Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Roki50
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la Roki50 » 04 apr 2026, 18:54

jasmin10 je napisao/la:
04 apr 2026, 14:52
Najveća prednost u odnosu tu generaciju je ozbiljnost i Barbarez. Koliko god da ga osporavali, a i sam sam ga kritikovao, čovjek je miljama ozbiljniji selektor od Papeta. Srčaniji i poštovaniji sigurno. A tako i dobijamo utakmice.
Dok s druge strane si imao Papeta koji nije znao 3 nasa igraca prije nego je zasjeo na selektorsku klupu. Onda je i poveo Tinkija i time sigurno uništio atmosferu u ekipi. A Tinki je miljama slabiji igrac od Benje Tahirovica cije igre svi kritikujemo.
Kako ce znati on gledao Italijane protiv Irske a Bosna igra protiv Welsa,ljudi zaboravljaju on nije imao posao trenera i odbijao reprezentaciju i onda kada je valjda te neke pare sa biroa trebao prestat primat on je morao prihvatit posao selektora,covjek mutav ne zna dvije recenice sastavit,kao da su uhvatili i doveli nekog cobana i pitaju za repku,cinjenica je da je on jedan od najboljih igraca sto je Bosna ikad imala ali to ne znaci da je on neki trenerski znalac,covjek nigdje ni prije Bosne a ni poslije Bosne nista nije napravio u svom trenerskom poslu,tekre pravi

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 04 apr 2026, 19:00

BosniaBoston je napisao/la:
04 apr 2026, 18:20
Reprezentacija iz 2013. je osjetno bolja od ove samo u veznom redu, ostatak ekipe iskreno ako bih morao birati, izabrao bih ove momke na čelu sa Barbarezom
Vela havle

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 04 apr 2026, 19:12

BosniaBoston je napisao/la:
04 apr 2026, 18:20
Reprezentacija iz 2013. je osjetno bolja od ove samo u veznom redu, ostatak ekipe iskreno ako bih morao birati, izabrao bih ove momke na čelu sa Barbarezom
Pa nemoj zezati Dzeko na vrhuncu, Vedo na vrhuncu uz dužno poštovanje i Tabaku i Demiru puno bolji napad. Vezni red znaci Salihovic, Planici, Medunjanin svi na vrhuncu Rahimc je svemirski brod za ovo i da zaboravim najboljeg od njih Misimovica. Od ove ekipe bi upalo na stopera Tarik uz Spahu i Dedic na desnu stranu. Mislim mi u ovom momentu pričamo o Esmiru kao o top igrau ali daleko je on od tog top nivoa i njemu vrhunac dolazi u narednim godinama, a on je sad na nekom nivou a mozda I slabije od Izeta u tom momentu kad se pojavio, pa si tu imao Viscu koji je top krilo bio. I na to sve to nisam naveo Besica, Lulica, Mujdzu, Bicakcica, Zukanovica sve igraci iz top 5 liga sa ključnim uloga.a u svojim ekipama na svojoj poziciji. Toj reprezentaciji je puno vec plafon bio od jednog SP, ali nažalost Safet Šušić jedan obični klan i amaterizam saveza su to prokockali. Od svih današnjih reprezentativac na ovom trenutnom nivou na kojem su tad bi minute imali i to ne nuzno u 11 Tarik, Kerim, Dedic i mozda Esmir

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 04 apr 2026, 19:26

Tahiraga sigurno nije loš kao osoba ali jednostavno s njim u prvih 11 mi ne mozemo ocekivati puno toga na SP.
Barbarez mora skontati neku foru da ubaci nekog drugog na njegovu poziciju..inače brzo se vraćamo kući.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 07 apr 2026, 10:07

Nije prijavljen za večerašnju utakmicu. Mogu samo mislit dočeka kad je došao iz BiH. Yebada pa hajd.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 07 apr 2026, 10:11

Yebada istrpiti do Sp i onda postaviti granice oko poziva igracima koji nemaju adekvatnu minutazu u klubovima,pa makar to bili Real i Barcelona.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 apr 2026, 10:26

On se zakacio sa upravom i trenerom, zato ga nema u ekipi, i zato ne igra zadnje vrijeme.

