru, direktoru, cijelom stručnom štabu i momcima na ovom historijskom uspjehu i prolasku baraža. Kada se vidi u kakvom stanju su zatekli reprezentaciju u aprilu 2024. godine, a gdje su u aprilu 2026. godine, dođe se do zaključka da su bukvalno, preskočili dvije godine normalnog razvoja i obradovali nas najvećim sportskim takmičenjem na svijetu. To je meni još uvijek nestvarno da smo uspjeli savladati mentalnu barijeru zvanu baraž i to na kakav način. Kada nešto radiš iz srca i emotivno, malo te nekada i sreća pogleda i dođeš do nekih nemogućih stvari. Meni je lično plasman na Svjetsko prvenstvo djelovao kao nemoguća misija poslije gostovanja na Kipru, a kamoli tek na imenovanju Barbe kada smo izašli iz najgorih kvalifikacija ikad i dali palicu u ruke čovjeku bez dana radnog iskustva u poslu kojem se bavi.
Barbarez je itekako pravio greške u ove dvije godine, sam je priznao da griješi i da će griješiti. To uopšte nije ništa čudno, pogotovo za nekoga 'ko se uči na reprezentaciji'. Da li je Barbarez imao sreće? Apsolutno da jeste. Ko je od nas očekivao da ćemo imati Tarika Muharemovića koji je bukvalno world class štoper sada?! Pogledajte samo prvu stranicu na temi Tarika kada ga je prvi put Barba zvao, vidjet ćete komentare. I ja sam mislio da od njega nema igrača nikada. Barbarez mu je vjerovao u periodu kada je Tarik igrao Seriu C i pozvao ga. Da li smo znali da će Alajbegović biti ovako dobar tada, naravno da ne. Vjerovali smo da može biti solidan igrač liga petice, a ne jedan od najvećih talenata svijeta na svojoj poziciji. Isto važi i za Esmira. Jako puno je napredovao u PSVu iako smo mnogi mislili da nikada od njega neće biti pretjerane koristi na ozbiljnom nivou. Uglavnom, moja poenta svega je da je puno lakše doći do rezultata kada imaš ovakve talente i igrače, a te talente je upravo Barbarez kaparisao i debi su upisali za vrijeme njegovog mandata. Baš kao i gotovo više od pola reprezentacije.
Hipotetički da nije imenovan Barbarez, vjerovatno bi bio selektor neki Krstajić, završili bi kvalifikacije na 4. mjestu i ne bi uradili rebuilding. Barbarez je uspio tokom rebuildinga reprezentaciju odvesti na Svjetsko prvenstvo. Ova reprezentacija je uranila dvije godine sa velikim takmičenjem. Riješili su se starih, istrošenih igrača i napravili mladu reprezentaciju koja može igrati skoro sa svima. Zasluge tu idu Emiru Spahiću najviše.
Barbarezov impact na ovu reprezentaciju je brutalan. Pa mi smo postali mentalni giganti, a bili smo mekušci obični. Frajer ima baš mirnu facu tokom mečeva, iako je preemotivan lik. Usadio je u ove momke zajedništvo, samopouzdanje i taj fajterizam na kojem mu se sve zasniva od imenovanja. Stvarno mu svaka čast na tome, bukvalno je lik Ćiro 2.0 po tom pitanju, ako ne i bolji od Ćire.
Hvala Bogu pa će mu se ostvariti san 12.juna u Kanadi. Njegove suze sve govore, kakvu ima emociju prema BiH i koliko mu sve znači. Ovo Svjetsko prvenstvo kako god prođe je totalni bonus, nadam se da će ga momci odigrati bez ikakvog pritiska i očekivanja pa makar sve utakmice izgubili. Niko se ovome nije nadao, apsolutno niko.
Sergej Barbarez je u utorak zacementiran kao GOAT selektor naše reprezentacije. Teško da će ga ko skinuti u idućih 50 godina jer ovo što radi rezultatski i dovođenjem novih igrača je savršeno. Ako Bog da da što duže budeš selektor i da je ovo tek početak fenomenalne priče. Hvala ti kapitenčino!![]()
313 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 20:59@CAGarfia Ne misliš više da stručni štab nema pojma, da bi za dobrobit reprezentacije i historijske prilike bilo najbolje da se sklone, da je Barbarez ćelavi kockar, debil, neviđeni kreten i menadžerski pijun, prevara kojeg sreća sere, a Savo doktor fudbala za njega?
Zaboravio si najvažnije…da se treba ubiti.313 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 20:59@CAGarfia Ne misliš više da stručni štab nema pojma, da bi za dobrobit reprezentacije i historijske prilike bilo najbolje da se sklone, da je Barbarez ćelavi kockar, debil, neviđeni kreten i menadžerski pijun, prevara kojeg sreća sere, a Savo doktor fudbala za njega?
