Ne smije preci 21. Ako euro odigra iduće godine izgubljen je za nas onda
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
legendarnadruga
- Kontakt:
- PeppermintSA
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Vidim ovdje ponovo fercera ona seljačka “pravda za Zukanovića” priča o zaslugama koja nas je razvalila i na prošlom SP.
Ovo SP, u prvom redu, treba da služi kao poligon za sticanje iskustva, PR-a i dovršenja procesa sklapanja novog tima. Mi još uvijek nemamo dobru reprezentaciju. Imamo 5-6 vrhunskih, svjetskih talenata, nekoliko starohana, nekoliko srednje iskusnih, dobrih igraca koji daju ruke te dosta polovnjaka.
Trenutno se u dijaspori nalazi nekih 6 imena u rasponu godina od 16 do 21. koji su veliki talenti. Oni koji igraju seniorski fudbal, a koji bi mogli završiti kao seniorski reprezentativci drugih zemalja trebaju biti završeni i povedeni na SP. Savršeno me boli **** hoće li neki tamo Mujakić biti uvrijeđen ili ne.
Moramo razmišljati godinama unaprijed, a ne dudlati jaja “novim zukanovićima” i “novim ibričićima”.
Ovo SP, u prvom redu, treba da služi kao poligon za sticanje iskustva, PR-a i dovršenja procesa sklapanja novog tima. Mi još uvijek nemamo dobru reprezentaciju. Imamo 5-6 vrhunskih, svjetskih talenata, nekoliko starohana, nekoliko srednje iskusnih, dobrih igraca koji daju ruke te dosta polovnjaka.
Trenutno se u dijaspori nalazi nekih 6 imena u rasponu godina od 16 do 21. koji su veliki talenti. Oni koji igraju seniorski fudbal, a koji bi mogli završiti kao seniorski reprezentativci drugih zemalja trebaju biti završeni i povedeni na SP. Savršeno me boli **** hoće li neki tamo Mujakić biti uvrijeđen ili ne.
Moramo razmišljati godinama unaprijed, a ne dudlati jaja “novim zukanovićima” i “novim ibričićima”.
Bas tako, u ovakvim slučajevima moras raditi ono sto je najbolje za budućnost reprezentacije. Nije isto kad dugogodišnjeg reprezentativca ne pozoves jer ne igra kao sto je bilo u slucaju Rahimica.PeppermintSA je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:13Vidim ovdje ponovo fercera ona seljačka “pravda za Zukanovića” priča o zaslugama koja nas je razvalila i na prošlom SP.
I kad na prvenstvo ne povedes igraca koji je bio na spisku, odigrao par utakmica u kvalifikacijama ali je potpuno nebitan i sad u rosteru i za budućnost nacionalnog tima. Tu mislim na igrače ko Sarić, Gazibegovic, Kulenovic pa i Hajradinovic.
Ako vec mozemo povesti 26 igrača, onda sigurno ima mjesta za dva, tri nova.
Zadnja izmjena: Badgley, dana/u 05 apr 2026, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Zasto bi to radili? Ovdje se prica kako Ahmedhodzica ekipa ne zeli nazad, a mi mu bili prvi izbor, i sad odjednom svlacionica treba pristati na 4-5 novih igraca koji su pristali igrati za Bosnu samo jer ce nastupiti na SP...PeppermintSA je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:13
Ovi 20ak momaka su se bas zblizili, i siguran sam da bi poremetilo atmosferu izbacivanje momaka koji skupa prosli tu muku za nastup na SP, a da odjednom uleti 5 osoba koje i ne poznaju uopste.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pa svi ce ici, ovde pisemo o igračima ko Hajradinovic, Radeljić. 23 do 26 ti na spisku. Tu ima mjesta za nove.19vendetta87 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:20Zasto bi to radili? Ovdje se prica kako Ahmedhodzica ekipa ne zeli nazad, a mi mu bili prvi izbor, i sad odjednom svlacionica treba pristati na 4-5 novih igraca koji su pristali igrati za Bosnu samo jer ce nastupiti na SP...PeppermintSA je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:13
Ovi 20ak momaka su se bas zblizili, i siguran sam da bi poremetilo atmosferu izbacivanje momaka koji skupa prosli tu muku za nastup na SP, a da odjednom uleti 5 osoba koje i ne poznaju uopste.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
+1000PeppermintSA je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:13Vidim ovdje ponovo fercera ona seljačka “pravda za Zukanovića” priča o zaslugama koja nas je razvalila i na prošlom SP.
