Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

DamirT
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la DamirT » 11 mar 2026, 21:32

Navodno je nakon prilikom nedavnog okupljanja u Tuzli, kojem je prisustvovao i selektor seniorskih Zmajeva Darija Gjergja, konstatirano da se jedan broj igrač nije odazvao, dok su drugi najavili odlazak na školovanje u Ameriku, pa bi samo nekolicina košarkaša mogla zadovoljiti kriterije za izlazak na evropsku scenu.

Umjesto odlaska EP-a, na kojem su inače mladi Zmajevi već uvršteni u žrijeb i izvučeni u grupu sa Kosovom, Portugalom, Armenijom, Islandom i Kiprom, predloženo je da se tokom ljeta organizira kamp na Vlašiću pod vodstvom Gjergje.

Kad su u pitanju mlađe ženske slekcije, predloženo je da selektor seniorskih Zmajica Emir Halimić odluči da li će, uz U16, na EP ići ili U18 ili U20 ekipa, prije svega zbog nedostatka kvalitetnih igračica.

Via ****
Izgleda nista od u20 selekcije.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 mar 2026, 16:28

Kako saznaje Sport Centar, znači nije još zvanično, U20 selekcije neće ići na prvenstvo ovo ljeto.

Novac nije problem, za čudo Božje, nego nedostatak kvalitetnih igrača, zbog navodnog odlaska nekih od nositelja na školovanje u Ameriku.

Ono što su vidili Dario Gjergja i Marko Trbić, vjerovatno je dalo jasnu sliku oko svega. Na incijativu selektora organizirat će se kamp na Vlašiću, umjesto prvenstva.

Što se tiče ženske reprezentacije U20 također zbog nedostatka djece i kvalitetnih igračica, moglo bi doći do iste odluke. Uglavnom ako ne bude U20 za cure, onda će U18 reprezentaciju preuzeti Emir Halimić, selektor seniorske reprezentacije.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 14 mar 2026, 17:26

Namik Muratovic 14p protiv Parisa za 15min,ko bandera je sa svojih 2.18.
Pitanje je da li su uhljupi iz Saveza uopce culi za momka.......
Inace u Njemackoj imamo sigurno 50+ igraca u razlicitim kategorijama samo sto nehljebara Dzevdu za to boli tuki.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 mar 2026, 19:35

Kenan Nurkić, talentovani košarkaš iz Živinica, donedavni igrač Basketa i Brčko distrikta, otputovao je za Beograd gdje će se priključiti treninzima Mege.

Ovu vijest za portal BHbasket potvrdio je svjetski poznati menager Miodrag Ražnatović, koji je naveo kako je Nurkić postao član agencije Beobasket.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 17 mar 2026, 06:16

DamirT je napisao/la:
16 mar 2026, 19:35
Kenan Nurkić, talentovani košarkaš iz Živinica, donedavni igrač Basketa i Brčko distrikta, otputovao je za Beograd gdje će se priključiti treninzima Mege.

Ovu vijest za portal BHbasket potvrdio je svjetski poznati menager Miodrag Ražnatović, koji je naveo kako je Nurkić postao član agencije Beobasket.
:thumbup:
Volio bih da mali napravi nešto u karijeri.
Ono, i Juka mi je ok, nikad nisam imao neslaganja sa njim ali upravo iz razloga nerazumijevanja prema situaciji u kojoj mu je mlađi buraz bilo bi mi drago da mali uspije samo zahvaljujući svom vlastitom trudu i zalaganju a ne Jukinom utjecaju.
Sretno Kenanu i nadam se da cemo ga gledati do godine barem u ABAi. :wave:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 apr 2026, 10:06

Jučer je održana sjednica Upravnog odbora Košarkaški savez Bosne i Hercegovine na kojoj su izabrani selektori omladinskih reprezentacija BiH za predstojeće ljeto.

Selekcije su podijeljene na sljedeći način:

Dječaci:
U18 Irhad Tinjak
U16 Slaviša Ožegović (Gordan Firić)

Djevojčice:
U18 Emir Halimić (ili U20 ako bude)
U16 Armel Mujaković

Novi/stari selektori imat će zadatak da kroz pripreme i nastupe na međunarodnim takmičenjima predstave budućnost bh. košarke i ostvare što bolje rezultate na europskoj sceni.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 09 apr 2026, 14:14

U Laktasima omladinska Kosarkaska liga šampiona
(Youth Basketball Champions League)

Iz BiH učestvuju KK Igokea i KK Borac

STATISTIKA

https://www.championsleague.basketball/en/youth/games

Live stream na yt

Statistika

https://www.championsleague.basketball/en/youth/games

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 09 apr 2026, 23:36

Skalonjic odlican na tom turniru u prve dvije utakmice. On, Subasic, Preldzic, Teletovic i Sipkovic su 5 ozbiljnih imena na pozicijama 2 i 3. Vidim da je i ovaj Bonn uzeo Hodovica iz Bayerna, ali se suterski i nije bas proslavio u prve dvije utakmice, iako on navodno vazi za dobrog sutera.

Na ovoj zvanicnoj stranici youth CL pise da Jusuf Karisik iz Igokee ima i nas pasos. Nadam se da ga je imao i prije dvije godine i da ga je neko od nasih primijetio i nagovorio da igra za nas kad napuni 21 godinu. Ako ovo ljeto nastupi za slovensku U18 selekciju, bice zauvijek izgubljen. Isto vazi i za Armina Pivca iz Njemacke - Ludwigsburg, koji takodjer igra na poziciji centra (danas bio odlican protiv Igokee). Vjerujem da bi obojica rado igrali za nas (ovaj drugi ima nasu zastavu u opisu profila na ig, a sjecam se da je i Karisik imao - da ne trazim sad i njega :mrgreen: ), ali ko mari za tim. Cinjenica je da su obojica oko 205 cm (mi nakon Nurkica nismo dobili centra da valja iznad te visine), ali se bas fino snalaze oko obruca i meni koji volim oldskul petice izgledaju dosta dobro. Zna li neko odakle je Pivac, gdje je rodjen i ima li nas pasos? Ova generacija 08/09 nam je bas losa na visokim pozicijama i on bi nam legao samo tako...

