Kako je najmanje bitan? Kako si došao do tog zaključka..?Hazre je napisao/la: ↑05 apr 2026, 17:14Hadzikic je tu najmanje bitan, neznam odkud ti to....znam da nije bas tako, tu je kao Celik i ostali neki. Nista specijalGhuraba je napisao/la: ↑05 apr 2026, 17:11Prvenstvo je za igrace koji su ga izborili, s eventualnim izuzetkom jednog ili dvojice igraca koji potencijalno mogu biti od koristi (mada takvih gotovo da nema ni na vidiku). Poslusajte ove koji su isli u Brazil kako su dozivjeli sutanje Zukanovica zbog Susica. Ibisevic je prije par dana kod Bahe zadnji koji je progovorio o tome. Nekad igrac nije kljucan na terenu, ali se vidi da je u svlacionici itekako bitan (Hadzikic).
Pejcinovic kao klupa kluba koji ispada u Cvajtu ili klupa U21 reprezentacije Njemacke je trenutno 3x losija opcija od Dzeke, Demirovica i Tabakovica. Njegovo je da saceka LN i da bude presretan jer ga je tako ozbiljna reprezentacija iz Cvajte i mlade reprezentacije Njemacke pozvala u svoj prvi tim. Sta tek reci za Licinu i Busuladzica, koji bi iz U19 reprezentacija odmah bili prebaceni u A tim... Vjerujem da ce oni napraviti ozbiljne karijere, ali jednostavno nije pravo vrijeme za njih. Koga izostaviti, Bazdara, Hadziahmetovica i Gigovica? Da li su ova trojica toliko dobri, da ce nam odmah donijeti neku korist? Ja sam ubijedjen da nisu. A, ako je jedini razlog sto ce izabrati nas taj odlazak u Ameriku, ko nam garantuje da nas nece sutnuti sutra kad im karijera neminovno bude u nekom padu (isto kao sto su uradili Ahmedhodzic i Huseinbasic)? I ova dvojica su se neckali i samo svoju korist gledali, pa na kraju ne igraju za nas i pored cinjenice da su nas izabrali. Ne sumnjam da i Barbarez i ekipa oko njega ovako razmisljaju. Jedino poziv Mahmicu i/ili Miljevicu donekle ima logike - i to umjesto Hajradinovica ako ovaj ne bude mogao ici, ali i oni pod uslovom da su vec pokrenuli proceduru. Prvenstvo je za 2 mjeseca, pripreme jos ranije, a te procedure nerijetko znaju potrajati.
Btw, kad sam sinoc poslusao onaj intervju Mrkobrade, sjetih se Cetkovica - golmana s kojim je on radio u Borcu. Reko bas da vidim gdje je taj lik sad, posto znam da vec dugo ne brani u Borcu (mislio sam da je zavrsio na klupi negdje u Srbiji). Ostao sam sokiran kad sam vidio da je lik skoro 1000 dana na pauzi nakon pokidanih kriznih ligamenata u utakmici Borca protiv Austrije i da se tek prije par dana vratio i odigrao neke minute u prijateljskoj utakmici. Covjek ce hladno propustiti 3 pune sezone zbog te povrede.![]()
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Pa golmani su najmanja dilema trenutno. Nece sigurno nijednog od ovog trojca ostaviti kuci, osim u slucaju povrede.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
A dao Bog da zavrsi u ligama petice.
Očekuješ li njegov transfer na ljeto ?
Hadzikic je tu vec 2 godine i redovno je u drustvu s ovim iz Austrije i Njemacke, a Celik se pojavljuje tek drugi put, mozda je bas dobar s Mujakicem i to je to.
E o cemu ljudi diskutuju ovde, ne mogu da vjerujem yebo li vas treci golman. Vasilj je sigurna jedinica, Martin mu solidna zamjena i na kraju Hadzikic kojeg bi sad iz nekog razloga trebalo skloniti iako treci golman vise moze atmosferom doprinijeti nego samim golmanskim kvalitetama.
Dobar igrac nije jos ni 25 napunio
Ili trasnfer ili redovno igranje za prvi tim
Izgubili su posljednje dvije utakmice, nekao imam osjecaj naredno kolo protiv Augsburga da je s prvim timom
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 05 apr 2026, 17:55, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nikakve egziibicije ne treba raditi, ne treba isto biti ni humanitarna organizacija. Na SP moraju ići najspremniji i najbolji, nema zasluga. Mi imamo ovo što imamo, 20 igrača se zna sigurnih i to je kostur a ovih ostalih 6 bit će borbe. Nisam ni da se vode igrači koji su povrijeđeni pa možda se oporave pa da imamo istu situaciju kao sa Halilovićem na EB, ima drugih načina da se to odradi pa da i taj igrač vidi SP i bude dio tima.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Je li Jakupovic legitimimno može za nas da igra? Samo da nam ga Amerika ne klepi
Poslije SP naravno
Poslije SP naravno
-
LukavacBHF
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem da ljudi pišu o SP 2030., i da pored grupe koju smo dobili na ovom SP ljudi pišu rezultat nije bitan. Bitno je samo ovo što sada imamo, izvući maksimum i sve podrediti što boljem rezultatu.