Potpisujem sve i jedan zarez ovdje, isto sam i ja govorio. Za sve te talentovane igrace, sad si u prepovoljnoj poziciji za pregovore. Pricate o nekom ponosu a cekali ste Sunjica mrtvog jedno 4 godine. Anela pljujemo svi redom, a jedini je u djelo sproveo ono sto smo mi pisali godinama.
Ne opravdavam ga ni 1% prije nego sto me krenete napadati, ali kamo srece da je Barbarez i CO tj savez 100% upravu, a da Anelova prica o ne pozivanju najboljih, odnosu i svemu ostalom nema istine.
Na kraju krajeva ni jedan pojedinac ne smije biti bitan u ovom trenutku. Ako je za reprezentaciju i njen razvoj najbolje da ide ekipa sastavljena iz PL BiH neka ide. Ja cu je svim srcem bodriti, ali puno su pojedini poletili pa pisu kao da smo Francuzi. Mi ako ovo odradimo kako treba i stvorimo praksu u dovodenju igraca iz dijaspore imamo igrace za narednih 100 godina.
InatSilniBosanski je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:26+1000PeppermintSA je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:13Vidim ovdje ponovo fercera ona seljačka “pravda za Zukanovića” priča o zaslugama koja nas je razvalila i na prošlom SP.
Potpisujem sve i jedan zarez ovdje, isto sam i ja govorio. Za sve te talentovane igrace, sad si u prepovoljnoj poziciji za pregovore. Pricate o nekom ponosu a cekali ste Sunjica mrtvog jedno 4 godine. Anela pljujemo svi redom, a jedini je u djelo sproveo ono sto smo mi pisali godinama.
Ne opravdavam ga ni 1% prije nego sto me krenete napadati, ali kamo srece da je Barbarez i CO tj savez 100% upravu, a da Anelova prica o ne pozivanju najboljih, odnosu i svemu ostalom nema istine.
Na kraju krajeva ni jedan pojedinac ne smije biti bitan u ovom trenutku. Ako je za reprezentaciju i njen razvoj najbolje da ide ekipa sastavljena iz PL BiH neka ide. Ja cu je svim srcem bodriti, ali puno su pojedini poletili pa pisu kao da smo Francuzi. Mi ako ovo odradimo kako treba i stvorimo praksu u dovodenju igraca iz dijaspore imamo igrace za narednih 100 godina.
Niko se nije ljutio sto smo poveli Kolašinca kojem je to bio debi za reprezentaciju. Cak i poziv Bešiću je bio opravdan a i on nije igrao u kvalifikacijama.
Treba razmišljati i o uspjehu. Prošli put je to naknadno pozivanje narušilo atmosferu zbog koje možda nismo prošli u drugi krug. Ne treba ponavljati isti grešku. Ovi momci dišu kao jedan, funkcionišu kao tim i nema nikoga ko bi mogao biti tako velika prevaga, puno veća šteta se može napravitiPeppermintSA je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:13Vidim ovdje ponovo fercera ona seljačka “pravda za Zukanovića” priča o zaslugama koja nas je razvalila i na prošlom SP.
Pozivanje Tine Sušića je narušilo atmosferu niko se nije ljutio sto smo poveli na prvenstvo Kolašinca i Bešića. Kao tad najvece talente.myself je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:39Treba razmišljati i o uspjehu. Prošli put je to naknadno pozivanje narušilo atmosferu zbog koje možda nismo prošli u drugi krug. Ne treba ponavljati isti grešku. Ovi momci dišu kao jedan, funkcionišu kao tim i nema nikoga ko bi mogao biti tako velika prevaga, puno veća šteta se može napravitiPeppermintSA je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:13Vidim ovdje ponovo fercera ona seljačka “pravda za Zukanovića” priča o zaslugama koja nas je razvalila i na prošlom SP.
