Satovi - all about

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Bejker
Kontakt:

Re: Satovi - all about

Post Postao/la Bejker » 03 apr 2026, 21:14

https://share.google/77fqAgKkUjZ8AINbo

Sve preporuke za ovaj sat.
Titanium, lagan na ruci, safirni kristal, solarna baterija.
Pristupacna cijena za jako dobar kvalitet.
U novi boj...

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 03 apr 2026, 23:19

Pogba je napisao/la:
03 apr 2026, 20:19
AshburtonG je napisao/la:
03 apr 2026, 18:03
Conquest sam ja krenuo uzet i nije mi legao na zglobu jer imam uzak zglob, pa mi je nekako granicno izgledao. Tebi stoji dosta brutalnije. Moze se uzet nov za 1700€. Kod zelene mi je jedino mana sta prozor za datum nije isto u nekoj nijansi zelene, kao sto je to npr na plavoj i crnoj.
Da, to je i moja jedina zamjerka, bas su bespotrebno na tome "pali". To i recimo da su napravili prozor za datum ili cak da su ga ukinuli skroz (iako volim imati datum).
Ja sam zapravo čekao 38 mm, probao 40 nekada davno i znao sam da kad-tad mora izaci manja verzija jer konačno je i industrija satova krenula u pravcu manjih precnika. Nemam prevelik zglob i uvijek ciljam na neke 36-38, a iznimno 39 mm satove.

Gdje si probao Rolexe, Njemačka?
Preprodavac? Taj zeleni datejust na jubilee je sigurno oko 12k dolara.

Conquest na jomashopu je oko 1700 USD dok je u Sarajevu mislim preko 4k maraka. Ovaj sam ja probao u Becu, 2300 Eur u njihovom shopu.
Imam jarana koji radi u radnji koja je ujedno i Rolex AD. Imaju brate uvijek satove, lik mi izvadio iz tresora bukvalno 50 Rolexa i lafo 80% ne mozes kupit odmah. Ili mi je najjace sto rade, prodaju kao pre owned iznad cijene novog u radnji koja prodaje isto te nove. :tokralju: :rol:
Ali eto, mene stavio na listu, medjutim i on govori brate ako dodjes za dvije godine na red, ovaj sat ce jedno 5x poskupit do tad. Nije proslo mjesec dana, poskupili za jedno 500€. Sad je ovaj 41 DJ flutted na jubilee narukvici je 11.450€ trenutno, na grey marketu je nov oko 15k ja mislim.

Radim 200m od njih, a posto nam se firme zovu isto, jednom zavrsio njihov sad kod mene i radnica otvorila mislila posta za nas. Kad otvorila neki Longines unutra. Ja odem do njih odnesem i tako smo se otprilike i upoznali. :D

Conquest imas na chrono iz spanije za te pare kao sa Jome. Ja sam bio nasao privatno za 1450€. Covjek kupio online za 1700€ i nije ni njemu lezao na ruci i htio ga odmah prodat nakon 2 sedmice. Ja mu rekao da saceka, otisao probat u radnji i slaba nafaka.

A ako volis flutted bezel, probaj Tudor Royal. Uzivo sat izgleda mnogo brutalnije. I realno za te pare ne vjerujem da postoji bolja kupovina. Ja razmisljam da li da potegnem odmah na ovaj sivi. Ima solidan popust na njega, moze mi ga prodat za oko 2200, na etiketi je 2840. I oni su poskupili za nekih 70€ od ove godine.

Pogba

Post Postao/la Pogba » 04 apr 2026, 00:13

03 apr 2026, 23:19

A ako volis flutted bezel, probaj Tudor Royal. Uzivo sat izgleda mnogo brutalnije. I realno za te pare ne vjerujem da postoji bolja kupovina. Ja razmisljam da li da potegnem odmah na ovaj sivi. Ima solidan popust na njega, moze mi ga prodat za oko 2200, na etiketi je 2840. I oni su poskupili za nekih 70€ od ove godine.
Nisam nikad uživo probao Tudor, ali dobro izgleda Royal, a imati neki takav kontakt tj. prodavca je dobra stvar da se ne zeznes.

Generalno u tom nekom segmentu 2-3 k eura ces najbolje za pare dobiti od Longinesa, npr Conquest/Hydroconquest, Flagship Heritage (ima zlato na poklopcu jbg :twisted: ), heritage classic sa sector ciferom, Master small seconds u losos ciferu mi je san. I dobijas njihov movement umjesto masovne produkcije.
Tudor dominira u 5k podrucju sa BB, Pelagos.

