Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Pricali su o tome i selektor i direktor.
Imamo trenutno 3 skauta koji su zaduzeni za pracenje igraca poput Pejcinovica ,glavni skaut je Milenkovic.
Tako da vise nije uopste pitanje jel stupljeno u kontakt sa tim igracima nego je pitanje zele li oni igrati za Bosnu i Hercegovinu.
Imamo trenutno 3 skauta koji su zaduzeni za pracenje igraca poput Pejcinovica ,glavni skaut je Milenkovic.
Tako da vise nije uopste pitanje jel stupljeno u kontakt sa tim igracima nego je pitanje zele li oni igrati za Bosnu i Hercegovinu.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Muharemović nije bio igrač primavere. To nije tačno.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑08 apr 2026, 17:44Pa tako se upravo danas vode pregovori. Imate Vahin intervju nedavno gdje govori kako je Yamala htio vec sa 15 godina i kako su tekli pregovori. Rijetki su oni poput Muharemovica koji su izriciti kad je izbor repke u pitanju. Taj isti Muharemovic je debitovao za A tim kao igrac iz Primavere. Kakvo je on prevagu u tom trenutku mogao donijeti, a isto smo itekako htjeli rezultat.dubrovnik je napisao/la: ↑08 apr 2026, 17:28Svi su kontaktirani vec ranije. Neka pokrenu proceduru i cekaju poziv. Niko ih u tome ne sprijecava niti postavlja barikade. Pejcinovicu su cak i sa ocem vodjeni razgovori.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑08 apr 2026, 17:14
Brate lose ti je poredjenje vjeruj mi. Ne pravim ja od Pejcinovica Lewu, ali on sa 20 godina ima ozbiljne minute u Bundesligi. To nama treba itekako biti primamljivo. Bazdar igra na kapaljku Poljsku ligu, plus je stariji godinu. Poredjenje njih dvojice trenutno je neozbiljno. Nadji mi jednog spica u zadnjih 10 godina koji je sa 20 imao ovakvu minutaza nu ovom nivou, a da nije napravio bar ok karijeru.
Ja nisam govorio da treba neko nekome zauzeti mjesto, ali da trebamo intezivno sad stisnuti sve te momke tvrdim. To da je Bazdar jedva cekao da igra za nas je diskutabilno, isto kao i 5,6 igraca u koje se kunete. Ne kazem nista lose za njih naprotiv, hvala im za svaku kap znoja, ali pricamo kao da takve vec nemamo u reprezentaciji.
Mali Catovic je igracina, porediti ga sa ovim gore nabrojanim je smjesno. Govorim ti iz ugla nekoga ko ga prati. Zimus mu je za dlaku propao transfer u Slazburg. Sa 19 ce igrati ozbiljan seniorski fudbal. Isto kao i Celik, Busuladzic, Kerim itd. Sve U20 igraci oko koji se mora vec sada graditi ekipa. To je ono sto ja govorim.
Sve je na njima ali ne moze biti uslovljeno instant pozivom. Inace slazem se sa tobom da je odlican momenat za prosirit bazu igraca i vjerujem da se na tome radi.
Mi bazu igraca moramo siriti, ako zelimo nastaviti rasti. Mene zaboli qurac na kraju dana za svim tim momcima, ja nisam menadzer govorim u kontekstu reprezentacije koja me itekako zanima. Pokusavam samo objasniti svoje gledanje na te stvari. Mi nismo Francuska pa da nas boli briga i da mozemo cekati da igraci postanu ozbiljni u svjetskom fudbalu pa da ih onda zovemo.
Trenutno je ogromna prednost na strani saveza, imamo repku u usponu i rezultat. Predpostavka je da ce sve to rasti jos vise. Stavim sebe da sam na poziciji igraca koji se dvoumi i da mi neko stavi papir gdje vidim repku koja je profilisala nekoliko vrhunski fudbalera kao nagradu za to sto su je izabrali, pa onda da mi pokaze jednog Miku Bieretha koji izborom Danske u strmoglavom padu, a za repku moze igrati jedino ako Hojlund pogine negdje. Kod nas bi bio prvi napadac…
-
Brazzzoo123
- Kontakt:
Iskreno sad trebamo iskoristiti situaciju da pridobijemo kojeg igraca. Nestvarno mi djeluje da od desetak igraca nismo zavrsili nikoga.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Koga smo mogli završiti kao 75. na rang listi…bez ijednog uspjeha?Brazzzoo123 je napisao/la: ↑08 apr 2026, 18:53Iskreno sad trebamo iskoristiti situaciju da pridobijemo kojeg igraca. Nestvarno mi djeluje da od desetak igraca nismo zavrsili nikoga.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ova priča o zaslugama je toliko seljačka, da nemam riječi. Ista priča nas je ujebala i prošlo Svjetsko prvenstvo. Mi smo još uvijek reprezentacija u stvaranju s malim bazenom igrača. Taj bazen moramo i rukama i nogama, kako znamo i umijemo, proširiti. Trenutno po dijaspori postoji 5-6-7 zaista perspektivnih imena koji obećavaju puno. Ponavljam, trenutno. Znalo je po deset godina proći a da se ne pojavi ni jedno. Mi prosto moramo iskoristiti ovaj momentum i sve te igrače dovesti pod svoju zastavu. Ne kazem da se trebaju svi voditi na SP. Daleko od toga. Ali ta priča da Pejčinovića treba **** kako bi Jovo Lukić išao jer je bio tu u kvalikacijama je smiješna. U našoj reprezentaciji UVIJEK mora biti rezervisana dva mjesta za talente, jer je to ulaganje u budućnost, taman postojali zreliji igrači od njih u datom trenutku. Na kraju krajeva, samo pogledajte kako je Hrvatska godinama radila. Na svako veliko takmicenje je vodila po jedno ili dva imena iz HNL-a, pretežno vrlo mlada, premda je bilo i boljih i iskusnijih igrača na njihovim pozicija koji su ostali kući. Ali tako obezbijedi kontinuitet. Muharemovic je debitovao u reprezentaciji kao igrač New Gena, dakle Serie C i to upravo protiv Italije, i to s 21 godinom. Pogledajte gdje je danas. To je putokaz.