Ja bih poveo 2 neka nova mlada imena na prvenstvo koji ce igrati sljedece kvalifikacije tipa taj Mahmic, Pejcinovic, Hadzimujovic, Kospo (ako odigra sta do kraja sezone) ili Avdic i Topalovic ako zele. Poveo bih Deketa ali on je jednostavno jos premlad.
Ovi stariji tipa Ahmedhodzic, Kovacevic ili neki treci mogu na spisak ali tek od Lige nacija ako ih selektor prihvata.
Licina, Hamzic i slicni trebaju prvo u U-21 jer nemaju nikakvog iskustva u seniorskom nogometu.
Mislim da ne postoji drugi igrac, da bi mogao igrati za nas, a da ima instant kvalitet ili enormni talent.
Ovi stariji tipa Ahmedhodzic, Kovacevic ili neki treci mogu na spisak ali tek od Lige nacija ako ih selektor prihvata.
Licina, Hamzic i slicni trebaju prvo u U-21 jer nemaju nikakvog iskustva u seniorskom nogometu.
Mislim da ne postoji drugi igrac, da bi mogao igrati za nas, a da ima instant kvalitet ili enormni talent.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Kolasinac je tad nastupao za Schalke, a Besic bio medju najboljim igracima mađarske lige.
Ovdje se spominju igraci koji nemaju nijedan seniorski nastup u karijeri, zasto bi takvi dobili poziv na SP?
Jedino Pejcinovica bih pozvao, jer momak igra u bundesligi.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Potpis, upravo o tome pisemo. Niko se nece ljutiti ako povedemo Pejčinovića umjesto Jove Lukić koji nije igrao ni minut u kvalifikacijama. Mozda jos pozvati Mahmić a ovu djecu koju spominju od narednih kvalifikacija. Steta sto nema neka prijateljska utakmica da se isprobaju i ti igrači.19vendetta87 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:49Kolasinac je tad nastupao za Schalke, a Besic bio medju najboljim igracima mađarske lige.
Ovdje se spominju igraci koji nemaju nijedan seniorski nastup u karijeri, zasto bi takvi dobili poziv na SP?
Jedino Pejcinovica bih pozvao, jer momak igra u bundesligi.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Bas tako, na rezultat je uticako to sto su te pokrali na oci citavog svijeta protiv Nigerije, a ne nikakav spisak. Ako cemo pricati realno.Badgley je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:42Pozivanje Tine Sušića je narušilo atmosferu niko se nije ljutio sto smo poveli na prvenstvo Kolašinca i Bešića. Kao tad najvece talente.myself je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:39Treba razmišljati i o uspjehu. Prošli put je to naknadno pozivanje narušilo atmosferu zbog koje možda nismo prošli u drugi krug. Ne treba ponavljati isti grešku. Ovi momci dišu kao jedan, funkcionišu kao tim i nema nikoga ko bi mogao biti tako velika prevaga, puno veća šteta se može napravitiPeppermintSA je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:13Vidim ovdje ponovo fercera ona seljačka “pravda za Zukanovića” priča o zaslugama koja nas je razvalila i na prošlom SP.
Pored toga ekipa Papetova je bila trkacki jako slaba igrala taj neki EX-Yu nogomet koji je slabo mogao parirati modernoj transformaciji i trkackom pristupu.
Mi sada pricamo o Barbarezu kao velikom treneru i tvorcu atmosfere i trebamo da me ne shvatite krivo. A da li bi pricali tako da je Kean pogodio zicer koji daje 9/10 puta. Realno je da mi nismo ni blizu tom nekom kvalitetu i da smo nedostatak svega nadoknadili borbom i vanserijskim taletnima koje imamo u svojim redovima. Ono sto Alajbegovic radi je razlog zasto smo svi poceli gledati nogomet i zasto se danas daju milioni u ovaj sport.
Prestanimo biti primitivno drustvo, odimo na SP predstavimo sve nase vrijednosti i pruzimo dobar fudbal. To je za mene primarno, ako uspijemo odigrati pametno i privoliti vecinu potencijalnih igraca necemo morati cekati desetke godina za tu neku veliku scenu.
Mi smo 2014. kiksali, imali smo ludu srecu koja nam je danas 2026. dala novu priliku. Kiksamo li sad dugorocno idemo u C ili D klasu EU fudbala vjecno.