Recimo mana tog Royala zbog kog bih razmislio je Sellita SW200, naci ces ga u dosta satova, mass production masina. Ali finishing izgleda vrhunski sto je za očekivati.
Npr, ja vec 5-6 godina zelim Sinn 556 i nikako da uzmem (ima isti movement). Tebi je on sigurno dostupan za sitne pare.

Jesi li nalijetao na Christopher Ward the twelve? Taj sat mi se mnogo dopada (opet isti movement) i kosta oko 1300 eur kao i Sinn. Dobar value.

Satovi su zajebana stvar kad zavolis, ja nosim satove od kad sam imao 6-7 godina, Casio F-91 klasik pa do dan-danas i to je začarani krug. :mrgreen:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 05 apr 2026, 00:22

Ma mislio sam da nemas za te pare sta bolje kupit, a da makar malo baca na DJ i da je pristojne kvalitete :D
S jedne strane je sramotno realno platit retail za Tudor Royal, a u njemu mehanizam od 200€. S druge strane ipak odmah znas da je servis jeftin i da ne trebas brinut, cak i ako rikne, ubacis novi za 200€. Zavrsna obrada je fakat na jako visokom nivou.

Taj Longines Flagship Heritage ali sa Moonphase komplikacijom mi je isto bio na nisanu. Generalno sam fasciniran mjesecom, pa obozavam i satove s tom komplikacijom. Tako sam i dosao do Warda i njihovih Moonphase i Moonglow. Ovaj drugi mi je top, samo sto je prevelik za moj zglob i ne svidja mi se sto se oba mjeseca vide, ali bih to i oprostio da je 36-38mm.

Ono sto mi se trenutno jako svidja, a u nizem cjenovnom rangu je, barem sto se tice "Svicaraca", je Maen Manhattan 37. Bijeli mi izgleda ljepse od Santosa, koji mi je jedan od par satova koje bih volio nekad posjedovat.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 07 apr 2026, 15:48

slika

slika

Moja aktualna zbirka.
Zadnji u zbirku usao ovaj Breitling SuperOcean.

Prije sto dodju komentari zasto tolike pare na Breitling, zato sto je nov kostao -65%, sto znaci da ga mogu nositi koju godinu i prodati za slicne pare.
dobre guzove ima Belma

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 07 apr 2026, 19:38

Strašan sat. Sad sam na King Turtleu, a na ljeto ide Longines Annual Calendar
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 07 apr 2026, 20:21

slika

Meni je Longines sa ovim uradio odlican posao.
Da nisam uzeo Breitlinga bi uzeo ovaj, Price quality Stil Tradition ratio mu je odlican.
dobre guzove ima Belma

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 08 apr 2026, 01:00

Jesi li vidio tu narukvicu uzivo? Ja sam se razocarao. Mnogo bolje na ruci izgleda obicna. Inace sat bas dobro udara iznad svoje kategorije. Necu reci da je nivo Black Baya, ali nije sigurno duplo gori, kao sto to cjenovni rang sugerira.

Ja razmisljam isto. Nisu imali crni u 39mm, a on mi je pored zelenog bio na nisanu. Moj problem sa diverima je sto sam na poslu svaki dan u odijelu i nemam ih kad nosit. Nekako mi ne ide odijelo i bilo kakav diver sat.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 08 apr 2026, 05:12

slika

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 09 apr 2026, 19:53

08 apr 2026, 01:00
Jesi li vidio tu narukvicu uzivo? Ja sam se razocarao. Mnogo bolje na ruci izgleda obicna. Inace sat bas dobro udara iznad svoje kategorije. Necu reci da je nivo Black Baya, ali nije sigurno duplo gori, kao sto to cjenovni rang sugerira.

Ja razmisljam isto. Nisu imali crni u 39mm, a on mi je pored zelenog bio na nisanu. Moj problem sa diverima je sto sam na poslu svaki dan u odijelu i nemam ih kad nosit. Nekako mi ne ide odijelo i bilo kakav diver sat.
Nisam vidio uzivo, znam da Superocean na toj narukvici izgleda top.

SWOT Dobar Alpinist!!
dobre guzove ima Belma

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Dzoni i 10 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []