FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
ZeljeznicarUberAlles
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Haj što je i sve sinoć bila patnja, jad i čemer, još teže je bilo gledati tekmu jer su ovi bordo, a mi tamnoplavinarandžasti…
Vratite svijetlo plavu boju dresa..
Vratite svijetlo plavu boju dresa..
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Mi cemo se za svaki gol do kraja sezone namuciti, jer nama je vezni red 0 bodova.Tramvaji29877 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 02:02
Problem I jeste sto mu se sva igra svela na borbenost.
Nažalost u ovom trenutku mi imamo 4 spica, plus sklonjeni Konings, a pitanje je hoćel iko od njih postici gol do kraja sezone.
Treneru svaka čast, izvlači maksimum iz ove limitirane ekipe.
Znaci Sosic, Cvetanoski i Hodzic su trebali biti u startnih 11, a mi nemamo nijednog na raspolaganju.
Jos kad se uzme u obzir da su Boljevic i Lagumdžija napustili tim, a od Prokopa nema nikakvog hajra, osuđeni smo gledati Odinaku, Sabica, Freemana...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Negdje oko Nove godine čini mi se napisao si prvi post o situaciji sa grafitima u Gradu. Sjećam se da sam ti ja upravo replicirao da situacija nije tako dramatična, a onda sam i ja počeo obraćati pažnju pa sam se sjetio tvog posta. Nakon toga sam vidio ovaj post na njihovoj temi a čuo sam i da se hvale time.SG1921 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 11:43Dno dna fudbal, nama treba komplet prvi tim na ljeto. Mislim da je sve ostalo suvišno i trošenje riječi.
Ne mogu da ne prokomentarišem i ovo, jučer prolazim kroz Cvilu, kafići puni naših navijača, atmosfera na prvu djeluje dobra ali kad digneš pogled svaka druga zgrada grafit Hz.
Nevjerovatno je da to nikome od tih mahalaca ne smeta. Sjedite, pijete kafu, glumite neku priču o ljubavi prema klubu, a balavci vam pred nosom prešarali sve naše i ostavili svoje. Stidite se svi sa Cvile koji to gledate i šutite, ali i grupa snosi odgovornost jer se sve ovo dešava na kilometar od stadiona.

Iskreno ne znam stvarno na koji način animirati prvenstveno grupu koja bi trebala to pokrenuti. Znam i da je svaka mahala odgovorna. Puno bi značajnije bilo da se bave time a ne da nam baklje upadaju na teren kao sinoć i dodatno nanose štetu očajnoj podlozi. Uradili su dosta važnih projekata i nikad nisam umanjivao njihov značaj ali to im jeste propust. Složio bi se i sa ovom konstatacijom da su njihovi grafiti sve što im je ostalo od grupe jer i sinoć je bila neka tuča i najavljuju bojkote ali upravo zbog toga je situacija sa grafitima trebala biti bolja. Organizovanija i veća grupa kakva jesu Manijaci bi trebala da ima prednost i u tom segmentu.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
-
zeljovolimte
- Kontakt:
"Sklonjeni Konings" osoba koja ne prati Zeljeznicar bi pomislila da se radi o nekom buntovniku i znalcu ala Livaja.
A ne o covjeku koji nikada nije igrao fudbal koji je nivo ove lige..
A ne o covjeku koji nikada nije igrao fudbal koji je nivo ove lige..
Ne pišem bezveze drug. Kad kreneš da obraćaš pažnju, nema nazad. I u pravu je ovaj njihov, svaki ulaz i izlaz u grad su pokrili, SG i centar, sve naše prešarali. I još nam naselje koje je kilometar od Grbavice uzimaju na taj način i naše šaraju.AhmedNurudin je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:21Negdje oko Nove godine čini mi se napisao si prvi post o situaciji sa grafitima u Gradu. Sjećam se da sam ti ja upravo replicirao da situacija nije tako dramatična, a onda sam i ja počeo obraćati pažnju pa sam se sjetio tvog posta. Nakon toga sam vidio ovaj post na njihovoj temi a čuo sam i da se hvale time.SG1921 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 11:43Dno dna fudbal, nama treba komplet prvi tim na ljeto. Mislim da je sve ostalo suvišno i trošenje riječi.
Ne mogu da ne prokomentarišem i ovo, jučer prolazim kroz Cvilu, kafići puni naših navijača, atmosfera na prvu djeluje dobra ali kad digneš pogled svaka druga zgrada grafit Hz.
Nevjerovatno je da to nikome od tih mahalaca ne smeta. Sjedite, pijete kafu, glumite neku priču o ljubavi prema klubu, a balavci vam pred nosom prešarali sve naše i ostavili svoje. Stidite se svi sa Cvile koji to gledate i šutite, ali i grupa snosi odgovornost jer se sve ovo dešava na kilometar od stadiona.
