Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la DamirT » 03 apr 2026, 16:13

Na spisku se vjerovatno mogu ocekivati samo ovi sto su se vrtili od pocetka kvalifikacija pa do baraza.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 apr 2026, 16:15

yentara je napisao/la:
03 apr 2026, 15:41
raja kakva je sansa da kenan busuladzic,adin licina i Salko Hamzić zaigraju za nas u buducnosti ?
Za Licinu i Busuladzica se svi nadamo da će biti naši. Salko trenutno nema niti jednu opciju gdje da brani a kamoli da bira, jer je daleko od bilo kakvog potrebnog nivoa.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 apr 2026, 16:19

Ako ne bude povreda ili neplaniranih izostanaka, 95% spiska je vec poznat.
Vjerovatno u veznom redu da ce se traziti jos neko pojacanje, ako je ikako moguce.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 03 apr 2026, 16:20

Ma niko novi neće na spisak, to je to. Pitanje je samo ko će na SP od ovih što nisu na spisku, a iznijeli su kvale.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 03 apr 2026, 16:27

Goalgetter je napisao/la:
03 apr 2026, 16:19
Vjerovatno u veznom redu da ce se traziti jos neko pojacanje, ako je ikako moguce.
Ko bi mogao biti mladi veznjak za kojeg nismo stigli završiti papirologiju prije baraža?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 apr 2026, 16:31

MiranGlasnic je napisao/la:
03 apr 2026, 16:27
03 apr 2026, 16:19
Ko bi mogao biti mladi veznjak za kojeg nismo stigli završiti papirologiju prije baraža?
Po nekim najavama radi se na Mahmicu, ali da li bi bio tema za SP, to je upitno, jer ne bi bio rjesenje nasih problema jer je ofanzivni vezni.
Za Busuladzica nisam siguran da bi imao trenutno kvalitet da upadne u sastav, sve i da se radi na njemu.
Tu je jos i Miljevic, za kojeg je situacija nejasna, i Janelt, za kojeg se cudo treba desiti da dobije nase papire, ali vrlo tesko.
Ili nas mozda strucni stab iznenadi sa jos nekim igracem. Uglavnom, jedan "frisak" igrac na sestici ili "osmici" bi nam bas trebao.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 03 apr 2026, 16:35

Evo sad ovaj spisak što je bio za baraž, brojao je 25 igrača. Izbaci Lukića i Čelika koji nisu imali doprinos u kvalifikacijama, to su 23 skoro pa 99% sigurna igrača. Jedino za Hadžiahmetovića nisam siguran jer mislim da ga Barba ne cijeni previše, a na prvenstvo ide 26.

Igrači koji nisu bili na spisku a u opticaju su za ta preostala 3-4 mjesta su Barišić ako se oporavi, Hajradinović ako se oporavi, Hadžikadunić, Šarić, i trojac iz Sturma. Mislim da je to to što se tiče spiska, bez puno pametovanja.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 03 apr 2026, 16:47

DonRamiz je napisao/la:
03 apr 2026, 11:26
Pejcinovic nije starter ni za u21 tim njemacke nema sanse da zaigra za A tim.
A od crne gore su i farski otoci bolja reprezentacija ,pobjedili su ih 4:0 prosle godine.
Mislim da je samo pitanje vremena kad ce on zaigrati za nas.
Crna gora bi mogla, slicno ko i mi, jos malo imati dobru generaciju, imaju dosta mladi, perspektivni talenata...
Tako da mislim da bi se pejcinovic i tamo dobro uklopio

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 03 apr 2026, 16:52

Zglavkar je napisao/la:
03 apr 2026, 16:35
Evo sad ovaj spisak što je bio za baraž, brojao je 25 igrača. Izbaci Lukića i Čelika koji nisu imali doprinos u kvalifikacijama, to su 23 skoro pa 99% sigurna igrača. Jedino za Hadžiahmetovića nisam siguran jer mislim da ga Barba ne cijeni previše, a na prvenstvo ide 26.