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 10 apr 2026, 07:58

Ghuraba je napisao/la:
09 apr 2026, 23:36
Skalonjic odlican na tom turniru u prve dvije utakmice. On, Subasic, Preldzic, Teletovic i Sipkovic su 5 ozbiljnih imena na pozicijama 2 i 3. Vidim da je i ovaj Bonn uzeo Hodovica iz Bayerna, ali se suterski i nije bas proslavio u prve dvije utakmice, iako on navodno vazi za dobrog sutera.

Na ovoj zvanicnoj stranici youth CL pise da Jusuf Karisik iz Igokee ima i nas pasos. Nadam se da ga je imao i prije dvije godine i da ga je neko od nasih primijetio i nagovorio da igra za nas kad napuni 21 godinu. Ako ovo ljeto nastupi za slovensku U18 selekciju, bice zauvijek izgubljen. Isto vazi i za Armina Pivca iz Njemacke - Ludwigsburg, koji takodjer igra na poziciji centra (danas bio odlican protiv Igokee). Vjerujem da bi obojica rado igrali za nas (ovaj drugi ima nasu zastavu u opisu profila na ig, a sjecam se da je i Karisik imao - da ne trazim sad i njega :mrgreen: ), ali ko mari za tim. Cinjenica je da su obojica oko 205 cm (mi nakon Nurkica nismo dobili centra da valja iznad te visine), ali se bas fino snalaze oko obruca i meni koji volim oldskul petice izgledaju dosta dobro. Zna li neko odakle je Pivac, gdje je rodjen i ima li nas pasos? Ova generacija 08/09 nam je bas losa na visokim pozicijama i on bi nam legao samo tako...
Subasic, Preldzic, Teletovic i Sipkovic dopuniti sa Skalonjićem (KK Spartak), Grizeljom (HKK Mostar) i Milovanovićem (KK Igokea)

Pivac je koliko mi je poznato pozvan za njemačku U-18, ima njemačko državljanstvo, a tamo je i rođen. Na profilu mu je njemačka zastava.
Jusuf Karišik je igrao za Sloveniju U16, nastupio na FIBA U16 EuroBasket 2024

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 10 apr 2026, 16:16

Kylian je napisao/la:
10 apr 2026, 07:58
Subasic, Preldzic, Teletovic i Sipkovic dopuniti sa Skalonjićem (KK Spartak), Grizeljom (HKK Mostar) i Milovanovićem (KK Igokea)

Pivac je koliko mi je poznato pozvan za njemačku U-18, ima njemačko državljanstvo, a tamo je i rođen. Na profilu mu je njemačka zastava.
Jusuf Karišik je igrao za Sloveniju U16, nastupio na FIBA U16 EuroBasket 2024
Zna li se hoce li Milovanovic uopste igrati za nas, posto je preskocio proslu godinu, a i bila je neka prica da ce cekati 5 godina kad mogne igrati za Srbiju? Djeluje mi da je napredovao, da je popravio sut, da ne divlja kao ranije i da se moze pouzdati u njegove plejmejkerske sposobnosti. Odlicno je razigravao, a i pogadjao bitne trojke. Ulaz takodjer jako dobar, mada mu je iskocilo par lopti. Ovaj Mostarac je borben, u nekim segmentima me podsjeca na Camparu s debelim nogama; rekao bih za njega da je Campara za siromasne, s izuzetkom da moze igrati bolju odbranu. :mrgreen:

Ma i Pivac i Karisik bi sto posto htjeli igrati za nas, ali ako ovaj prvi nije imao nas pasos do 16. godine - gotovo je to. Karisik je nazalost debitovao za slovenske kadete i morao bi cekati jos 3 godine da moze igrati za nas, ali sam ubijedjen da ni tu niko nista nije poduzeo. Obojica su tanki suterski (pogotovo Pivac), ali itekako imaju smisla i postoje neke sanse da naprave nesto - pogotovo sto i centri kasnije sazrijevaju. U Njemackoj imaju jos Ademir Ganija i Namik Muratovic (spominjan je ovdje), obojica su centri i mogli bi igrati za nas na ovom prvenstu ako imaju nas pasos.

Ova juniorska reprezentacija bi uz potencijalno igranje Milovanovica mogla imati bas jaku vanjsku liniju, a unutrasnja je 5x losija.

PG: Milovanovic, Grizelj, Bozic, Beslagic, Jokic
SG: Teletovic, Sipkovic, Hodovic, Vrazalica
SF: Skalonjic, Preldzic, Subasic, Smiljanic
PF: Frljuckic, Ganija, Tomic, Mahalbasic
C: Pivac, Muratovic, Bristina, Stanisic

Evo nekih 20-ak imena iz glave (neke sam vjerovatno i zaboravio), s tim sto boldirani mozda ne mogu igrati za nas jer je upitno imaju li nas pasos. Neke pozicije i nisu bas idealne; recimo Frljuckic je igrom klasicna petica, a visinom nije ni cetvorka, ali sam ga eto stavio na PF.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 12 apr 2026, 21:11

Ovog Miću Milovanovića imam osjećaj da lično Dodik gura. Nadam se da je odlučio da čeka poziv iz Srb, da je sam odlučio da ne igra za BiH :D

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.