Premijer liga BiH - aktuelno

LondonBlues
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la LondonBlues » 05 apr 2026, 16:14

I kaze najveca utakmica BiH :rol: :rol: :rol:
Ponosna moja je zemlja Hercegovina,
hrvatska gruda nam sveta već tisuć’ ljeta,
Ne dam te nikom’ majko, Hercegovino,
Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 apr 2026, 16:19

Kad god navijači Željezničara krenu o sudijama ja ću im postaviti ovaj video da vide koliko su licemjerni i kakve su sve apsurdne odluke imali priliku vidjeti na Grbavici a vazda su šutili dok su istu tu Grbavicu slavili kao bazu bez poraza.

Naravno, prepoštena publika na Grbavici je narednu utakmicu izviždala Bekrića za ovo sramno simuliranje.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 05 apr 2026, 16:28

Sreća nisu sve klinci, raduje što se neki sjećaju najmračnijeg perioda bh fubala. Osim-Brković perioda.
Zato su se neki radovali Nijazu na čelu kluba. Kad ono, ne odradi dogovor sa Slogom, Sanin ga nasječe.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 05 apr 2026, 16:31

Najveća greška na Grbavici je bila podizanje one parole nakon Radnika protiv Posušja posao varioca ako nisi spreman stati iza nje. Gledam datum utakmice 18.10. i poslje toga koliko je puta sudija i VAR skarao Želju. Ovi kada su vidjeli da niko nema muda ništa uraditi još se više okuražili. Ogromna greška mišljenje da će se neko parole prepasti koja je stvorila samo kontra efekat da te još više zguze

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 05 apr 2026, 16:31

SG1921 je napisao/la:
05 apr 2026, 15:27
DoktorXabaras je napisao/la:
05 apr 2026, 14:12
SG1921 je napisao/la:
05 apr 2026, 13:49

Manijaci Vogošća, ogroman grafit na Grbavici, a svoj u Vogošći nemaju jer ga ne mogu odbraniti od ovih molera. Presmiješno. I ono što sam ranije pisao, sve stoji, ništa se nije promijenilo. Idu od mahale do mahale, crtaju gdje prođe, prođe. Gdje naiđu na otpor, tu stanu. Problem je što u 90% slučajeva prolaze, jer naši nikad nisu bili aktivni u tom segmentu niti pretjerano zainteresovani.

E to se mora pod hitno promijeniti.
Varaš se i to dobro, bio sam prošle sedmice poslom u Hajatu i baš sam malo obratio pažnju na te grafite koliko sam upratio u Vogošći trenutno nema niti jedan grafit HZ ili FKS, svi, ne da su prešarani nego prekrečeni kao da je to neki profesionalni moler uradio čak je i grafit od Admira prešaran.
Ako prođem kroz Vogošću prođem kroz onu glavnu, ne zavlačim se u ulice. Ali i tu sam primijetio da niti jedan Željin nije čitav, a ni vaš. Bez obzira njihov grafit na sred Grbavice i to ovaj veliki, nije na mjestu. On treba da bude u naselju odakle su momci ali očito da ne može opstati dok je na Grbavici siguran. Po meni je to čisto zauzimanje prostora i očigledno stanje grupe u tim stvarima i obilježavanjima.
Šaranje iliti ga krečenje grafita po gradu je trenutno najdebilniji odnos između navijačkih grupa u gradu. Meni nimalo ne smeta bilo koji grafit Željezničara ako je u ulici ili naselju gdje su vaši navijači većina, npr. ispred moje zgrade na Malti godinama stoji ocrtana trafostanica "erupcija oduševljenja" iako ima nas dosta koji živimo tu i navijamo za Sarajevo opet tu ima duplo više ljudi koji prate Željezničar i nikad nikom nije palo na pamet da to nešto šara ili šta znam iako ima i sad ove mlađarije ali opet niko ne dira.
Stoji to da su naši puno aktivniji po tom pitanju ali ne znam u čemu je problem zar nije lakše nekog upozoriti da to ne radi nego čekati da neko utroši svoj trud i novac i onda ti uzmeš kantu boje od 15 maraka i to uništiš.

slika
evo naprimjer ovaj grafit, neki dan je neko došao prešarao ga i to nacrtao krst i 4C ćirilićno S, čovjek bi pomislio došao neko iz Lukavice da prešara a onda vidiš da je od ta 4 C, dva napisao naopčke u odnosu kako to oni pišu.

Kao što sam i napisao šaranje grafita je teški debilizam.