Nemoj plitko razmišljati. Kakav Tino i narušavanje atmosfere. Atmosferu su poĉeli i prije narušavati, nego je on i pozvan. To smo mi, a upamti da će se to i sad desiti. Balkanski mentosi.Badgley je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:42Pozivanje Tine Sušića je narušilo atmosferu niko se nije ljutio sto smo poveli na prvenstvo Kolašinca i Bešića. Kao tad najvece talente.myself je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:39Treba razmišljati i o uspjehu. Prošli put je to naknadno pozivanje narušilo atmosferu zbog koje možda nismo prošli u drugi krug. Ne treba ponavljati isti grešku. Ovi momci dišu kao jedan, funkcionišu kao tim i nema nikoga ko bi mogao biti tako velika prevaga, puno veća šteta se može napravitiPeppermintSA je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:13Vidim ovdje ponovo fercera ona seljačka “pravda za Zukanovića” priča o zaslugama koja nas je razvalila i na prošlom SP.
"Hrđavum qrcu dlaka smeta".
Upravo ti koji su počeli pljuvati poziv Tini, su oči izbijali dok je ovaj bio član mladih selekcija Belgije i što ga ne pozivaju.
Ne možeš našem narodu ugoditi, da si pita.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Nezadovoljnih ce uvijek biti. To se nazalost ne moze izbjeći. Malić je vise zasluzio da ga povedu na prvenstvo od Čelika koji je veci talenat i igra solidno za Lens. Pa bi vecina opet prije pozvala Nidala. Barišić ili Radeljić ne mogu ici obojica. Mujakića bi svi rado izbacili a on je vjerojatno siguran putnik. U svakom slučaju moramo imati povjerenja u strucni štab, ljudi ce donijeti ispravnu odluku.emir79 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:56Nemoj plitko razmišljati. Kakav Tino i narušavanje atmosfere. Atmosferu su poĉeli i prije narušavati, nego je on i pozvan. To smo mi, a upamti da će se to i sad desiti. Balkanski mentosi.Badgley je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:42Pozivanje Tine Sušića je narušilo atmosferu niko se nije ljutio sto smo poveli na prvenstvo Kolašinca i Bešića. Kao tad najvece talente.myself je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:39
Treba razmišljati i o uspjehu. Prošli put je to naknadno pozivanje narušilo atmosferu zbog koje možda nismo prošli u drugi krug. Ne treba ponavljati isti grešku. Ovi momci dišu kao jedan, funkcionišu kao tim i nema nikoga ko bi mogao biti tako velika prevaga, puno veća šteta se može napraviti
"Hrđavum qrcu dlaka smeta".
Upravo ti koji su počeli pljuvati poziv Tini, su oči izbijali dok je ovaj bio član mladih selekcija Belgije i što ga ne pozivaju.
Ne možeš našem narodu ugoditi, da si pita.
-
Hansestadt
- Kontakt:
Uredu da se nadju 1-2 igraca koji trenutno mogu ponuditi kvalitet, iako nisu igrali kvalifikacije. Nesto slicno kao sto se prije Brazila nasao Kolasinac, ili neki igrac iz mlade reprezentacije kao tad Besic. Osim Janelta, koji bi nam bas dobro dosao na sredini terena, ja trenutno ne vidim neke igrace koji zasluzuju da se nadju na spisku ispred trenutnih igraca. Perspektivne igrace treba naravno u narednom periodu ubaciti kao sto je i do sada bio slucaj.
Lik bi na SP poveo Deketa kojem se stele golovi u yebenoj PL BiH ? 
Taj Deket ako u karijeri dogura do klubova u kojima je Katic igrao nek se nabije nogom u dupe ! Nikakvu karijeru nece imati !!!
Taj Deket ako u karijeri dogura do klubova u kojima je Katic igrao nek se nabije nogom u dupe ! Nikakvu karijeru nece imati !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Kenan Busuladzic 2007. godiste. Prvotimac Malma sa preozbiljnom minutazom cak je i europske utakmice igrao, manje vise kao starter. Po mom skromnom misljenju vec sada bolji u svakom segmentu igre od Tahirage koji grije klupu u Danskoj.Hansestadt je napisao/la: ↑05 apr 2026, 14:01Uredu da se nadju 1-2 igraca koji trenutno mogu ponuditi kvalitet, iako nisu igrali kvalifikacije. Nesto slicno kao sto se prije Brazila nasao Kolasinac, ili neki igrac iz mlade reprezentacije kao tad Besic. Osim Janelta, koji bi nam bas dobro dosao na sredini terena, ja trenutno ne vidim neke igrace koji zasluzuju da se nadju na spisku ispred trenutnih igraca. Perspektivne igrace treba naravno u narednom periodu ubaciti kao sto je i do sada bio slucaj.