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 07 apr 2026, 10:57

Hansestadt je napisao/la:
07 apr 2026, 10:26
On se zakacio sa upravom i trenerom, zato ga nema u ekipi, i zato ne igra zadnje vrijeme.
Izgleda bas da je tako.
Ko da je Brondby neki veliki klub pa eto Tahirovic nema mjesta u prvih 11.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 apr 2026, 11:02

DonRamiz je napisao/la:
07 apr 2026, 10:57
Hansestadt je napisao/la:
07 apr 2026, 10:26
Izgleda bas da je tako.
Ko da je Brondby neki veliki klub pa eto Tahirovic nema mjesta u prvih 11.
Tako je, to je razlog, samo treba citati njihove medije izmedju redova sta pisu. Bio je neki sukob i naravno da oni to nece previse da isticu iz vise razloga, kako harmonije u klubu, tako da se nadaju da mogu igraca dobro prodati

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 07 apr 2026, 11:27

Hvato sam se za glavu kad je usao protiv Italije a pogotov kad je pucao penal. Al me itekako razuvjerio, bio je odlicno osvjezenje u igri kad je usao, a i penal je zabio.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 apr 2026, 12:18

Nije iskljuceno da ne odigra nijednu utakmicu do SP-a. Jedino da ovaj trener dobije otkaz ili da ga klub vrati da bi vise zaradili na ljeto.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 apr 2026, 13:15

Cartman je napisao/la:
07 apr 2026, 12:18
Nije iskljuceno da ne odigra nijednu utakmicu do SP-a. Jedino da ovaj trener dobije otkaz ili da ga klub vrati da bi vise zaradili na ljeto.
Nije ovo samo sukob sa trenerom nego i sa upravom. Kao sto si napisao, poznavajuci Dance jedino da ga vrate rade prodaje, ali mislim da ce on to moci da ostvari i sa ovim reprezentativnim rezultatima. Nije on nista losiji igrac od ovih koje je Brøndby prodao u Salzburg i slicne klubove.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 07 apr 2026, 14:24

Koliko se ja sjećam, prije okupljanja, izašla je vijest da su on i kolega mu odstranjeni s treninga zbog nezalaganja. Nakon toga ga nije bilo ni u kadru za dvije utakmice. Došao na okupljanje, izdešavalo se šta se izdešavalo, Barbarez rekao da je uklonjen iz ekipe jer je trener Velšanin i da će biti vraćen nakon baraža… evo baraž prošao, Tahira nema logično, nisu budale u klubu da ga odmah uvrste u kadar i na taj način potvrde špekulacije. Mene isto ne bi začudilo da ne zaigra nikako do kraja sezone. U svakom slučaju, sam je sebi kriv.

M1k3y
Kontakt:

Post Postao/la M1k3y » 07 apr 2026, 15:20

Moze reci ko sta hoce, ali u njega treba vjerovati. Kao sto smo vjerovali da ce Esmir se izvuci od bukvalno 0 minuta po utakmici.

Jeste u periodu opadanja i stvarno mu lose ide. Medjutim i on je sam svjestan koliko i sta moze. Pokaze s vremena na vrijeme po koju dugu loptu, dobar pass, precizan sut, pa protiv Austrije ih je bacao ko busquets. Da je imao Mourinha u Ajaxu sad bi bio nosilac naseg veznog reda. Glupo je reci, ali treba mu trener svjetske klase da ga natjera da radi i da maksimum ne bitno u kojem klubu.
Samopouzdanja skoro da i nema zato i igra povuceno. Na debiju kod nas odigrao fenomenalno, na jednoj utakmici sjecam se ne znam s kim smo igrali, zaustavio 100% gol sansu I zadobio blagi potres mozga.

Samopouzdanje i rad sa njim, ima jos vremena do 26-te moze igrati u solidnom klubu lige 5, ako se bas potrudi mozda I vise.

Niko nije od suhog potencijala I talenta postao igrac. Ako bude imao pravilne odluke ubuduce i popravi odredjene segmente treba ocekivati opet klubove poput Rome, Lazia, Atalante itd.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 apr 2026, 15:34

M1k3y je napisao/la:
07 apr 2026, 15:20
Moze reci ko sta hoce, ali u njega treba vjerovati. Kao sto smo vjerovali da ce Esmir se izvuci od bukvalno 0 minuta po utakmici.

Jeste u periodu opadanja i stvarno mu lose ide. Medjutim i on je sam svjestan koliko i sta moze. Pokaze s vremena na vrijeme po koju dugu loptu, dobar pass, precizan sut, pa protiv Austrije ih je bacao ko busquets. Da je imao Mourinha u Ajaxu sad bi bio nosilac naseg veznog reda. Glupo je reci, ali treba mu trener svjetske klase da ga natjera da radi i da maksimum ne bitno u kojem klubu.
Samopouzdanja skoro da i nema zato i igra povuceno. Na debiju kod nas odigrao fenomenalno, na jednoj utakmici sjecam se ne znam s kim smo igrali, zaustavio 100% gol sansu I zadobio blagi potres mozga.

