Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la DamirT » 02 apr 2026, 22:16

231983 je napisao/la:
02 apr 2026, 22:11
Dobro eto, pustite čovjeka, evo shvatio je, izvinuo se, a to je odlika velikih ljudi!
Nema potrebe da se polarizujemo nesto stalno, jedni za, drugi protiv, stalno neke podjele brate. Evo u mom gradu ima barem 5 nekakvih borackih udruzenja- razlicitih, da ne govorim o strankama itd.
De malo da nadjemo najmanji zajednicki imenitelj pa da se oko toga okupimo, barem u ovakvim trenucima!
Smatram da su ovdje jedino fanatic i diadora (iako mislim da je to s iste IP adrese) zreli za trajni ban jer su zli i pokvareni i nikada nece priznati gresku.
Ponavljam, ovi koji su "došli tobe" i progledali, aferim, i nemojte ponovo zalutati 😉
Gdje ce priznat gresku. Lakse se povuci pa doci pred okupljanje ekipe da krenu ponovo srati. Takve u svakom postu treba vrijedjat, stoka.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 02 apr 2026, 22:18

DamirT je napisao/la:
02 apr 2026, 22:16
231983 je napisao/la:
Dobro eto, pustite čovjeka, evo shvatio je, izvinuo se, a to je odlika velikih ljudi!
Nema potrebe da se polarizujemo nesto stalno, jedni za, drugi protiv, stalno neke podjele brate. Evo u mom gradu ima barem 5 nekakvih borackih udruzenja- razlicitih, da ne govorim o strankama itd.
De malo da nadjemo najmanji zajednicki imenitelj pa da se oko toga okupimo, barem u ovakvim trenucima!
Smatram da su ovdje jedino fanatic i diadora (iako mislim da je to s iste IP adrese) zreli za trajni ban jer su zli i pokvareni i nikada nece priznati gresku.
Ponavljam, ovi koji su "došli tobe" i progledali, aferim, i nemojte ponovo zalutati 😉
Gdje ce priznat gresku. Lakse se povuci pa doci pred okupljanje ekipe da krenu ponovo srati. Takve u svakom postu treba vrijedjat, stoka.
Ne podržavam trajni ban. Ne bi znali kakvog zla ima u našem narodu. Dobro je da su tu…kao podsjetnik. :bih:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 02 apr 2026, 22:22

231983 je napisao/la:
Baš tako, mnogi se ušute kao ona stvar, pa idu postovi "Hajmo Kanadu otresti".. hinje.
Više njih je napisalo kao Cagarfia da im je Barbarez začepio usta i to je to, korektno i pošteno.

Što se tiče Fanatica i Diadore, isti je to lik, aktivni u isto vrijeme, haman pa identičan način izražavanja (ako se taj poganluk može tako nazvati) i onda je replicirao sam sebi i kao potvrdio neke svoje najave :urnebes:

Neka se ne vraćaju, ljepše čitati ove teme.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 apr 2026, 22:23

231983 je napisao/la:
Meni je najzanimljivije kako im život prođe u fudbalu a da se ne razumiju u njega, pa makar ono najosnovnije. A to da smo narod pun idiota, maloumnika i onih koji lične frustracije ispoljavaju na tastaturi, poput ovog cagarfia mi je bilo jasno odavno.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 02 apr 2026, 22:28

Ovi koji priznaju grešku treba im halaliti :mrgreen: Obično su to dobri momci i emocije ih prenesu.
Ovi koji se povremeno povuku u mišje rupe i samo čekaju novik kiks su najgori tip ljudi i lako ih prepoznati ovdje.
Treći pripadaju trol brigadi ili barem misle da su neki faktor. Oni su najnebitniji, njih život nije milovao i pokušavaju se na forumu liječiti.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 02 apr 2026, 22:30

Bzvz vam je ta prica. Svako na svoj nacin ispoljava emocije, stanovista, u afektu posebno. A svima nama koji smo razliciti u rezonovanju postojanje na ovom pdf-u se prozima kroz jednu zajednicku crtu a to je ljubav prema drzavi i reprezentaciji. Nemojte se ba vrijedjati i castiti, u ovim mubarek lijepim danima. :bih:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 apr 2026, 22:31

Većina kritika prema njemu su bile opravdane, ja sam prvi bio siguran da je ovo siguran put u provaliju.

Jednostavno je u jednom trenutku djelovalo tako. Svako ko me pokuša ubijediti u suprotno je subjektivan i pristrasan.

Pa naravno da ću kritikovati Radeljića u prvoj postavi protiv Kipra.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 02 apr 2026, 22:33

Virtu4l je napisao/la:
02 apr 2026, 22:31
Većina kritika prema njemu su bile opravdane, ja sam prvi bio siguran da je ovo siguran put u provaliju.

Jednostavno je u jednom trenutku djelovalo tako. Svako ko me pokuša ubijediti u suprotno je subjektivan i pristrasan.

Treba znati napisati kritiku.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 02 apr 2026, 22:35

Ovdje se nije kritikovalo, nego vecinom ponizavalo Barbareza, to je ogromna razlika.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 apr 2026, 22:36

MiranGlasnic je napisao/la:
02 apr 2026, 22:33
Virtu4l je napisao/la:

Treba znati napisati kritiku.
Ja mislim da kritike niko ne spori pa i nema nas koji ih nismo imali. Vrijedjanje, omalovažavanje i ismijavanje i osobe i SS i momaka na terenu je degutantno. Prozivam jer se ovakvim projektima treba dati aplauz i vjetar u ledja pa i istrpiti početne greške a ne **** mrtve kosti na prvim kiksovima. Sutra možemo sa košarkašima, rukometašima i sl. isto početi pa da ljudi odustanu jer nam je pogan mentalitet.
-Beogradski sindikat

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 02 apr 2026, 22:43

Jedno je kritika, drugo je hrakanje. Znači ljudi nisu stranci, dokazali su se ko patriote, pa majku mu nije FIFA da ubaciš najbolje, složiš taktiku i igraš, nego još 100 faktora, i valjda su oni tu s njima pa znaju kako tim diše, kako najbolje funkcionišu, analiza protivnika i svega, a uvijek će bit prostora da odu poslije određenog vremena (koje im je dato) ako ne bude išlo. U generalnoj namjeri (ima i mog ega tu sigurno) koja je da budemo bolji, složniji, svejedno mi je hoće li neko reći da je pogriješio, jer svi griješimo, fazon je hoćemo li opet postati najgori neprijatelji našima kad im bude trebala najveća podrška, pa npr Džeku OPET POSLIJE SVEGA gov.njivim motkama tjerat, ili nekoga od ovih mladih kraljeva.
Walk on

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 02 apr 2026, 22:49

Virtu4l je napisao/la:

To su konstruktivne kritike i imao si priličan broj forumaša sa kojima si mogao razmjenjivati mišljenja i ono, hajde da vidimo argumente.

Ali piše se više ovdje o poganluku.. uvredama, psovkama i ispoljavanju ličnih frustracija na ovom forumu. Ne uzimam u obzir čak ni one riječi dok su glave "vruće" u toku tekme i slično, nego sve ovo između. Pa imam ja svoj upis ovdje gdje sam nekoga citirao gdje je sve ovo gore navedeno napisano i tražila se ostavka Barbareza bez da smo odigrali i jedan jedini meč sa njim. (Prije Engleske).

Elem, dugo si ti ovdje, znaš kako to ide i jako slična situacija kao i sa Sušićem..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 apr 2026, 22:55

Niko živ nije govorio da Barbarez i ekipa nisu patriote. Lako je sad glumiti generala poslije bitke, jesam vam reko???? Šta se s tim dobilo? Tada nije ovako djelovalo, normalno da smo bili ljuti nakon poraza od 7-0, gdje ni u Ligi Nacija a i kasnije nismo imali igre i to je činjenica. Mi smo srčani i tako slavimo i tako tugujemo, u oba slučaja prenaglimo i to smo mi.

I naše kritike, pa eto i pljuvanje, su doveli do ovoga, tjerali smo ih da još više rade, da ne ponavljaju greške i sl. Jesmo sad otišli na SP i svi smo ne sretni nego presretni ali nakon San Marina gdje smo ih jedva dobili u Zenici to nije ovako djelovalo.

Na kritike, pljuvanje i sl odgovorio je Barba vrhunski, dokazao karakter i znanje, nema potrebe sad sa ovim šta smo govorili jer svi smo pisali, više u afektu i želji da to bude bolje, sad hajmo uživati i čekati to SP.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 apr 2026, 22:57

HariTz je napisao/la:
02 apr 2026, 22:49
Ali piše se više ovdje o poganluku.. uvredama, psovkama i ispoljavanju ličnih frustracija na ovom forumu.

Elem, dugo si ti ovdje, znaš kako to ide i jako slična situacija kao i sa Sušićem..

Nagledao sam se ja tih bolesnika za sve ove godine na forumu, samo što sam vremenom naučio da iskuliram, ne mogu ja odrađivati posao koji su mu mama i tata trebali odraditi.

Često sam znao napisati da mi je najjezivije od svega što ti likovi prolaze pored tebe na ulici svaki dan a ti ne znaš koliko su bolesni.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 02 apr 2026, 22:58

Ma ovaj CAGarfia se okrece kako vjetrovi pusu... Dezurni klaun. Do WC cemo se naslusati njegovog nadrkavanja Barbi.

Cestitke selektoru i strucnom stabu, definitivno su ispisali historiju!
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 apr 2026, 22:59

Unofficialpage je napisao/la:
02 apr 2026, 22:55

I naše kritike, pa eto i pljuvanje, su doveli do ovoga, tjerali smo ih da još više rade, da ne ponavljaju greške i sl. Jesmo sad otišli na SP i svi smo ne sretni nego presretni ali nakon San Marina gdje smo ih jedva dobili u Zenici to nije ovako djelovalo.

Vaše pljuvanje i vrijedjanje ih sigurno nije dovelo do toga da još više rade i ne ponavljaju greške. Mogu dovesti do toga da pošalju sve u pm pa da nas opet preuzmu Meše, Hadžibegići, Miloševići isl. i da se djeca zapitaju gdje su koji qurac došla da igraju i šta im treba u životu to. Tako da smirite doživljaje.

Ako smo mi generali poslije bitke i sada pišemo jesmo vam rekli?, a jesmo generali poslije bitke. Jesi li se zapitao jesi li ti general poslije bitke pa pljuješ, vrijeđaš, kritikuješ nakon utakmice kao pravi general poslije bitke? To vaše pljuvanje nije general poslije bitke a naše nasladjivanje jeste? Genijalno, zaista.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 02 apr 2026, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.
-Beogradski sindikat

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 02 apr 2026, 23:00

Primjer je ovaj Osman Hadzikic, koliko je kritika sto je unutar tima, pogledajte malo ovo slavlje i vidjet ce te koliko je taj momak pozitivan i ukljucen u podizanje atmosfere, jednostavno uklapa se u ovu ekipu, upravo ti golmani se i biraju svuda da se uklope u ekipu, ne trebati neko ko ce remetiti atmosfera, a ovdje je covjek kritikovan zbog tog momka i popljuvan, samo tako, ali da je to neko napisao prije godinu/dvije bio bi popljuvan ovdje i ismijan.

