Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Clutch
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la Clutch » 03 apr 2026, 16:48

baboedindzeko09 je napisao/la:
03 apr 2026, 16:46
CAGarfia je napisao/la:
03 apr 2026, 16:43
26 je po pravilu.
Vasilj, Zlomislić, Hadžikić;
Dedić, Katić, Muharemović, Čelik(?), Mujakić, Radeljić(?), Hadžikadunić(?), Barišić, Kolašinac, Karić/Malić(?);
Bašić, Tahirović, Šunjić, Gigović, Hajradinović, Hadžiahmetović, Memić, Alajbegović, Bajraktarević;
Džeko, Demirović, Tabaković, Baždar.

Znači ovako nešto otprilike, ne znam jesam li koga zaboravio :pray:
Jesi Burnića. On ide 100%.

Zar će Hajradinović biti spreman za nastup? Sumnjam da bi ikog vodili turistički (iako je dao svoj doprinos i generalno zaslužuje naravno).
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 03 apr 2026, 16:50

Scholl je napisao/la:
03 apr 2026, 15:47
Znači ne mogu da vjerujem da ispred vječne onu noc nije bilo kreativnih ljudi da malo iscupaju ove pjesme i da nesto ovako puste.
Sve u svemu losa organizacija doceka. Raja dole prema Ariji se zali da se nista nije culo., da ne govorim da nije bilo projektora za istu tu raju dole sto je bila.

Najbolja nasa navijacka pjesma, iako ostade nepopularna. Kako bi derala onu noc.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 03 apr 2026, 16:51

Po meni je nekih 18 sigurnih mjesta, uključujući sva 3 golmana. Ostalo je sve moguće.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 03 apr 2026, 16:59

ArtemisFowl je napisao/la:
03 apr 2026, 16:51
Po meni je nekih 18 sigurnih mjesta, uključujući sva 3 golmana. Ostalo je sve moguće.
Vasilj, Zlomislić, Hadžikić
Kolašinac, Burnić, Mujakić, Muharemović, Katić, Dedić
Tahirović, Šunjić, Gigović, Bašić, Hadžiahmetović
Alajbegović, Memić, Bajraktarević
Džeko, Demirović. Tabaković, Baždar

Po meni su ovi zicer da idu. Znači još 5 mjesta fali. Rekao bih da jedan iz Sturma ide sigurno, Hajradinovića bih i ja poveo jer je dao ruke u kvalama ako se oporavi, Čelik ako nastavi biti starter ide, Hadžikadunić, Radeljić, Barišić ako se oporavi.. Nažalost neko će morati otpasti, šteta što nije 30 igrača, ali jbg.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 apr 2026, 17:02

Ako bi kojim slucajem Hajdarinovic isao na SP, ne bi me cudilo da Gigovic ostane kod kuce. On je po meni veliki gubitnik ove zadnje cetiri utakmice, nije igrao prakticno nikakvu ulogu, kad je usao u igru nije se uopste pokazao dobro. Ali posto smo bas tanki u veznom redu, ne vjerujem u tu opciju.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 03 apr 2026, 17:03

Goalgetter je napisao/la:
03 apr 2026, 17:02
Ako bi kojim slucajem Hajdarinovic isao na SP, ne bi me cudilo da Gigovic ostane kod kuce. On je po meni veliki gubitnik ove zadnje cetiri utakmice, nije igrao prakticno nikakvu ulogu, kad je usao u igru nije se uopste pokazao dobro. Ali posto smo bas tanki u veznom redu, ne vjerujem u tu opciju.
Ne vjerujem da će Giga ostati kući. Barba njega cijeni jer ima taj intenzitet i može trčati, baš sumnjam da ga neće povesti. Štoperi i bekovi su najveća nepoznanica, ne mogu svi ići.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 03 apr 2026, 17:05

zaostrog je napisao/la:
03 apr 2026, 16:41
CAGarfia je napisao/la:
03 apr 2026, 16:22
Sveti je napisao/la:
03 apr 2026, 16:08
Sportsport.ba - nezvanicno saznajemo da je prvi protivnik u prijateljskim sjeverna makedonija

Izvor: ovde na forumu neko reko da su slobodni tad i vjerovatno ce se oni upitat.

Kakav portal :rol:
Moguće je to za Makedoniju jer su Spaha i njihov predsjednik saveza nedavno imali sastanak. Mislim, ssba je pouzdan i tačan ko pola ovih insajdera s foruma. :mrgreen:
Nije Makedonija ni nelogičan izbor. Nisu neka preloša ekipa, a opet nisu neko protiv koga nećemo igrati fudbal. A i ok im je sigurno, nije da oni inače imaju neke super ponude za prijateljske. Plus, mogu vjerovatno naši s njima dogovoriti i šta da igraju.

Ja sam ipak očekivao da će dovesti nekakve Arape, da glume Katar (tipa Kuvajt, Oman, Bahrein :D ) :D Ovako, čisto sumnjam da će im to raditi u Americi. Tamo će prije da se zalomi neki učesnik SP ili neka ekipa iz srednje Amerike. Doduše, ima Saudijska Arabija (Jordan već zauzet Švicarskom i Kolumbijom). To čak i nisu loše opcije. :)
U St. Louisu bi valjao Irak, isto tehnički jaka ekipa koja gine na terenu, a ovako su slabiji od nas pa bi mogli sa dobrim rezultatom ući u prvenstvo.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 03 apr 2026, 17:06

Ja bi poveo i malog Deketa ako zabije jos koji pogodak do kraja sezona... Da bude barem jedan iz domace Premier Lige, jos na to perspektivan igrac sa 16 godina... Ipak mali ima bolju statistiku od Bazdara, sto i nije neka umjetnost haha

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 apr 2026, 17:06

CAGarfia je napisao/la:
03 apr 2026, 17:03
Ne vjerujem da će Giga ostati kući. Barba njega cijeni jer ima taj intenzitet i može trčati, baš sumnjam da ga neće povesti. Štoperi i bekovi su najveća nepoznanica, ne mogu svi ići.
Moja greska, racunao sam sa 23 igraca, a ono 26 igraca idu, onda vjerujem da bi obojica mogli upasti ako Hajradinovic bude spreman, bez obzira sto Gigovic u zadnje vrijeme ne igra nikakvu ulogu.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 03 apr 2026, 17:19

Ja mislim da je Hajradinović siguran ako bude se oporavio do tada, bio je s njima na terenu, u busu, na proslavi, blizak je sa Barbom i Džekom, a i zaslužio je zbog svog doprinosa u kvalifikacijama tu nema uopšte rasprave.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 03 apr 2026, 17:22

Biće gutavo,neko će morati biti izostavljen.
Ne vjerujem da će biti novih imena,osim ako nekim čudom Janelt dobije zeleno svjetlo .
Golmani:
Vasilj,Zlomislić,Hadžikić.
Odbrana:
Katić,Muharemović,Hadžikadunić,Barišić,Karić,Kolašinac,
Dedić,Memić, Čelik
Vezni red:
Tahirović ,Alajbegović,Barjaktarević, Gigović,Bašić,Šunjić, Hajradinović,Burnić,Hadžiahmetović
Napad:
Džeko,Demirović,Tabaković,Baždar,Lukić
Ukoliko Janeltu dozvole igranje neko će morati otpasti.
BosnaE

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 03 apr 2026, 17:41

newton_heath_lyr je napisao/la:
03 apr 2026, 17:22
Ne vjerujem da će biti novih imena,osim ako nekim čudom Janelt dobije zeleno svjetlo .
Golmani:
Odbrana:
Dedić,Memić, Čelik
Vezni red:
Tahirović ,Alajbegović,Barjaktarević, Gigović,Bašić,Šunjić, Hajradinović,Burnić,Hadžiahmetović
Napad:
Da Mujakić izvisi…to bi bio presedan. :mrgreen:

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 03 apr 2026, 17:53

MiranGlasnic je napisao/la:
03 apr 2026, 17:41
newton_heath_lyr je napisao/la:
03 apr 2026, 17:22
Golmani:
Odbrana:
Dedić,Memić, Čelik
Vezni red:
Napad:
Da Mujakić izvisi…to bi bio presedan. :mrgreen:
Malić,Gazibegović,Huseinbašić,Mujakić,Radeljić,...
BosnaE

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 apr 2026, 17:54

Nema sanse. Prvo sto je momak citavo vrijeme tu, a i ono bitnije, pitanje je u kakvom ce stanju biti Hajradinovic.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 apr 2026, 18:00

Ja ne mogu vjerovati da je Kanada favorit protiv nas.

Gledam ove njihove izjave, sve su tipa "ne smijemo potcijeniti Bosnu". Pa mamicu vam vašu, mi ne smijemo potcijeniti vas.

Nešto kao blesavi Iranci na prošlom SP.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 03 apr 2026, 18:09

12.06. se igraju dvije utakmice za nas Evropljane. Južna Koreja protiv Češke u 04:00 i Kanada - BiH u 21:00. Ljude će drmati ona pozitivna euforija i hype oko prvenstva. Cijela Evropa će nas gledati, dobar izlog za naše reprezentativce.

Ne znam kakvi su Kanađani, imaju brze ofanzivce koliko vidim, ja bih bio zadovoljan bodom.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 03 apr 2026, 18:11

Ma glupost je Hajradinovića prijavljivati na spisak. On neće odigrati utakmicu do kraja sezone. Dakle, treba proći bar pripreme klupske za nešto ozbiljnije. Ako im je da ga vode i atmosfere radi, valjda imaju načina ko tehničko osoblje.

Stoperima je ludnica. Muharemović i Katić su 100%. Odnos s Hadžikadunićem je očito ok, on je favorit da ide isto. Mujakića doživljavaju ko polivalentnog i tjeraju inat, a prvi treba ispasti. Čelik ako bude igrao iole u Lensu, ne može ga ignorisati. Malić nudi isto dozu polivalentnosti, plus da mu se da neko iskustvo. Radeljić se isto vrti tu, može zbog specifičnosti svoje biti u igri. Barišić ako bude igrao u Bragi, teško će ga mimoići, mada ja mislim da bi njega prvog liferovao, samo da nije u Bragi (ne leži nešto stručnom štabu).

Od ovog, otpasti će barem dvojica, možda i trojica. Čak je sreća da je onaj Bicakcic završio s ozbiljnim fudbalom :D

Ja bih zvao Muharemovića, Katića, Barišića, Malića, Čelika i Hadžikadunića :D Ako Čelik ne bude igrao u Lensu, onda nekog ko zamjenu.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 03 apr 2026, 18:11

Ako David bude igrao kao u Juventusu, nema brige :mrgreen:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 03 apr 2026, 18:26

Valja odlajkat sad sve objave gdje se kritikvala USA

Yebeno :urnebes: :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 apr 2026, 18:27

Treba Dubioza napraviti neku pjesmu o Spaniji i Portugalu. Da imamo sta pjevati kad i tu na SP odemo :kafa:

Jbt evo 3 dana mi ne izlazi ona njihova pjesma iz glave :urnebes:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”