Ermin Mahmic 2005. godiste iz Slovan Libereca. Pusti jednu utakmicu njegovu na YT i ako poznajes fudbal shvatices odmah da tog profila igraca nemamo u ekipi. Pravi doktor veznog reda prekucao Cesku ligu.
Janelt bi bio suho zlato, ali od toga 99,9% nema nista. Zanimljivo je sto su sva tri nabrojana igraca potpuno razlicit tip veziste, a svaki je trenutno kvalitetom iznad onoga sto
imamo.
Imamo dovoljno vremena da prodiskutujemo o svakok potencijalnom igracu. Ja bih volio da mi neke argumentovano objasni zasto Bazdar, a ne Pejcinovic. I Bazdar je kalkulisao do zadnjeg koji dres obuci. Ja nisam u zivotu vidio nekoga ko je u tako malo utakmica toliko profulao, pa me zanima cime je on to zacementirao mjesto za mundijal?
Mahmica nisam puno gledao, je li vise osmica ili desetka?
-
Hansestadt
- Kontakt:
Tahirovic bi isto tako bio standardan u Malme, jer je Malme los. Jos bitnije on je vec uigran u reprezentaciji, sto se i vidilo kad je usao protiv Italije. Da se razumijemo, nemam nista protiv toga, i treba, da se ovi mladi igraci uvedu u reprezentaciju poslije Amerike/Kanade, fakticki na isti nacin kao sto se radilo i do sada. Ali igraci koji trebaju preko reda da dodju moraju da budu ozbiljan kvalitet kao Janelt, ili bas neki potencijal. Slozio bih se u vezi Pejcinovica kao zadnjeg napadaca.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑05 apr 2026, 14:17Kenan Busuladzic 2007. godiste. Prvotimac Malma sa preozbiljnom minutazom cak je i europske utakmice igrao, manje vise kao starter. Po mom skromnom misljenju vec sada bolji u svakom segmentu igre od Tahirage koji grije klupu u Danskoj.Hansestadt je napisao/la: ↑05 apr 2026, 14:01Uredu da se nadju 1-2 igraca koji trenutno mogu ponuditi kvalitet, iako nisu igrali kvalifikacije. Nesto slicno kao sto se prije Brazila nasao Kolasinac, ili neki igrac iz mlade reprezentacije kao tad Besic. Osim Janelta, koji bi nam bas dobro dosao na sredini terena, ja trenutno ne vidim neke igrace koji zasluzuju da se nadju na spisku ispred trenutnih igraca. Perspektivne igrace treba naravno u narednom periodu ubaciti kao sto je i do sada bio slucaj.
Ermin Mahmic 2005. godiste iz Slovan Libereca. Pusti jednu utakmicu njegovu na YT i ako poznajes fudbal shvatices odmah da tog profila igraca nemamo u ekipi. Pravi doktor veznog reda prekucao Cesku ligu.
Janelt bi bio suho zlato, ali od toga 99,9% nema nista. Zanimljivo je sto su sva tri nabrojana igraca potpuno razlicit tip veziste, a svaki je trenutno kvalitetom iznad onoga sto
imamo.
Imamo dovoljno vremena da prodiskutujemo o svakok potencijalnom igracu. Ja bih volio da mi neke argumentovano objasni zasto Bazdar, a ne Pejcinovic. I Bazdar je kalkulisao do zadnjeg koji dres obuci. Ja nisam u zivotu vidio nekoga ko je u tako malo utakmica toliko profulao, pa me zanima cime je on to zacementirao mjesto za mundijal?
Trenutno korisnika/ca: Amarinho, AshburtonG, Goalgetter, Google Adsense [Bot], hansbosna, HariTz, LeCoq, napapijri1987, soccerfan, Tihi, Zglavkar i 71 gost.