Iskreno ne znam stvarno na koji način animirati prvenstveno grupu koja bi trebala to pokrenuti. Znam i da je svaka mahala odgovorna. Puno bi značajnije bilo da se bave time a ne da nam baklje upadaju na teren kao sinoć i dodatno nanose štetu očajnoj podlozi. Uradili su dosta važnih projekata i nikad nisam umanjivao njihov značaj ali to im jeste propust. Složio bi se i sa ovom konstatacijom da su njihovi grafiti sve što im je ostalo od grupe jer i sinoć je bila neka tuča i najavljuju bojkote ali upravo zbog toga je situacija sa grafitima trebala biti bolja. Organizovanija i veća grupa kakva jesu Manijaci bi trebala da ima prednost i u tom segmentu.
Pusti tu njihovu šabansku priču da se ne šara, sve su naše prešarali. Već sam pisao, imaju budžet za grafite, to se vidi iz aviona. Naši to nazivaju Sizifovim poslom, a nema tu nikakvog Sizifovog posla i odustajanja, nego braniš svoje.
Prave i dan danas mit o Čaršiji i u tom periodu. Dobro se sjećam, bio sam tada aktivan na tribini, Hotonj i ta okolna naselja su im bila baza, silazili u čaršiju da šaraju naše i kao čuvaju teritoriju. I danas ti je isto stanje.
Znam naše raje po Cvili, žive u tim zgradama i ne obraćaju pažnju na grafite jer ih ne zanima. To i jeste posao grupe, ne simpatizera. Ko nam je kriv? Naš grafit u centru Budimpešte može opstati, a u NAŠEM gradu je fantazija da traje jer oni silaze sa svih strana i kao čuvaju teritoriju. Mi ih puštamo i dajemo im prostor da rade šta hoće i da se lažno predstavljaju. Niko nam nije kriv osim nas samih, počevši od grupe.
Manijaci Vogošća, ogroman grafit na Grbavici, a svoj u Vogošći nemaju jer ga ne mogu odbraniti od ovih molera. Presmiješno. I ono što sam ranije pisao, sve stoji, ništa se nije promijenilo. Idu od mahale do mahale, crtaju gdje prođe, prođe. Gdje naiđu na otpor, tu stanu. Problem je što u 90% slučajeva prolaze, jer naši nikad nisu bili aktivni u tom segmentu niti pretjerano zainteresovani.
E to se mora pod hitno promijeniti.
The South will rise again
- Lokomotifa
- Kontakt:
Meni je fascinantno kako je raja eutanazirana, kolju nas sudije cijelu sezonu, mi se malo iskukamo par sati poslije tekme, klub napiše saopštenje koje niko ne čita i sljedeće kolo opet isto.
Sve sam sigurniji da treba poduzeti radikalne mjere jer će nas samo tako shvatiti. Sjesti na teren sljedeću tekmu, podnijeti 15 krivičnih prijava pa nek Sipa uđe u sudijsku organizaciju, najaviti istupanje iz lige ako se još jednom ponovi ili istupiti iz lige, pa sve ispočetka ko Bursaspor
mislim da bi 95% navijača podržalo igrače u tome
Fakat se ne zezam, ovo se neće smiriti dok se ne desi nešto radikalno. Meni su zgadili fudbal i Premijer ligu i sve. Radije bih išao gledao Hrid i Saobraćajac nego ovaj kriminal.
Sve sam sigurniji da treba poduzeti radikalne mjere jer će nas samo tako shvatiti. Sjesti na teren sljedeću tekmu, podnijeti 15 krivičnih prijava pa nek Sipa uđe u sudijsku organizaciju, najaviti istupanje iz lige ako se još jednom ponovi ili istupiti iz lige, pa sve ispočetka ko Bursaspor
Fakat se ne zezam, ovo se neće smiriti dok se ne desi nešto radikalno. Meni su zgadili fudbal i Premijer ligu i sve. Radije bih išao gledao Hrid i Saobraćajac nego ovaj kriminal.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Derbi sinoc, Siroki u gostima, Posusje u gostima, Radnik u Bijeljini, Sloga i na Grbavici i u kupu u gostima.
Evo 6 utakmica sto se mogu odmah sjetiti gdje su nas sudije zakidale ove sezone. Vjerovatno ima jos neka.
I smijesno je pisati saopstenja dok savezom vlada Vicina mafija. To je besmislica. Ispadamo jadnici koji kukaju za pravdom, dok im se mafijasi smiju.
Ne ide jbg. Treba drugaciji pristup, kao sto su pijacari palili auta ili nesto slicno tome.
Evo 6 utakmica sto se mogu odmah sjetiti gdje su nas sudije zakidale ove sezone. Vjerovatno ima jos neka.
