Kerim Alajbegović
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Kerim Alajbegović
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Isto sto sam govorio i za Muharemovica, bolje da pucaju sebi u oba koljena umjesto da predju u United. Ili bilo koji top 6 klub u PL, jednostavno je prerano za to. Alajbegovicu trebaju barem dvije sezone u BL da igra kao standardan igrac Leverkusena.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Dvije godine u Leverkusenu i onda pravac Bayern Munchen, to bi bilo najbolje.
Yebes Romu, United i slicni taki luzerski klubova. United zadnji 10-15 godina miljarde trose a nigdje ih nema, a Roma uvijek bio bez veze klub.
Bolje bu bilo da ode u Arsenal ili slicno koje je vise stabilan ali te price tek poslje, najbolji je da ostane u Leverkusenu prvo.
Niko sretniji od mene kad bi presao u Bayern, al mislim da bi ga Leverkusen prodao bilo gdje drugo upola jeftinije nego u BayernEdincapitano je napisao/la: ↑07 apr 2026, 00:28Dvije godine u Leverkusenu i onda pravac Bayern Munchen, to bi bilo najbolje.
Yebes Romu, United i slicni taki luzerski klubova. United zadnji 10-15 godina miljarde trose a nigdje ih nema, a Roma uvijek bio bez veze klub.
Bolje bu bilo da ode u Arsenal ili slicno koje je vise stabilan ali te price tek poslje, najbolji je da ostane u Leverkusenu prvo.
Sve u svemu, mislim da Kerimu trebaju 2/3 dobre sezone kao standardnog igraca u Leverkusenu bilo kakvog iduceg poteza..
Što više naših igrača u Bundesligi, to bolje za reprezentaciju. 
Samim prelaskom u Salzburg je jasno da mu karijeru vode pravim putem. Sljedeca najbolja stepenica je Bayer. Nakont sto to apsolvira , onda se suzava krug za narednu stepenicu. Mislim da mu je porodica zdrava i mentalno jaka da ne mora ovo ljeto da kesira njegov talenat. Kad su podnijeli zrtvu do sada, mogu jos jednu godinu sigurno.
Momku treba pozeljeti samo zdravlja , on ce isporuciti sve ostalo!
Momku treba pozeljeti samo zdravlja , on ce isporuciti sve ostalo!
- Goalgetter
- Kontakt:
Meni je ipak malo jos sumnjivo sto ocito i dalje nije rjesena njegova buducnost u Leverkusenu.
Jesu ga otkupili, ali i dalje ga mogu prodati dalje za vecu sumu novca, a glasine se i dalje ne stisavaju o transferu, sto znaci da ima jos nesto tu.
Prije da ima veze sa njegovom ulogom u Leverkusenu, odnosno isto sto je moguca otezavajuca cinjenica da Hjulmand najvjerovatnije nece ostati trener Leverkusena i da vec traze novog trenera (mozda Hurzeler iz Brightona). Ali sto se tice te tacke jos nema sigurnost kakva njegova uloga izgleda sljedece sezone.
Jesu ga otkupili, ali i dalje ga mogu prodati dalje za vecu sumu novca, a glasine se i dalje ne stisavaju o transferu, sto znaci da ima jos nesto tu.
Prije da ima veze sa njegovom ulogom u Leverkusenu, odnosno isto sto je moguca otezavajuca cinjenica da Hjulmand najvjerovatnije nece ostati trener Leverkusena i da vec traze novog trenera (mozda Hurzeler iz Brightona). Ali sto se tice te tacke jos nema sigurnost kakva njegova uloga izgleda sljedece sezone.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Nisam dobar s glavom
Ima ljevicu Bogu hvala glava mu i ne treba
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Bosanski Kvara
Ponavljam se vec, ali svaki put kad gledam njegove klipove me iznova iznenadi koliku agilnost on ima pri driblingu, a ima i dug korak i skoro uvijek iz driblinga direktno otvori sebi prostor za sut ili centarsut. Jedva cekam da ga gledam na SP.
Ono sto se vec ovdje spominjalo a pretpostavljam da ce mu i bilo koji trener na to skrenuti paznju kad dodje u jacu ligu tj. tim u kojem nece imati toliku slobodu u napadu, je da doslovno precesto suta u situacijama gdje prakticno nema sanse da pogodi i bude izblokiran. Iskreno po meni super je da praksa sut dok je u Salzburgu jos ali mislim da mu se moze to kasnije negativno odrazit na minutazu ili odnos sa kolegama. Daleko od toga da on ne treba sutat, samo bolju selekciju suteva treba imat. Ocigledno je gladan golova, ali tipa kad naniza 3 igraca (kao sto cesto zna), mnogo bi njemu i ekipi vise znacilo da asistira nego da suta sa 35 metara iz loseg ugla gdje ga igrac lako izblokira. I dalje ce ostat zvijezda gola.
Zivi bili pa vidjeli, iskreno mislim da bi mu zasad Leverkusen godio u njegovim godinama cisto jer mu je poznata sredina, klub, jezik/kultura/liga. Doduse imam osjecaj da Kerimu, ostao u Leverkusenu ili ne, neuspijeh nije opcija jer po svemu sto se da o njemu procitat je da je strasno ambiciozan i trenira puno i mislim da bi se izborio i iskoristio minute gdje god da ode. Naravno nadajuci se da ga nikakve povrede ne sjebu.
Ono sto se vec ovdje spominjalo a pretpostavljam da ce mu i bilo koji trener na to skrenuti paznju kad dodje u jacu ligu tj. tim u kojem nece imati toliku slobodu u napadu, je da doslovno precesto suta u situacijama gdje prakticno nema sanse da pogodi i bude izblokiran. Iskreno po meni super je da praksa sut dok je u Salzburgu jos ali mislim da mu se moze to kasnije negativno odrazit na minutazu ili odnos sa kolegama. Daleko od toga da on ne treba sutat, samo bolju selekciju suteva treba imat. Ocigledno je gladan golova, ali tipa kad naniza 3 igraca (kao sto cesto zna), mnogo bi njemu i ekipi vise znacilo da asistira nego da suta sa 35 metara iz loseg ugla gdje ga igrac lako izblokira. I dalje ce ostat zvijezda gola.
Zaboravih odgovorit, hvala puno na analizi.Raonffa je napisao/la: ↑03 apr 2026, 00:48Mahom i dalje igraju sa wingbackovima ali formacija je ono tipa 3421 što mislim da je sasvim okej za Kerima, da igra na ovim pozicijama iza napadača, a i svakako to na terenu često može izgledati kao 343 sa klasičnim krilima.
E sad, meni se lično konkurencija u Leverkusenu nimalo ne sviđa, to jeste ima je poprilično. Recimo Tillman, Maza, Ben Seghir, Hoffman i Terrier su igrači koji se vrte na te dvije pozicije iza napadača i to je pravo puno igrača. Kao problem vidim to što su ova prva trojica došla prošlo ljeto i sumnjam da će ih prodavati, a svaki od njih je na svoj način vrlo kvalitetan igrač.
E sad ako bi se igralo u formaciji sa krilima i desetkom, to bi značilo i dosta povoljniju situaciju za Kerima. Hoffman, Terrier i recimo Tella bi bili opcije za desno krilo, Tillman i Maza su po meni po karakteristikama klasični igrači za poziciju desetke, a Kerimu bi defacto najveća (i jedina) konkurencija na lijevom krilu bio Ben Seghir.
Meni je Ben Seghir odličan igrač, u Monacu je bio sjajan ali se nije baš snašao nakon dolaska u Leverkusen. Odigrao je samo 11 utakmica u svim takmičenjima ove sezone, a nema ni gola ni asistencije. Od tih 11 samo je tri igrao od početka. Za Lever nije igrao od decembra jer je tada otišao na AKN gdje se povrijedio i evo nije ga nikako bilo do sada, a čini mi se da se još nije oporavio od povrede (ne znam šta je u pitanju).
E sad opet kažem zavisi kako bi igrali, u ovoj 3421 formaciju koju mahom igraju mislim da bi se baš oznojio za minute i nisam siguran koliko mu je u tom kontekstu povoljna situacija. Svaka druga formacija sa krilima i desetkom bi bila puno jednostavnija i tu bi sigurno imao minute, a dalje bi bilo samo do njega.
Zivi bili pa vidjeli, iskreno mislim da bi mu zasad Leverkusen godio u njegovim godinama cisto jer mu je poznata sredina, klub, jezik/kultura/liga. Doduse imam osjecaj da Kerimu, ostao u Leverkusenu ili ne, neuspijeh nije opcija jer po svemu sto se da o njemu procitat je da je strasno ambiciozan i trenira puno i mislim da bi se izborio i iskoristio minute gdje god da ode. Naravno nadajuci se da ga nikakve povrede ne sjebu.
- GoldenLilies
- Kontakt:
Veceras igra Salzburg. Pocinje u 19:30. Gdje se moze gledati?
Gašenjem SK, teško da ćemo mi više Salzburg gledati.GoldenLilies je napisao/la: ↑10 apr 2026, 15:08Veceras igra Salzburg. Pocinje u 19:30. Gdje se moze gledati?
Jbm ti arene mrtve
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- GoldenLilies
- Kontakt:
Ima na SK10 HRV, barem tako pise na stranici. Eto, znaci ko ima IPTV moze gledati vecerasnju utakmicu.CAGarfia je napisao/la: ↑10 apr 2026, 15:10Gašenjem SK, teško da ćemo mi više Salzburg gledati.GoldenLilies je napisao/la: ↑10 apr 2026, 15:08Veceras igra Salzburg. Pocinje u 19:30. Gdje se moze gledati?
Gledam neki dan SK prenosi, paz' ovo: drugu, fckn, bugarsku ligu! Pa i neugasili se...
Gledam neku noc psg, i iz prve ruke sam vidio sto ga svi porede sa kvichom
naprijed rejal
Ja i? Zato su prenosili većinu utakmica gdje igraju naši reprezentativci,ono bas nekoga ovdje interesuje Brajton,sad da bi gledao Euroligu u košarci moram dodatno platiti, ponjake im se na Arene, sva sreća pa imam IPTV.
Trenutno korisnika/ca: 231983, Bing [Bot], CudanLik, Google Adsense [Bot], HalaMadrid, Konzerva, KrajinaKing, Maverick, MiranGlasnic, Sveti, Zglavkar i 55 gostiju.