Samopouzdanje i rad sa njim, ima jos vremena do 26-te moze igrati u solidnom klubu lige 5, ako se bas potrudi mozda I vise.

Niko nije od suhog potencijala I talenta postao igrac. Ako bude imao pravilne odluke ubuduce i popravi odredjene segmente treba ocekivati opet klubove poput Rome, Lazia, Atalante itd.
Island pod Hadzibegicem. 3-0.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 07 apr 2026, 15:38

Trakasiranje ovog momka od strane bh navijaca i sada kluba postaje neugodno za posmatrati. Sreca ima strucni stab repke je uz njega imat ce sansu da se dokaze na najvecoj svjetskoj sceni.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 07 apr 2026, 15:50

Kapiten Brøndbyja nakon izostavljanja Tahirovića iz ekipe: Svlačionica u potpunosti stoji iza trenera

Dvojica nogometaša danskog Brøndbyja Sean Klaiber i Benjamin Tahirović trenutno su van prvog tima danskog velikana i to nakon što je trener Steve Cooper odlučio da ih izostavi zbog, kako je naveo, nepoštivanja vrijednosti kluba.

Stručnjak iz Velsa poručio je da je odluka donesena u interesu ekipe, naglašavajući važnost discipline i timskog duha.

Kapiten Brøndbyja Daniel Wass istakao je da svlačionica u potpunosti stoji iza trenera.
"Steve je donio odluku i mi kao ekipa to poštujemo. Sean i Benjamin su i dalje dio svakodnevnog rada i treninga, tako da mislim da se u javnosti od ovoga pravi veća priča nego što zaista jeste", rekao je Wass.
Dodao je i da je razgovarao s obojicom igrača:
"Sean i Benjamin su dobri momci i imao sam korektan razgovor s njima".
Na pitanje da li kao kapiten ima ulogu posrednika između igrača i trenera, Wass je odgovorio da nije.
"Ne, nisam nikakav posrednik. Steve ima dobru komunikaciju s njima. Odluka je donesena i mi je poštujemo, u interesu ekipe".
Sličan stav podijelio je i njegov saigrač Nicolai Vallys.
"Vidjeli ste da trenutno nisu dio ekipe, ali to nije nešto što bih komentarisao. To je stvar između trenera i njih dvojice", kratko je poručio Vallys.
Situaciju je dodatno pojasnio i sam Cooper, istakavši da vrata povratka nisu zatvorena:
"Svi igrači su u konkurenciji. Oni su članovi kluba i, osim ako nisu povrijeđeni, mogu igrati. Međutim, moja je odgovornost da donosim odluke koje su najbolje za klub, tim i narednu utakmicu", zaključio je Cooper.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 07 apr 2026, 17:02

Daj ja ću prvi pucati :bih:

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 07 apr 2026, 17:59

A ovo nigdje veze nema skupo platis igrace i ne igraju ……. Pa gdje to ima pa igrat ce makar bio najlosi na terenu

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 apr 2026, 19:27

M1k3y je napisao/la:
07 apr 2026, 15:20

Problem je što Tahirović tone sve dublje i dublje. Iz Rome u Ajax, u Ajaxu nakon određenog vremena -> tribine, hajde iz Ajaxa u Brondby, drugi/treći najskuplje plaćeni igrač u historiji kluba, nakon određenog vremena -> tribine.

Problem je što sada iz Brondbyja mora stepenicu još niže, dok je Esmir uzeo dvije stepenice više tako što je prešao iz polu-amaterskog MLS-a u ozbiljan klub kakav je PSV. Gdje će Esmir dalje, to niko od nas ne zna, ali je činjenica da nije na tribinama i ako ništa ulazi sa klupe ili je na klupi.

Realnost je da Benjamin vjerovatno do SP neće odigrati nijedne jedine minute 3 mjeseca za klub i ako ga se planira slučajno u prvih 11 ili tu oko prvih 11 onda smo mi u problemu, ne samo on. Jednostavno ne možeš vjerovati igraču koji 3 mjeseca nije šutnuo lopte u jednoj utakmici na bilo kojem nivou.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, denza, dubrovnik, Edbh21, forgempp, Google Adsense [Bot], HariTz, MiranGlasnic, Mostarska, PSV, s4mke i 68 gostiju.