Igrači koji nisu bili na spisku a u opticaju su za ta preostala 3-4 mjesta su Barišić ako se oporavi, Hajradinović ako se oporavi, Hadžikadunić, Šarić, i trojac iz Sturma. Mislim da je to to što se tiče spiska, bez puno pametovanja.
Čelik je u drugom dijelu sezone počeo igrati redovno u ozbiljnom klubu, njega vidim prije Mujakića ako i Karića pozove.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 03 apr 2026, 17:00

Zglavkar je napisao/la:
03 apr 2026, 16:35

Igrači u opticaju za ta preostala 3-4 mjesta su Barišić ako se oporavi, Hajradinović ako se oporavi, Šarić, i trojac iz Sturma. Mislim da je to to što se tiče spiska, bez puno pametovanja.
Ne bih se složio da ne cijeni igrača kojeg uvede da puca prevažne penale…. :mrgreen:

Čelik bi se mogao naći na spisku zbog njegovih godina i budućnosti…ne znam koliko je pametno pozvati Hajradinovića…Seji je trebalo 7 mjeseci da se oporavi poslije povrede…znači Haris bi mogao početi igrati početkom ili sredinom Maja…isto važi i za Barišića…koliko je pametno pozvati momke koji tek izlaze iz povrede i nisu u takmičarskom ritmu? Seo se vratio pa poslije mjesec dana imao manji povredu…je li vrijedno rizika da nam se dva igrača povrijede na Svjetskom? U ovih 25 sa zadnjeg spiska…ima ih barem 2 ili 3 koji nisu nešto posebno doprinjeli uspjehu…ja mislim da imamo 20 igraca koji su sigurni na spisku…ostaje onih 6 mjesta i njih 12 da se izbore…eventualno 1 novi da se priključi.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 03 apr 2026, 17:10

ElAn10 je napisao/la:
03 apr 2026, 16:47
DonRamiz je napisao/la:
A od crne gore su i farski otoci bolja reprezentacija ,pobjedili su ih 4:0 prosle godine.
Crna gora bi mogla, slicno ko i mi, jos malo imati dobru generaciju, imaju dosta mladi, perspektivni talenata...
Uvijek su oni imali dobre pojedince i nikad nisu nista uradili. Nemaju oni kult reprezentacije, iako imaju fine talente daleko je to po meni od nas.

Pejcinovic ako je pametan treba se javiti Spahicu i vidjeti moze li se naci na spisku za Ameriku. Njemacka je pakleno teska repka ukoliko nisi Njemac, ima Özilovih milion intervjua gdje otvoreno govori o tome. Cak su se i kod Italijana prvo pocela prebrojavati krvna zrnca poslije ovog debakla.

Odavno se trebalo poceti raditi na asimilizaciji Bosnjaka iz citavog svijeta i njihovom povratku domovini. Ovaj golman Besiktasa je jako zagrijan da brani za nas, pitanje je samo da li zaista ima pravo. Pejcinovic, Licina, Catovic i svi ostali bi bez puno pametovanja trebali igrati za svoju drzavu, isto kao sto su to uradili Muharemovic, Malic, Esmir, Kerim itd.. :bih:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 apr 2026, 17:13

denza je napisao/la:
02 apr 2026, 21:59

Evo još jednog. Ovaj je i velikom Nodiju prošao ispod radara.

slika
Pisali smo o njemu brate na Zeljinoj temi kad smo igrali protiv Novog Pazara

Janlet bio na slavlju repke :bih:
Koje su mogucnost da zaigra za nas neko nestooo?
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 03 apr 2026, 17:15, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 03 apr 2026, 17:14

InatSilniBosanski je napisao/la:
03 apr 2026, 17:10
ElAn10 je napisao/la:
DonRamiz je napisao/la:
Uvijek su oni imali dobre pojedince i nikad nisu nista uradili. Nemaju oni kult reprezentacije, iako imaju fine talente daleko je to po meni od nas.

Pejcinovic ako je pametan treba se javiti Spahicu i vidjeti moze li se naci na spisku za Ameriku. Njemacka je pakleno teska repka ukoliko nisi Njemac, ima Özilovih milion intervjua gdje otvoreno govori o tome. Cak su se i kod Italijana prvo pocela prebrojavati krvna zrnca poslije ovog debakla.

Odavno se trebalo poceti raditi na asimilizaciji Bosnjaka iz citavog svijeta i njihovom povratku domovini. Ovaj golman Besiktasa je jako zagrijan da brani za nas, pitanje je samo da li zaista ima pravo. Pejcinovic, Licina, Catovic i svi ostali bi bez puno pametovanja trebali igrati za svoju drzavu, isto kao sto su to uradili Muharemovic, Malic, Esmir, Kerim itd.. :bih:
Spahić…ako je pametan…neće mu se javljati na poziv do poslije Svjetskog… :cool:

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 03 apr 2026, 17:19

03 apr 2026, 17:14
InatSilniBosanski je napisao/la:
03 apr 2026, 17:10
ElAn10 je napisao/la:

Spahić…ako je pametan…neće mu se javljati na poziv do poslije Svjetskog… :cool:
Ne slazem se brate. Po mom skromnom misljenju i dalje se za svakog igraca treba boriti, a ovo je jedna od situacija gdje smo na startu u prednosti.

Ta prica da nikome ne treba biti drugi izbor i slicno je za okaciti macku o rep. Taj Pejcinovic je vec sad dobar igrac i jedini moguci nasljednik Dzeke. Nema ko ga na svijetu nije uporedio Edinom, jako slicno se ponasaju na terenu. Za ovaj sistem sa Demirovicem u vrhu on se ubio.

Opet kazem po mom misljenju je uvijek ispred Bazdara igracki, opet vjerujem Barbi i Spahicu, naravno da njegov poziv nije vrijedan atmosfere i svega sto cini svlacionicu.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 apr 2026, 17:23

Naravno da ce se raditi i dalje na svakom igracu, ali jasno je da nijedan nece biti na spisku za SP, to ce im se i dati do znanja. Izmedju ostalog, sve i da hoce, do objave spiska za SP je ostalo vjerovatno nekih 6 sedmica, u tom vremenu se ne moze sigurno srediti novi igrac. A i niko nije toliko jadan da sad nazove Spahica i kaze da bi igrao za nas.
Ovaj plasman na SP ce pomoci u tome da neki "prevagnu" koji su se do sada premisljali, jer racunaju da imamo sigurno dobre sanse za nadolazece EURO.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 03 apr 2026, 17:26

03 apr 2026, 17:23
Naravno da ce se raditi i dalje na svakom igracu, ali jasno je da nijedan nece biti na spisku za SP, to ce im se i dati do znanja. Izmedju ostalog, sve i da hoce, do objave spiska za SP je ostalo vjerovatno nekih 6 sedmica, u tom vremenu se ne moze sigurno srediti novi igrac. A i niko nije toliko jadan da sad nazove Spahica i kaze da bi igrao za nas.
Ovaj plasman na SP ce pomoci u tome da neki "prevagnu" koji su se do sada premisljali, jer racunaju da imamo sigurno dobre sanse za nadolazece EURO.
Ovo. Dolaze u obzir momci koji su već pokrenuli proceduru i pristali da igraju za nas…sad da Dženan zove i bude pozvan…baš bi bilo nidje veze. Imamo Ligu nacija da se priključe ti novi momci…treba se boriti za svakog momka…ali moramo imati principijelnost…htio si da se fokusiraš na Njemačku…ok…mi te i dalje želimo…ali na jesen. Ako ti se ne svidja… :wave:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 apr 2026, 17:29

03 apr 2026, 17:26
Ovo. Dolaze u obzir momci koji su već pokrenuli proceduru i pristali da igraju za nas…sad da Dženan zove i bude pozvan…baš bi bilo nidje veze. Imamo Ligu nacija da se priključe ti novi momci…treba se boriti za svakog momka…ali moramo imati principijelnost…htio si da se fokusiraš na Njemačku…ok…mi te i dalje želimo…ali na jesen. Ako ti se ne svidja… :wave:
Meni se cini da je onaj mali Ugwu javno govorio da bi igrao za nas, ali samo ako cemo ici na SP i on biti u A-reprezentaciji. :urnebes:
Mislim da se sa tim odmah diskvalifikovao.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 03 apr 2026, 17:32

03 apr 2026, 17:29
03 apr 2026, 17:26
Meni se cini da je onaj mali Ugwu javno govorio da bi igrao za nas, ali samo ako cemo ici na SP i on biti u A-reprezentaciji. :urnebes:
Mislim da se sa tim odmah diskvalifikovao.
Sjećam se toga…nešto najgluplje što je mogao reći. :rol:

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 03 apr 2026, 17:41

Prije nekih mjesec-dva je Ganibegović rekao kod Marjana da su Ugwu i majka mu bili nekad davno u kontaktu s njim i iskazali interes da nastupa za BiH, da je on to prenio nekome iz naših omladinskih selekcija, ali ovi to nisu shvatili ozbiljno. Probam iskopati kad budem imao vremena.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 03 apr 2026, 17:46

Je li vas strah kakva bismo mi ekipa mogli postati? Sta ako se desi da barem pola od ove djecurlije se razvije u igrace nivoa lige 5 sa Esmirom i Kerimom na vrhu? Zamislite napad Kerim, Esmir, Jakupovic,Deket, Pejcinovic. Iza njih Licina u Juventusu,Mahmic u Bundesligi, Celik u Francuskoj, Kospo...... Huhu sexyyys

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”