Ja sam rekao da ću sa zadovoljstvom pojesti sva gov.na koja sam izasrao, nikad mi nije bio problem priznati grešku i izvinuti se. Smatrao sam da je neznalica taktička, ali da uvijek radi super posao što se tiče dovođenja omladine da igra za nas i da je kao takav trenutno najbolji izbor. Par puta sam potencirao da mi je bitnije da stvori ekipu nekom fudbalski pismenijem nego da dođe neko novi. Eto, ispostavit će se da niko fudbalski pismeniji ne mora doći da pokupi kajmak.313 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 20:59@CAGarfia Ne misliš više da stručni štab nema pojma, da bi za dobrobit reprezentacije i historijske prilike bilo najbolje da se sklone, da je Barbarez ćelavi kockar, debil, neviđeni kreten i menadžerski pijun, prevara kojeg sreća sere, a Savo doktor fudbala za njega?
Plot twist: ti si mala, sitna duša bez mozga, onaj koji ima 5300 postova na sportskom forumu, mislis da se razumijes bolje od selektora i bivseg igraca HSV-a i legende reprezentacije, pljujes ga i govoris da je neznalica a u sustini veze nemas sa fudbalom i bolje da si u plafon gledao nego pisao postove po sportskom forumu ili makar da prebacis fokus na bejzbol ili kriket, mozda bi ti bolje islo razumijevanje tih sportova.CAGarfia je napisao/la: ↑02 apr 2026, 21:26Ja sam rekao da ću sa zadovoljstvom pojesti sva gov.na koja sam izasrao, nikad mi nije bio problem priznati grešku i izvinuti se. Smatrao sam da je neznalica taktička, ali da uvijek radi super posao što se tiče dovođenja omladine da igra za nas i da je kao takav trenutno najbolji izbor. Par puta sam potencirao da mi je bitnije da stvori ekipu nekom fudbalski pismenijem nego da dođe neko novi. Eto, ispostavit će se da niko fudbalski pismeniji ne mora doći da pokupi kajmak.313 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 20:59@CAGarfia Ne misliš više da stručni štab nema pojma, da bi za dobrobit reprezentacije i historijske prilike bilo najbolje da se sklone, da je Barbarez ćelavi kockar, debil, neviđeni kreten i menadžerski pijun, prevara kojeg sreća sere, a Savo doktor fudbala za njega?
Da li sam srao protiv čovjeka da je neznalica, jesam, stojim iza svojih riječi i vjerovatno sam oko nekih stvari i bio u pravu kao i većina foruma. A to da da je neznalica sam debelo pogriješio i hvala Bogu da jesam, neznalica ne može odvesti repku na Svjetsko prvenstvo protiv objektivno boljih ekipa. Sreću koju mi je priredio Barba ne može ništa mjeriti, ne samo meni nego cijeloj državi. Tako se popišao po meni i pola foruma. I neka je. Samo neka nastavi.
Ne, nisam. Svako normalan će pljuvati onu postavku protiv Rumunije gdje je očito pogriješio u postavci sa Burnićem i Baždarom ili u Austriji gdje je Kerima klupirao zadnjih 9 minuta. Nećemo sad predstavljati nešto da je bilo savršeno u kvalifikacijama kada nije, apsolutno su mu se opravdano kritike upućivale. To je na kraju sve nebitno jer je prekucao baraž. Nikad nisam napisao da sam stručnjak niti išta, ali sam na forumu i pisat ću jer pratim repku cijeli život. Ako ti se ne sviđa ignore.Madal je napisao/la: ↑02 apr 2026, 21:31Plot twist: ti si mala, sitna duša bez mozga, onaj koji ima 5300 postova na sportskom forumu, mislis da se razumijes bolje od selektora i bivseg igraca HSV-a i legende reprezentacije, pljujes ga i govoris da je neznalica a u sustini veze nemas sa fudbalom i bolje da si u plafon gledao nego pisao postove po sportskom forumu ili makar da prebacis fokus na bejzbol ili kriket, mozda bi ti bolje islo razumijevanje tih sportova.CAGarfia je napisao/la: ↑02 apr 2026, 21:26Ja sam rekao da ću sa zadovoljstvom pojesti sva gov.na koja sam izasrao, nikad mi nije bio problem priznati grešku i izvinuti se. Smatrao sam da je neznalica taktička, ali da uvijek radi super posao što se tiče dovođenja omladine da igra za nas i da je kao takav trenutno najbolji izbor. Par puta sam potencirao da mi je bitnije da stvori ekipu nekom fudbalski pismenijem nego da dođe neko novi. Eto, ispostavit će se da niko fudbalski pismeniji ne mora doći da pokupi kajmak.313 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 20:59@CAGarfia Ne misliš više da stručni štab nema pojma, da bi za dobrobit reprezentacije i historijske prilike bilo najbolje da se sklone, da je Barbarez ćelavi kockar, debil, neviđeni kreten i menadžerski pijun, prevara kojeg sreća sere, a Savo doktor fudbala za njega?