Uživajte ljudi, pustite kalkulacije i maštanje o nečemu što je tako daleko.
Igrači koji treba da budu na spisku, bit će, stručni štab će odraditi posao. Idiotizam je prizivati igrače iz U19 timova za nastup na SP, nije vrijeme za to, treba pričekati ligu nacija. Lično mislim da i kada dođe vrijeme odnosno liga nacija, ništa nikome ne treba garantovati u vidu broja nastupa i zagarantovanih poziva. Forma, spremnost, ozbiljnost, pristup i želja trebaju biti jedini uslov za poziv u reprezentaciju, bez obzira ko je u pitanju.
Uživajte ljudi, pustite kalkulacije i maštanje o nečemu što je tako daleko.
Igrači koji treba da budu na spisku, bit će, stručni štab će odraditi posao. Idiotizam je prizivati igrače iz U19 timova za nastup na SP, nije vrijeme za to, treba pričekati ligu nacija. Lično mislim da i kada dođe vrijeme odnosno liga nacija, ništa nikome ne treba garantovati u vidu broja nastupa i zagarantovanih poziva. Forma, spremnost, ozbiljnost, pristup i želja trebaju biti jedini uslov za poziv u reprezentaciju, bez obzira ko je u pitanju.
Samo je jedan - SERGEJ BARBAREZ!
Baš ono što nama treba brz, okretan dečko, tehnički potkovan i zna gurnuti loptu u prostor. Već duže vrijeme igra na ozbiljnom nivou.
Ma Miljević nije egzibicija, dečko bi nam donio još jednu dimenziju u napadu, ako ima promil šanse povesti ga.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Samo kad gledaš kako igra znaš da razumije igru. Sad koliko ima šanse da ga uzmemo je upitno. I hrvati su ga htjeli ali on je bio prihvatio poziv SAD-a za prijateljske utakmice...
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Miljević bi bio super pojačanje, ali je problem što je lik tempirana bomba. Pa on je za vrijeme igranja u MLS-u (u Montrealu), pod lažnim imenom i prezimenom igrao neku lokalnu futsal ligu i izudarao nekog lika na meču i tako se saznalo, pa mu je raskinut ugovor.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
[*]
Tempirana bomba zbog jednog incidenta prije 3 godine tokom rekreativne utakmice?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 18:17Miljević bi bio super pojačanje, ali je problem što je lik tempirana bomba. Pa on je za vrijeme igranja u MLS-u (u Montrealu), pod lažnim imenom i prezimenom igrao neku lokalnu futsal ligu i izudarao nekog lika na meču i tako se saznalo, pa mu je raskinut ugovor.
baboedindzeko09 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 18:17Miljević bi bio super pojačanje, ali je problem što je lik tempirana bomba. Pa on je za vrijeme igranja u MLS-u (u Montrealu), pod lažnim imenom i prezimenom igrao neku lokalnu futsal ligu i izudarao nekog lika na meču i tako se saznalo, pa mu je raskinut ugovor.

Znamo ko će mu biti cimer onda
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Tempirana bomba zbog jednog incidenta prije 3 godine tokom rekreativne utakmice? Dje logika?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 18:17Miljević bi bio super pojačanje, ali je problem što je lik tempirana bomba. Pa on je za vrijeme igranja u MLS-u (u Montrealu), pod lažnim imenom i prezimenom igrao neku lokalnu futsal ligu i izudarao nekog lika na meču i tako se saznalo, pa mu je raskinut ugovor.
Od (ofanzivnih) veznjaka ima i Ensar Music, koji igra brutalnu sezonu u drugoj ligi Austrije, a i sad nedavno je dao golove za njihovu U19 repezentaciju protiv Njemacke i Svedske.
Kemija u ekipi je jako bitna stvar pogotovo na turniru.
Što se tiče novih imena isključivo pozvati ako se pojavi neko ko bi nam trenutno podigao kvalitet.
Na svjetskom realno možemo proći grupu i potvrditi status solidne reprezentacije.
Kome nije dovoljan motiv da igra za BiH koja je ozbiljna ekipa sa realnim šansama da isti sa njom ode na neko veliko ili možda i više takmičenja tog ne treba ni zvati ni sada ni ubuduće.
Ako ranije navedenu potencijali ne osjećaju da nam se trebaju odazvati poslije svjetskog za ligu nacija itd....neka nastave igrati tamo gdje su i sada sretno im.
Što se tiče novih imena isključivo pozvati ako se pojavi neko ko bi nam trenutno podigao kvalitet.
Na svjetskom realno možemo proći grupu i potvrditi status solidne reprezentacije.
Kome nije dovoljan motiv da igra za BiH koja je ozbiljna ekipa sa realnim šansama da isti sa njom ode na neko veliko ili možda i više takmičenja tog ne treba ni zvati ni sada ni ubuduće.
Ako ranije navedenu potencijali ne osjećaju da nam se trebaju odazvati poslije svjetskog za ligu nacija itd....neka nastave igrati tamo gdje su i sada sretno im.