12345678922
Kontakt:

Post Postao/la 12345678922 » 05 apr 2026, 16:35

Do kad ce se debili tuci medjusobno

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 05 apr 2026, 16:38

HercegovinaCali je napisao/la:
05 apr 2026, 15:51
Balorda je napisao/la:
05 apr 2026, 15:26
05 apr 2026, 15:22

Bilo je tu i startova Nukića koji je mogao skupiti tri žuta.
Salčinov start je za zatvora,ovdje je velika sreća što nije došlo do loma noge.
Slažem se za potencijalni drugi žuti Barišića ali kada vidiš kriterij sudca i za što nije dao opomene dobro je sve.

slika
Taj stav da je trebao dobiti žuti za svaki faul koji je napravio je upravo to što sam i napisao, navika i očekivanje koje ste imali. Za Salčina se slažem, tek na TV-u sam vidio koliko grozan start, druga minuta, pa je vjerovatno zato oprošten crveni, a onda posljedično tome i Barišiću.
Nije uopće pitanje/bitno je li trebao dobiti žute kartone za svaki prekršaj,problem je što za onakva tri starta nije dobio niti jedan žuti karton.
Druga ili devedeset druga minuta, ne krivim sudca uopće ondje,možda nije vidio dovoljno dobro zbog pozicioniranja, krivica ide VAR sobi koja ne reagira.
Morao je dobiti žuti, bio sam ubijeđen i da jeste, ali evo vidim nije. Definitivno je zaslužio jedan, ali opet, pričamo o jednom žutom kartonu.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 05 apr 2026, 16:39

05 apr 2026, 16:31
SG1921 je napisao/la:

Varaš se i to dobro, bio sam prošle sedmice poslom u Hajatu i baš sam malo obratio pažnju na te grafite koliko sam upratio u Vogošći trenutno nema niti jedan grafit HZ ili FKS, svi, ne da su prešarani nego prekrečeni kao da je to neki profesionalni moler uradio čak je i grafit od Admira prešaran.
Ako prođem kroz Vogošću prođem kroz onu glavnu, ne zavlačim se u ulice. Ali i tu sam primijetio da niti jedan Željin nije čitav, a ni vaš. Bez obzira njihov grafit na sred Grbavice i to ovaj veliki, nije na mjestu. On treba da bude u naselju odakle su momci ali očito da ne može opstati dok je na Grbavici siguran. Po meni je to čisto zauzimanje prostora i očigledno stanje grupe u tim stvarima i obilježavanjima.
Šaranje iliti ga krečenje grafita po gradu je trenutno najdebilniji odnos između navijačkih grupa u gradu. Meni nimalo ne smeta bilo koji grafit Željezničara ako je u ulici ili naselju gdje su vaši navijači većina, npr. ispred moje zgrade na Malti godinama stoji ocrtana trafostanica "erupcija oduševljenja" iako ima nas dosta koji živimo tu i navijamo za Sarajevo opet tu ima duplo više ljudi koji prate Željezničar i nikad nikom nije palo na pamet da to nešto šara ili šta znam iako ima i sad ove mlađarije ali opet niko ne dira.
Stoji to da su naši puno aktivniji po tom pitanju ali ne znam u čemu je problem zar nije lakše nekog upozoriti da to ne radi nego čekati da neko utroši svoj trud i novac i onda ti uzmeš kantu boje od 15 maraka i to uništiš.

slika
evo naprimjer ovaj grafit, neki dan je neko došao prešarao ga i to nacrtao krst i 4C ćirilićno S, čovjek bi pomislio došao neko iz Lukavice da prešara a onda vidiš da je od ta 4 C, dva napisao naopčke u odnosu kako to oni pišu.

Pa smirila se situacija, i dodje debil narkomanski presara na grbavici kod stadiona novi grafit ‘ja sam ovdje glavni stab’, zna se koji glupko to radi, prosli put mu je i telefon ispao kad je sarao, pa se unervozio..
Fk Željezničar.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 05 apr 2026, 17:14

Velež neka prvo pokuša svog gradskog rivala pobijediti, ovako ispadaju isto Espanyol protiv Barcelone
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

SG1921
Kontakt:

Post Postao/la SG1921 » 05 apr 2026, 17:22

SG1921 je napisao/la:

slika

Postavljaš sliku moje mahale. Ovaj grafit je udaljen par minuta pješke od moje ulice. U tom krugu imaš jako malo navijača FKS, par mlađih, i nešto starijih koje to uopšte ne zanima. Lično sam svjedočio na Trgu dole ispod kako dolaze autima iz drugih naselja, crtaju i odmah produže dalje. Pisao sam i ranije na našoj temi, vaši koji ovo rade očigledno imaju budžet i rade to sistemski, ciljano na vidljivim mjestima, bez obzira što ih na tim lokacijama ima jako malo ili nikako, ali su aktivni. U mojoj mahali su preko noći isarani svi ormarići, od 20 kuća možda 5 navija za FKS i niko od njih nije to radio. I na kraju niko nam nije kriv osim nas samih, počevši od mahalaca koje ne možeš pokrenuti do grupe koju ovo ne interesuje toliko.

U moje vrijeme dok sam bio aktivan, bila je žestoka borba u SGu i nije ti padalo na um da crtaš grafit negdje samo da se tek tako vidi.
Grupe su tada bile bare-bare, za razliku od danas gdje su Manijaci ispred po svemu od brojnosti, kvalitete i svemu ostalom. Ali stanje na ulici, kada su u pitanju ovi grafiti, trenutno je na vašoj strani i to poprilično, jer su vidjeli pasivnost i priliku da to rade kako žele. Vidio sam naših koliko hoćeš prekrečenih, prešaranih i slično. Vjerovatno su i odustali od toga jer su vidjeli da nema napretka, jer sa druge strane imaš te aktivne “molere”. Ali ako su odustali, to je gori poraz od neke krpe, po meni ogroman minus.
Zadnja izmjena: SG1921, dana/u 05 apr 2026, 17:22, ukupno mijenjano 1 put.
The South will rise again

LondonBlues
Kontakt:

Post Postao/la LondonBlues » 05 apr 2026, 17:22

Balorda je napisao/la:
05 apr 2026, 16:38
05 apr 2026, 15:51
Balorda je napisao/la:
05 apr 2026, 15:26

Taj stav da je trebao dobiti žuti za svaki faul koji je napravio je upravo to što sam i napisao, navika i očekivanje koje ste imali. Za Salčina se slažem, tek na TV-u sam vidio koliko grozan start, druga minuta, pa je vjerovatno zato oprošten crveni, a onda posljedično tome i Barišiću.
Nije uopće pitanje/bitno je li trebao dobiti žute kartone za svaki prekršaj,problem je što za onakva tri starta nije dobio niti jedan žuti karton.
Druga ili devedeset druga minuta, ne krivim sudca uopće ondje,možda nije vidio dovoljno dobro zbog pozicioniranja, krivica ide VAR sobi koja ne reagira.
Morao je dobiti žuti, bio sam ubijeđen i da jeste, ali evo vidim nije. Definitivno je zaslužio jedan, ali opet, pričamo o jednom žutom kartonu.
Koji da je dobio ne bi vise iso ostro u noge nego bi se primirio ili bi zaradio drugi zuti, ovako da je imo priliku i cetvrti put bi iso u kost.
Ponosna moja je zemlja Hercegovina,
hrvatska gruda nam sveta već tisuć’ ljeta,
Ne dam te nikom’ majko, Hercegovino,
Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino.

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 05 apr 2026, 17:24

Combattente87 je napisao/la:
05 apr 2026, 08:27
NoProfit je napisao/la:
05 apr 2026, 01:12
f16 je napisao/la:
05 apr 2026, 00:54
prsluk bato slika
slika
slika
To ima smisla kad kažeš tj. ima smisla koreografija, ali ovo je ispalo, blago rečeno, katastrofalno.
Pruge trebaju vodoravno :)
ne trebaju bato zato što u ruci drži letvu :D
hajduk živi vječno
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 05 apr 2026, 17:27

Rodjeni81 je napisao/la:
05 apr 2026, 14:54
Oci krvare kad navijaci Zeljeznicara pisu bilo sta o sudijama. Pa vi ste sinonim za lopovluk od kad postoji fudbal u BiH.
Prijatelju Željezničar je najoštećeniji klub u ligi u 2024 godini :D
hajduk živi vječno
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 05 apr 2026, 17:41

Rodjeni81 je napisao/la:
Oci krvare kad navijaci Zeljeznicara pisu bilo sta o sudijama. Pa vi ste sinonim za lopovluk od kad postoji fudbal u BiH.
Ovo vam je slika i prilika navijaca Veleza. Zbog ovakvog nacina razmisljanja, ne treba se cuditi sto ih ovi drugi ponizavaju na svakom cosku, kako na ulici tako i na stadionu.

Cini mi se da su zadnje dvije pobjede na Grbavici koje su imali, jedna iz ofsajda, a drugoj je prethodila cista ruka. I nakon svega toga opet dodju ovako, bez imalo obraza, istraumirani i nemocni da prosipaju teorije. Moraju pronaci nacin da podanistvo pokazu.

