Mi ovakav kamp da imamo u Zenici ovdje bi se pisalo da nemaju sve uslove i da zato treniraju u Butmiru
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na SP 2026
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Ne treba ući podcjenjivački protiv Kanade, vidim to ovdje dosta na forumu, nadam se da će ih igrači i SŠ shvatiti maksimalno ozbiljno.
Davies im se vraća, ako uhvati formu, čovjek je top bek. Sad za vikend je ušao na 10 minuta i stigao upisati asistenciju. David se zasad nije dobro uklopio u Juventus, ali je prije toga bio 3-4 godine zaredom odličan u Lilleu i vidim da zabija za Kanadu, nije zaboravio igrati fudbal. Onaj veznjak u Sassuolu im je zajedno s našim Tarikom jedan od glavnih igrača u ekipi. Imaju i onu dvojicu iz Villareala, solidni igrači, plus kamaru igrača srednje klase po Championshipu, Belgiji i MLS-u, možda da uporedimo pa kažemo klase našeg Memića.
Ono što je dobro je da nemaju kvalitetne i visoke štopere, Džeko i Tabaković će dominirati 16-tercem, tako da ako naša krila nađu prostor da spamaju centaršuteve, možemo sigurno nešto ugurati. Ali i oni imaju dovoljno kvaliteta naprijed da nam naprave probleme, + prednost koja dolazi s otvaranjem SP-a na svom terenu. A mi nažalost mi dolazimo do daha tek kad protivnik zabije gol pa se povuče, inače nas svako može izdominirati na sredini terena i preuzeti posjed, pa tako i Kanađani.
Davies im se vraća, ako uhvati formu, čovjek je top bek. Sad za vikend je ušao na 10 minuta i stigao upisati asistenciju. David se zasad nije dobro uklopio u Juventus, ali je prije toga bio 3-4 godine zaredom odličan u Lilleu i vidim da zabija za Kanadu, nije zaboravio igrati fudbal. Onaj veznjak u Sassuolu im je zajedno s našim Tarikom jedan od glavnih igrača u ekipi. Imaju i onu dvojicu iz Villareala, solidni igrači, plus kamaru igrača srednje klase po Championshipu, Belgiji i MLS-u, možda da uporedimo pa kažemo klase našeg Memića.
Ono što je dobro je da nemaju kvalitetne i visoke štopere, Džeko i Tabaković će dominirati 16-tercem, tako da ako naša krila nađu prostor da spamaju centaršuteve, možemo sigurno nešto ugurati. Ali i oni imaju dovoljno kvaliteta naprijed da nam naprave probleme, + prednost koja dolazi s otvaranjem SP-a na svom terenu. A mi nažalost mi dolazimo do daha tek kad protivnik zabije gol pa se povuče, inače nas svako može izdominirati na sredini terena i preuzeti posjed, pa tako i Kanađani.
Ova skupina igraca se moze pripremati u ulici crvenih fenjera ja se ne brinem za to. 
Ali cini mi se onako da je St. Louis bezveze grad
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Pa predsjednik i sportski direktor St. Louis Cityja su odmah nakon utakmice sa Italijom zvali naš savez i ponudili sve na raspolaganje. Gradonačelnik je isto odmah to podržao jer zna broj naše dijaspore u tom gradu i koliko bi to bilo značajno za njih sve.
Što sheyi kaže, da se spremaju u ulici crvenih fenjera nema nikakve brige jer ovdje nisu mahalaši u ekipi nego mahom djeca iz dijaspore kojima je profesionalnost usađena i kojima je rezultat na predstojećem SP prvo na pameti. A i to što su među tim brojem naših ljudi može ih samo nahraniti pozitivnom energijom. Neće svaki trening bit otvoren za javnost nego možda 1-2 samo.
Što sheyi kaže, da se spremaju u ulici crvenih fenjera nema nikakve brige jer ovdje nisu mahalaši u ekipi nego mahom djeca iz dijaspore kojima je profesionalnost usađena i kojima je rezultat na predstojećem SP prvo na pameti. A i to što su među tim brojem naših ljudi može ih samo nahraniti pozitivnom energijom. Neće svaki trening bit otvoren za javnost nego možda 1-2 samo.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- invincible1921
- Kontakt:
Eo vidim vec ide prica "sta ce u St Luisu tamo nasi, nece imat mira".....Ova ekipa nema problem ni sa cim, cak sta vise mislim da im godi euforija oko njih. Momci igraju isto sa istim zarom i manjkom pritiska i utkamicu baraza za SP i ispred zgrade samnom i sa tobom.
=\_1921_/=
-
19vendetta87
- Kontakt:
Pa da je neki extra grad, ne bi doveli u njega 60 000 izbjeglica.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- invincible1921
- Kontakt:
Kako najveci izrodi u historiji naseg naroda, Abdicev olos gleda na ovaj plasman, znam da ih ima dosta u St Luisu19vendetta87 je napisao/la: ↑06 apr 2026, 11:07Pa da je neki extra grad, ne bi doveli u njega 60 000 izbjeglica.
