Ljiljani?

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

FerdinandF
Kontakt:

Ljiljani?

Post Postao/la FerdinandF » 04 apr 2026, 01:00

Ljiljani?
Bez uvrede, s poštovanjem...
Vidim da se i u javnosti ponovo poteže priča o ljiljanima, a puno puta je o tome bilo govora i ovdje.
Više od pola BiH se ne poistovjećuje s ljiljanima.
S druge strane, sve tri strane imaju otpor i prema nanetnutim simbolima.
S treće strane, bošnjaci plus bosanci su branili cjelovitu i nezavisnu BiH, Srbi bi pristali na zajedničku republiku, ali u okviru jugoslavije, u zajednici sa srbijom, hrvati nešto treće... Dakle, ni šahovnica, ni ljiljani, ni rs trobojka, nisu BiH. BiH je ova nametnuta varta, dejton, kolonija, protektorat, i na to ne treba pristati. Da je ova zemlja iole normalnija, ljiljani bi bili najprihvatljiviji, ali nije, i to je surova realnost. Problem je što ja uopšte ne vidim rješenje. Da li vidi neko od vas? Molio bih vas za objektivnu, realističnu, i racionalnu raspravu, bez nekih emocija, i tvrdoglavosti.
Kad razmišljam o ovome, nameće mi se ideja da se kroz institucije probaci ideja da se ponište Varta simboli, a da se kao presjek uzme nešto iz identitetskog bazena što svi prisvajaju, nešto poput Tvrtka npr, eno ga i u Sa i u Tz, i u BL, i u Hercegovini. Ili, ne znam, Zmaj od Bosne, itd... Bosančica takodjer. Pa i ljiljan u nekoj drugoj varijanti. ( Ima ga i na zastavi Srbije). Mislim da, uz neke umjerene i normalnije političare na sve tri strane, ali i u Srbiji i Hrvatskoj, može da se kroz par godina ponudi ljudima neka zdrava zajednička priča oko koje će se okupiti svi.
Vjerujem da ima puno više normalnijih ljudi u BiH, nego nekih radikalnih nacionalista, za koje znam, da ne bi nikad, ni pod kakvim uslovima, pristali na nekakvu zajedničku i zdraviju BiH.

FerdinandF
Kontakt:

Re: Ljiljani?

Post Postao/la FerdinandF » 04 apr 2026, 01:02

Možda nije vrijeme za ovu temu. Možda bi bilo bolje pričekati kraj svjetskog...

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 04 apr 2026, 01:02

Mrš

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 04 apr 2026, 01:04

GIBRA je napisao/la:
04 apr 2026, 01:02
Mrš

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
Mrš
Fiorentina

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 04 apr 2026, 01:08

Srbi će prihvatiti ako stavimo orla, hrvati ako stavimo šahovnicu. Između ostalog i trenutačna zastava je neutralna pa je ni hrvati ni srbi ne priznaju. Ako već oni imaju svoje obilježje i ako ga se ne odriču zašto bi se mi morali odricati obilježja koje nikakvo zločine nije činilo već časno branilo Bosnu?

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 04 apr 2026, 01:11

Iceplayer je napisao/la:
04 apr 2026, 01:08
Srbi će prihvatiti ako stavimo orla, hrvati ako stavimo šahovnicu. Između ostalog i trenutačna zastava je neutralna pa je ni hrvati ni srbi ne priznaju. Ako već oni imaju svoje obilježje i ako ga se ne odriču zašto bi se mi morali odricati obilježja koje nikakvo zločine nije činilo već časno branilo Bosnu?
Dobar je aegument ovaj da srbi i hrvati ne prihvataju ni ovu neutralnu.
Što se tiče orla i šahovnice, rekao sam gore da ne može to.
Šta misliš ti šta bi moglo, ako izbacimo i vartu, i ljiljane, i orlove i trobojke, i šaru?

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 04 apr 2026, 01:11

slika
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 04 apr 2026, 01:12

FerdinandF je napisao/la:
04 apr 2026, 01:11
Iceplayer je napisao/la:
Šta misliš ti šta bi moglo, ako izbacimo i vartu, i ljiljane, i orlove i trobojke, i šaru?
Ide cevap na zastavu!

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 04 apr 2026, 01:12

04 apr 2026, 01:11
Iceplayer je napisao/la:
Ništa mi ispadamo budale jer se odričemo vlastitog identiteta, a oni će i dalje po svome...

