Naravno ostaviti momka na miru . Spominjanje familije nije na civilizacijskom nivou. Najgore bi bilo da je momak bio ispravan isto bi tako vrijedjanje familije bilo. Treba te kodekse uvesti u navijacku kulturu ,ostaviti familiju na miru.Raonffa je napisao/la: ↑05 apr 2026, 20:11Ma slažem se sto posto. Da je ovo bilo prvi put pa hajde možda bih se zapitao ko je tu pravi krivac. Ali on je imao probleme i sa drugim selektorima i nemoguće je da su 2-3 različita selektora u različitim periodima krivci, a ti svaki put ispravan. To je prosta logika stvari i svako realan bi tako trebao razmišljati.MostarNeretva je napisao/la: ↑05 apr 2026, 20:05Vuk dlaku mijenja al cud nikada.Raonffa je napisao/la: ↑05 apr 2026, 19:58Anel je sa reprezentacijom završio dok su tu Barbarez, Spahić i ovaj stručni štab, tako da bespotrebno polemišete oko toga.
I ja bih ga lično, čisto zbog igračkog kvaliteta, volio vidjeti ponovo u ekipi u Ligi nacija (za SP naravno da ne dolazi u obzir ni u kojem slučaju), ali od toga nema ništa i ta priča je završena.
Koliko god bih ga lično volio vidjeti nazad od septembra, toliko apsolutno razumijem i podržavam Barbareza jer samo tako se može izgraditi/vratiti kult reprezentacije. Na kraju krajeva nema bolje poruke za sve igrače, sadašnje a Boga mi i buduće, od slučaja Ahmedhodžić i šta zapravo treba predstavljati reprezentacija.
Mislim da je stvaranje tog kulta mnogo pridonijelo i ovom nenadanom plasmanu na Svjetsko prvenstvo.
E sada zamisli koliko su Spaha,Barba, Dzeko razgovarali sa ovim balavcem da mu ugode i da ga privole.
Nek mu cvjetaju sve ruze u zivotu al daleko od repke pa makar se nikada nigdje ne plasirali.
Drugi par cipela je sramotan odnos dijela navijača prema njemu nakon svega, ono spominjanje žene, djece i te stvari. Takve poruke nikada nisam i nikada neću shvatiti i odobriti, i to on nije zaslužio bez obzira što je više puta ispao hinjavac prema reprezentaciji i naciji.
Svjetsko prvenstvo 2026
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
Hajd ti to objasni Hamdi iz Dolace (ili bilo koje drugo selo i zaselak u BiH), koji ima osam razreda, ogranicen kapacitet i neogranicen pristup internetu, koji smatra repku svojom i smatra da on treba reci nesto nekome, pogotovo ako ga "za srce ujede". Nasi ljud opcenito ne poznaju granice u mnogo cemu, pa ni u ovome.
Da li su vec pocele one emisije u susret svijetskom prvenstvu koje se prikazuju prije pocetka prvenstva. Predstavljaju stadion, repke i ostalo.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Ako zavrsimo prvi, igramo tek 3 jula u 05:00 po nasem vremenu
Ako zavrsimo drugi, igramo 28 juna u 21:00 po nasem vremenu
Ako budemo medju najboljim treceplasiranim, igramo ili 29 juna (22:30) ili 2 jula (02:00)
Ako zavrsimo drugi, igramo 28 juna u 21:00 po nasem vremenu
Ako budemo medju najboljim treceplasiranim, igramo ili 29 juna (22:30) ili 2 jula (02:00)
- Beduin
- Kontakt:
Hvala na detaljnom info.Coolpanda24 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 23:31Sa prosječnom starosti od 26.9 godina reprezentacija Bosne i Hercegovine ukupno je 17. najmlađa ekipa na Mundijalu.
Gledajući na europske reprezentacije, od BiH su mlađe samo tri ekipe – Švedska, Belgija i Španija.
Zanimljivo Francuska i Norveška imaju prosječnu starost istu kao i Bosna i Hercegovina, prosječno 26.9 godina.
