FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
126
33%
Četvrti
76
20%
Peti
33
9%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 381

DoktorXabaras
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DoktorXabaras » 04 apr 2026, 23:58

Očajna igra koja zahtjeva ozbiljne analize.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 05 apr 2026, 00:02

U jednoj kratkoj rečenici, mnogo potencijala jako slabo iskorištenog. Još kraće: Raspuštana banda.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 05 apr 2026, 00:07

Ako i Zoran misli isto sto i Mario nek se i on lagano nosi u qrac krasni.
Reaguj covjece,jasno je svima da i tebi oci krvare.

Nemojte nas ba praviti budalama i slijepim.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 05 apr 2026, 00:19

Ne bih ja rekao da je to bilo toliko loše, ne znam, možda griješim.
Daleko od bajnog da me neko ne shvati pogrešno, ali nije ni toliko kriminalno koliko se priča.
Neka Marija tu gdje jeste za sad, na kraju sezone treba naći najbolju opciju za sve.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 05 apr 2026, 00:22

Sto neko rece dosli smo da ne izgubimo.
Dalje necu komentarisati, znamo sve.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 05 apr 2026, 00:24

Sve raspustiti večeras. Jedino je Banić imao prolaznu ocjenu i donekle Mujkić. Pitanje je zašto. Zašto igrači koji su igrali prvih 4-5 kola maestralno sada izgledaju ko raštimani orkestar na terenu. Sve ko goli kuvac, od SS preko igrača do tribine, koji kuvac se dešava ???

Sad o Anesu. Vidim da ga neki pljuju i svašta pišu. Ne znam jel to zbog neznanja ili je nešto drugo, nije ni bitno.Anes večeras, po meni nije ni trebao igrati. Bolje da je igrao Miete od početka ali ipak Anes večeras, za razliku od ostatka veznog reda nije bio loš, imao je 2-3 pogrešna pasa ali je imao i 3-4 odlična pasa, Mujketu odlična lopta u 16, Karlosa pogodio u glavu na 10 metara od gola, dvije lopte Ademu oko 16 i još dobrih pasova na sredini. OPET JE IGRAO POZICIJU KOJA NIJE NJEGOVA.
Anes za razliku od ostalih nije odmarao 15 dana nego je igrao obje utakmice U21 po 90 minuta i još putovao autobusom od Zenice do Budimpešte i tako isto nazad. Dana odmora nije imao nego je iz “autobusa” pravo na trening. Anes je u zadnjih 25 dana odigrao 7 utakmica + treninzi + daleki put autobusom. Anes je i u repki igrao sa trakom na koljenu jer osjeća bol još od Superkupa i večeras je stisnuo zube i izašao na teren i kapa mu do poda, za razliku od ostalih.
Sad pljujte po meni pustite njega na miru.
Zadnja izmjena: Sazg, dana/u 05 apr 2026, 00:54, ukupno mijenjano 1 put.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 05 apr 2026, 00:38

Jad i cemer, nikad gorem skretnicaru mi nismo cestito zaprijetili. Picketine sve do jednog. Uopsteno jedna od najgorih utakmica sto sam ikada gledao
Zadnja izmjena: boki86, dana/u 05 apr 2026, 00:40, ukupno mijenjano 1 put.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 05 apr 2026, 00:38

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
05 apr 2026, 00:19
Daleko od bajnog da me neko ne shvati pogrešno, ali nije ni toliko kriminalno koliko se priča.
Neka Marija tu gdje jeste za sad, na kraju sezone treba naći najbolju opciju za sve.
Ma nema tu kraj sezone da se ceka, odma da se izjasne ili ide odma ili cemo ga gledati i sljedece sezone.
Ako ce na kraj sezone ic onda opet europa neki novi po 15 put, pa dok upozna ekipu, dok se navikne na ligu itd.
Odma dovedi nekog ili ovog ostavljaj

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 05 apr 2026, 00:49

boki86 je napisao/la:
05 apr 2026, 00:38
Jad i cemer, nikad gorem skretnicaru mi nismo cestito zaprijetili. Picketine sve do jednog. Uopsteno jedna od najgorih utakmica sto sam ikada gledao
nije im uvalio 3 samo ko nije presao centar. Oci krvare.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 05 apr 2026, 00:49

ja sam veceras gledao utakmicu sa zapada i mogu reci da smo lose izgledali ali bas.
Mujkic je katastrofalan i naprijed i nazad.
Elezi je pao u formi i uopste ga nema da se ubacuje u vrh napada kao sto je radio cijelu sezonu.
Ljajic je ocito preuzeo sve na sebe, veceras se spustao po loptu do nasih stopera, pokusao razigrati ali bukvalno nigdje bekova niti veznih da se ubacuju.
Odbrana ajd ok ali Ristovski je spor, los bas nista.
Mario bas lose vodi utakmicu, vise puta Carlodu kesto objasnjava rukama lik ga ne konta sta mu objasnjava.
Zadnjih 10min i produzetak je samo gledao na sat, znaci daj bod da se uzme.
Izmjene pravi kasno. Ne znam sta je vidio dobro ali mi smo veceras bez energrije, bez plana, bez motiva.
Jedva cekam da se sezona zavrsi i da dodje neko drugi da vodi tim, ovaj lik veze nema vjeruj te mi

