Mi smo jedini klub koji vrednuje CV i koji donosi odluke o angazovanju igraca na osnovu CV, negleda se sta je sa igracem u trenutku, kajav je karakter.Maroon1946 je napisao/la: ↑06 apr 2026, 20:59100% , upravo o tome sam danas pisao uvijek je neisplativo. Međutim po meni ima i dosta do toga sto je ovo mozda i najlosija nasa ekipa u zadnjih 5 godina. Da je Ljajic desetka a ispred njega Guli, Renan dok je bio u najboljoj formi, i Hasić npr. puno bi bolje i Ljajic izgledao. Ovako si i on uklopio u ovo sivilo kao i Ristovski. Eventualno po koji bljesak i to je to.bvsic je napisao/la: ↑06 apr 2026, 20:44Nas godinama yebe ta zudnja za zvijezdamaMaroon1946 je napisao/la: ↑06 apr 2026, 20:42
Mudrazija jos 2 karijere da odigra ne bi bio ni blizu Ljajica sa 25 godina, ubjedljivo najveca zvijezda koja je ikad dosla da igra u nasoj ligi.
Od kad imamo pare koliko ih je proslo i koliko mozes reci da su se isplatili? Vjerovatno ni jedan.
Adem Ljajic nema kvalitet koji je potreban FK SARAJEVO. On tesko da ima kvalitet za bili koju ekipu iz premijer lige.
Tip igraca ako neda go i ne napravi bar jednu sansu iz koje ekipa da go on je neisplativ ( financiski koliko kosta sigurno mozemo imat 2 icu igraca tipa abramovic (zrnjski) i hiros (borac)
Drugi covjek kondiciono fizicki je ispod prosjeka pl bh. Pogledajte njegove pauze odkad je tu 6 utakmica igra i onda suspenzija (nakupi kartone igrac njegovi kvaliteta nesmije sebi dozvolit posebno jer je i kapiten (ima vecu prednost da prica sa sudijama od ostatka ekuoe) il je povreda i onda 2-3 sedmice pauza lagano.
Trece covjek je SPOR u kontra napadu protivnika uvjek radi njega imamo igraca manje u tom centralnom djelu.
Cetvrto on kad pogrijesi (sjetimo se borca) u 90% slucajeva je go jer on padne il jednostavno nema moc da prekine kontru faulon
Takodje nije lider, pogledaj te super kup, kad Nemanja uzima penal da puca, mi smo pucali 4 penala adem nije bio medju 4, a kad je penal iz igre uvjek trci po loptu i pored promasenog penala i skoro svakog drugog golman procjeni gdje ce pucat, covjek taktizira, zato i smatram da je sve planski sa povredama sa zutim kartonima. Ako plata nije u dan on neigra ako je igra 5/6 utakmica idu kartoni povrede i odmor 2 sedmice itd itd.
Ok prekide on izvodi malo bolje nego neko koje prosjek u
Pl bh, al da se nelazemo ni u tom segmentu nije medju 3 najbolja igraca lige.
Ristovski ista stvar ko adem samo sto on ne kalkulise on igra al iz njega je Dinamo izmuzo svaki atom snage
Takodje u ovoj sezoni dalo se finih minuta omladincima. Mujkicu maroodzi maiti ignjatkovu telalovicu musi. Al realno sta mi sad imamo od tih igraca. Nijedan taj igrac nije top topova da pravi prevagu, a i da je su top igraci oni igraju na takvim mrtvim pozicijama defanzivni vezni i bekovi, koji nekazem da nisu nikako bitni, al FK SARAJEVO mora imat ofanzivni dio ekipe (sve ekipe koje se bore za titulu) koja je ucinkovita na max, samim tim moras imat dobrog GOLMANA i dobru odbranu. Sto ti samo po sebi nedozvoljava da dajes velku minutazu ovolikom broju omladinaca,maitu marodzu krdzalica mujkica musiju ignjatkova telalovic.
Od 27 utakmica i 4 utakmice u kupu i 1 super kupu. To je 32 utakmice ti imas 8 igraca ispod 21 koji su igrali. I to igraci koji nisu igrali 5-10 minuta da ulaze vec igraci (svi oni imaju minimum 250 minuta i vise)
Razumijem da klub mora da pravi mlade igrace i da mora da da sansu mlafom igracu, i to je ok al smatram da 3 icu mladih (najbolji) mujkic krdzalic ignjatkov plus maroodza i tim momcima dajes minutazu konstantno u rotaci i potrebi sta ti treba protiv odredjenog protivnika. Plus Musija kao rezervni golman.
Telalovic maita plus maroodza na dvojnu registraciju, ili juniori.

.png)