Ivan Šunjić
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
- Beduin
- Kontakt:
Re: Ivan Šunjić
Zasad iz nasa krila najbolji. Doktorski igra
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Razbija im napade zasad kao prime Rahimic
Veceras 30% bolji od Velsa, igra ono sto treba da igra.
Vels je prespavao. Zlobnici ce reci da je do Tahirovica.
Prema naprijed je mogao 2,3 puta bolje ali tu je svakako losiji i ne ocekuje se od njega.
Vrlo je bitan u drugom poluvremenu.
Vels je prespavao. Zlobnici ce reci da je do Tahirovica.
Prema naprijed je mogao 2,3 puta bolje ali tu je svakako losiji i ne ocekuje se od njega.
Vrlo je bitan u drugom poluvremenu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
O tome smo ti i ja neki dan pisali. Ovo je mnogo bolja partija i upravo ono što od njega očekujemo. Naprijed ako šta uradi, to je gratis.. nema nažalost igru prema naprijed.
Večeras ipak je odličan bio. Je li do Tahirovića ili nije.. ja sam zadovoljan Bašićem.. osim one poprečne lopte
Cim se ostavio inteligentnog pokrivanja prostora pruzio je odličnu partiju.HariTz je napisao/la: ↑01 apr 2026, 01:21O tome smo ti i ja neki dan pisali. Ovo je mnogo bolja partija i upravo ono što od njega očekujemo. Naprijed ako šta uradi, to je gratis.. nema nažalost igru prema naprijed.
Večeras ipak je odličan bio. Je li do Tahirovića ili nije.. ja sam zadovoljan Bašićem.. osim one poprečne lopte![]()
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Dobro sad, nećemo se vraćati na to. Razumiješ i ti vrlo dobro šta je time rečeno, ali razumijem i ono što si ti pisao.
Kako god, večeras je odradio odličnu tekmu i izgledali smo nadmoćno nad Italijom
Meni je kao njegovom najvecem kriticaru on prvih 45 minuta bio vjerovatno i nas najbolji pojedinac a savrseno mi je jasno zasto su ga vadili na poluvremenu. Beton utakmica, doslovno je svaki put bio pravovremen.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Strašan, brutalan. Jeste samo 45, ali dovoljno.
Tek sad upratio prije crvenog, faul za Mancinija i Sunjic ga potapsa po ledjima i kaze yebem ti mamu u piccku

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Bivši igrač Modrih, koji je igrao i za Hrvatsku, sad je s BiH izborio nastup na Svjetskom prvenstvu razgovarao je za Germanijak o tom velikom uspjehu, ali i drugim temama
Nije, inače, tip koji je često u medijima, nikad nije niti bio među onima, koji su se gurali u prvi plan. Možemo reći, kako na terenu, tako i izvan njega, Ivan Šunjić svoje zadatke odrađuje samozatajno, ponekad i neprimjetno. No, ovo je, ipak, bila posebna prilika. U dresu Zmajeva, reprezentacije BiH u Zenici je izborio nastup na SP-u, u utakmici o kojoj je danima pričao (i još uvijek priča) široki nogometni svijet. Talijani su 'pali' na Bilinom Polju, a uoči vikenda i povratka klupskim obvezama Šunjić se javio s Cipra. Sletio je u Pafos, čak tri dana nakon te velike zeničke noći.
"Dobio sam još jedan dan odmora duže, jer ne igram za vikend zbog kartona. Ispada da se nije moglo poklopiti u boljem trenutku, haha. Tako da sam još malo više vremena za odmor", priča nam Šunjić, dok ga vraćamo u film te velike pobjede, koja je Talijane još jednom ostavila u predvorju Mundijala i potresla Apenine.
"Iskreno, nitko od nas još nije niti svjestan veličine te pobjede, kao da još ne shvaćamo što smo napravili. Kako dani prolazi i dojmovi se zbrajaju tako počinjemo shvaćati, ljudi već zovu, raspituju se za ulaznice, kako bi voljeli ići na SP, no, osobno još nekako i nisam u tom filmu. Treba vremena da sve to, na neki način, procesuiram."
LIGA PRVAKA PA SP - SEZONA KARIJERE!
Šunjićeva nogometna priča dosta je neobična. Prije osam godina bio je dio one Dinamove generacije koju je Nenad Bjelica odveo do povijesnog proljeća u Europi, kasnije i do Lige prvaka, koju on nije dočekao u Maksimiru. Otišao je u Birmingham, očekivalo se da će otamo možda i do Premiershipa, da će biti hrvatski reprezentativac, jer jedan je nastup za Vatene već imao. Međutim, karijera je otišla u drugom smjeru, posudba u Herthu nije ispala sretnom, prije dvije godine, u naponu snage došao je u ciparski Pafos, a umjesto Hrvatske zaigrao za BiH. No, eto, u proljeće 2026. doživio je Šunjić pravi 'boom', i u klubu i u reprezentaciji.
"Ova je sezona, definitivno, vrhunac moje dosadašnje karijere. S Pafosom sam lani bio prvak, igrao u Ligi prvaka, gdje nam nije puno nedostajalo da prođemo skupinu, a sad sam izborio i nastup na Svjetskom prvenstvu. Doista fantastična sezona! Uživam i na Cipru, ispisali smo povijest Pafosa, a sad smo napravili i s reprezentacijom BiH nešto što je malotko očekivao. Iako, mi smo osjećali da možemo."
Bilo je dosta iznenađenih kad je i on izabrao dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, s obzirom da je već oblačio 'kockice'. No, kaže nam kako nikad nije požalio zbog toga, a sad se pogotovo vidi da je imao pravo.
"Kad sam svojedobno pričao s izbornikom Sergejem Barbarezom i Emirom Spahićem, upravo su mi ovako predstavili taj projekt. Kao slaganje jedne momčadi, koja će biti dobra, konkurentna i kvalitetna. Vidio sam odmah koliko su svi zagrijani za uspjeh, za plasman na veliko natjecanje. Odličan smo skup iskusnih igrača, onih u najboljim godinama i onih mladih, koji tek dolaze. Kliknuli smo jako dobro, u momčadi vlada zajedništvo i sve je to došlo na naplatu protiv Italije. Barbarez i Spahić napravili su sjajnu priču."
Zanimljivo, on je za BiH debitirao u teškom porazu od Njemačke (7-0) u Ligi nacija, tko bi tada rekao da će taj ciklus ovako završiti?
"Kako su utakmice išle, mi smo bili sve bolji, doista smo osjećali da rastemo, da imamo kvalitetu. Igrali smo dobro, čak i u onoj utakmici protiv Austrije imali smo velike šanse proći odmah na SP, ali i u tom porazu smo shvatili da se sa svima možemo nositi. Nije bilo lako niti u Walesu, ni protiv Italije, ali baš smo u te dvije utakmice pokazali taj karakter i ono što krasi ovu momčad. Naravno, tu je i naš kapetan Džeko, na neki način on je naš Luka Modrić. Pa, možda za ovu reprezentaciju znači i više nego Modrić za Hrvatsku."
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Volio bih da je malo brzi , nisam ga nesto cijenio. Al je odigrao dvije brutalne partije protiv Velsa i Italije . Svaka cast , jedan od kljucnih igraca.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Nije meni protiv Velsa bio dobar, naprotiv.
Ali protiv Italije, prvih 45 minuta, on i Ivan Bašić, strašno.
Mislim ljudi su se nametnuli Tonaliju, Barelli i Locatelliju. Nema potrebe za daljom pričom. Pričamo o periodu gdje je Italija imala 11 na 11.
Mislim ljudi su se nametnuli Tonaliju, Barelli i Locatelliju. Nema potrebe za daljom pričom. Pričamo o periodu gdje je Italija imala 11 na 11.
E ovo malo ljudi spominje ali je stvarno istina, mi smo 40 minuta imali sasvim ravnopravan vezni red sa Talijanskim. Dva Ivana su to odlično odigrala, bilo je tu par poteza koji su mogli biti bolji ali sve u svemu 9/10izdzezveubrazil je napisao/la: ↑06 apr 2026, 17:08Nije meni protiv Velsa bio dobar, naprotiv.
- BiHSportman
- Kontakt:
Sve stoji što ste rekli, ali onaj poprečni pas Bašića koji je presijekao Kean, nikada neću zaboraviti. Tada me je srce presjeklo.
Protiv Velsa je naš vezni red bio potpuno pregažen, i ofanzivno i defanzivno, do 60. minute.
- BiHSportman
- Kontakt:
A šta si ti očekivao?
Možda da igrači Brondbya i Pafosa nadtrče i pregaze u svakom smislu igrače Leedsa, Fulhama i Leicestera?
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Da si upratio kontekst, vidio bi da je komentar je napisan ispod diskusije o tome kako je odigrao u Velsu, gdje između ostalog jedan forumaš piše i kako je odigrao dvije brutalne partije. Ja nisam očekivao da odigra dobro u Cardiffu niti je odigrao dobro, a pogotovo nije "brutalno".
O tome i pišem. Nije to zato što je neko od njih nešto pretjerano podbacio nego zato što je to realnost. Ova trojica igraju u najjačoj ligi na svijetu, neuporedivo su fizički i trkački superiorniji u odnosu na naš vezni red. Naši su pružili ono što su mogli u tom momentu. Nebo i zemlja je razlika u kvaliteti. Jedno je upoređivati Keana i Demirovića i njihov neki učinak i doprinos igri, obojica igraju na visokom nivou, tu su i godinama. Ali, ovo je jednostavno neuporedivo.Zglavkar je napisao/la: ↑06 apr 2026, 18:36Da si upratio kontekst, vidio bi da je komentar je napisan ispod diskusije o tome kako je odigrao u Velsu, gdje između ostalog jedan forumaš piše i kako je odigrao dvije brutalne partije. Ja nisam očekivao da odigra dobro u Cardiffu niti je odigrao dobro, a pogotovo nije "brutalno".
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Trenutno korisnika/ca: bosanac10001, Google Adsense [Bot], random11 i 23 gosta.