I smijesno je pisati saopstenja dok savezom vlada Vicina mafija. To je besmislica. Ispadamo jadnici koji kukaju za pravdom, dok im se mafijasi smiju.
Ne ide jbg. Treba drugaciji pristup, kao sto su pijacari palili auta ili nesto slicno tome.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 05 apr 2026, 14:28, ukupno mijenjano 2 puta.
- BiHSportman
- Kontakt:
Istupiti iz lige, doživjeti propast i ako se vratimo opet bi bili na istom suđenju??Lokomotifa je napisao/la: ↑05 apr 2026, 14:05Meni je fascinantno kako je raja eutanazirana, kolju nas sudije cijelu sezonu, mi se malo iskukamo par sati poslije tekme, klub napiše saopštenje koje niko ne čita i sljedeće kolo opet isto.
Sve sam sigurniji da treba poduzeti radikalne mjere jer će nas samo tako shvatiti. Sjesti na teren sljedeću tekmu, podnijeti 15 krivičnih prijava pa nek Sipa uđe u sudijsku organizaciju, najaviti istupanje iz lige ako se još jednom ponovi ili istupiti iz lige, pa sve ispočetka ko Bursaspormislim da bi 95% navijača podržalo igrače u tome
- dubioza144
- Kontakt:
Bas nekog tamo zanima to sto je Željo nezadovoljan sudjenjem i sto bi igraci Želje sjeli il istupili iz lige, mi smo vec dugo vremena niko i nista u ovom fudbalu nemamo ljude ni u svom klubu a kamoli gdje drugo, nemas pravo glasa u savezu kantona a da imas u savezu BiH niko nit stoji iza nas nit sta jednistavno postali smo u rangu svih osrednjih klubova koji se ne pitaju nista nego samo ucestvuju na utakmicama. Sve dok u nas klub ne dodje neko toliko jak i toliko jako ime pogotovo u fudbalu da moze prkosit svima nama pomoci nema a taj neko moze bit samo Džeko kad zavrsi karijeru i sreca nam je sto smo nekad imali isti tako jako ime u vidu Ivice i sto bi sad mogli imat u vidu Dzeke ako on bude zainteresivan za te stvari.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Sa aspekta marketinga, TV prava i ugleda lige za njih bi katastrofa bila istupanje iz lige. To je naravno zadnja opcija, ali treba i o tome govoriti. Vjerujte da bi nas molili da to ne činimo. Ovo više nije fudbal, ovo je organizovani kriminal U KONTINUITETU.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
GavranBeli
Imamo mi Magodu i Benjaminu, to je realnost naseg kluba nazalost. Pranje para preko kluba, svi zadovoljni. Sve ovce na broju, ulaze na stadion, gratis karte, ko gospoda. A vi ostali navijaci vas cemo tretirati kao stoku. Brige nema, kupljen je jug oni nece pjevati protiv nikoga a sto bi kad pinka ide. Palite baklje, bacajte topovske, I jos novina vatromet ukljuciti, platit ce kazne od nasih para nema brige.
Kratak osvrt na utakmicu, mi tanki, oni jos tanji, sve u svemu zasluzili smo pobjedu, barem prikazanom igrom u drugom poluvremenu, treba istaci da smo ponovo pokradeno za cist gol.
Navijanje uzasno, nije tajna da je navijanje lose otkako su Manijaci na istoku, ali sinoc je to bilo posebno lose, da li zbog hordi ili zbog toga sto smo vise ocekivali od derbija, uglavnom jedna velika nula.
Navijanje uzasno, nije tajna da je navijanje lose otkako su Manijaci na istoku, ali sinoc je to bilo posebno lose, da li zbog hordi ili zbog toga sto smo vise ocekivali od derbija, uglavnom jedna velika nula.
Željezničar über alles
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Trebalo bi da bude dovoljno još 9 bodova u preostalih 9 utamica. A 10 bodova bi bilo optimalno jer imamo negativan međusobni skor protiv Rudara.
U19 Zeljeznicar Borac 1:0
Korora zabio
Korora zabio
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Potpuno suprotno, nakon slobode i celika najveci njihov uspjeh bi bio izbacivanje Zelje iz lige. Da je njima do ugleda lige nebi se dozvolilo ovakvo sudjenje. LPLokomotifa je napisao/la: ↑05 apr 2026, 14:48Sa aspekta marketinga, TV prava i ugleda lige za njih bi katastrofa bila istupanje iz lige. To je naravno zadnja opcija, ali treba i o tome govoriti. Vjerujte da bi nas molili da to ne činimo. Ovo više nije fudbal, ovo je organizovani kriminal U KONTINUITETU.
**** te on
hajduk živi vječno
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme
Kako je Korora dobar igrač. 
Prekosutra puni tek 17, a vec je zabio sest golova za juniore
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Nodi hajde hljeba ti u svojoj scouting grupi pisi za ove igrace
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.