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 05 apr 2026, 00:58

Mislim da je vrijeme za promjenu trenera.

Puno demagogije, malo rezultata. Ja s 0 iskustva, što je malo manje od njegovog, isto bi napravio kol'ko i on s ovom ekipom.

Preoprezna igra, pravi ziheraš. Pritom nijedne smislene akcije, razumijem da je loš teren al' ima i za to lijeka.

Nekako mi se čini da smo do sad sve vrijeme dobijali manje-više na individualni kvalitet. Jedino smo kući Posušju održali fudbalsku lekciju.

Sarajevu treba trener koji će uvijek igrati na gol više i koji zna osvojiti trofej, a ne prosječnost.

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 05 apr 2026, 01:21

Hoce li ko progovoriti koliko Ljajic ne mlze meda !????? Covjek kao da se ni rekreativno ne bavi fudbalom, jedna velika nulaaa
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 apr 2026, 01:25

Trebalo ga je mijenjati dok smo imali sansu da uzmemo neki trofej (superkup ili Kup), sad vala svejedno, do kraja sezone moze nas voditi bilo ko jer trsko da cemo pasti ispod 4. mjesta.
A Mario kao trener nije vala nista posebno pokazao da bi ostao i slijedece sezone.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 05 apr 2026, 01:41

Treba se dobro zapitati zasto je uopste doveden?
Nije Zoran levat da ne zna koliko ovaj zna odnosno ne zna,i nije naivan i glup da ne zna u kakvu ligu ga dovodi!?

Zna sve o njemu i njegovom iskustvu,i opet ga je kao takvog doveo.
Zasto? Da se uci i stice iskustvo preko FKS?

Za sta vam sluzi klub,za poligon i uzimanje para?

Serem vam se u trenere,strucne stabove i sva vasa pojacanja.

Mrs ba iz kluba svi do jednog,uhljebi i propaliteti.

Ne moze me niko ubjediti da ne znaju i ne mogu dovesti prave ljude i igrace koji znaju i vrijede u odnosu na ovo smece sto gledamo.

Mada cu jos jednom naglasiti i ovaj tim je imao odlicnu igru i rezultate.
Ovaj tim nema ko voditi.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 05 apr 2026, 02:02

bvsic je napisao/la:
Ma nema tu kraj sezone da se ceka, odma da se izjasne ili ide odma ili cemo ga gledati i sljedece sezone.
Ako ce na kraj sezone ic onda opet europa neki novi po 15 put, pa dok upozna ekipu, dok se navikne na ligu itd.
Svakako niko ozbiljan neće preuzeti, a u ovom trenutku pogotovo. Svako hoće u miru da krene od nule, jer zna da ako zareda do kraja sezone loših rezultata da mu se klima stolica.
Klub treba riješavati pitanje trenera, ali da se to ozvaniči krajem sezone.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 05 apr 2026, 02:21

Smrt drotovima i central force-u!
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 05 apr 2026, 03:14

Ove konstatacije Marija nisu TACNE. Mi jesmo biki bolji u prvom poluvremenu za nijansu dok je zeljo bio bolji drugo pol za malo vise nijansi. Takodje konstatacija da oni nisu nama prijetili je LAZ.

Pored ponistenig gola (koji je po meni bio regularan)

Imali susut peica pored gola
Imali su sut kad je lopta preskocila Ristovskog i kad je brazilac ubacio sastrane neznam koje puco lopta malo iznad precke

Takodje jad je Odinaka sutiro Banic odbranio. I sto je najgore sve su ovo bile sanse koje su plod taktike uigranosti koliko toliko ( imaju uzasno los roster rezultat dosta igraca koji su tu tek 3 mjeseca)

Nase sanse lopta kad je ispala Mufticu i sut elezija pozemlji to je sve. Jedna sansa radi individualne greske uzasnog im golmana i jedna iz neke akcije (tako reci i nije bila neka sansa)

A pri tome sto su ljudi bili bolji u drugo poluvremenu ti mjenjas u 78 minuti prvi put (ponavljam imas pravo na 5 izmjena) a na klupi imas MENALA KUPRESAKA MAITU, TURKESA plus ivanisevica telalovic itd itd. Savo uvodi **** gojaka rascica sa 18 godina u 45 minuti. Takodje to priznas da je zeljo bolji u drugom poluvremenu kazes dosao si da pobjedis i nista nemjenjas do 80 minute.

Taj trener koji igra protiv vako lose ekipe kao zeljo (koja jednostavno nema kvalitet nema uigranost nema ni neku zelju extra motiv) nemjenja nista ekioa gubi svaki duel svako dodavanje lose NEMOZE BIT TRENER FK SARAJEVA. Cak i da si nekom frljokom dao go. FKSARAJEVO nije lokomotiva niti osjek nit gorica niti velez zeljo zrinjski sb.

I to sve nakon 15 dana pauze. Gdje si imo mir (paznju svu sa derbija odvukla repka) da se odmoris zalijecis osvjezis uigras dodatno ekipu ti upropastis i ono sto si imao. To je dokaz da trener nezna a bogami treba ju se preispitat i ljudi koji rade na kondici ekipe. Uvjek imamo slab ulazak posle reprezentativne pauze i los ulazak posle zimski priprema. Zapravo to se prvo mora preispitat jer nam se to konstantno desava, i nije jedino kod Marija.

Ja mislim da horde moraju preuzet neke stvari u svoje ruke, otic u kamp na fin nacin upozorit zaprijetit igracina a i ss sd cak i da Mirvic tu bude. Nece vise niko trpit igru preko kurca. A ako ponove isti scenari uletit u butmiru posutat i igrace i ss polomit sve sto se moze polomit u kampu. Budel se security nesto kurcio **** i njima mater

Brundoo
Kontakt:

Post Postao/la Brundoo » 05 apr 2026, 04:05

Kad (ako) shrek pocne ulagati SVOJE milione u klub tada ce krenuti na bolje. Do tada ce biti isto ili gore.
Molite Boga da nas preuzme neki princ

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 05 apr 2026, 07:35

Imamo mi itekako problema u igri i treba dogurati do kraja prvenstva , a onda pojedinim igracima dati zahvalnicu...
Igra na posjed je mozda i najteza formacija za koju moras imati specificne igrace koji ce lucidnoscu i kombinatorikom i stvoriti prostor i za sanse i za golove, a i diktirace tempo protivnickih ekipa...
Za ovu taktiku moras imati radilice, igrace koji nisu staticni, koji su u stalnom pokretu...
Takav nacin igre trazi profile igraca od golmana do centralnog napadaca i sve karike moraju biti na nivou bez velikih oscilacija...

Mi bi da igramo na posjed, a stoperi spori ko da igraju za Azot iz Vitkovica, mi bi da igramo na posjed, a nama krila cekaju na aut liniji pas od veznog ili stopera, mi bi da igramo na potez, a ni jedne zamjene mjesta medju igracima u toku utakmice nemas...

Sporost ekipe ovu formaciju i cini smijesnom i za to je Mario kriv...

Iznesemo lopotu kroz pas igru od golmana do centra i kada treba ubacivanje u medjuprostor nama igraci stoje i cekaju loptu, naravno sa protivnickim igracima na ledjima...I sta se desava ?
Naravno lopta ide nazad na stopere, oni je vracaju Banicu, protivnicka ekipa se konsoliduje, a nas hvataa vrtoglavica od takve bezidejnosti...

Moj Mario, igra na posjed se ne igra s Bralicem, Gojkovicem, Ivanisevicem, Hujberom...

Za takvu formaciju moras imati najmanje5~6 igraca motoricke sposobnosti Kyeremaha...

Ovo je alibi igra, kao vrticemo se, imati posjed, pricati kako nismo protivniku dali da napravi sansu, a kad te neko otrese ko Velez, reci cemo nismo imali srece...

Gdje su ti moj Mario pokretni igraci, gdje ti je mladost, gdje je Mehmedovic, Telalovic, Hamzic, Ignatkov...

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 05 apr 2026, 08:05

05 apr 2026, 02:02
bvsic je napisao/la:
Svakako niko ozbiljan neće preuzeti, a u ovom trenutku pogotovo. Svako hoće u miru da krene od nule, jer zna da ako zareda do kraja sezone loših rezultata da mu se klima stolica.
Klub treba riješavati pitanje trenera, ali da se to ozvaniči krajem sezone.
Ekipa se pravi 2-3 godine, igrači imaju ugovore.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.