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 04 apr 2026, 01:24

04 apr 2026, 01:00
Ljiljani?
Bez uvrede, s poštovanjem...
Vidim da se i u javnosti ponovo poteže priča o ljiljanima, a puno puta je o tome bilo govora i ovdje.
Više od pola BiH se ne poistovjećuje s ljiljanima.
S druge strane, sve tri strane imaju otpor i prema nanetnutim simbolima.
S treće strane, bošnjaci plus bosanci su branili cjelovitu i nezavisnu BiH, Srbi bi pristali na zajedničku republiku, ali u okviru jugoslavije, u zajednici sa srbijom, hrvati nešto treće... Dakle, ni šahovnica, ni ljiljani, ni rs trobojka, nisu BiH. BiH je ova nametnuta varta, dejton, kolonija, protektorat, i na to ne treba pristati. Da je ova zemlja iole normalnija, ljiljani bi bili najprihvatljiviji, ali nije, i to je surova realnost. Problem je što ja uopšte ne vidim rješenje. Da li vidi neko od vas? Molio bih vas za objektivnu, realističnu, i racionalnu raspravu, bez nekih emocija, i tvrdoglavosti.
Kad razmišljam o ovome, nameće mi se ideja da se kroz institucije probaci ideja da se ponište Varta simboli, a da se kao presjek uzme nešto iz identitetskog bazena što svi prisvajaju, nešto poput Tvrtka npr, eno ga i u Sa i u Tz, i u BL, i u Hercegovini. Ili, ne znam, Zmaj od Bosne, itd... Bosančica takodjer. Pa i ljiljan u nekoj drugoj varijanti. ( Ima ga i na zastavi Srbije). Mislim da, uz neke umjerene i normalnije političare na sve tri strane, ali i u Srbiji i Hrvatskoj, može da se kroz par godina ponudi ljudima neka zdrava zajednička priča oko koje će se okupiti svi.
Vjerujem da ima puno više normalnijih ljudi u BiH, nego nekih radikalnih nacionalista, za koje znam, da ne bi nikad, ni pod kakvim uslovima, pristali na nekakvu zajedničku i zdraviju BiH.
Ovo je vise politička nego sportska tema. Ne znam jel aludiraš na izjave onog debila Vukanovica što mu smetaju ljiljani na tribinama? Njega ne treba shvatati ozbiljno, on je samo jedan u nizu od tih wannabe Srba u Bosni. Pazi njemu smetaju ljiljani na tribinama a ne smeta mu mala, poderana i prljava bosanska zastava na Gradišci ili drugim GP u sprskoj pored ogromne srpske zastave. Ne smeta mu ni da na autoputevima u Rsu nema nigdje državne zastave pored srpske ali mu zato smetaju boje dresova i ljiljani na tribinama hahaha.

Mi trebamo gledati svoja posla i vjerovatno nikada nismo bili skladniji sto se zastava tice. Varta zastava je nama nametnuta upravo iz razloga sto su Srbi Bosansku zastavu odbili jer je smatraju Bosnjackom. Oni zapravo žele srpsku zemlju i srpsku zastavu, tako da tu dogovora nikad neće i ne može biti.

Mi se ne trebamo prilagođavati ljudima koji za ovu zemlju ne navijaju ili je ne smatraju svojom, a dogovora neće biti jer imaju sredstva da sve blokiraju što požele.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 04 apr 2026, 01:34

Sve razumijem. Ali, ova neutralna varta zastava jeste zastava sadašnje BiH. Možda bi se moglo probati i s tom varijantom, da se samo ona koristi neko vrijeme, pa ako sebi i hrvati ne bi prihvatili ni to, onda vratiti ljiljane. :D

Ne aludiram na Vukanovića. Vidio sam na faceu danas kod Nikšića Damira da se povela rasprava.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 04 apr 2026, 01:45

04 apr 2026, 01:34
Sve razumijem. Ali, ova neutralna varta zastava jeste zastava sadašnje BiH. Možda bi se moglo probati i s tom varijantom, da se samo ona koristi neko vrijeme, pa ako sebi i hrvati ne bi prihvatili ni to, onda vratiti ljiljane. :D

Ne aludiram na Vukanovića. Vidio sam na faceu danas kod Nikšića Damira da se povela rasprava.
Ma ne možeš ti sa njima, to sutra da može bili bi gori od izraela prema palestini. Jednostavno previše je mržnje u njima prema nama i svemu sto je bosansko.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 04 apr 2026, 01:46

Sve to stoji sa Varta zastavom, da živimo u nekom idealnom svijetu morala i etike. Problem je u tome da Srbi u 90 % slučajeva ne poštuju Bosnu tj. zemlju u kojoj žive, a od nas očekuju da poštujemo njihove osjećaje na tribinama hahaha.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 04 apr 2026, 01:53

Ja mislim da u toj RS-koj živi i do 40% ljudi koji su za BiH. 40% onih koji su nepismeni i zavedeni, jedno 10% onih koje boli **** za sve, i uedno 10% istinskih četnika.
Da je pokitika Srbije i RS nirmalnija, kroz desetak godina bi ovaj procenat bisanaca bi rastao na 65%.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 apr 2026, 02:03

Imali su 30 godina pa se nisu nesto potrudili...uostalom nista licno al molim admina da obrise temu, jer spominjati i raspravljati o ovome apsolutno rusenje same srzi ove drzave, reprezntacije i sta ona predstavlja. Sta je iduce fudbalska reprezntacija NSBIH a ne BiH?

Uostalok svi postuju i zvanicnu nek je nosi ko god zeli.

Uostalom ti ljiljani otvorenih ruku i puna srca docekaju sve i jedini uslov je da vole BiH, s druge strane nikom niti prijete niti su zlo cinili niti bi cinili...za druga dva simbola se to ne moze reci....mada da uopste ne ulazim u pricu. Ljiljan je ono sto ovaj narod i drzava jesu

Onog dana kada bi odustali od toga odustali bi od sebe samih
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 04 apr 2026, 02:10, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 apr 2026, 02:08

PasodelMar je napisao/la:
04 apr 2026, 01:46

Sve to stoji sa Varta zastavom, da živimo u nekom idealnom svijetu morala i etike. Problem je u tome da Srbi u 90 % slučajeva ne poštuju Bosnu tj. zemlju u kojoj žive, a od nas očekuju da poštujemo njihove osjećaje na tribinama hahaha.
Cista logika...Sahovnica i Trobojka su automatski kontra BiH, ljiljani nisu, samo su druga zastava BiH...kome smetaju ne mora ni igrat za nas. Mislim da katic i Vasilj kolko su podrske dobili od ljudi koji su nosali ljiljane ne bi dobili nigdje gdje je sahovnica.....uostalom ini srbi inhrvati su poginuli za njih a ti lafo nemos igrat..nemoj ko te yebe

Mada kao sto rekoh sama rasprava o ovom je suluda...ja nmg vjeorvat sta mi dopustamo sebi.

Ljudi koji ne postuju drzavu i nece nikad pa da nez sta uradis oni nama zamjeraju nesto u vezi drzave i govore kako bi trebalo...ludilo mozga
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 apr 2026, 02:11

04 apr 2026, 01:53
Ja mislim da u toj RS-koj živi i do 40% ljudi koji su za BiH. 40% onih koji su nepismeni i zavedeni, jedno 10% onih koje boli **** za sve, i uedno 10% istinskih četnika.
Da je pokitika Srbije i RS nirmalnija, kroz desetak godina bi ovaj procenat bisanaca bi rastao na 65%.
40%????

Jel ti zivis u BiH?
=\_1921_/=

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 04 apr 2026, 02:15

Živim već 41 godinu.
I živio sam svugdje širom BiH.
Ono što sam ja iskusio je potpuno drugačije od onog pto vidimo u politici i u medijima.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 apr 2026, 02:19

04 apr 2026, 02:15
Živim već 41 godinu.
I živio sam svugdje širom BiH.
Ono što sam ja iskusio je potpuno drugačije od onog pto vidimo u politici i u medijima.
U RS imas 20/30% mozda i to mozda, ljudi koji ne mrze BiH i to je maksimum koji ces dobit...ostale ne treba ni komentarisat.

I ovih 20/30% kreni pet metara pored puta "djes sta ima nije bitna vjera nacija" naices na zid i tu...bilo kakvu temu dirni sto nije 101% neutralna odma mimoilazenje...

Znao sam ja iskusit i gore nego sro vidite po medijima...nego je nama puno pao prag tolenacije.

Mi maltene srbe i hrvate glorifukejmo ako ne pozivaju na nasilje nad nama...to ti dovoljno govori i o njima i kakav im narativ obitava.

Ocm najbolje iz naroda im ako mozes rec za nekog "pa eto jes malo centik al nije bas dodik"
=\_1921_/=

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 04 apr 2026, 02:29

Ja mislim da bosanski stećci nikome ne smetaju, mozda na njima imaju zanimljivi simboli koji bi se mogli iskoristiti za novu zastavu!?

Al onda bi se umijesale vehabije i rekli kako je to bezbožnistvo 😂

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Goalgetter, Google [Bot], hansbosna, jasmin10, legendarnadruga, SanaBosna, TefalTava i 65 gostiju.