Zamisli scenarij recimo da smo igrali Euro 2021, i da je Barbarez htio povest Muharemovica na EURO, ali radi ranijih zasluga, bolje Hadzikadunic da igra stopera.
Kako bi to izgledalo?
Kako bi to izgledalo?
- PeppermintSA
- Kontakt:
Za kvalifikacije se poziva 24 igrača. Na SP se poziva 26. Pozoveš sve zaslužne + dvojicu novih. Vuk sit, ovce na broju. Ne vidim problem.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
- Goalgetter
- Kontakt:
Koliko je ovo povjerljivo za Catovica?
Povjerovao sam kad je forumas Rajvosa napisao, ali cim je prenio ss.ba nesto sam opet nesiguran
Povjerovao sam kad je forumas Rajvosa napisao, ali cim je prenio ss.ba nesto sam opet nesiguran
Ako ne sredimo janelta što je realno mislim da bi se ovde trebala vrbovati 1-2 perspektivna igrača.
Mislim da bi se recimo ako je voljan za Ćatovića ili nekog drugog perspektivnijeg veznog ako postoji trebalo naći mjesta.
Mislim da bi se recimo ako je voljan za Ćatovića ili nekog drugog perspektivnijeg veznog ako postoji trebalo naći mjesta.
Meni je zanimljiva stvar u vezi Ćatovića npr. da ne prati Džeku npr. na Instagramu, niti išta u vezi BiH ili pak Sandžaka. Čudan mi je taj odgoj, iskreno.Goalgetter je napisao/la: ↑08 apr 2026, 20:16Koliko je ovo povjerljivo za Catovica?
Povjerovao sam kad je forumas Rajvosa napisao, ali cim je prenio ss.ba nesto sam opet nesiguran![]()
samo igrace koji ce dati sve od sebe za ekipu, ako ce on samo doci da se proda i igra kad mu se igra, da je ne znam ti ko ne treba ga voditi ni moliti, nije klub u pitanju vec repka 
Ako sve bude ok sa papirima, Catovic ce biti dio ekipe koja putuje na SP. U najgorem slucaju tu je za Ligu Nacija.
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
- PeppermintSA
- Kontakt:
Postoji i nešto što se zove kultura tima ili reprezentacije. Kad novi igrač upadne, osim ako je baš iščašena ličnost, poprimi tu kulturu. U nju se uklopi. Stoga, ako mi već imamo fantastičnu atmosferu gdje svi žive za jednog, ako u ekipu upadnu jedan ili dva nova igrača, oni će poprimiti tu kulturu, postaće dio nje. Naravno, osim ako su baš problematični karakteri.
Evo MOJIH 26 iz kvalifikacija (jednog ili dvojicu na rezervni spisak ako se pojavi neko spektakularan a to po meni mogu biti samo Janelt ili Pejčinović; koliko je sve to nerealno drugi je padež):
Golmani (3)
Nikola Vasilj
Martin Zlomislić
Osman Hadžikić
Odbrana (9)
Sead Kolašinac
Dennis Hadžikadunić
Amar Dedić
Jusuf Gazibegović
Adrian Leon Barišić
Nikola Katić
Nidal Čelik
Tarik Muharemović
Vezni (7)
Benjamin Tahirović
Armin Gigović
Haris Hajradinović
Ivan Šunjić
Amar Memić
Ivan Bašić
Amir Hadžiahmetović
Dženis Burnić
Napad (7)
Edin Džeko
Ermedin Demirović
Samed Baždar
Haris Tabaković
Esmir Bajraktarević
Jovo Lukić
Kerim Alajbegović
REZERVE:
Jurkas
Karić
Nihad Mujakić
Malić
Dario Šarić
Radeljić
Nikola Vasilj
Martin Zlomislić
Osman Hadžikić
Sead Kolašinac
Dennis Hadžikadunić
Amar Dedić
Jusuf Gazibegović
Adrian Leon Barišić
Nikola Katić
Nidal Čelik
Tarik Muharemović
Benjamin Tahirović
Armin Gigović
Haris Hajradinović
Ivan Šunjić
Amar Memić
Ivan Bašić
Amir Hadžiahmetović
Dženis Burnić
Edin Džeko
Ermedin Demirović
Samed Baždar
Haris Tabaković
Esmir Bajraktarević
Jovo Lukić
Kerim Alajbegović
REZERVE:
Jurkas
Karić
Nihad Mujakić
Malić
Dario Šarić
Radeljić
Glory Glory Man United
- Goalgetter
- Kontakt:
-
Edincapitano
- Kontakt:
-
DjaniTarik
- Kontakt:
Ljudi pisu za ovoga catovica, a kakvo je to pojacanje. Jer momsk uopste ima utakmicu u nogama?
Zar one neigra u stuttgart 2?
Zar one neigra u stuttgart 2?
Iskreno nisam za to da ga se vodi na SP, ali je vjerovatno stručni štab svjestan deficitarnosti na sredini terena, pa mu se mora prilagoditi.
Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Cwirek, DjaniTarik, RacioEmocionalan i 45 gostiju.