Ma Pitari bi ga branili taman sa kokardom da dođe na okupljanje.
Svjetsko prvenstvo 2026
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- JohnCleese
- Kontakt:
Zadnji spisak aBd svi zdravi plus jedan desni bek kao zamjena za Dedica

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Ja ne mogu diplomski da radim koliko mi se ovo mota po glavi, a do prije pola godine sam se smijao kad me neko zove da gledamo reprezentaciju. Bio u fazonu "sta vam je ba ljudi, 2025. godina vi mene zovete reprezentaciju BiH da gledamo". Nije da me nije zanimalo, nego mi je vise izgubilo smisao sve, znas unaprijed sta ce bit i znas da nece bit dobro. Treba mi mozda sedmica-dvije da odradim diplomski nije nista strasno, pa da onda uzivam, ali ne mogu da ga pocnem samo mi se ovo po glavi mota.Sheyi je napisao/la: ↑06 apr 2026, 17:41Ne znam za vas, mene ovo jos drzi, tesko mi se fokusirati na zivotne obaveze tj. posao, samo mi u mislima utakmica, mislim da nema intervjua ili emisije da nisam pogledao otkako se zavrsila tekma, na ruku mu ide sto sam ostavio zenu i djecu u Bosni na dvije sedmice, pa imam vremena da pratim sve u miru, a ne da mi djeca skacu po glavi.Ovako mi nije bilo 2014. kad smo otisli. Cak sam i Sinana Sinanovica u svakoj emisiji ispratio
A vidim na temi da nisam jedini kome je ovo mnogo vece nego ono 2014, a covjek bi ocekivao tad da nam kvalifikovanje postaje normalna stvar. Nesto kontam drago mi je sto smo to sto jesmo, jer Francuzi, Nijemci, Englezi, Spanci i ostali nikad nece znat koja je sreca i emocija u tome kad se kvalifikujes na svjetsko, kad 100 000 ljudi dodje ispred Vjecne vatre zbog toga. Kad se ljudi zbog penala sjete da vjeruju u Boga.
Evo sad bi trebao sjest za laptop diplomski radit, al me vuće nesto da vidim ima li još kakvih reakcija na baraž, predikcija za mundijal, i jedno i drugo na različitim jezicima naravno.
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
za zivota nisam pao na sedzdu al kad ga je bajraktarevic dao, pao sam ko pokosen, meni je ovo od 2014 draze stoput, ali ovaj tim mi je vratio nadu u repku ko sto ti kazes, mislio sam poslije gola welsa **** to smo mi sta si mogao drugo ocekivat, ali ne ljudi su me razuvjerili i vratili mi nadu da volim kad dodje reprezentativna stanka da je pratim i da navijamLewy21 je napisao/la: ↑07 apr 2026, 16:04Ja ne mogu diplomski da radim koliko mi se ovo mota po glavi, a do prije pola godine sam se smijao kad me neko zove da gledamo reprezentaciju. Bio u fazonu "sta vam je ba ljudi, 2025. godina vi mene zovete reprezentaciju BiH da gledamo". Nije da me ne zanima, nego mi je vise izgubilo smisao sve, znas unaprijed sta ce bit i znas da nece bit dobro. Treba mi mozda sedmica-dvije da odradim diplomski nije nista strasno, pa da onda uzivam, ali ne mogu da ga pocnem samo mi se ovo po glavi mota.Sheyi je napisao/la: ↑06 apr 2026, 17:41Ne znam za vas, mene ovo jos drzi, tesko mi se fokusirati na zivotne obaveze tj. posao, samo mi u mislima utakmica, mislim da nema intervjua ili emisije da nisam pogledao otkako se zavrsila tekma, na ruku mu ide sto sam ostavio zenu i djecu u Bosni na dvije sedmice, pa imam vremena da pratim sve u miru, a ne da mi djeca skacu po glavi.Ovako mi nije bilo 2014. kad smo otisli. Cak sam i Sinana Sinanovica u svakoj emisiji ispratio
A vidim na temi da nisam jedini kome je ovo mnogo vece nego ono 2014, a covjek bi ocekivao tad da nam kvalifikovanje postaje normalna stvar. Nesto kontam drago mi je sto smo to sto jesmo, jer Francuzi, Nijemci, Englezi, Spanci i ostali nikad nece znat koja je sreca i emocija u tome kad se kvalifikujes na svjetsko, kad 100 000 ljudi dodje ispred Vjecne vatre zbog toga. Kad se ljudi zbog penala sjete da vjeruju u Boga.![]()
nek crknu dusmani, najjaci smo
Za Urugvaj si nabrojao petoricu, kao i za nas takodjer i njih glorifikujes a za nas kazes imali smo samo 5 i uz to si dodao jos 2. Sto njima ne uze za primjer igrace van Europe u prvih 11 na tom SP ili ove zadnje na spisku kao sto si nama Vranjesa? Ja uopste ni ne kazem da smo 2014 bili bolji od njihovog prajma ali smo se mogli porediti.