Sad sam gledao emisiju poslije utakmice, nevjerovatno kakva analiza Barbarez, kao da se radi o drugom covjeku, poslusajte taj dio sa Sunjicem i Dujkovicem, kad je pricao za Kerima, Tahirovica, pa o Esmiru, vidi se da ljudi nisu duduci kako se ovdje predstavljalo, ali imao je gard i sigurno da zbog tog pritiska i na konferencija lupao nekad, tacno kao da mu je spao teret.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 02 apr 2026, 23:03

Niko živ nije govorio da Barbarez i ekipa nisu patriote. Lako je sad glumiti generala poslije bitke, jesam vam reko???? Šta se s tim dobilo? Tada nije ovako djelovalo, normalno da smo bili ljuti nakon poraza od 7-0, gdje ni u Ligi Nacija a i kasnije nismo imali igre i to je činjenica. Mi smo srčani i tako slavimo i tako tugujemo, u oba slučaja prenaglimo i to smo mi.

Na kritike, pljuvanje i sl odgovorio je Barba vrhunski, dokazao karakter i znanje, nema potrebe sad sa ovim šta smo govorili jer svi smo pisali, više u afektu i želji da to bude bolje, sad hajmo uživati i čekati to SP.
U suštini si u pravu i stoji ovo što si napisao..

Međutim, prva rečenica "Niko živ nije govorio da Barbarez i ekipa nisu patriote".. E to ipak nije tačno.. Od toga da je u talu sa Vicom da sistemski uništava reprezentaciju, tjera igrače iz A reprezentacije, do toga da ga boli ona stvar za BiH, jer da ima obraza, sam bi dao ostavku.. Ovo je samo mali uzorak iz ove 2 godine. U ostalom, svi smo mi generali poslije bitke, neko se naslađuje, neko šuti.

Zato su se i potencirale njegove suze ovdje na forumu u par navrata.

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 02 apr 2026, 23:15

Pa baš kažem da mi je, ako gledam pravu namjeru, svejedno hoće li neko reći pogriješio sam, jer svi griješimo.

Ok, to smo mi. Ne trebamo li preuzeti odgovornost i raditi na sebi? Kad kažem sebi mislim svako na sebi. Kakvi smo mi, takvi su nam i političari, tako nam je sve. To su ljudi iz naših redova, nisu s Jupitera. Kad čujem 'dobri, merhametli narod' hoće mi nešto bit. Nismo krvoloci i zlotvori, ali ne znači da nemamo prostora za napredak, jer smo loši prvenstveno prvo sebi.

Na teret koji su već imali dobili su neviđen dodatni teret. Znači na prvu sljedeću poteškoću idu najgore uvrede nekompetentnih osoba (sumnjam da je iko od nas ili trener ili u reprezentaciji), uz nepovjerenje i okretanje leđa, umjesto energije i podrške. Pa uzmi ti, bolan, pa složi.

Jel to taj narod i država (državu čini narod) za koji ovi momci trebaju da ginu na terenu?
Zadnja izmjena: 313, dana/u 02 apr 2026, 23:53, ukupno mijenjano 3 puta.
Walk on

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 02 apr 2026, 23:17

Bilo proslo, moze se nauciti iz svojih gresaka, dokaz je Barbarez, on je ucio u hodu, svi oni zapravo, probavao pokusvao, expermientisao i na kraju ne samo da je uspio se plasirati na prvenstvo, to je samo jedna dimenzija, nego je prvi put uradio do sada stvari koje nas prvi put pravi ozbiljnom reprezentacijom i postavio temelje za buduce vrijeme. Ciro i Susic se ne mogu mjeriti sa Barbom, to je bilo jasno odmah, ovaj je gradio sistem a Ciro nesto sto moze odmah donijeti rezultat, Susic nije ni zamjene imao za prvi tim.

Dakle lista od 11 stvari ( ima ih jos ) koje je Barba (i SŠ) uradio:

1. Uveo novu generaciju, stare se rijesio sto sam a bogami i oni sami utekli od tadasnje blamaze

2. Uveo disciplinu, rijesio se kvarnih elemenata ( jos se place za njima) i dobio super jaku grupu posvecenu uspjehu

3. Prvi put ikada uvodio djecu od 17-18 godina kao redovna praksa i oni mu postali super bitni nosioci igre, izgradio ih i mentalno i ljudski, razvio ocinski odnos sa njima uz njihovu bezuvjetnu predanost

4. Unio mentalnu snagu kao bitnu osobinu a ne kao sporadicnu pojavu nekolko pojedinca

5. Uveo saradnju sa mladjim kategorijama u cilju osnazivanja svakog buduceg reprezentativca a ne da samo uzima gotovi proizvod

6. Izgradio bazu igraca za prvi tim sa preko 30 igraca tako da se od sistema nije odustajalo i uvijek je imalo dovoljno opcija za kombinovanje po njegovim zamislima

7. Uveo praksu da ulazi u utakmice sa vise razlicitih scenarija, zahvaljujuci brojnim opcijama koje ima, prvi put imamo odgovarajuce i pravovremene zamjene koje odgovaraju dogadjajima na terenu

8. Izbacio iz prakse dovodjenja menadzerskih igraca i time jos vise ucvrstio kohezijunu timu, najbolji po njegovom sudu igraju, ostali znaju transparentno zasto nece igrati sljedecu utakmicu i sta se trazi od njih da ih vrati nazad u tim

9. Uveo sistem obilaska nasih ugraca i napad na igrace koji igraju za druge rerezentacije a ne obratno. Doveo nazad brojne igrace i jos ih ima na listi za sljedeci ciklus

10. Prvi put postoji strateski i dugorocan pristup razvoja fudbala kod nas, spreman sistem koji ce sutra lako biti nasjledjen od strane buduceg selektora bez straha da dodje neko ko nam ne odgovara ili da ko god da dodje da mora raditi stvari koje su prije bile normalne (sjetiti se npr patnje trazenja igraca pred utakmice) tako da pomjeranje u savezu tipa npr Spaha predsjednik Barba dozivotni predsjednik Miron Selektor Dzeko direktor moze biti sasvim normalan razvoj dogadjaja a ne samo san, naravno milion drugih kombinacija koje mogu biti uspjesne a ovo je sad komentalno jedna meni u ovom momentu najbliza

11. Vratio u tim ponos, dostojanstvo, vjeru, cast, pobjednicki mentalitet, i prvi put ljubav kao posebnu dimenziju.

Sobzirom na znacaj koji fudbal ima na planetu danas ovo sto je SB sa SŠ uradio imace neprocjenjiv uticaj na nasu zemlju.

Kao sto nam nije bilo jasno kolektivno sta taj covjek pokusava da uradi, tako nam sad nisu jasne posljedice naseg povratka ( ovog puta dugotrajnog) na svjetsku scenu.

Na stranu sve te i brojne druge stvari koje su se desile za njegovog mandata, Barba je covjek neospornih ljudskih kvaliteta, i jedina osoba koja je mogla donijeti sve ovo.
Barba je osoba velikog srca, siroke duse prakticno lisen zadnjih misli.

Čovjek koji je cekao samo ovo radno mjesto do svoje 52. jer je imao plan da uradi nemoguce, da svoju zemlju postavi tamo gdje po njegovom misljenju pripada odavno.

Sergej je znajuci, sad je jasno, da ga ceka njegova skoro pa mesijanska uloga, strpljivo cekao i docekao da uprkos nikakvim sansama napravi napokon pobjednicki tim kao melem za izranjavljane depresivne apaticne pa i oboljele navijace a bogami i igrace izlijeci ih od bola i stresa kojem su bili izlozeni sve ove godine.

Uzbudljiva i inspirativna prica za neki dobar film, cak i da je ovo kraj, a nadamo se Bog im svaku srecu i zdravlje dao da jos ni blizu nije kompletirana.

Barba je predoderdjen za legendu i on to osjeca, zna, a mi koji to tek naslucujemo imamo priliku uzivo gledati nastanak jednog pravog bosanskog mita koji ce nas sve zajedno nositi u boljoj buducnosti pred nama.

Sretno svima :bih: :bih:
Zadnja izmjena: BobRock, dana/u 02 apr 2026, 23:26, ukupno mijenjano 4 puta.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”