Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Jarodwest
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Jarodwest » 05 apr 2026, 23:21

Selam za nogometasa kojeg je retard pape vukao za kapu

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 05 apr 2026, 23:29

Jarodwest je napisao/la:
05 apr 2026, 23:21
Njemu si trebao danasnji blagdan cestitati ✝️

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 05 apr 2026, 23:41

231983 je napisao/la:
05 apr 2026, 23:29
Jarodwest je napisao/la:
05 apr 2026, 23:21
Njemu si trebao danasnji blagdan cestitati ✝️
Ne čestitam ja te praznike. Nisam multivitamin, kao bogalji po Facebooku.

Svim mojim prijateljima, a nema nijednog prijatelja katolika. Od katolika poznaje jozu sto mu izdaje apartmaneu podacama a i taj psuje Boga na sahat tri puta.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 05 apr 2026, 23:43

NoDi80 je napisao/la:
05 apr 2026, 19:32
DegaLouis je napisao/la:
05 apr 2026, 19:12
Demirel Hodzic mijenja svedsku za bih? Pricao je sa barbom i spahicem nedavno valjda. Znal neko vise slucajno
On je presao u Orgryte danas debitovao protiv Malmea prvestvenu
Malic pola sata odlican u pobjedu Sturma portiv Rapida
sa 21 godinom igra za zadnju ekipu švedske lige i to na posudbi, i nije neka preporuka. Generalno ne znam šta tim mladim igračima znači potpis za AC Milan futuro, ja koji pratim Milan više od 20 godina ne bi dao dijetu da za njih potpiše. Zadnji stranac koji je postao igrač a bio je tu je Aubameyang, a i on je uspio jer je pobjegao. Ja se drugog stranca da je bilo šta napravio iz tog podmlatka ne mogu sjetiti, istina bilo je par italijana koji su nešto napravili al i takvih je 10 u vrh glave za 20 godina. Ne znam ko mu vodi karijeru, ali ovo do sada je loše.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 06 apr 2026, 00:11

LegendKiller je napisao/la:
05 apr 2026, 23:43
NoDi80 je napisao/la:
05 apr 2026, 19:32
DegaLouis je napisao/la:
05 apr 2026, 19:12
Demirel Hodzic mijenja svedsku za bih? Pricao je sa barbom i spahicem nedavno valjda. Znal neko vise slucajno
On je presao u Orgryte danas debitovao protiv Malmea prvestvenu
Malic pola sata odlican u pobjedu Sturma portiv Rapida
sa 21 godinom igra za zadnju ekipu švedske lige i to na posudbi, i nije neka preporuka. Generalno ne znam šta tim mladim igračima znači potpis za AC Milan futuro, ja koji pratim Milan više od 20 godina ne bi dao dijetu da za njih potpiše. Zadnji stranac koji je postao igrač a bio je tu je Aubameyang, a i on je uspio jer je pobjegao. Ja se drugog stranca da je bilo šta napravio iz tog podmlatka ne mogu sjetiti, istina bilo je par italijana koji su nešto napravili al i takvih je 10 u vrh glave za 20 godina. Ne znam ko mu vodi karijeru, ali ovo do sada je loše.
Braća Modić hehe...
Ovaj s 21 god na TM 105K košta. Dabogda šćeri da te beg uzme...

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 06 apr 2026, 02:49

Kakva je šansa za Janeltom, ja mislim da smo ga mogli dovesti, doveli bi ga onda kada je i savez zapeo bio, sada sumnjam.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 06 apr 2026, 03:05

Lynx je napisao/la:
06 apr 2026, 02:49
Kakva je šansa za Janeltom, ja mislim da smo ga mogli dovesti, doveli bi ga onda kada je i savez zapeo bio, sada sumnjam.
Iskreno ne bi me čudilo da ga dobijemo, toliko vremena da provodi sa igračima i prije slavlja i poslije kad smo se kvalifikovali, to nije mala stvar. Možda ima nešto behind the scenes, i ne smije se još u javnost dok ne bude 100% završeno, ima nešto da ga vuče nama i dalje neka nada vjerujem.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 06 apr 2026, 07:16

random11 je napisao/la:
06 apr 2026, 03:05
Lynx je napisao/la:
06 apr 2026, 02:49
Iskreno ne bi me čudilo da ga dobijemo, toliko vremena da provodi sa igračima i prije slavlja i poslije kad smo se kvalifikovali, to nije mala stvar. Možda ima nešto behind the scenes, i ne smije se još u javnost dok ne bude 100% završeno, ima nešto da ga vuče nama i dalje neka nada vjerujem.
Meni je do dan danas ne jasno, da janelt nema nikakvo pravo nastup za reprezentaciju culi bi nesto u vezi tome do sad,ali za sad nista i da je to islo na sudu pa valjda bi znali nesto do sad.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 06 apr 2026, 07:31

Sto se tice onog debila, necu ni ime da mu spominjem, ne treba ga zvat taman da ostanemo na jednom stoperu. Mi smo svoj cilj ispunili, sve sto uradimo na SP je samo dodatni plus i premija. A on, nakon svega, jos da bude pozivan i da dize cijenu sebi preko nas - ni u ludilu. Yebem li mu ciganku onu napucenu.
1946-1987

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 06 apr 2026, 09:16

Danas selam za denisa penisa salanovica i poseban selam za denisa penisa mentalni zamor naseg bundesligasa huseinbasica

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 06 apr 2026, 09:43

1.Deket
2.Pejčinović , Mahmić, Busuladžić, Janelt
3.Catovic,Topalovic, Beganovic
4.Ðurić, Dulic (ako može igrati na beku)

- kaparisati bar jednog i iskoristiti priliku nastalu odlaskom na SP. Sad ne treba moliti, pa je lako
Golmana i ljevog beka nigdje na radaru.
Ajvatar

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 06 apr 2026, 09:45

katalinski je napisao/la:
06 apr 2026, 09:43
1.Deket
2.Pejčinović , Mahmić, Busuladžić, Janelt
3.Catovic,Topalovic, Beganovic
4.Ðurić, Dulic (ako može igrati na beku)

- kaparisati bar jednog i iskoristiti priliku nastalu odlaskom na SP. Sad ne treba moliti, pa je lako
Golmana i ljevog beka nigdje na radaru.
Hamzić, Siljević?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 apr 2026, 09:52

Ako vec mora neko, daj makar da igra seniorski fudbal. Ovi sto su juniori i slicno, de ba. Catovici i ostali neka prvo krenu igrati u prvom timu. Od ovih gore nabrojanih Deket, Pejcinovic, Mahmic, Busuladzic ili Janelt. Ostali neka pricekaju, mada bi ja samo pozvao Janelta ako bude mogao, ostali nisu tolika prevaga, pa da ih se odmah zove za SP.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 06 apr 2026, 10:06

Teško da ijedan potencijalni ima kvalitet da uopšte bude u reprezentaciji, a pogotovo da ide na SP. Pejčinović i bi mogao biti četvrta opcija u napadu, međutim tek za LN. Slično važi i za Mahmića.
Ćatovića, Busuladžića, Hamzića... možemo gledati samo kao zalog za budućnost, po statusu su trenutno U21 nivo.
Janelt je priča za sebe. On je već neizostavan član prvih 11, ali ako mu daju pravo da igra za nas :D

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 06 apr 2026, 10:17

Ne Janeltu. Igra kao defanzivni vezni. Nama treba neki kreator na sredini.

Jedina kvalifikacija mu što mu je neka naša jadna bošnjakuša dala i odma u prvih 11 A-reprezentacije. 🤡

Igrao bi za njemačku da čemu valja.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 06 apr 2026, 10:28

ArtVandelay je napisao/la:
06 apr 2026, 10:17
Ne Janeltu. Igra kao defanzivni vezni. Nama treba neki kreator na sredini.

Jedina kvalifikacija mu što mu je neka naša jadna bošnjakuša dala i odma u prvih 11 A-reprezentacije. 🤡

Igrao bi za njemačku da čemu valja.
Kako ti ne dosadi trollati temu...

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 06 apr 2026, 11:08

DamirT je napisao/la:
06 apr 2026, 09:52
Ako vec mora neko, daj makar da igra seniorski fudbal. Ovi sto su juniori i slicno, de ba. Catovici i ostali neka prvo krenu igrati u prvom timu. Od ovih gore nabrojanih Deket, Pejcinovic, Mahmic, Busuladzic ili Janelt. Ostali neka pricekaju, mada bi ja samo pozvao Janelta ako bude mogao, ostali nisu tolika prevaga, pa da ih se odmah zove za SP.
Mislim da ce se Barbarez drzati ovih igraca sto su igrali ove kvalifikacije a za nova imena cekati ligu nacija sto je po meni sasvim korektno i mozda jedino ispravno.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 06 apr 2026, 11:27

LeCoq je napisao/la:
06 apr 2026, 10:06
Teško da ijedan potencijalni ima kvalitet da uopšte bude u reprezentaciji, a pogotovo da ide na SP. Pejčinović i bi mogao biti četvrta opcija u napadu, međutim tek za LN. Slično važi i za Mahmića.
Ćatovića, Busuladžića, Hamzića... možemo gledati samo kao zalog za budućnost, po statusu su trenutno U21 nivo.
Janelt je priča za sebe. On je već neizostavan član prvih 11, ali ako mu daju pravo da igra za nas :D
Mahmic je dao golova i asistencija ove sezone više nego svi naši veznjaci zajedno, a tek mu je 21 godina.
Pružio bi definitivno nešto drugačije reprezentaciji. Sa njim na terenu bi mogli nešto kreirati i kroz sredinu, a ne samo po stranama. Za ostalo se slažem.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 06 apr 2026, 11:29

Ko će se povući nakon SP-a? Džeko i Kolašinac, rekao bih, prilično sigurno.

Nije to mnogo, jesu velika imena, ali mislim da to možemo kompenzirati. Pitanje je ko je uopšte u „toplu“ za poziv u A‑reprezentaciju

Oni sa oko 50% šanse (kvalitet imaju, ali je tu i priča sa drugim državljanstvima, i odmah bi bili pomoć):

• Mahmić – ako do kraja sezone igra standardno i dobro u klubu, ja bih ga zvao već za SP.

Mi smo na tim pozicijama jako tanki, zato ima logike da ih bar za pripreme povučeš, pa makar na kraju otpali.

Oko 30% šanse (zbog njihovih izjava da žele/razmišljaju o Njemačkoj/Švedskoj i postojećeg kvaliteta):

• Bulusadžić
• Pejčinović

I njih bih pokušao dovesti barem na pripreme. Najgore što se može desiti je da odbiju, ali bi obojica, ako pristanu, očito digli širinu i kvalitet kadra, a zbog godina – kao i Mahmić – donose još jedan temelj za budućnost reprezentacije.

Trenutno nebitni za A‑tim (još juniori / treća liga):

• Čatović
• Beganović
• Hamzić
• Đurić
• Dulić, Licina

Njih eventualno možeš gledati za Ligu nacija, ali samo ako do kraja godine naprave ozbiljan skok u razvoju; na sadašnjem nivou takmičenja nema neke koristi da ih guraš u A‑reprezentaciju.

Veoma malo vjerovatno (0,001%):

• Janelt – situacija sa pravilima i uslovima za nastup je komplikovana, priča se čak tek treba slati prema FIFA-i da se uopće procijeni.
• Miljević – vidim malu šansu samo ako ga povedeš na SP, ali za Ligu nacija teško da će dolaziti svakih par sedmica preko cijelog kontinenta.

Ukratko: ja bih sada fokus stavio na Mahmića, Bulusadžića i Pejčinovića, a mlađe iz trećih liga držao pod lupom za kasnije, zavisno od toga koliko brzo napreduju.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 06 apr 2026, 11:53

Od tih potencijalnih, ja bih Mahmića pozvao, pod uslovom da je zainteresovanost za nas pokazao još prije ovog plasmana. Pejčinović ni slučajno! O Vitaliju je smiješno bilo šta reći, on ne da bi bio pozvan nego bi automatski upao u prvih 11.
Ostali neka čekaju LN. Teška srca ovo kažem, ali očekujem nekog tipa Đakovac, Beširević i sl. na spisku… volio bih da to ne bude slučaj.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hazre, StevieG8, stokastoka23, TefalTava i 62 gosta.