Rekonstrukcija stadiona u BiH

phillies
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la phillies » 02 apr 2026, 16:45

Cini mi se da na Grbavici nisu prihvatili da njihov stadion postane nacionalni ? Bar je takva prica kruzila.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 02 apr 2026, 17:06

klasik je napisao/la:
02 apr 2026, 16:36
A ja onako razmisljam, da li je isplativije ulozit te pare u zapad Grbavice (ako je to ona glavna tribina, koji bi se onda tu kapacitet dobio, sa zavrsenim i jugom, plus vrijeme izgradnje mislim da bi bilo puno krace.
Il ipak mora bit Zenica i Bilino.
Pa Sarajevo je po ko zna koji put pokazalo da nemaju bas neki interes da reprezentacija igra u glavnom gradu. Trebali su samo zemljište obezbjediti,toliko se trazilo od njih i stadion bi se gradio u Sarajevu. Isto tako nisu željeli dati zemljište za trening kamp i kamp se izgradio u Zenici koja je zemljiste dala besplatno i obezbjedila sve priključke za objekat.
I onda ce opet neko doći i napisati da je Vico kriv sto reprezentacija ne igra u Sarajevu.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Marsiano
Kontakt:

Post Postao/la Marsiano » 02 apr 2026, 18:07

klasik je napisao/la:
A ja onako razmisljam, da li je isplativije ulozit te pare u zapad Grbavice (ako je to ona glavna tribina, koji bi se onda tu kapacitet dobio, sa zavrsenim i jugom, plus vrijeme izgradnje mislim da bi bilo puno krace.
Vi samo razmisljate da se ulozi, pa de ulozite nesto. Kod nas sve sto se izgradilo je finansirano od grada ili smo sufinansirali. Nema gorih od vas manijaka, vi ste najveci cigani majke mi. Bas me covjek izbaci iz takta. Kako vas vise nije sramota **** majku eto
Dize se prasina ⚫️🔴

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 02 apr 2026, 18:31

phillies je napisao/la:
02 apr 2026, 16:45
Cini mi se da na Grbavici nisu prihvatili da njihov stadion postane nacionalni ? Bar je takva prica kruzila.
Igra U21 na Grbavici skoro pa redovno i ne bude ni sto ljudi na utakmici, velike patriote iz glavnog grada. :mrgreen:

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 02 apr 2026, 19:07

Marsiano je napisao/la:
02 apr 2026, 18:07
klasik je napisao/la:
Vi samo razmisljate da se ulozi, pa de ulozite nesto. Kod nas sve sto se izgradilo je finansirano od grada ili smo sufinansirali. Nema gorih od vas manijaka, vi ste najveci cigani majke mi. Bas me covjek izbaci iz takta. Kako vas vise nije sramota **** majku eto
Al si ti druze izgorio

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 02 apr 2026, 19:17

Baš ne kontate.
Fenomen Bilinog Polja nije samo do stadiona, nego do samog okruženja, zgrada, grada, historije i do klaustrofobičnog puta protivnikovog autobusa dok ih prati interventna policija. Logično je da tu atmosferu dignemo na jedan viši nivo izgradnjom nacionalnog stadiona.
Naravno da se neke utakmice trebaju odigrati i u Mostaru, i u Sarajevu, ali za ove bitne i presudne postoji samo jedna logična lokacija. :kafa:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 02 apr 2026, 20:01

nece se ulagati u stadion, ulaze se u nacionalni stadion, dom reprezentacije BiH, A selekcije. svi drugi stadioni se mogu dotjerati do zadovoljavajuceg kriterija fifa/uefa ali bez nekih velikih ulaganja samog saveza.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

head88
Kontakt:

Post Postao/la head88 » 02 apr 2026, 20:22

Za mladju raju, a i onu stariju koji su zaboravili da smo 2003 sa Danskom trebali igrati u Zenici i da smo igrali sigurno bi ih digli i bilo bi nam ovo 3 prvenstvo. Zenica je specificna imaj taj ambijent i realno uvijek igramo 100 posto tamo. I zasluzuje Zenica stadion za repku.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 02 apr 2026, 20:27

muhamedhulk je napisao/la:
02 apr 2026, 20:01
nece se ulagati u stadion, ulaze se u nacionalni stadion, dom reprezentacije BiH, A selekcije. svi drugi stadioni se mogu dotjerati do zadovoljavajuceg kriterija fifa/uefa ali bez nekih velikih ulaganja samog saveza.
savez ce ulagati itekako i u stadion u BL i u Mostaru, Zrinjskom, kao sto je Vico rekao jucer
Don't believe the hype.