Da li sam srao protiv čovjeka da je neznalica, jesam, stojim iza svojih riječi i vjerovatno sam oko nekih stvari i bio u pravu kao i većina foruma. A to da da je neznalica sam debelo pogriješio i hvala Bogu da jesam, neznalica ne može odvesti repku na Svjetsko prvenstvo protiv objektivno boljih ekipa. Sreću koju mi je priredio Barba ne može ništa mjeriti, ne samo meni nego cijeloj državi. Tako se popišao po meni i pola foruma. I neka je. Samo neka nastavi.
Ne, ne. Vi niste kritikovali vec ste se izivljavali, izdrkavali, rjesavali licne frustracije i ismijavali na forumu. Velika je razlika. Nema osobe da je tvrdila da je sve savršeno niti smo mi imali world class 11 igraca gdje je postava i formacija svima jasna. Tako da, sisajte ga.CAGarfia je napisao/la: ↑02 apr 2026, 21:36Ne, nisam. Svako normalan će pljuvati onu postavku protiv Rumunije gdje je očito pogriješio u postavci sa Burnićem i Baždarom ili u Austriji gdje je Kerima klupirao zadnjih 9 minuta. Nećemo sad predstavljati nešto da je bilo savršeno u kvalifikacijama kada nije, apsolutno su mu se opravdano kritike upućivale. To je na kraju sve nebitno jer je prekucao baraž. Nikad nisam napisao da sam stručnjak niti išta, ali sam na forumu i pisat ću jer pratim repku cijeli život. Ako ti se ne sviđa ignore.
Više puta sam naglasio da mi je Barba draži od bilo kojeg trenera koji nas je vodio. Ako sam kad po tvom divljao, sve je stvar afekta. U 90% slučajeva sam argumentiovano pisao u vezi svega. Tih 10% je moj primitivluk, halalolsun ako smeta.Madal je napisao/la: ↑02 apr 2026, 21:43Ne, ne. Vi niste kritikovali vec ste se izivljavali, izdrkavali, rjesavali licne frustracije i ismijavali na forumu. Velika je razlika. Nema osobe da je tvrdila da je sve savršeno niti smo mi imali world class 11 igraca gdje je postava i formacija svima jasna. Tako da, sisajte ga.CAGarfia je napisao/la: ↑02 apr 2026, 21:36Ne, nisam. Svako normalan će pljuvati onu postavku protiv Rumunije gdje je očito pogriješio u postavci sa Burnićem i Baždarom ili u Austriji gdje je Kerima klupirao zadnjih 9 minuta. Nećemo sad predstavljati nešto da je bilo savršeno u kvalifikacijama kada nije, apsolutno su mu se opravdano kritike upućivale. To je na kraju sve nebitno jer je prekucao baraž. Nikad nisam napisao da sam stručnjak niti išta, ali sam na forumu i pisat ću jer pratim repku cijeli život. Ako ti se ne sviđa ignore.
Glumim dežurnog policajca jer ste vi dežurni idioti, bez da to glumite. Ismijavan je bio čak i jer ide na utakmicu Real-Rayo da skautira beka Rumunije. Ništa ne ide preko noći naročito kad je tim u rebuilding fazi i kad imaš momke koji se tek javljaju na profesionalnu scenu. Mi smo u tom procesu uspjeli proći na SP. Ovaj stručni štab i ovi momci nisu zaslužili pljuvačinu, afekt ili neafekt.CAGarfia je napisao/la: ↑02 apr 2026, 21:53Više puta sam naglasio da mi je Barba draži od bilo kojeg trenera koji nas je vodio. Ako sam kad po tvom divljao, sve je stvar afekta. U 90% slučajeva sam argumentiovano pisao u vezi svega. Tih 10% je moj primitivluk, halalolsun ako smeta.
Ako ćeš glumiti sad dežurnog policajca i hvatati nas što smo to pisali, bujrum. Haman ti to ego hrani. Ja nemam problem s tim. Sumnjam da puno vas želi više dobra reprezentaciji od mene, tako da..![]()
Čuj kako?
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, CAGarfia, dubrovnik, edin139, forgempp, Goalgetter, LeCoq, SanaBosna i 53 gosta.