Za Čile se slazem, potpuno drugaciji tim su imali iz prajma. Ali imali su ojebine koje trce i udaraju iz Juzne Amerike i sad ispade to su top klubovi naspram nasih polovnjaka po tebi poput Bicakcica, Hajrovica, Salihovica i slicnih. Copu igra par reprezentacija, ostalo je miki maus, a cesto je i tih par reprezentacija miki maus, sigurno je da si gledao utakmice Cope i uvjerio se u to.
I jedna veoma bitna stavka gdje si otisao u ofsajd jeste da si napisao kako je reprezentacija uzasno sklopljena, klubovi se sklapaju a u reprezentaciji igras kakve igrace imas. Nismo mi progledali sada u barazu u odnosu na ligu nacija jer je Barbarez odlucio da ne bunarimo ili sto smo se nesto posebno uigrali nego prvenstveno sto smo dobili 2 igraca koji znaju napraviti visak u odnosu na Ligu Nacija kada su oni bili poluprofesionalan i juniorski igrac.
Tu Svicarsku bi mi sahranili. Mi smo mljeli protivnike slabije od nas u stilu Njemacke, i da imali smo problem protiv jacih. I na prvu moze se reci da smo imali dizelasku ekipu ali kad je trebalo trcati i igrati protiv najjacih - Francuska i Argentina, tu smo i odigrali majstorski i trcali kao budale.
Za Hrvate nemam sta reci osim da su uvijek imali veliki kvalitet a u jednom periodu su bili i sama elita fudbala sto su rezultatima i pokazali.
I ja se u nekim stvarima i slazem s tobom - cesto nismo imali kvalitet da se plasiramo ali konkretno sam pricao o formi i igri iskljucivo 2014god na SP gdje smo underachivali i to debelo.
I slazem se da smo sada reprezentacija puna potencijala pa cak i trenutnog kvaliteta jer da nemamo i taj trenutni kvalitet ne bi postojala ova tema.
Generalno mi je samo poenta da smo bili u B kategoriji fudbala ali pri samom vrhu te kategorije dok ti tvrdis da smo bili pri dnu.
Sto smo underachivali na SP i sto se nismo plasirali na vise takmicenja je neka druga tema i razlozi.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Vladan Kovacevic je zasluzio poziv za svjetsko prvenstvo
Pa on je bukvalno Donnarumma za Vasilja ,Vasilj 2 ogromne greske u 2 utakmice u barazu
Nas najgori igrac u obe utakmice nije zasluzio da bude u prvih 11 na svjetskom
Pa on je bukvalno Donnarumma za Vasilja ,Vasilj 2 ogromne greske u 2 utakmice u barazu
Nas najgori igrac u obe utakmice nije zasluzio da bude u prvih 11 na svjetskom
Ali Srbija se nije kvalifikovala
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Ma ja, samo sto je svaki mec branio, nije zasluzio. Nikako
Kad Srbija ode na SP, neka ga zovu slobodno. A da, ne moRe.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Odabrao je Srbiju, nek igra za njih. Sta se vise glupirate? Njemu samom se ne igra a Bosnjo ga priziva
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
Ali najjače na kraju čestita Vici kako je unaprijedio našu ligu, fudbal... Kako niko to nikada nije uradio, valjda ih strah da ne dobiju tarabu odlaska na Mundijal.
Jednom podavno sam ja nesto objavio za stadion u Podgorici, cini mi se u vezi loseg terena tamo. Cak i 2 slike postavio. Znaci ljudi su bukvalno sve iskopirali i stavili kao clanak
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Evo ako nekog zanima šta ova budala ima reći. Mene privuklo da čujem na šta će otići pare od plasmana
- invincible1921
- Kontakt:
Iskreno bez obzira na sve ovo boldano je bas bezveze....ali haj svakom svojeLewy21 je napisao/la: ↑07 apr 2026, 16:04Ja ne mogu diplomski da radim koliko mi se ovo mota po glavi, a do prije pola godine sam se smijao kad me neko zove da gledamo reprezentaciju. Bio u fazonu "sta vam je ba ljudi, 2025. godina vi mene zovete reprezentaciju BiH da gledamo". Nije da me nije zanimalo, nego mi je vise izgubilo smisao sve, znas unaprijed sta ce bit i znas da nece bit dobro. Treba mi mozda sedmica-dvije da odradim diplomski nije nista strasno, pa da onda uzivam, ali ne mogu da ga pocnem samo mi se ovo po glavi mota.Sheyi je napisao/la: ↑06 apr 2026, 17:41Ne znam za vas, mene ovo jos drzi, tesko mi se fokusirati na zivotne obaveze tj. posao, samo mi u mislima utakmica, mislim da nema intervjua ili emisije da nisam pogledao otkako se zavrsila tekma, na ruku mu ide sto sam ostavio zenu i djecu u Bosni na dvije sedmice, pa imam vremena da pratim sve u miru, a ne da mi djeca skacu po glavi.Ovako mi nije bilo 2014. kad smo otisli. Cak sam i Sinana Sinanovica u svakoj emisiji ispratio
A vidim na temi da nisam jedini kome je ovo mnogo vece nego ono 2014, a covjek bi ocekivao tad da nam kvalifikovanje postaje normalna stvar. Nesto kontam drago mi je sto smo to sto jesmo, jer Francuzi, Nijemci, Englezi, Spanci i ostali nikad nece znat koja je sreca i emocija u tome kad se kvalifikujes na svjetsko, kad 100 000 ljudi dodje ispred Vjecne vatre zbog toga. Kad se ljudi zbog penala sjete da vjeruju u Boga.
Evo sad bi trebao sjest za laptop diplomski radit, al me vuće nesto da vidim ima li još kakvih reakcija na baraž, predikcija za mundijal, i jedno i drugo na različitim jezicima naravno.![]()
=\_1921_/=
- invincible1921
- Kontakt:
Glavno i osnovno u odnosu na 2014:Madal je napisao/la: ↑07 apr 2026, 16:15Za Urugvaj si nabrojao petoricu, kao i za nas takodjer i njih glorifikujes a za nas kazes imali smo samo 5 i uz to si dodao jos 2. Sto njima ne uze za primjer igrace van Europe u prvih 11 na tom SP ili ove zadnje na spisku kao sto si nama Vranjesa? Ja uopste ni ne kazem da smo 2014 bili bolji od njihovog prajma ali smo se mogli porediti.
Za Čile se slazem, potpuno drugaciji tim su imali iz prajma. Ali imali su ojebine koje trce i udaraju iz Juzne Amerike i sad ispade to su top klubovi naspram nasih polovnjaka po tebi poput Bicakcica, Hajrovica, Salihovica i slicnih. Copu igra par reprezentacija, ostalo je miki maus, a cesto je i tih par reprezentacija miki maus, sigurno je da si gledao utakmice Cope i uvjerio se u to.
I jedna veoma bitna stavka gdje si otisao u ofsajd jeste da si napisao kako je reprezentacija uzasno sklopljena, klubovi se sklapaju a u reprezentaciji igras kakve igrace imas. Nismo mi progledali sada u barazu u odnosu na ligu nacija jer je Barbarez odlucio da ne bunarimo ili sto smo se nesto posebno uigrali nego prvenstveno sto smo dobili 2 igraca koji znaju napraviti visak u odnosu na Ligu Nacija kada su oni bili poluprofesionalan i juniorski igrac.
Tu Svicarsku bi mi sahranili. Mi smo mljeli protivnike slabije od nas u stilu Njemacke, i da imali smo problem protiv jacih. I na prvu moze se reci da smo imali dizelasku ekipu ali kad je trebalo trcati i igrati protiv najjacih - Francuska i Argentina, tu smo i odigrali majstorski i trcali kao budale.
Za Hrvate nemam sta reci osim da su uvijek imali veliki kvalitet a u jednom periodu su bili i sama elita fudbala sto su rezultatima i pokazali.
I ja se u nekim stvarima i slazem s tobom - cesto nismo imali kvalitet da se plasiramo ali konkretno sam pricao o formi i igri iskljucivo 2014god na SP gdje smo underachivali i to debelo.
I slazem se da smo sada reprezentacija puna potencijala pa cak i trenutnog kvaliteta jer da nemamo i taj trenutni kvalitet ne bi postojala ova tema.
Generalno mi je samo poenta da smo bili u B kategoriji fudbala ali pri samom vrhu te kategorije dok ti tvrdis da smo bili pri dnu.
Sto smo underachivali na SP i sto se nismo plasirali na vise takmicenja je neka druga tema i razlozi.
- Ova ekipa ima mentalitet pobjednika, ona 2014. je imala mahalski
- Uvijek si, ali doslovno uvijek imao jedno viska igraca na terenu,,,,nista licno lose o njemu kao igracu, ali to je uglavnom bio Vedo..jbg tako mu grah pao
- Imo si dobre igrace, ali dosta njih iz te generacije je ko sto Ivica Osim kaze, imalo skup svaki korak ko da su u Realu.
- Plus mnogo sujete i egozima....ako si sluso sta Medunjanin kaze....covjek je zamjerio Susicu sto mu nije dao da igra protiv Argentine pa nebinto kakva nama postava treba "svakako cemo izgubit", a on je zasluzio da igra posto je igro kvale. Mozes mislit na sta je licila atmosfera u ekipi...jer ako sam shvatio izmedju redova, zamalo je doslo do fizckog obracuna tokom priprema i prije utakmice
- Sad se vec sigurno zna da Besica i Hajrovica niko nije volio od ostatka ekipe, da se velika vecina tima uopste nije druzila sa Dzekom, Spahicem i jos par njih....kad pogleda covjek sa ove distance, pravo je cudo sto se ranije nismo raspali
- Na kraju krajeva...Safet Susic nikakav plan igre nije imao, igralo se s istom formacijom, postavkom, taktikom pa gubili 5:0 ili vodili 5:0. Jedina promjena koju je ikad napravio je kad je odlucio da igra bez beka protiv nigerije
Opet ponavljam, svaka cast za plasman al u tri glavne tekme smo zatrokirali da valja, da je jos jedno kolo bilo ja nez dal bi se plasirali. Pogledajte tekmu u Zilini i vidjecete da je manje vise na srecu dobijena. U kaunasu umjesto da bude 0:3 do poluvremena, mi se u.srali ko grlice i na kraju jedva ugurasmo jedan...a od one litvanije smo bili jaci jedno pet puta najmanje
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 07 apr 2026, 17:22, ukupno mijenjano 7 puta.
=\_1921_/=
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez tokom maja će poslati FIFA-i (Svjetska nogometna federacija) širi spisak igrača, od 35 do 55 imena, na koja računa za Svjetsko prvenstvo 2026.
Sa ovog spiska, koji je obavezan dostaviti FIFA-i, selektor će na kraju odabrati finalnih 26 Zmajeva za Mundijal koji će se od 11. juna do 19. jula održati u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.
Nastup u grupi B
Bit će tu sigurno zanimljivih imena koja na kraju možda i neće putovati na Mundijal, ali će se time dati do znanja da se na njih ozbiljno računa u budućnosti.
Kako smo nezvanično saznali, jedno od novih imena mogao bi biti talentirani golman Salko Hamzić (19), inače saigrač mlade zvijezde Zmajeva Kerima Alajbegovića u austrijskom Red Bull Salzburgu.
Hamzić trenutno brani na posudbi u drugoj austrijskoj ligi za ekipu Liegferinga u kojoj se svojevremeno kalio i još jedan član Zmajeva Amar Dedić.
Iako je rođen u Salzburgu, čak je i nastupao za U-18 i U-19 selekcije Austrije, ovaj 19-godišnjak bi se mogao naći u konkurenciji za našu reprezentaciju u budućnosti.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Nodi radi punom parom, još jednog igrača iz svoje agencije uvalio u repkuDamirT je napisao/la: ↑07 apr 2026, 17:06Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez tokom maja će poslati FIFA-i (Svjetska nogometna federacija) širi spisak igrača, od 35 do 55 imena, na koja računa za Svjetsko prvenstvo 2026.
Sa ovog spiska, koji je obavezan dostaviti FIFA-i, selektor će na kraju odabrati finalnih 26 Zmajeva za Mundijal koji će se od 11. juna do 19. jula održati u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.
Nastup u grupi B
Bit će tu sigurno zanimljivih imena koja na kraju možda i neće putovati na Mundijal, ali će se time dati do znanja da se na njih ozbiljno računa u budućnosti.
Kako smo nezvanično saznali, jedno od novih imena mogao bi biti talentirani golman Salko Hamzić (19), inače saigrač mlade zvijezde Zmajeva Kerima Alajbegovića u austrijskom Red Bull Salzburgu.
Hamzić trenutno brani na posudbi u drugoj austrijskoj ligi za ekipu Liegferinga u kojoj se svojevremeno kalio i još jedan član Zmajeva Amar Dedić.
Iako je rođen u Salzburgu, čak je i nastupao za U-18 i U-19 selekcije Austrije, ovaj 19-godišnjak bi se mogao naći u konkurenciji za našu reprezentaciju u budućnosti.
Koje ovo stavio?DamirT je napisao/la: ↑07 apr 2026, 17:06Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez tokom maja će poslati FIFA-i (Svjetska nogometna federacija) širi spisak igrača, od 35 do 55 imena, na koja računa za Svjetsko prvenstvo 2026.
Nastup u grupi B
Bolje i Nodi nego Husara raspali. Nodi makar ove mladje uvaljujeCoolpanda24 je napisao/la: ↑07 apr 2026, 17:11Nodi radi punom parom, još jednog igrača iz svoje agencije uvalio u repkuDamirT je napisao/la: ↑07 apr 2026, 17:06Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez tokom maja će poslati FIFA-i (Svjetska nogometna federacija) širi spisak igrača, od 35 do 55 imena, na koja računa za Svjetsko prvenstvo 2026.
Nastup u grupi B
Iako je rođen u Salzburgu, čak je i nastupao za U-18 i U-19 selekcije Austrije, ovaj 19-godišnjak bi se mogao naći u konkurenciji za našu reprezentaciju u budućnosti.![]()
@mostarska cini mi se Sport Centar.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, ebi46, eldo, Goalgetter, Hansestadt, Leotar, napapijri1987, PeppermintSA i 57 gostiju.