Najmlađe UEFA reprezentacije na SP 2026:
Švedska 26.4 godine
Belgija 26.5 godina
Španija 26.6 godina
Francuska 26.9 godina
BiH 26.9 godina
Norveška 26.9 godina
U Švedskoj je najstariji golman Nordfeldt sa 36 godina, u Belgiji Witsel sa 37 godina, u Španiji zanimljivo Borja sa 33 godine, u Francuskoj Kante sa 35 godina i u Norveškoj Nyland sa 35 godina.
Džeko sa 40 godina nije najstariji na terenu. Sa 41 će igrati Ronaldo, a sa 40 još Modrić i Meksikanac Ochoa.
Ukupno najmlađe tri ekipe Mundijala su Maroko (25.1 god prosječno), Tunis (25.5) i Obala Slonovače (25.8).
Znas li kako uzimaju prosjek, svih pozivanih graca tokom kvalifikacija? Npr. Hajradinovic vjv nece ici na SP i ne bih ga ni zvao nakon duze pauze iako je jedini ofanzivniji veznjak.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Samo ne u ciganski klub. Ionako se raspao.
- JayCatwright
- Kontakt:
imam dojam da je ovo Ochoi jedno petnaesto svjetsko
Čuj baza St. Louis... ne sviđa mi se to nikako! Njima trrba mir, a ne da se "osjećaju kao kod kuće".
A i Italiju su spremali u Sarajevu i Zenici bez strogog karantina pa odigrase kako odigrase.
Meni je pozitivno ako je St Louis, vjerujem da ce dati vjetar u ledja momcima bez da ih prepadne
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Ma i ja nesto kontam, valjda ce biti neke mjere zastite i kontrole, da se nece bas moci ulaziti kao na vasar. Ok mozda odrediti neki termin jednog treninga, koji ce biti otvoren za javnost, ali ostalo ostaviti momke nek se spremaju u miru pred utakmice njihovih dosadasnjih karijera. Praviti od kampa dernek i teferic, nadam se da necemo. Valjda smo nesto naucili iz proslosti.
Gledajuci udaljenosti mjesta igranja utakmica od potencijalnog kampa, Seattle je na 4 i po sata avionom, Los Angeles 4 sata, a Toronto 2 sata. Alternative koje bi bile blize zapadnoj obali mogle bi biti Denver ili Salt Lake City. Konkretno iz Denvera si u Toronto i Seattle-u za 3 sata, a u LA-u za 2 i po. Sad pitanja klime, temperatura u tom period i tim mjestima ne bih znao.
Uglavnom gdje god budu, najbitnije je da momci mogu u miru raditi i pripremati se.
Gledajuci udaljenosti mjesta igranja utakmica od potencijalnog kampa, Seattle je na 4 i po sata avionom, Los Angeles 4 sata, a Toronto 2 sata. Alternative koje bi bile blize zapadnoj obali mogle bi biti Denver ili Salt Lake City. Konkretno iz Denvera si u Toronto i Seattle-u za 3 sata, a u LA-u za 2 i po. Sad pitanja klime, temperatura u tom period i tim mjestima ne bih znao.
Uglavnom gdje god budu, najbitnije je da momci mogu u miru raditi i pripremati se.
Moguće da okrene i na dobro, ali poznavajući nas i naš mentalitet... ne znam.
Ma nije ovo kao 2013 i taj period. A i bit ce neke mjere zastite sigurno. A mozda i nema puno dostupnih kampova jer smo medju zadnjim otisli na SP.231983 je napisao/la: ↑06 apr 2026, 10:10Moguće da okrene i na dobro, ali poznavajući nas i naš mentalitet... ne znam.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Goalgetter
- Kontakt:
I financijski aspekt sigurno igra ulogu, ako St. Louis ponudi uslove koji odgovaraju nasem savezu, vjerovatno da ce to biti to. Kad uzmemo u obzir da cemo tu i najvjerovatnije zadnju prijateljsku pred SP uzeti, mislim da je odluka vjerovatno i vec pala. Trening kamp im je super, uslovi su odlicni.
- Goalgetter
- Kontakt:
Vrhunski.