Ne postoji klub u ligi koji je vise puta ostecen od Zelje u zadnjih 4-5 godina.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 05 apr 2026, 17:54

:shock: :shock:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Herson

Post Postao/la Herson » 05 apr 2026, 18:12

Rodjeni81 je napisao/la:
One sezone suspendovali šest sudija zbog suđenja na Grbavici, nema šta im se nije sviralo tad i opet nisu osvojili titulu. A sad dižu halabuku zato što im opravdano poništavaju golovi. Evo i situacija od sinoć, sve jasno kao dan, opravdano poništen gol zbog očitog faula, a oni nastavljaju pisati o nekakvoj krađi.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 05 apr 2026, 18:21

Ponovo sam pregledao snimak, čist gol željkana. Samo što je bio faul prije gola, pa je zato poništen gol. :rol: :rol:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 05 apr 2026, 18:23

Željo nije izašao sam, inicijativa se raspala i niko je više nije ni spominjao. Hasićevo palamuđenje o nekoj pozajmici ostavi za razgovore za štandom. Inicijativa je trebala da vam služi da još neko stoji iza vas kada zapalite automobil sudiji kojem smijete. Ako te zanima jedna situacija gdje je velež dobio zahvaljujući sudijama pogledaj vašu pobjedu na Grbavici. Dobijate penal nakon što se lopta odbija od tijela igrača u ruku, a u samom začetku napada za drugi gol, vaš igrač loptu smiruje rukom. Sramota u najmanju ruku. Kada spominješ tu famoznu sezonu 22/23 o kojoj palamudite haman 3 godine vama niko nije kriv što ste prosipali protiv širokog 3 gola prednosti ili što vam pitari uvale 5 komada kući ili što ste se fokusirali na kup koji ste izgubili. Te sezone je bilo puno većih lakrdija na štetu Željezničara, od utakmice Željo-borac i crvenog za Santosa, gola borca iz ofsajda preko derbija gdje nam se ne priznaje čist gol Hodžića, gola slobode iz ofsajda u Banovićima do Sabrijinog showa na Grbavici protiv igmana. Sramno je da spinujte godinama za navodni faul Haračića na Hadžikiću iz te sezone. Na kraju krajeva savez vam je udovoljio pa ste već naredne sezone prvi derbi imali gigovića kući koji je sramno sudio. Jako bezobrazno sa vaše strane.

Kako je ovo plavi brat srocio

Bravo

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 05 apr 2026, 18:24

Riziko je napisao/la:
05 apr 2026, 16:28
Sreća nisu sve klinci, raduje što se neki sjećaju najmračnijeg perioda bh fubala. Osim-Brković perioda.
Zato su se neki radovali Nijazu na čelu kluba. Kad ono, ne odradi dogovor sa Slogom, Sanin ga nasječe.
E jedino su vas oni prej.bali, što se tiče štimanja.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 05 apr 2026, 18:25

SG1921 je napisao/la:
05 apr 2026, 17:22
SG1921 je napisao/la:

slika

Postavljaš sliku moje mahale. Ovaj grafit je udaljen par minuta pješke od moje ulice. U tom krugu imaš jako malo navijača FKS, par mlađih, i nešto starijih koje to uopšte ne zanima. Lično sam svjedočio na Trgu dole ispod kako dolaze autima iz drugih naselja, crtaju i odmah produže dalje. Pisao sam i ranije na našoj temi, vaši koji ovo rade očigledno imaju budžet i rade to sistemski, ciljano na vidljivim mjestima, bez obzira što ih na tim lokacijama ima jako malo ili nikako, ali su aktivni. U mojoj mahali su preko noći isarani svi ormarići, od 20 kuća možda 5 navija za FKS i niko od njih nije to radio. I na kraju niko nam nije kriv osim nas samih, počevši od mahalaca koje ne možeš pokrenuti do grupe koju ovo ne interesuje toliko.

U moje vrijeme dok sam bio aktivan, bila je žestoka borba u SGu i nije ti padalo na um da crtaš grafit negdje samo da se tek tako vidi.
Grupe su tada bile bare-bare, za razliku od danas gdje su Manijaci ispred po svemu od brojnosti, kvalitete i svemu ostalom. Ali stanje na ulici, kada su u pitanju ovi grafiti, trenutno je na vašoj strani i to poprilično, jer su vidjeli pasivnost i priliku da to rade kako žele. Vidio sam naših koliko hoćeš prekrečenih, prešaranih i slično. Vjerovatno su i odustali od toga jer su vidjeli da nema napretka, jer sa druge strane imaš te aktivne “molere”. Ali ako su odustali, to je gori poraz od neke krpe, po meni ogroman minus.
Ja samo govorim za ovo šaranje da je baš idiotizam, hajd u nekim dijelovima Grbavica ili Koševo gdje su baš centri klubova pa možda mogu i razumjeti a i ne trebaju tu biti grafiti protivničkih klubova ali u ostalim naseljima Stari G, Malta, Č. Vila, Otoka, pa i Ilidža ili Vogošća...brate šta ti smeta, nacrtaj i ti drugi veći, bolji, ljepši bezbroj je lokacija ali ne, idioti se vode politikom kad ja nemam volje da radim onda nećeš ni ti i tako u krug.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: laszlo, Venom i 16 gostiju.