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 02 apr 2026, 20:44

head88 je napisao/la:
02 apr 2026, 20:22
Za mladju raju, a i onu stariju koji su zaboravili da smo 2003 sa Danskom trebali igrati u Zenici i da smo igrali sigurno bi ih digli i bilo bi nam ovo 3 prvenstvo. Zenica je specificna imaj taj ambijent i realno uvijek igramo 100 posto tamo. I zasluzuje Zenica stadion za repku.
Koliko ti to godina imaš pa se toga sjećaš :D stara prijeratna raja.
Utakmica bila zakazana u Zenici, kada su čuli Danci od svih poraženih prije svega Norvežana šta ih čeka izlobirali kod UEFE da se stadion skroz suspenduje. Tada smo još bili niko i ništa pa su mogli sa nama kako hoće, sjećam se da su se naši bunili, avaz se čitao, selektor, Bolić. Što pročitaš u avazu i na dnevniku čuješ to je sve. A danas čuda od tehnologije. Razbili bi ih tada jer su se već bili prepali. U tim kvalificijama je i nastao onaj čuveni gol na Bilinom protiv Norveške, upravo Barbarez, Barbarez, Barbarez šuta i odbija se lopta na nogu Bajramoviću uz legendarnog Bahu na prenosu. Siguran sam da bi nam ovo bilo treće prvenstvo da nije bilo suspenzije.
BRATSTVO GRAČANiCA

head88
Kontakt:

Post Postao/la head88 » 02 apr 2026, 20:54

Marokanci58 je napisao/la:
02 apr 2026, 20:44
head88 je napisao/la:
02 apr 2026, 20:22
Koliko ti to godina imaš pa se toga sjećaš :D stara prijeratna raja.
Utakmica bila zakazana u Zenici, kada su čuli Danci od svih poraženih prije svega Norvežana šta ih čeka izlobirali kod UEFE da se stadion skroz suspenduje. Tada smo još bili niko i ništa pa su mogli sa nama kako hoće, sjećam se da su se naši bunili, avaz se čitao, selektor, Bolić. Što pročitaš u avazu i na dnevniku čuješ to je sve. A danas čuda od tehnologije. Razbili bi ih tada jer su se već bili prepali. U tim kvalificijama je i nastao onaj čuveni gol na Bilinom protiv Norveške, upravo Barbarez, Barbarez, Barbarez šuta i odbija se lopta na nogu Bajramoviću uz legendarnog Bahu na prenosu. Siguran sam da bi nam ovo bilo treće prvenstvo da nije bilo suspenzije.
Tada sam dohvacao lopte bio ispod zapada kad ga je Bola zabio onako kraijckom oka sam bacio pogled prema zapadu tamo prema sjeveru i dan danas se najezim mislim da je 20 hiljada bilo na zapadu jer su tad bile stolice bez naslonjaca. Avaz je tad bio i N1 i Face i forum a sport njihov koji je izlazio utorkom i petkom je bio nasa gazzeta.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 02 apr 2026, 21:25

Tad su suspendovali BP lafo zbog stajaćih tribina ( jug, sjever i istok).
Stadion je ikona. :bow:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 03 apr 2026, 07:33

klasik je napisao/la:
02 apr 2026, 19:07
Marsiano je napisao/la:
02 apr 2026, 18:07
klasik je napisao/la:
Al si ti druze izgorio
Nije izgorio
Nego misli da si iz Sarajeva i da si Željovac odnosno pripadnik TM-a
On je bolestan i opcinjen mržnjom i kompleksom
Tebi hvala na razmišljanju
Tvojoj Slobodi sve najbolje
Kad vidiš ove postove iz Zenice i izjavu Predsjednika Saveza o prijateljskoj utakmici na Koševu

Ali, mislim da ćemo uspjeti dogovoriti Koševo, jer ako je Dino Merlin dobio Koševo mislim da može i reprezentacija. A što se tiče druge utakmice, vjedjet ćemo još, ali između 4. i 6. juna.“ rekao je Zeljković.

Ili ova s Francuskom

Utakmica sa Francuskom je iznimka, jer su Francuzi tražili od UEFE da se igra u Sarajevu zbog putovanja. Oni ne znaju koliko su udaljeni Sarajevo i Zenica vjerovatno...", rekao je Zeljković.

Zato mogu rezonovati da je Željo herojski napravio svoj stadion
Naravno ako ova Zenicka firma uspije napravit Jug LJEPOTICE

9 mjeseci rada - oni nisu ni temelje uradili
😭🤣🤣😭😭

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 03 apr 2026, 08:55

Lokacija gdje ce biti nacionalni stadion nema veze sa uslovima, koliko treba za izgradnju itd. Nisu bas fudbalski razlozi prelomili da se ide u zenicu. Isto kao i za kamp kada je grad poklonio savezu zemlju u centru zenice. Nazalost, uslovi koje je grad zenica dogovorio sa savezom su porazni za celik, a jako dobri za savez i ni jedan klub ne bi pristao na to. Grad je to potpisao kada je celik bio u qurtzu i kada nije imao prave predstavnike koji ce to ispratiti i osporiti. Takodjer, blizina hotela (zna se cijeg) i ostalih pratecih usluga je bila bitna, a to je nesto sto se na kosevu ili grbavici nije moglo obezbijediti. Da je u pitanju treca lokacija u sarajevu mozda bi i moglo, ali tu je predstavljalo problem zemljiste jer savez je htio da ga dobije dzaba.
Pravda za flash-a!!!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.