=\_1921_/=
Naravno da će savez gledati najpovoljnije uslove, pa to će i bogatiji savezi gledati. Međutim, nema šanse da naš narod, a poznavajući ga dobro, neće dosađivati.
Sve može uticati na igrače.
A onda će poĉeti priča, kako igrači ignorišu navijače, kako ovo, kako ono. A to odgovara našim medijima, koji jedva čekaju nešto loše. I eto ti belaja.
Ne bi mi, bili mi...
A ovi što spominju djecu iz dijaspore, pa kao da djeca iz dijaspore nisu uvijek činila većinu u reprezentaciji. Mislim stvarno. Kao da od juče pratite reprezentacij.
Sve može uticati na igrače.
A onda će poĉeti priča, kako igrači ignorišu navijače, kako ovo, kako ono. A to odgovara našim medijima, koji jedva čekaju nešto loše. I eto ti belaja.
Ne bi mi, bili mi...
A ovi što spominju djecu iz dijaspore, pa kao da djeca iz dijaspore nisu uvijek činila većinu u reprezentaciji. Mislim stvarno. Kao da od juče pratite reprezentacij.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- baboedindzeko09
- Kontakt:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Pa sta ako su u st louisu, nece trenirati na skolskom igralistu jbt pa da svak oko njih oblijece.
Momci jel nekome mrsko da napise tu neku proceduru za dobijanje vize....za nas iz Bosne
Ako sam pofatao na prvu:
1.DS 160 - jel neko vec ispunjavao?
2. Zakazujes termin? prilazes DS, placas vizu, biras termin i kliknes na Request Expedite? (Prije ovoga si morao kupiti kartu za tekmu i prilazes FIFA pass, da dodjes prije na red)
Jel mozda neko prosao ovu proceduru, da nam fino objasni (uz linkove)???
Hvala unaprijed
Ako sam pofatao na prvu:
2. Zakazujes termin? prilazes DS, placas vizu, biras termin i kliknes na Request Expedite? (Prije ovoga si morao kupiti kartu za tekmu i prilazes FIFA pass, da dodjes prije na red)
Hvala unaprijed
Meni je samo zao sto necemo igrati na cuvenim meksickim stadionima, onima koji jesu "pravi" fudbalski i sa dusom.
Ovi americki nfl-ovski bas "ubijaju" sav fidbalski čar.
Ovi americki nfl-ovski bas "ubijaju" sav fidbalski čar.
I da izgubite sve, zauvijek: za svoje Zmajeve!!!
Za one kojima je sve ovo malo, nikad im do Bosne nije ni bilo stalo!!!
Ako laže lopta, ne laže SENZOR !!!
Za one kojima je sve ovo malo, nikad im do Bosne nije ni bilo stalo!!!
Ako laže lopta, ne laže SENZOR !!!
-
Coolpanda24
- Kontakt:
obzirom da igramo dvije na krajnjem zapadu i da nam je ako prođemo šesnaestina lako moguća na zapadu sve osim kalifornije je pogrešan izbor
- Goalgetter
- Kontakt:
Ima i toga, jer Katar i Svicarska su oboje u Kalifoniji (Santa Barbara i San Diego). Oni svoju zajednicku tekmu igraju u San Franciscu.
Po ovome kako kamp izgleda nema tu nikakve mogućnosti za ometanje ili neki ulazak. Jedino kad vani izađu ali to je do igrača. Pa na pripremama u Butmiru ovaj SS nije dozivljavo gledanje treninga, samo novinari 15 min. Nema šanse da će sebi dozvoliti nešto takvo tako, a sve je zatvoreno, tereni ograđeni, nema šanse da će neko moći da ulazi tamo.
Zadnja izmjena: myself, dana/u 06 apr 2026, 11:46, ukupno mijenjano 1 put.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Stalno su u Butmiru, bio je i otvoreni trening na Grbavici nedavno, tako da mislim da našem narodu i nisu toliko zanimljivi za neko spopadanje. Ali sad nakon ovog plasmana + treninzi u dijaspori, mislim da bi moglo biti ludilo.myself je napisao/la: ↑06 apr 2026, 11:38Po ovome kako kamp izgleda nema tu nikakve mogućnosti za ometanje ili neki ulazak. Jedino kad vani izađu ali to je do igrača. Pa na pripremama u Butmiru ovaj SS nije dozivljavo gledanje treninga, samo novinari 15 min. Nema šanse da će sebi dozvoliti nešto takvo tamo.
djonla je napisao/la: ↑06 apr 2026, 11:29Momci jel nekome mrsko da napise tu neku proceduru za dobijanje vize....za nas iz Bosne
Ako sam pofatao na prvu:
Hvala unaprijed
viewtopic.php?t=19676
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović